ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، ارومیه و مناطق دیدنی ارومیه و جاذبه های گردشگری ارومیه و اماکن زیارتی ارومیه و اماکن تاریخی ارومیه و سوغات ارومیه و آداب و رسوم ارومیه و جاذبه های توریستی ارومیه و دیدنی های ارومیه برای خارجی ها و طبیعت بکر ارومیه و روستاهای دیدنی ارومیه و مناظر طبیعی ارومیه و آبشار در ارومیه و مسجد در ارومیه و غذاهای محلی ارومیه و شیرینی مخصوص ارومیه در نم نمک.

جاذبه های گردشگری و دیدنیهای ارومیه

اُرومیه یکی از کلان شهرهای ایران ، مرکز استان آذربایجان غربی و شهرستان ارومیه در شمال غربی ایران که در منطقه آذربایجان واقع شده است.جاذبه های گردشگری ارومیه و دیدنیهای آن + سوغاتجاذبه های گردشگری ارومیه و دیدنیهای آن + سوغات

در ادامه به معرفی جاذبه های گردشگری ارومیه و اطراف آن می پردازیم :

دریاچه ارومیه

طرح و ساخت میانگذر دریاچه اورمیه که شامل مطالعات مهندسی ، مهندسی پایه ، مهندسی تفصیلی ، تهیه مواد و تجهیزات ، اجرا و ساخت پل اصلی ، پل آبگذر و اصلاح خاکریز است. پل اصلی شامل دو مسیر رفت و برگشت جداگانه سواره رو هر کدام به عرض مفید 9٫5 متر و یک مسیر راه آهن به عرض مفید 5 متر می باشد.

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

لباس سنتی آذری

لباس زنان و مردان به سه بخش سرپوش ، تن پوش و پاپوش تقسیم می شود. عرقچین ، روسری کلاغه ای ، شال و چارقد ، چالما - شاماخی(سربند) ، چپی(روسری) ، آلاچارشاب(چادر رنگی) ، اوربند(روبند) و چادرا(چادر) متداول ترین سرپوش های زنان روستایی و عشایر آذربایجان شرقی را تشکیل می داده است. کوینک (پیراهنی بلند با یقه گرد) ، دُن (نوعی پیراهن) ، تومان (دامن بلند) ، شلته یا دیزلیک (دامن کوتاه) ، جلیقا(جلیقه) ، یل (نوعی کت با پارچه مخمل و ترمه) ، خود(کت معمولی) ، جان کوینک(شامل تمام البسه کاموایی که روی پیراهن به تن می کنند) و ترکوینکی (زیرپوش) نیز از تن پوش های زنانه به شمار می روند. پاپوش های زنانه نیز دارای انواع مختلفی همچون جوراب ، گالش(کفش بدون پاشنه) ، چاروق ، قوندارا(نوعی کفش چرمی) ، قیرمیزی باشماق(پاپوشی همچون دمپایی) و تک گون(کفش جشن و عروسی) بوده اند.

حلوای گردو

حلوای گردو از تنقلات اصلی مردم آذربایجان غربی در شب یلداست و آنها در روز منتهی به این شب با تشکیل صف های طویل در مقابل حلوا فروشی ها تلاش می کنند حلوای تر وتازه به محفل شب یلدا ببرند.

برکه دالامپر

برکه دالامپر که آنرا در زبان محلی گله زین می نامند در ارتفاع 1600 متری در کنار کوه دالامپر در استان آذربایجان غربی به صورت طبیعی به وجود آمده است. این برکه در35 کیلومتری جنوب غربی ارومیه قرار دارد. وسعت تقریبی این برکه در حدود یک هکتار باشد.اما در فصلهای مخلف سال وسعت آن تغیر پیدا می کند.آب این برکه از ذوب شده برفهای کوه و چشمه های اطراف تامین می شود. بیشتر سطح این برکه از گیاهانی همچون نیلوفر آبی ، نی و جگن و سایرگیاهان آبزی پوشیده شده است.

