ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، اراک و مناطق دیدنی اراک و جاذبه های گردشگری اراک و اماکن زیارتی اراک و اماکن تاریخی اراک و سوغات اراک و آداب و رسوم اراک و جاذبه های توریستی اراک و دیدنی های اراک برای خارجی ها و طبیعت بکر اراک و روستاهای دیدنی اراک و مناظر طبیعی اراک و آبشار در اراک و مسجد در اراک و غذاهای محلی اراک و شیرینی مخصوص اراک در نم نمک.

دیدنیها و نقاط گردشگری شهر اراک

اراک یکی از کلان شهرهای ایران و از بزرگترین شهرهای مرکز ایران و مرکز استان مرکزی و شهرستان اراک است. جمعیت اراک در سال 1390 خورشیدی برابر با 526٬182 نفر بوده که از این نظر قطب جمعیتی استان مرکزی و چهاردهمین شهر پرجمعیت ایران به حساب می آید.جاذبه گردشگری اراک و مکان های تفریحی و دیدنی + سوغاتجاذبه گردشگری اراک و مکان های تفریحی و دیدنی + سوغات

از سده دوم اسلامی ناحیه میان همدان، ری و اصفهان عَراق نامیده شد که بعدها برای تمایز با عراق عرب آن را عراق عجم نامیدند. عَراق معرب اراک است. اراک نسبت به بسیاری از شهرهای ایران، شهر جوانی محسوب می شود. این شهر در دوران قاجار بنیان گذاشته شده و کمی بیش از دو قرن قدمت دارد. نام شهر که ابتدا قلعه ای نظامی در کنار روستای کرهرود بود قلعه سلطان آباد، بعد سلطان آباد عراق و در سال 1316 خورشیدی به اراک تغییر نام داد. بانی شهر اراک یوسف خان گرجی معروف به سپهدار بود که شهر را در طول چند سال و با هزینه 200٬000 تومان ساخت. در شهر جدید تمامی تأسیسات شهری از قبیل قنات، حمام، آب انبار، مسجد، مدرسه، سقاخانه، بازار و ارگ حکومتی ساخته شد. با رونق گیری اقتصاد شهر و عبور راه آهن سراسری از شهر، مهاجرت به شهر افزایش یافت.

شهر اراک

جاذبه های گردشگری اراک

شهر اراک دارای زمستان های سرد و مرطوب و تابستان های گرم و خشک است و کوههای اطراف شهر، تالاب میقان و دشت فراهان بر آب و هوای آن تأثیر می گذارند. شهر در میان پای کوه های داخلی رشته کوه زاگرس قرار دارد و از جمله شهرهای امن از نظر لرزه خیزی است که احتمال وقوع زلزله بالای 5 ریشتر در آن بسیار ضعیف است.

روستای خلج مالمیر

روستای خلج در استان مرکزی و از توابع شهر اراک و شازند ، در بخش سربند واقع شده و از سمت جنوب به شهر بروجرد و دشت سیلاخور منتهی میشود که با عبور از تواندشت و بیاتان ، در محلی به نام تک درخت وارد جاده بروجرد می شود. به جهت مجاورت خلج با روستای مالمیر و اهیمت و شهرت بیشتر مالمیر ، این روستا به خلج مالمیر شهرت یافته است. روستای خلج در دهه 50 و قبل از آن ، جمعیت زیادی داشته ولی رفته رفته به دلیل مهاجرتهای بی رویه در دهه 50 و 60 جمعیت روستا کاهش یافت .

منطقه گرشگری گردو

گردو (اراک)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اراک در استان مرکزی ایران است. این روستا در دهستان سده قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1385، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده است. منطقه نمونه گردشگری دره گردو با وسعت 100 هکتار در جنوب شهر اراک قرار دارد و از آب و هوای مناسب و طبیعت بکر برخوردار است. این منطقه در سال 1385 خورشیدی توسط هیئت دولت به عنوان منطقه نمونه گردشگری تصویب شد .

