همه چیز درباره کرونا در کودکان و نوزادان
بیماری کرونا بیشتر در میان بزرگسالان رایج است و کودکان نیز به این بیماری مبتلا می شوند اما خوشبختانه علائم بیماری کرونا در کودکان اغلب به شکل خفیف است و این بیماری همچنان برای این سنین با خطرات کمتری همراه است.
بیشترین دلیل ابتلای کودکان به کرونا ، انتقال از طریق والدین و افراد بزرگسال خانواده است و در همین راستا توصیه می شود والدین نکات بهداشتی را رعایت کنند و فاصله مجاز با کودکان خود را داشته باشند. اگر می خواهید با علائم کرونا در کودکان و نوزادان آشنا شوید و مراقبت های بهداشتی از آنان را بیاموزید با این بخش از نم نمک همراه شوید.
آیا کودکان نیز مبتلا به کرونا می شوند؟
در مورد چگونگی تاثیر این بیماری بر کودکان ، چیزهای بیشتری باید آموخت. در حالی که برخی از کودکان و نوزادان به کووید 19 مبتلا شده اند ، این بیماری بیشتر در بین بزرگسالان رایج است. برخی گزارش ها نشان می دهد نوزادان زیر 1 سال و کسانی که بیمار هستند در مقایسه با سایر کودکان در معرض خطر جدی بیماری کووید 19 قرار دارند.
علائم کرونا در کودکان :
کودکان مبتلا به کووید 19 معمولا علائم خفیف مانند سرماخوردگی دارند.
- تب (80 درصد)
- سرفه (60 درصد)
- گلودرد (40 درصد)
- گرفتگی بینی (30 درصد)
- عطسه و آبریزش بینی (20 درصد)
- استفراغ
- اسهال
- کوفتگی بدن
معمولا کودکان مبتلا بدون علامت هستند و در صورت علامت دار بودن ، بیشترین علامت ، تب و سرفه است. گاهی کودکان علاوه بر مشکلات تنفسی ، علایم گوارشی مانند حالت تهوع ، استفراغ ، درد شکم و اسهال را هم نشان می دهند. اگر نگران سلامتی فرزندتان هستید یا اگر فرزند شما این علائم را دارد ، به پزشک مراجعه کنید.
دانستنی های مهم کرونا در کودکان
کرونال در کودکان بسیار متفاوت تر از بزرگسالان است. در این بخش از سلامت نم نمک به تمامی نکات مهم کرونا در کودکان اشاره خواهیم کرد.
سن ابتلاء به کرونا در کودکان
از نوزاد تا 18 سال کودک محسوب می شود و تمامی این گروه سنی در معرض ابتلاء به کرونا قرار دارند. نوزادی که از مادر مبتلا به کرونا متولد می شود شانس ابتلاء به کرونا را دارد.
کودکان دارای بیماری های زمینه ای بیشتر در معرض خطر قرار دارند
کووید 19 ویروس ناشناخته بوده و ممکن است گروه های سنی مختلف از جمله کودکان را نیز تهدید کند.
کودکانی که بیماری خاص مانند بیماری مزمن ریه یا آسم متوسط تا شدید ، بیماری جدی قلب یا سیستم ایمنی ضعیف دارند ممکن است در معرض خطر شدید بیماری قرار بگیرند.
کودکان ناقل ویروس کووید 19 هستند
کودکان می توانند با وجود نداشتن علائم بیماری ، ناقل ویروس کرونا به دیگران باشند. ویروس کرونا ممکن است در کودکان علائم ایجاد نکند اما قابلیت سرایت به سایر افراد را دارد ، بنابراین بهترین راهکار در پیشگیری از آن حفظ اصول بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.
بیشترین دلیل ابتلای کودکان به کرونا:
بیشترین دلیل ابتلای کودکان به کرونا ، انتقال از طریق والدین و افراد بزرگسال خانواده است پس توصیه می شود والدین در محیط های آلوده و شلوغ تردد و یا فعالیت نکنند.
در محیط خانه تا حد امکان رعایت نکات بهداشتی و فاصله مجاز با کودکان خود را داشته باشند.بیشتر مراقب فاصله خود با کودکان باشند.
آبله مرغان و کرونا در کودکان
گاهی در کودک مبتلا به کرونا ویروس ، آبله مرغان نیزرخ می دهد. آبله مرغان در کودکان بدون مشکل زمینه ای به صورت یک تب گذرا و با علائم پوستی به شکل برجستگی های آبدار بروز می کند.
این دو ویروس می توانند همزمان با هم نیز بروز کنند. گاهی به دنبال بیماری کووید 19 علائم آبله مرغان نیز بروز می کند ، این علائم بسیار شدیدتر است و ارگان های دیگری نیز معمولا درگیر می شوند و بیشتر ممکن است با یک آبله مرغان عارضه دار اشتباه گرفته شود.
پوشش مناسب کودکان ، والدین و سایر مراقبان:
مرکز کنترل بیماری ها توصیه می کند که هر فرد 2 ساله و بالاتر باید هنگام حضور در اجتماع ماسک بزنند طوری که بینی و دهان را بپوشاند.
به دلیل خطر خفگی ، ماسک برای نوزادان و کودکان کم تر از 2 سال توصیه نمی شود. هر فردی که مشکل تنفسی دارد و یا نمی تواند حرکت کند نیازی نیست ماسک بزند.
والدین و سایر مراقبان باید به خاطر داشته باشند که ماسک زدن ، جایگزینی برای فاصله اجتماعی ، شستن مکرر دست و یا دیگر اقدامات پیشگیرانه نیست لطفا علاوه بر تمرین مراحل پیش گیری ، ماسک بزنید تا از گسترش ویروس به دیگران جلوگیری کند.