پارک اللرباغی ارومیه

یکی از مراکز گردشگری طبیعی و جاهای تفریحی شهر ارومیه پارک شهر یا اللرباغی می باشد پارک ساحلی ارومیه یا پارک اللرباغی یکی از طولانی ترین پارک های شهرچایی در شمال این پارک ساحلی درجریان است موقعیت این پارک در حد فاصل اوچ گوزلو کورپوسو یا قویون کورپوسو می باشد این پارک در جنوب شهر ارومیه و حاشیه خیابان والفجر قرار دارد .

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

پاساژ صدر ارومیه

یکی از مراکز خرید بزرگ ارومیه «پاساژ صدر»می باشد . این پاساژ سه طبقه است و تمامی اجناس از جمله لوازم دکوری ، لباس ، بدلیجات ، عطر و... در این مرکز جهت فروش ارائه می شود .

آدرس : ارومیه خیابان امام خمینی ، خیابان خیام جنوبی

جزیره اسپیر

جزیره اسپیر یکی از جزایر دریاچه ارومیه است و در پارک ملی دریاچه ارومیه قرار دارد. وسعت این جزیره به 1250 هکتار می رسد. این جزیره در غرب کبودان و در 27 کیلومتری بندر گلمخانه واقع شده است. این جزیره پذیرای پرندگانی همچون فلامینگو ، مرغ سقا ، کاکایی و غاز است. امکانات و تأسیسات جزیره شامل اسکله و امکانات مناسب برای شنا و ورزش های آبی است. ارتفاع بلندترین نقطه جزیره 1422 متر از سطح دریاهای آزاد است.

جزیره اشک

در فاصله 40 کیلومتری بندر گلمانخانه با وسعت 2115 هکتار قرار دارد . یک چشمه آب شیرین دارد گوزن زرد ایرانی که یکی از نادرترین گوزن های جهان است در آن زندگی می کند .

چشمه آب معدنی کوه زنبیل

در یک کیلومتری دریاچه ارومیه در دهستان نازلو چای کوهی به نام زنبیل وجود دارد که چشمه های آب از دامنه های شرقی این کوه و شرق سپرغان نشأت می گیردکه یکی از چشمه های به چشمه کوه زنبیل معروف است . این چشمه در فاصله تقریبی 36 کیلومتری از شمال شرق ارومیه قرار دارد . چشمه آب معدنی زنبیل به صورت طبیعی حوضچه ای دایره ای شکل دارد که قطر تقریبی آن 4 متر و عمق آن نیز بین 20 تا 25 سانتی متر است و از کف این چشمه به صورت مداوم گاز خارج می شود .

چشمه آب معدنی هفتابه

چشمه معدنی هفتابه ، حدود 50 کیلومتری جنوب غربی ارومیه در دهستان مرکور و یک کیلومتری شرق دهکده هفتابه قرار دارد؛ آب با فشار و گاز به صورت استوانه ای که قطر قاعده آن تقریبا 30 سانتی متر است ، خارج می شود و در حدود 10 سانتی متر از سطح آب بالا می رود و فرو می ریزد. حوضچه طبیعی در کناره بستر رود به وجود آمده و با تکه سنگ های بزرگی از رودخانه جدا شده است.

کلیسای مار دانیال

این کلیسا در بیست و پنج کیلومتری شمال ارومیه ، در بالای یک تپه باستانی متعلق به هزاره اول ق. م بر ساحل رود نازلو چای بنا شد. این کلیسا متعلق به دوره ساسانی و از سنگ های رسوبی گندمی رنگ ساخته شده است. این بنا در جریان حوادث جنگ اول جهانی به صورت نیمه ویران در آمد و در سال های اخیر مرمت و بازسازی شد.

کلیسای مریم مقدس (س) ارومیه

این کلیسا در روستای نخجوان تپه از توابع شهر ارومیه در استان آذربایجان غربی واقع است که در قرن هفدهم میلادی توسط ارامنه آن محل بنا شده است. مصالح بکار رفته در ساخت این کلیسا سنگ لاشه و خشت است و کلیه دیوارها با گچ و خشت پوشانده شده است. سقف کلیسا چوبی است و بر سه جفت ستون چوبی استوار است که کلیه آنها دارای سرستونهای چوبی زیبا و خوش تراش اند. پلان کلیسا مستطیلی شکل بوده و در جهت شرق به غرب است.