پلنگاب

پلنگاب منطقه ایست که در آغوش کوههای بیشماری چون بزکش، برآفتاب و کلاه غازی با ارتفاع بیش از 2500 متر با وسعت 27211 هکتار قرار دارد. منطقه ای شکار ممنوع و پوشیده است از مناطق صخره ای و کوهستانی است. پلنگاب دامنه پرشیب و نشیب است که در بخش غربی استان مرکزی در شمال غربی اراک و جنوب شرقی خنداب واقع شده است. نام پلنگاب برگرفته از روستایی با همین نام است و به گفته اهالی علت نامگذاری آن وجود چشمه ای ایست در مرکز این روستا که سالیان کهن محل آمد و شد پلنگ بوده است.

چشمه چپقلی

چشمه چپقلی واقع در 28 کیلومتری جنوب غربی شهر اراک با خواص درمانی متعدد، داروخانه ای طبیعی برای درمان بیماریها بوده که هر روزه پذیرای تعداد کثیری از هموطنان است. این چشمه با مناظر طبیعی مصفا در بالادست روستای رباط میل بر سینه رشته کوه با صلابت سفیدخانی قرار گرفته و در اطراف آن تفرجگاهی سرسبز با آب و هوایی دلپذیر با وسعت 35 هکتار قرار دارد. پارک جنگلی جوار چشمه چپقلی از شرق به رشته کوه میران و سفید پی ، از غرب به کوههای کلاغ نشان و قدمگاه میرسد.

کلیسای مسروپ مقدس اراک

کلیسای مسروپ مقدس اراک

این اثر در تاریخ 25 اسفند 1379 با شمارهٔ ثبت 3533 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این کلیسا در خیابان چمران شهر اراک قرار دارد. بنای این کلیسا در سال 1914 میلادی با برگیری از منابع مالی ارامنه اراک ساخته شده است. پلان کلیسا بازیلیک مستطیل شکل به ابعاد 24.6 در 15.6 متر بوده و در جهت شرق به غرب واقع شده است. سقف کلیسا بر روی چهار ستون که توسط قوسهایی به یکدیگر و به دیوارهای جانبی وصل شده اند تکیه دارد.

پارک جنگلی اراک

پارک جنگلی شهید باهنر شهر اراک با 183 هکتار مساحت واقع در جنوب شرق اراک، از ظرفیت مناسبی برای بهره مندی مردم برخوردار است و برای ایجاد استقبال بیشتر مردم، این پارک ساماندهی می شود.

آدرس : مرکزی - اراک جنوب شرق اراک

آتشکده برزوی راهگرد

آتشکده برزوی راهگرد درروستای راهگرد در 65 کیلومتری شمال شرقی اراک واقع است و قدمت آن مربوط به دوران ساسانی است ونمای آن از آجر و سنگ می باشد.

آبشار مزرعه

آبشار مزرعه در استان مرکزی واقع است. آبشار مزرعه واقع در شمال غرب شهرستان اراک، در جاده اراک - سه راهی خنداب قرار دارد که با قرار گرفتن میان دو دره، منظره ای زیبا را ایجاد کرده است. عبور از باغات روستای کیشان و مزرعه، نشانی خوبی برای رسیدن به آبشار مزرعه است. آبشار دره اول با کمی بلندی بیشتر نسبت به دو آبشار کوتاه دره دوم جذابیت بسیاری را در این منطقه بوجود آورده است. این آبشار به عنوان یکی از جاذبه های دیدنی استان مرکزی منطقه ای مناسب برای بازدید عموم است.

آبشار طلایی

آبشار طلایی خرم آباد در استان لرستان واقع است. در ابتدای جاده خرم آباد به الشتر و در دامنه های کوهی به شکل دلفین، چند آبشار زیبا شما را به تماشای خویش دعوت می کنند. آبشار طلایی یکی از این آبشارهای کوچک ولی بسیار زیباست که در میان حفره غار مانندی از دل کوه به پایین می ریزد و در ریزشگاه خود حوضچه بزرگی پدید آورده است که دیواره های آن از گیاه بسیار زیبای پرسیاوشان پر شده است.

