ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2025 ، در ادامه با بیوگرافی و فیلمشناسی آسیا قسطانیان بازیگر قدیمی و ارمنی الاصل ایران که به خاطره ها پیوسته است با شما در نم نمک خواهیم بود.

زندگی نامه آسیا قسطانیان
  • نام : آسیا قسطانیان
  • زمینه فعالیت : سینما و تئاتر
  • متولد : تفلیس
  • والدین : میکائیل (میشا) مارکارید مامیگویان
  • پیشه : بازیگر

آسیا قسطانیان (به انگلیسی : Asia Ghostantin) با تلفظ صحیح تر آسیا گوستانیان از ارمنی های گرجستان بود. در تفلیس به دنیا آمد. پدرش (میکائیل/میشا) و خانواده اش (مادرش ، مارکارید مامیگویان. برادرش ، مالودیا؛ و خواهرش آنا) همه اهل تئاتر بودند.بیوگرافی آسیا قسطانیانبیوگرافی آسیا قسطانیان

در سال 1299 خورشیدی که به ایران مهاجرت کردند به مدت سه دهه (با وقفه هایی) به تئاتر ایران رونق بخشیدند.

اقامت آنان در کشورهای خاورمیانه ، آسیا قسطانیان در چند فیلم بازی کرد. از جمله در قاهره در فیلمی به نام عشق به بغداد نقش پرنس نازلی را برعهده گرفت. قسطانیان ها به سال 1310 بار دیگر به ایران بازگشتند و فعالیت های هنری خود را ادامه دادند.

در سال 1312 که آوانس اوگانیانس می خواست فیلم حاجی آقا آکتور سینما را بسازد ، با توجه به تجربه بازیگری آسیا قسطانیان ، ایفای نقش پروین را به او واگذاشت.

پدرش با کلاس هایی که برای آموزش تئاتر تشکیل می داد ، گروه هایی تئاتری که به وجود آورد و نخستین اجراهایی که از نمایشنامه های کلاسیک دنیا (از جمله اتللوی شکسپیر) عرضه کرد از پیشگامان تئاتر معاصر ایران محسوب می شود و مادرش نیز با صحنه گردانی نمایش «زن مخوف» در سال 1320، نخستین کارگردان زن تئاتر در ایران. از فعالیت های تئاتری خانواده قسطانیان پس از اجرای نمایش «مادام ایکس» در سال 1328 در سینما تاج آبادان و اجرای نمایش «ملیکی آقچیگ» در سال 1329 در سالن کالج ارمنیان شهر کلکته ، هیچ اطلاعی در دست نیست.

ظاهرا خانواده پس از سال ها دوری از وطن به گرجستان بازمی گردند. چون بخش فارسی بی بی سی مرگ آسیا قسطانیان را اعلام کرد از زندگی او در سال های آخر عمر در شهر تفلیس خبر می داد.

فیلم های سینمایی آسیا قسطانیان
  • حاجی آقا آکتور سینما (1312 در نقش پروین)

حاجی آقا آکتور سینما (1312) دومین فیلم ایرانی از اوانس اوگانیانس است. این فیلم به مدت چهار روز از چهارشنبه 11 بهمن تا شنبه 14 بهمن 1312 در تهران اکران شد.حاجی آقا آکتور سینما فیلمی سیاه و سفید و صامت است و تنها فیلم بازمانده از سینمای صامت ایران محسوب می شود. این فیلم رویکرد شرایط متغیر سیاسی-اجتماعی ایران از سنت به مدرنیته را نشان می دهد.

خلاصه داستان حاجی آقا آکتور سینما

«رژیسور» کارگردان (اوانس اوهانیانس) سینما در پی داستان برای فیلم خود با این پیشنهاد روبه رو می شود که از حاجی آقا (حبیب الله مراد) که شخص متمکن و متلون المزاجی است و با سینما و نمایش مخالف است ، به طور مخفیانه فیلم بگیرد. داماد (عباس طاهباز) ، نوکر (عباسقلی عدالت پور) و دختر حاجی آقا (آسیا قسطانیان) تمهیدها و اسباب کار را فراهم می آورند.

حاجی آقا در پی مفقودشدن ساعت بغلی خود به نوکرش پوری بدگمان می شود و در خیابانهای شهر همراه دامادش پرویز به تعقیب او می پردازد. حاجی آقا ابتدا گذرش به مطب مسیو آبی دندان ساز (غلامعلی سهرابی) می افتد و سپس با مرتاض (اوانس اوگانیانس) روبه رو می شود که ادعا می کند می تواند ساعت حاجی را پیدا کند.

او عملیاتی مثل ظاهرکردن روح دختر و دامادش را درحضور حاجی انجام می دهد. رژیسور از همه این ماجراها فیلم می گیرد و حاجی آقا پس از تماشای آن به سینما به عنوان یکی از وسایل تربیت و تهذیب اخلاق عمومی اعتقاد می آورد.

بازیگران حاجی آقا آکتور سینما
  • اوانس اوهانیانس در نقش رژیسور و مرتاض
  • حبیب الله مراد در نقش حاجی آقا
  • آسیا قسطانیان در نقش پروین ، دختر حاجی آقا
  • عباس طاهباز در نقش داماد
  • عباس قلی عدالت پور در نقش نوکر
  • غلام علی سهرابی در نقش مسیو آبی
  • زما اوهانیان درنقش پری ، دختر کوچک حاج آقا

بیوگرافی آسیا قسطانیان

آسیا قسطانیان در فیلم حاجی آقا آکتور سینما

آسیا قسطانیان در فیلم حاجی آقا آکتور سینما 


منبع : آسیا قسطانیان ویکیپدیا

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
73.4%

نظر دادن