پارک دانشجو ( گولر باغی ) ارومیه

این پارک بسیار زیبا با وسعت بزرگی که داردبه تازگی گل کاری شده و واقعا مکان مناسبی برای استراحت و دور شدن از هیاهوی شهرمی باشد.

آدرس : آذربایجان غربی - ارومیه خیابان آزادگان ، چهارراه آزادگان ، تقاطع امام علی

پارک جنگلی شیخ تپه ارومیه

پارک جنگلی شیخ تپه ، با وسعت 44 هکتار در جنوب شرقی ارومیه بر ارتفاعات مشرف به شهر و در مجاورت تپه باستانی شیخ تپه واقع شده است. این تپه جزو تپه های باستانی متعلق به دوره مادها پیش از رواج دین زرتشت است که امروزه به دلیل ساخت و سازهای شهری اثری از آن باقی نمانده است.

آدرس : آذربایجان غربی - ارومیه بلوار نبوت

پارک تخم مرغی ارومیه

پارک تخم مرغی ارومیه که در ابتدای شهرک ایثار قرار داره یکی از پارک های زیبای ارومیه ست. به این پارک ، پارک ایثار و یا پارک استقلال هم گفته می شه ، ولی از آنجایی که به تخم مرغ شبیهه ، به نام تخم مرغی مشهورتره. یکی از دلایلی که اکثر گردشگرانی که به شهر ارومیه میان و حتما از این پارک دیدن می کنن ، نزدیکی این پارک به بازارچه اول شمالی می باشد. در این پارک یک شهربازی سرباز هم وجود داره که مکانی برای تفریح بچه هاست.

آتشکده تمر

آتشکده تمر در 2 کیلومتری قریه تمر (تماره واقع در 18 کیلومتری غرب جاده ارومیه - سلماس) از محال انزل ، بخش حومه ارومیه واقع شده است. این آتشکده در حال حاضر به صورت مخروبه ای بالای تپه ای به جا مانده است و به علت عدم ثبت و رسیدگی ، روی به انهدام قطعی می رود. این آتشکده مربوط به دوره سلاطین هخامنشی احتمالا در فاصله سال های 550-530 قبل از میلاد ساخته شده است.

آبشار فصلی مارمیشو

آبشار فصلی مارمیشو ارومیه-موانا در استان آذربایجان غربی واقع است. با طی کردن مسیری در حاشیه رودخانه زیبای نازلوچای در غرب شهر ارومیه و با گذشتن از روستاهای پسان ، بانی و هلانی به روستای مارمیشو برسید. مسیر جاده در دره زیبایی قرار گرفته که خود از منظره کوهستانی خاصی برخوردار است. در روستای مارمیشو با پیدا کردن زیارتگاه پیر خراسانی و ادامه دادن مسیری سنگلاخی اما زیبا می توانید به دریاچه مارمیشو برسید.

آبشار شملکان

آبشار شملکان ارومیه در استان آذربایجان غربی واقع است. این آبشار در جوار روستای شملکان در نزدیکی ارومیه واقع شده است. در بسیاری از کتب و نشریات نام این آبشار را به اشتباه شلمکان عنوان کرده اند که صحیح نیست. نحوه دسترسی به این روستا عمدتا از طریق روستای بند است ولی از دامنه های روستای سیر نیز می توان به آن رسید که البته در این مسیر می توان از قلعه ای تخریب شده که فقط چند ستون از آن باقیمانده را نیز مشاهده کرد.

آبشار سولک

آبشار سولک ارومیه-موانا در استان آذربایجان غربی قرار دارد. این آبشار در فاصله چهل کیلومتری غرب شهرستان ارومیه و در دامنه کوه های دره رش قرار گرفته است. این آبشار زیبا در انتهای یک دره پر آب و دیدنی در محل روستای سولک ، خودنمایی می کند. روستای سولک میان دو روستای دربند و انبی در منطقه موانا واقع است. موانا ، روستایی از توابع بخش سیلوانه و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران است. دره زیبای منتهی به آبشار ، دره هفت کانی یا هفت چشمه نام دارد.