روستای هزاوه

روستای تاریخی و زیبای هزاوه واقع در 18 کیلومتری شمال غربی اراک، در شیب آرام دامنه کوههای غربی اراک دارای بافتی پلکانی و متراکم است هزاوه در دل دامنه های صخره ای است و روستایی در قرون 7 و 8 هجری و به دوره ایلخانیان برمی گردد. هزاوه یکی از زیباترین روستاهای استان مرکزی است که زادگاه مفاخری همچون امیرکبیر و قائم مقام فراهانی دلیر مردانی که آرامگاه جد بزرگوارشان بر بالای کوه حاج مبارک در روستای هزاوه قرار دارد.

روستای الرج

واژه بومی الرج از ترکیب دو واژه ال بمعنای کوه و رج بمعنای برج تشکیل شده است و بدلیل این است که در گذشته های دوراین روستا محل استقرار برج دیده بانی بوده است روستای الرج در یک منطقه سوق الجیشی و تاریخی در جوار دو رشته کوه شناخته شده لجور و کوه باستانی شاهزنده قرار گرفته است . در کتاب فرهنگ جغرافیای ایران جلد دوم درخصوص روستای البرج یا الرج آمده است که روستای الرج دهی است .

آب انبار ابراهیم آباد

در میانه راه شهر قم به شهر اراک روستایی به نام ابراهیم آباد واقع‏ است که تنها قنات آن دارای تاریخ بیش از یک هزار سال است.مادر چاه‏ این قنات مخروطی شکل است زیرا قطر دهانه میله آن حدود یک متر و قطر محل اتصال میله به کوره به حدود 10 حلقه می‏رسد.میله‏های بعدی‏ پس از مادر چاه که تعداد آنها به 40 حلقه می‏رسد هرکدام حدود 100 متر عمق دارند و مادر چاه نیز دارای عمقی حدود 110 ذرع می‏باشد...

عمق مادر چاه حدود 110 ذرع برابر با 114 متر است

سوغات اراک

فتیرپزی

سوغاتی های اراک

سوغات استان مرکزی انواع مواد خوراکی از جمله انار انگور لبنیات کشمش گردو بادام شیره انگوه است. فتیرپزی از سنت های بجا مانده نوروز در شهرستان اراک است. مردم این شهر معمولا در خانه یک نفر جمع می شوند و به پخت فتیر نوروز می پردازند. گفتنی است فتیر که یک نان محلی است ریشه در تاریخ اراک دارد و هم اکنون اراک را با سوغات آن "فتیر "می شناسند.

موزه صنایع دستی حسن پور

تاریخچه بنای موزه اگر چه درباره بانی و سازنده اولیه بنا اطلاع دقیقی در دست نیست اما با توجه به ماده تاریخ " سنه 1335 " هجری قمری که در پیشانی نمای ضلع شمالی بنا نوشته شده است ، بنا در دوره احمد شاه قاجار احداث شده است . با توجه به بررسی ها و تحقیقات صورت گرفته احداث خانه مذکور را به حاج علی مشیری ، از تاجران و بازرگانان فرش در سلطان آباد ( اراک امروزی ) نسبت می دهند .

مدرسه سپهداری اراک

مدرسه سپهداری یکی از بناهای تاریخی استان مرکزی است که در مرکز شهر اراک در داخل بازار تاریخی این شهر قرار دارد. این مدرسه که در انتهایی ترین گذر (گذر ششم) بازار اراک واقع شده، در سال 1228 هجری قمری و همزمان با ساخت بازار تاریخی اراک به دستور یوسف خان گرجی؛ سپهدار اعظم و بانی شهر اراک و در ضمن پدر داماد فتحعلی شاه قاجار ساخته شد.

بقعه شاه قلندر

بقعه شاه قلندر در دامنه کم شیب کوه قرار دارد این بقعه مربوط به دوره ایل خانی است که ریاست فرقه اسماعیلیه را بعهده داشته است این بقعه در داخل باغ روستای انجدان و در 50 کیلومتری سرچشمه و سراب معروف انجدان قرار دارد. بنای بقعه باشکوه و 8 ضلعی است که در هر ضلع بنا یک طاق نمای بلند آجری که داری 4 در ورودی در چهار جهت است قرار دارد. گنبد بقعه دو پوش و آجری بوده و پوشش خارجی آن به شکل هرمی شانزده طرف می باشد .