این بسیار مهم است چون شاید ناقل و بدون علامت باشید. لطفا به خاطر داشته باشید که ماسک های پزشکی و ماسک های N95 برای پرسنل بهداشتی است.
ملاقات کودکان در طول بیماری :
ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی کودک رشد کودک را در طی ویزیت ها بررسی خواهند کرد.
مقابله با استرس:
بیماری واگیردار می تواند برای هر کسی استرس زا باشد. ترس و اضطراب در مورد بیماری می تواند باعث دلنگرانی در افراد بالغ و حتی کودکان شود.
مقابله با استرس باعث خواهد شد که جامعه قوی تر داشته باشید
در مورد همه گیر شدن بیماری با کودکان خود صحبت کنید. مهم است آرامش خود را حفظ کنید و به کودکان اطلاعاتی دهید که برای سن آنها مناسب است.
چگونه سیستم ایمنی کودکان را تقویت کنیم؟
چنانچه در مطالب قبلی بخش سلامت نم نمک کامل توضیح دادیم برای تقویت سیستم ایمنی کودکان از رژیم های پر پروتئین با چربی و کربوهیدرات کم استفاده شود تا مواد غذایی ضروری از جمله اسیدهای آمینه ، مینرال ها و میکروالمان ها برای کودکان تامین شود.
پس فراموش نکنید که کودکان در این روزها باید بیشتر میوه و سبزیجات مصرف نمایند.
تزریق واکسن آنفلوانزا برای کودکان در زمان شیوع کرونا
با توجه به اینکه پیش بینی می شود پاییز و زمستان آنفلوانزا را همراه با کووید 19 داشته باشیم ، توصیه می شود هر فردی که امکان دسترسی به واکسن آنفولانزا دارد از واکسن استفاده کند.
واکسیناسیون باید از شهریور ماه و یا هرزمان که واکسن آنفولانزا در اختیار کشور قرار می گیرد انجام شود.
نکات مهم در مورد نوزادان مبتلا به کرونا:
کرونا برای تمامی دنیا دغدغه جدی شده است این بیماری خطرناک کودکان را نیز درگیر خود کرده است.
استفاده از شیلد برای نوزادان :
استفاده از شیلد پلاستیکی برای نوزادان توصیه نمی شود. هیچ اطلاعاتی در مورد استفاده از شیلد برای محافظت در برابر کووید 19 یا بیماری های تنفسی دیگر وجود ندارد. شیلد نوزاد می تواند خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد یا خفگی ناگهانی و فشردن گلو را افزایش دهد.
اطفال ، از جمله نوزادان ، مکرر حرکت می کنند که امکان مسدود شدن بینی و دهان توسط شیلد را افزایش می دهد. حرکت کودک نیز می تواند باعث شود که شیلد جا به جا و باعث فشرده شدن گلو شود.
خواب سالم برای نوزادن در طی بیماری کووید 19:
در طی شیوع بیماری همه گیر جهانی کووید والدین نوزادان ممکن است استرس و خستگی بیشتری را تجربه کنند که بر خواب نوزادان تاثیر می گذارد. خواب سالم بخش مهمی از سلامت کودکان ، بخصوص در این دوره از بیماری را تشکیل می دهد. اگر نوزاد دارید ، می توانید به کاهش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد و دیگر مرگ های مرتبط با خواب از طریق انجام موارد زیر کمک کنید
کودک خود را در تمام طول مدت خواب روی کمر بخوابانید.
از یک سطح صاف و محکم مانند تشک داخل یک گهواره که با یک روکش مناسب پوشانده شده است ، استفاده کنید. کودک نباید روی تخت خواب شما ، مبل ، روی یک صندلی تنها ، یا با هر کس دیگری بخوابد.
بس تر نرم مانند پتو ، بالش ها ، ملحفه ، و اسباب بازی های نرم را از محل خواب کودک دور نگهدارید.
سر کودک خود را نپوشانید و اجازه ندهید که بیش از حد گرم شوند.
سیگار نکشید یا به کسی اجازه ندهید که در اطراف کودکتان سیگار بکشد.
راهکارهایی برای مراقبت از کودکان در روزهای کرونایی:
- از رفتن به سفر خودداری کنید.
- فاصله رعایت کرده و از خروج غیر ضروری از منزل خودداری کنید.
- از حضور کودکان در اماکن پر ریسک مانند مترو ، مراکز خرید ، مهمانیها و به طور کلی اماکن پرجمعیت ممانعت کنید.
- هر کودکی که دچار علائمی همچون تب شده و به درمان های عادی پاسخ نمی دهد حتما باید به مراکز درمانی ارجاع شود.
- دست های خود و کودکتان را مرتب بشویید.
- نظافت را رعایت کرده و مراقب خودتان باشید وماسک بزنید تا کودک نیز دچار بیماری نشود.
- مادران باید در شرایط کرونایی ضمن رعایت بهداشت فردی و شست و شوی مداوم دست ها ، شیردادن به فرزند خود را ادامه دهند.
- کودک باید تمام مکمل ها را دریافت کند و واکسیناسیون را به موقع انجام دهد .
- در صورت رفتن به بیرون از خانه با کودکتان بعد از بازگشت به منزل شستشوی دست و صورت و تعویض لباس ها را انجام دهید.
- رعایت بهداشت فردی ، کنترل رفتارهای فردی و ماندگاری در منزل نقش مهمی در قطع زنجیره انتقال این بیماری دارد.