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

غار کهریز

این غار در روستای «کهریز» از توابع بخش انزل شهرستان ارومیه واقع شده و قطر دهانة آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نیز 3 متر است. غار کهریز از جمله غارهایی است که مورد بازدید و علاقة غارنوردان است و مرتب از آن بازدید می کنند.

پیست اسکی خوشاکوه

استان آذربایجان غربی یکی از مناطق کوهستانی کشور است و توپوگرافی متنوع و گسترده ای دارد. این استان عمدتا تحت تأثیر جریان هوای مرطوب اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه است ، ولی در برخی از ماههای زمستان ، توده هوای سردی از طراف شمال ، هوای مدیترانه ای آن را متأثر کرده و موجب کاهش قابل توجه دما می شود.پیست اسکی خوشاکو در 30 کیلومتری غرب ارومیه در منطقه راژان قرار دارد ، این منطقه بدلیل برخورداری از کوههایی با شیب مناسب و تجهیزات مرتبط موقعیت ویژه

بازار خیام جنوبی ارومیه

خیابان خیام جنوبی ارومیه که به خیابان بزرگ شهر ارومیه یعنی خیابان امام متصل است و در نزدیکی مرکز شهر ارومیه و بازار بزرگ قرار دارد یکی از پر رفت آمد ترین خیابان های ارومیه محسوب میشود و عبور مرور وسایل نقلیه در این خیابان ممنوع می باشد.و به یک بازار شناخته شده در ارومیه تبدیل شده است ازمکان ها و مراکز آن میتوان به سینما آزادی ارومیه و مجتمع تجاری امیر کبیر ، خرم ، صدرپاساژ ارک و… اشاره کرد.

دهکده تفریحی چی چست ارومیه

این مجتمع تفریحی در 18 کیلومتری شهر ارومیه در مسیر جاده دریاچه ارومیه و نزدیکی بندر گلمانخانه قرار دارد که امکانات رفاهی مناسبی می باشد ومکان مناسبی برای گردش و استراحت خانوادگی است. از امکانات آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد هتل سه ستاره فلامینگو ست ورزشی اتاق عای نمک درمانی مشابه رعای نمکی محل بازی کودکان قطار شادی آیس هاکی بیلیارد میز های پینگ پونگ فوتبال دستی سایت پرواز هواپیماهای رادیو کنترل از راه دور ماشین ها و ...

بازار تاناکورای ارومیه

بازار تاناکورا به بعضی از بازارچه های مرزی در منطقه شمال غربی کشور میگویند که بیشتر اجناس قاچاق یا دسته دوم با قیمت کم عرضه میکنند. اغلب اجناس بازار تاناکورا از کشور های اروپایی و ترکیه و هند و پاکستان وارد می شوند ، بازارچه تاناکورای ارومیه یکی از همین بازارچه هاست که در خیابان بالانج ارومیه (ابتدای جاده ارومیه- اشنویه) قرار گرفته است. و یک محل خرید برای کسانی که توان خرید اجناس نو با قیمت های بالا را ندارند میباشد.

بازار خلیج ارومیه

بازار خلیج ارومیه در محله قدیمی سومن آباد قرار دارد و به همین دلیل به بازار سومن آباد نیز مشهور است دو راسته اصلی بازار خلیج در خیابان نشاط قرار دارد و این خیابان را احاطه کرده است وقتی وارد بازار خلیج یا سومن آباد میشویم تفاوت آن را با سایر بازار های بزرگ به وضوح احساس میکنیم به طوری که بازار در میان کوچه ها و خانه های مسکونی و به دور از خیابان ها بزرگ شکل گرفته است.

بازارچه اول شمالی ارومیه

بازارچه اول شمالی که به بازارچه مهین آباد نیز مشهور است همان طور که از نام آن نیز پیداست در اول خیابان شمالی و در جنوب غربی شهر ارومیه قرار گرفته است.خیابان های اطراف این بازار خیابان های ایثار فرهنگیان وخیابان شمالی میباشند.در طی سال های اخیر بازار اول شمالی بسیار رونق یافته به طوری که به یکی از بهترین بازارها و محل اصلی خرید بسیاری از مردم شهر ارومیه تبدیل شده است.