روستای انجدان

انجدان از روستاهای دهستان مشک آباد بخش مرکزی شهرستان اراک در استان مرکزی ایران است. این روستا در منطقه ای کوهستانی قرار دارد که کوه چشمه و کوه برف شاه در اطراف آن است و غارهای کوچک و بزرگ فراوانی در نزدیکی آن وجود دارد. ارتفاع انجدان از سطح دریا دو هزار متر است. این روستا در 64 کیلومتری شمال خمین، 37 کیلومتری شرق اراک و با همین فاصله از غرب محلات قرار گرفته است. اَنجِدان، از روستاهای قدیم اراک و کهن اراک است.

گورستان چشمه پهن

گورستان چشمه پهن در شمال روستای چشمه پهن و بر روی یک تپه ماهور سنگلاخی در کوهپایه های جنوبی کوه لنه واقع شده است. گورستان بر روی شیب رو به جنوب این تپه ماهور واقع شده است . طول شمالی جنوبی آن حدود 150 متر و عرض غربی - شرقی آن حدود 100 متر است. سطح گورستان به صورت سنگلاخی و شرق آن دره آبکند سیلابی است. در بخش جنوبی و غربی گورستان زمین های کشاورزی وجود دارد. تعدادی از قبور مورد حفاری غیر مجاز قرار گرفته است. پوشش گیاهی سطح گورستان به صورت مرتعی است.

خانه حسن پور

این بنا در اولین گذر سمت چپ بعد از چهارسوق بازار اراک، در مقابل گذر مدرسه سپهداری قرار دارد. در ساخت این بنا دو دوره جداگانه دیده می شود: ضلع جنوبی آن متعلق به دوره قاجار و ضلع شمالی آن مربوط به سال های 1332 هـ .ق است. بنا در دو طبقه شکل گرفته است. طبقه همکف شامل اتاق های زمستان نشین، آشپزخانه، انبارهای آذوقه و ورودی اصلی بنا است و طبقه اول شامل اتاق های شاه نشین و تابستانه است.

غار سفیدخانی

غار سفیدخانی واقع در کوه سفیدخانی، در 18 کیلومتری جنوب شهر اراک (مرکز استان مرکزی) قرار دارد. در بالای دهانه غار یک عارضه به نام دودکش وجود دارد که طول آن 3 متر، عرض آن 2/5 متر و ارتفاع آن 8 متر می باشد. در داخل غار سفیدخانی ستون های آهکی استالاکتیکی فراوان و زیبا دیده می شوند.

غار شغال دره

غار شغال دره یکی از غارهای استان مرکزی است که در جاده اراک به خمین و 40 کیلومتری اراک در دامنه کوه کلوپ جهنم* قرار دارد. وجه تسمیه این غار به دلیل وجود شغال های فراوانی است که در دامنه غار و داخل آن به سر می برند. *از آنجا که این کوه برف به خود نمی گیرد، بدین جهت لقب جهنم به آن داده اند.

غار گیوه کش

غار گیوه کِش یکی از غارهای استان مرکزی است که در روستای انجدان* و 40 کیلومتری اراک قرار دارد. غار کوچک گیوه کش 9 متر طول، 6 متر عرض و 1/5 متر ارتفاع دارد. در خصوص وجه تسمیه غار اهالی انجدان معتقدند که در زمان حمله افغان ها، شخص گیوه دوزی به این غار پناه می برد و از این مکان به جای دیگری می گریزد. این غار در حال حاضر مأمنی برای حیوانات درنده می باشد و در کف آن خون و استخوان های پرندگان شکار شده توسط این حیوانات به چشم می خورد.

غار کیخسرو

غار کیخسرو

غار کیخسرو در 35 کیلومتری جنوب غربی اراک و در جانب غربی رودخانه قره چای و نزدیکی روستای خسبیجان در قله کوه مرتفع شازند (شاه زنده) از رشته کوه راسوند واقع شده و یکی از غارهای استان مرکزی به شمار می رود. دهانه ورودی این غار به ابعاد 1/90×1/3 متر، در ارتفاع 2890 متری از سطح دریا (در نزدیکی قله جنوب کوه) به سوی غرب قرار دارد. داخل غار یک دهلیز باریک به طول 18 متر و عرض 6 متر و ارتفاع 3 متر دیده می شود که در پایان به حفره ای اتاق مانند می رسد .

