ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، این دو عبارت در واقع یک نوع روش پیشرفته برای بکارگیری از 2 یا چند کارت گرافیک به صورت موازی در کنار یکدیگر می باشد.

crossfire چیست

کراس فایر نام یک فناوری معرفی شده توسط شرکت کانادایی ATI می باشد که توسط این فناوری امکان استفاده هم زمان از چند کارت گرافیکی توسط یک مادربرد به کاربران داده می شود. به واسطه این فناوری ، یک چیپست کنترل کننده برروی برد اصلی نصب می شود و وظیفه کنترل کانال های واسطه و ادغام اطلاعات انها برای نمایش بر روی صفحه نمایشگر بر عهده این چیپست می باشد.تفاوت sli و crossfireتفاوت sli و crossfire

در این فناوری برای اتصال کارت ها به یکدیگر از یک کابل به نام CrossFire Bridge یا پل کراس فایر استفاده می کنند.در برد اصلی پردازنده های گرافیکی که قابلیت استفاده از این فناوری را دارا می باشند ، دو رابط برای اتصال به کارت های گرافیکی دیگر تعبیه می شود که از یک رابط برای انتقال داده ها و از یک رابط برای برگشت ان ها استفاده می شود.

به طور رسمی تا 4 عدد کارت گرافیک را می توان به صورت کراس فایر نصب کرد که در این صورت به ان Quad Cross fire می گویند.

این فناوری برای اولین بار به صورت رسمی در 27 سپتامبر 2005 برای رقابت با فناوری SLI شرکت امریکایی ان ویدیا که یک سال پیش از این معرفی شده بود ، معرفی شد.

در اوایل معرفی این فناوری امکان متصل کردن کارت گرافیکی بویسله رابط PCI با سرعت 8x امکان پذیر بود ولی با معرفی PCI Express 2 این سرعت به 16x(معادل16 گیگا بایت در ثانیه)ارتقا یافت.

 

تکنولوژی SLI چیست؟

SLI مخفف عبارت "Scalable Link Interface" به معنی "لینک رابط مقیاس پذیر" بوده و یک قابلیت و تکنولوژی ای است که در اختیار شرکت انویدیا (NVidia) بوده و توسط آن می توان چندین کارت گرافیک با واحد پردازنده گرافیکی (GPU) یکسان را به یکدیگر وصل کرد و از قدرت پردازشی همه آن ها بصورت یک خروجی واحد بهره برد. طبق توضیحات خود انویدیا ، با استفاده از قابلیت اس ال آی می توان به ازای هر کارت گرافیک اضافی که به مجموعه وصل می شود ، کارایی یا پرفورمنسی در حد 100% بیشتر را داشت.

نکته : در کارت گرافیک های شرکت ATI تکنولوژی CrossFire مانند SLI در انویدیا عمل می کند.

سیستم هایی با فناوری SLI معمولا با اصطلاح "n-Way SLI" شناخته می شوند. Two-Way SLI برای سیستم هایی به کار گرفته می شود که دو کارت گرافیک با استفاده از قابلیت اس ال آی به هم وصل شده باشند. اصطلاح Three-Way SLI برای سیستم های موازی با سه کارت گرافیک و Four-Way SLI برای سیستم هایی با چهار کارت گرافیک (یا دو کارت گرافیک که هر کدام دو GPU داشته باشند) استفاده می شود.

در اینگونه سیستم ها یک کارت گرافیک به عنوان اصلی یا مستر (Master) و بقیه کارت ها به عنوان کمکی یا Slave عمل می کنند. خروجی تصویر که به مانیتور وصل خواهد شد ، از طریق پورت های خروجی (مانند VGA ، DVI و HDMI) کارت گرافیک مستر انتخاب می شود.

 

Three-way SLI با کارت گرافیک GTX670

Three-way SLI با کارت گرافیک GTX670

 

 تفاوت sli و crossfire

این دو عبارت در واقع یک نوع روش پیشرفته برای بکارگیری از 2 یا چند کارت گرافیک به صورت موازی در کنار یکدیگر می باشد.

چرا که برخی از کاربران یک کارت گرافیک جوابگوی پردازش تصویر آنها نیست و خواهان قدرت بیشتر سیستم خود در جهت پردازش قویتر و سریع تر هستند. (همانند استدیوهای بازی سازی ، استدیوهای تدوین فیلم ، صداو سیما ، انیمیشین کارهای سه بعدی که رندرینگ سنگینی دارند.و حتی گیمرهای حرفه ای)

از اینرو این روش برخلاف گذشته که یک کارت گرافیک حرفه ای با قیمت نجومی طراحی می شد از 4 کارت گرافیک معمولی بهره می برد و در واقع منجر به کاهش هزینه ها و عدم نیاز به تغییر کلی سیستم در صورت نیاز به ارتقاء سیستم در آینده می شود.

در حال حاضر دو رقیب در زمینه کارت گرافیک با یکدیگر در حال رقابت هستند یکی ® NVIDIA و دیگری ® AMD که با خرید Ati وارد تولید این قطعه شد. (شرکت اینتل هم به این کار می پردازد و به نظر من اگر بخواهد به صورت جدی وارد این عرصه شود احتمال شکست دو رقیبش را دارد.اما فکر کنم به خاطر سیاستهای خاص دولت آمریکا اجازه این قبیل کارها را به شرکت های اینچنینی نمی دهد و البته چه به لحاظ عدم کاهش قدرت شرکتهای آمریکایی در دنیا برابر رقیبهای فرصت طلب ، همچنین حمایت از حقوق مصرف کننده پیشرفت سریعتر تکنولوژی و عدم از بین رفتن فضای رقابت و انحصار طلبی این شرکتهای غول و ثروتمند می باشد. که کار درست و منطقی است.)

روش SLI را شرکت NVIDIA ارائه می دهد و روش CrossFire را شرکت AMD ارائه می دهد.

کارتهای گرافیک به قدری پیشرفت کرده اند که علاوه بر انجام وظیفه خود قادر به یاری رساندن به CPU هم هستند و در پردازش های سنگین به کمک سی پی یو ها می پردازند.

این تکنولوژی را هم هر دو شرکت با نامهای CUDA از NVIDIA و APP از AMD ارائه کرده اند.

اگر شما هم یکی از مدلهای کارت گرافیک نسبتا جدید این دو شرکت را در اختیار دارید می توانید برای آشنایی و استفاده از قدرت این تکنولوژی در کامپیوتر خود ، نرم افزار تبدیل فرمتهای ویدیویی با نام Xilisoft Video Converter را نصب کنید. و تاثیر اعجاز انگیز آن را مشاهده کنید.


kingit

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
100%

نظر دادن