پاساژ برلن 2

این پاساژ بزرگ دارای پنج طبقه است که طبقه زیرزمین و هم کف آن تجاری می باشد و در طبقه اول پاساژ برلن یک شهر بازی قرار دارد و طبقه های دیگر آن نیز تجاری و مسکونی هستند. اجناس موجود در مجتمع تجاری برلن اغلب پوشاک مردانه و زنانه و انواع کیف و کفش است.

آدرس : ارومیه-شهرک فرهنگیان-خیابان شمالی

پاساژ پردیس ارومیه

پاساژ پردیس ارومیه یک محل زیبا و لوکس برای خرید است اجناس موجود در این پاساژ اغلب لباس وکیف وکفش زنانه و مردانه با مارک های معتبر است این پاساژ شش طبقه دارد به همراه پارکینگ زیرزمینی که برای مشتریان فراهم شده است پاساژ پردیس دارای بخش اداری نیز است.

آدرس : ارومیه-خیابان دانشکده-خیابان استادان-نبش کوی هشتم

مجتمع تجاری جلالی اول ارومیه

مجتمع تجاری جلالی 1 یکی از پاساژهایی است که باعث رونق گرفتن بازارچه اول شمالی(مهین آباد) گردیده است. مجتمع تجاری جلالی 1 دارای 5 طبقه است که طبقه زیر زمین آن را پارچه سرا و طبقه همکف آنرا زرگری و بدلیجات و طبقات بالای آن را لوازم آرایشی بهداشتی و پوشاک مردانه و زنانه تشکیل داده است. نمای داخلی و خارجی زیبای این مجتمع و همچنین وجود چندین پله برقی در این مجتمع باعث شده پاساژی لوکس و مدرن به چشم بیایید.

مجتمع تجاری عازمی ارومیه

مجتمع تجاری عازمی با کاربری تجاری و تفریحی در خیابان استادان ارومیه واقع شده است که در نوع خود در سطح استان بی نظیر است. کلیت طراحی معماری این مجتمع با استفاده از تجربیات مجربترین مهندسان ، معماران و دستاوردهای تکنولوژی مدرن ساخت و ساز ایران و جهان را به نمایش می گذارد و جلوه های از حس انعطاف پذیری شکوه و زیبایی و اطمینان را به نمایش می گذارد و تجربه ای منحصر به فرد و خاطره فراموش نشدنی را برای بازدید کنندگان و خریداران محترم فراهم کرده است.

غار تمتمان

روستای تمتمان در فاصله 15 کیلومتری و شمال شهر ارومیه قرار دارد.معروفیت این روستا به خاطر وجود غاری است که به غار تمتمان مشهور است. با استناد بر پژوهش های انسان شناس آمریکایی کارلتون استنلی کوون این غار در چهل هزار سال پیش مسکونی بوده که با این وجود یکی از قدیمی ترین سکونت گاهای انسان در شمال ایران و به گفته برخی پژوهشگران اولین غار مسکونی ایران محسوب میشود. غار تمتمان ورودی مثلثی شکل دارد. درون آن به صورت یک دست است و طول آن به 35 متر میرسد.

پارک تخم مرغی ارومیه

پارک تخم مرغی ارومیه که در ابتدای شهرک ایثار قرار دارد یکی از پارک های زیبای ارومیه می باشد. به این پارک ، پارک ایثار و یا پارک استقلال نیز گفته می شود ولی از آنجایی که به تخم مرغ شبیه است به نام تخم مرغی مشهورتر است. یکی از دلایلی که اکثر گردشگرانی که به شهر ارومیه می آیند و حتما از این پارک دیدن می کنند نزدیکی این پارک به بازارچه اول شمالی می باشد. در این پارک یک شهربازی سرباز نیز وجود دارد که مکانی برای تفریح بچه ها می باشد.

تفرجگاه بند

روستای سرسبز و خوش آب وهوای بند در فاصله تقریبی سه کیلومتری و در جنوب غربی شهر ارومیه و در کوهپایه یک کوه قرار دارد.امروزه روستا بند تقریبا شکل روستایی خود را از دست داده و آن را به عنوان یک منطقه تفریحی محبوب به حساب می آورن.این روستا قدمت سه هزار ساله دارد و یکی از روستاهای قدیمی منطقه به حساب می آید. بند یک روستای کوهپایی است و دریک منطقه کوهستانی قرار دارد و دارای مناظر دیدنی عالی است که این تفرجگاه را به جاذبه طبیعی برای شهرستان ارومیه تبدیل کرده است.