چشمه چکاب

چشمه چکاب در 50 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان اراک در دامنه کوه سیاه قرار دارد. این چشمه که دارای آب شیرین می باشد، در گذشته از حجم بالایی برخوردار بوده است اما در حال حاضر به دلیل وقوع خشکسالی های متعدد، آب کمی دارد و بیشتر مورد استفاده جانوران این منطقه قرار می گیرد.

غار آسیلی

غار آسیلی در 5 کیلومتری غرب روستای انجدان و 40 کیلومتری اراک در استان مرکزی قرار دارد. ورودیِ این غار دو دریچه دایره شکل است. ابعاد دریچه سمت راست 80 سانتی متر عرض و 90 سانتی متر ارتفاع و ابعاد دریچه سمت چپ 1 متر عرض و 90 سانتی متر ارتفاع می باشد. میان این دو دریچه ستونی به محیط یک متر قرار گرفته که رابط میان تالار اول غار و محیط خارج غار است. مسیر غار تا انتها با شیب تندی پایین می رود و برای عبور به قسمت انتهای غار باید به صورت خزیده حرکت کرد.

کوه شهباز

کوه شهباز یکی از کوه های استان مرکزی می باشد که در رشته کوه راسوند در جنوب اراک واقع شده است. بلندترین نقطه این کوه قله شهباز نام دارد که ارتفاع آن 3388 متر بوده و در واقع بلندترین قله استان مرکزی نیز محسوب می شود. صعود به این قله از روستای سورانه واقع در 6 کیلومتری شازند امکان پذیر می باشد. کوه شهباز در فصل بهار به ویژه اردیبهشت ماه پوشیده از لاله های واژگون می شود و منظره بسیار زیبایی را خلق می نماید.

کوه مودر

کوه مودر یکی از کوه های استان مرکزی می باشد که در شمال غربی شهر اراک واقع شده است. کوه مودر 2339 متر ارتفاع دارد و به دلیل وجود رگه های سنگی، قله آن شبیه دیواری آجری بوده و به این جهت به کوه آجری نیز معروف شده است. از آنجا که این منطقه یکی از نقاط خوش آب و هوای شهر اراک می باشد، مورد توجه کوهنوردان و دوستداران طبیعت قرار دارد.

کوه لجور

کوه لَجوَر در جنوب غربی شهرستان اراک در منطقه خنداب و در مجاورت روستای اسکان واقع شده و یکی از کوه های زیبای استان مرکزی به شمار می رود. بلندترین نقطه این کوه قله لجور نام دارد که ارتفاع آن در حدود 2650 متر و طول دیواره آن 350 متر می باشد و از این نظر به عنوان سومین دیواره کشور مشهور شده است. جنس سنگ های این کوه غالبا از جنس سنگ خارا است و همین امر صعود به قله کوه را با دشواری همراه می سازد.

موزه مفاخر اراک

موزه مفاخر استان مرکزی، یکی از جاذبه های فرهنگی و گنجینه ای کوچک از بزرگان این استان است و در شهر اراک قرار دارد این موزه در عمارت حاج حسین خاکباز محسنی (اراکی) دایر شده است. این عمارت در اواخر دوره قاجاریه توسط سید حسین خاکباز یکی از فرزندان حاج آقا محسن اراکی ساخته شده است. این بنا در خیابان شهید بهشتی اراک قرار دارد، در سال 1379 با شماره 3338 در فهرست آثار ملی ثبت و در سال 1388 برای علاقه مندان به فرهنگ و هنر ایران اسلامی تبدیل به موزه مفاخر گشته است.

تالاب کویری میقان

تالاب کویری میقان

تالاب کویری میقان در استان مرکزی و 15 کیلومتری شمال شرقی اراک قرار دارد این منطقه یکی از زیباترین جلوه های طبیعت استان مرکزی و از زیستگاه های مهم و بین المللی پرندگان است. تالاب میقان، آخرین حلقه اکولوژیک حوزه آبریز دشت اراک است که آب های سطحی مسیل های فصلی را جذب می کند و مساحت حوزه دریاچه فصلی آن بسته به ورودی آب بین 100 تا 110 کیلومتر مربع متغیر است. این تالاب در روزگاران گذشته به نام نمکزار فراهان مشهور بوده است.

امامزاده محمد عابد

آرامگاه امام زاده محمد عابد معروف به "مشهور میغان " یکی از معروفترین زیارتگاه های استان مرکزی است . این آرامگاه در کنار آبادی میغان در 12 کیلومتری اراک واقع شده و از آثار دوره سلجوقی است . گنبد آن طاق رومی دارد و تمامی دیوارهای آن از آجر است و در دوره قاجار مرمت شده است . امام زاده محمد عابد برادر امام رضا (ع ) است .

خانه تاریخی خاکباز

عمارت حاج حسین خاکباز محسنی (اراکی) در اواخر دوره قاجاریه توسط سید حسین خاکباز یکی از فرزندان حاج آقا محسن اراکی ساخته شده است این بنا در خیابان شهید بهشتی اراک قرار دارد و در سال 1388 برای علاقه مندان به فرهنگ و هنر ایران اسلامی تبدیل به موزه مفاخر شده است. نقشه این ساختمان توسط یک مهندس روسی تهیه و اجرای کار توسط استاد مراد چمنی اراکی در مدت 4 سال انجام شد. این بنای کوشکی با تزئینات آجری خاص دوره قاجاریه به مساحت 3 هزار متر مربع ساخته شده است.

برج شیشه ای اراک

برج شیشه و عمارت ارگ قدیم مربوط به دوره قاجاریه و در زمان سردار اعظم حکمران اراک ساخته شد.فضاها و تقسیمات بنا مشخص کننده جهت نگاهبانی است و چون دارای کاشی های شفاف می باشد به نام برج شیشه معروف شده است. خانه سپهدار نیز همزمان با برج در نزدیکی آن احداث شده که باغ و فضای بسیار بزرگ و مصفا داشته است و دارای سرداب زیبایی است که سقف آن با کاشی های گل و بوته بصورت شمسه تزیین شده و دارای سرداب زیبایی است که سقف آن با کاشی های گل و بوته بصورت شمسه تزیین گشته است.

قلعه حاج وکیل

این بنا مربوط به دوران قاجاریه است . بانی این بنا در اصل یک شرکت تجاری انگلیسی سویسی الاصل به نام (زیگلر) بود که پس از انحلال، قسمتی از آن توسط یکی از متمولین شهر اراک به نام (حاج محمد حسین میثمی وکیل) مشهور به (حاج وکیل) خریداری شد و از آن پس به نام قلعه حاج وکیل شهرت یافت .با توجه به این که اراک یکی از مراکز مهم فرش ایرانی بوده است، بسیاری از کمپانی های خارجی امتیاز تجارت فرش خود را در زمان ناصرالدین شاه به دست آورند.

امام زاده هفتاد و دو تن

بقعه متبرکه امامزادگان هفتاد ودو تن در استان مرکزی - شهرستان اراک و در روستای ساروق واقع شده است . روستای ساروق در فاصله 48 کیلومتری شهرستان اراک با ارتفاع1810 متر از سطح دریا قرار گرفته است . جمعیت ساروق 3000 نفر است. معروفترین محصول روستا فرش دستبافت می باشدکه روزگاری جزو معروف ترین کالاهای صادراتی ایران به شمار می رفت. ساروق دارای سابقه تاریخی بسیار طولانی است و زمانی به عنوان دارالملک فراهان و سر آمد روستاهای منطقه محسوب می شده است.

سرای مهر

مجموعه ساختمانی سرای مهر واقع در محل موقوفه حاج آقا محسن اراکی ، مشرف بر سرای آقایی در بازار سرپوشیده اراک ، همزمان با بنای بازار ساخته شد و در سال 1383 با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه ، مرمت و بازگشایی گردید . این فضای تاریخی بسیار دیدنی سه طبقه دارد . طبقه اول آن به بازارچه صنایع دستی و طبقه دوم و سوم آن به سفره خانه زیبا و سنتی تبدیل شده است . هرسه طبقه با هم مرتبط اند و مجموعا فضای مفرح و متنوعی را در کنار بازار تاریخی اراک برای گردشگران فراهم کرده است.

شهر بازی

جاذبه های گردشگری- «شهربازی و پارک لاله» اراک در روزهای تعطیل پذیرای 20 هزار گردشگر و علاقه مند است. به گزارش «میراث خبر»، مجموعه «شهربازی و پارک لاله» که در کوهپایه واقع شده است سه لونا پارک، یک رستوران و آلاچیق های متعددی را در کوهستان در برمی گیرد. یکی از لوناپارک های این مجموعه در کوهستان ساخته شده است و دو لوناپارک دیگر مخصوص کودکان و خانواده ها در نزدیکی شهربازی است.

پل دو آب

پل دو آب واقع است در محلی به همین نام که در حاشیه کوههای مرتفع راست بند را سهند قرار داشته و بر روی رودخانه قره چای ساخته شده است. این اثر در 40 کیلوکتری غرب شهر اراک ودر 2 کیلومتری شمال شرقی روستاهای فرو حصار قرار گرفته از یکسو رابط بین مناطق واقع در چهار جهت اصلی و از سوی دیگر ارتباط دهنده شهرهای اراک به بروجرد ملایر و همدان می باشد. این پل در نزد اهالی به نام محل یعنی دو آب معروف بوده ولی درباره نام سازنده و تاریخ احداث آن سند و مدرک معتبری نیست.

بنای تاریخی پیر مراد آباد

این بنا د‏ر روستای مراد آباد در 14 کیلومتری جنوب شرقی اراک قرار دارد ‏. طرح بیرونی بنا به شکل کثیرالاضاع منتظم است که بر هر ضلع آن طاقنمایی و بر فراز آن ها گنبدی از نوع د‏وپوش وجود د‏ارد. زمینه طاقنماها با خط بنایی به شیوه گره چینی با آجر تزئین شده است. ساختمان اصلی بقعه به قرن هفتم و هشتم هجری مربوط است.

موزه (حمام) چهارفصل

موزه (حمام) چهارفصل

موزه ها در معرفی فرهنگ، آداب و رسوم و شیوه زندگی نیاکان ما نقش بسزایی دارند. در استان مرکزی 6 موزه مردم شناسی وجود دارد که قدیمی ترین آنها، موزه چهارفصل اراک است. به گزارش واحد مرکزی خبر، حمام تاریخی یا گنجینه چهار فصل اراک، یکی از جلوه های اصیل هنر معماری ایران در استان مرکزی است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. حمام چهار فصل در عهد قاجاریه به همت حاج محمدابراهیم خوانساری بنا و اکنون به گنجینه تبدیل شده است.

عمارت کلاه فرنگی وکیل اراک

قلعه کلاه فرنگی حاج وکیل، از جمله آثار اواخر دوره قاجاریه، در شهر اراک قرار دارد. بانی این بنا در اصل یک شرکت تجاری انگلیسی (سویسی الاصل) به نام زیگلر بود که پس از انحلال، قسمتی از آن توسط یکی از متمولین شهر اراک به نام حاج محمد حسین میثمی وکیل خریداری شد و از آن پس به نام قلعه حاج وکیل شهرت یافت. این کلاه فرنگی شامل حیاط، ایوان، شبستان، قسمت همکف و بالاخانه است که در مساحت حدود 900 متر مربع و در محوطه ای به مساحت 3800 متر مربع قرار دارد.

بازار قدیمی اراک

بازار اراک که تلفیقی از معماری سنتی و مدرن است، در مرکز شهر اراک قرار دارد و با 2 ورودی شمالی و جنوبی و 8 گذر شرقی و غربی به محیط پیرامون خود متصل است این بازار تاریخی که حدود 14 هکتار مساحت دارد، بیش از 2 قرن پیش همزمان با شکل گیری شهر سلطان آباد (اراک کنونی) از سوی یوسف خان گرجی در دوران فتحعلی شاه قاجار ساخته شد. معماری این بازار برگرفته از سبک معماری دوره قاجار و دارای طاق های گنبدی شکل آجرنماست که به صورت ضربدری ساخته شده است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
100%

نظر دادن