سد شهر چای

سد شهرچای در تاریخ 28 اردیبهشت 1384 با حضور معاون رییس جمهور به بهره برداری رسیده است ، سد شهر چای ارومیه در 12 کیلومتری شهر ارومیه با ارتفاع 84 متر از بستر رودخانه و قابلیت ذخیره 220 میلیون متر مکعب آب برای تامین 12500 هکتار اراضی کشاورزی مناطق پایین دست ارومیه و آب شرب و همین طور صنعت شهر ارومیه بر روی رودخانه شهر چای ساخته شده است. این سد از نوع سدهای خاکی سنگ ریزه ای می باشد.

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

چشمه آبگرم هفت آباد

مجموعه چشمه های هفت آباد در فاصله 45 کیلومتری از شهر ارومیه در بخش سیلوانا و محال مرگور و در روستای به نام هفت آباد قرار دارد این چشمه در کنار رود باراندوز چای و در دامنه سرسبز یک کوه آتشفشانی خاموش قرار گرفته و همین امر باعث ایجاد ترکیبی زیبا از طبیعت شده است و مکان مناسبی برای گردش مردم ایجاد کرده است. بر روی چشمه اصلی آب گرم هفت آباد و استخری توسط یکی از اهالی روستا که چشمه در زمین های او قرار دارد ساخته شده است .

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

آبشار سوله دوکل

آبشار سوله دوکل یکی از زیباترین و مرتفع ترین آبشارهای ایران است که در منطقه مرگور ارومیه در دامنه سرسبز با چمنزارهای زیبا کوه 3487 سه هزارو چهارصدو هشتادو هفت متری دالامپر قرار دارد.و یکی از بهترین جاذبه های گردشگری طبیعی استان آذربایجان غربی است. سوله دوکل به زبان کرد های بومی منطقه به معنی آبشار دود است.و علت این نام گذاری به دلیل برخورد شدید آب و صخرهای موجود در پیکره آبشاراست.

پارک ائللر باغی

پارک ائللرباغی ( پارک گلها ) ارومیه بزرگترین پارک شهر ارومیه می باشد که در کنار رودخانه شهرچای و در سمت خیابان والفجر قرار دارد. این پارک به دلیل قرار گرفتن در کنار رودخانه شهرچای جلوه های چشم نوازی را ایجاد کرده است. یک دریاچه مصنوعی به مساحت 5/2 هکتار که گنجایش 14 هزار مترمکعب آب را دارد در این پارک وجود دارد که در آن با چندین قایق به گردشگران و همشهریان خدمات ارائه می کنند.

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

روستای تپه ترکمان

روستای تپه ترکمان از توابع بخش مرکزی ارومیه و در محال باراندوز چای در جنوب شهرستان ارومیه واقع شده است این روستا در کیلومتر 15 جاده مهاباد (سنتو) واقع شده و از روستا های پر جمعیت منطقه محسوب میشود روستای تپه ترکمان طبق آخرین آمار گیری که توسط سیستم پلاک دهی اداره پست انجام شده است بیش از 135 خانوار میباشد این روستا با روستاهای القیان،حصار،اوزان اسکندری،ترکمان،حسن آباد ،تازه کند و اردو شاهی همجوار میباشد.

روستای بدلبو

روستای بدلبو در حدود 15 کیلومتری شهر اورمیه و در محال نازلوچای واقع گردیده روستای بدلبو دارای دو باب مسجد آب و برق ، تلفن ، دارای لوله کشی گاز (ناتمام) یک باب کلیسا ، تفرجگاه کنار رودخانه نازلوچای ، دارای یک باب مدرسه مخروبه ‏‏‏‏ ، خانه بهداشت روستایی ‏ ، دهیاری ، دارای چهار نهر که از داخل روستا می گذشته و این دهکده را به عنوان یکی تفرجگاه های زیبای منطقه تبدیل نموده است روستا همچنین دارای یک باب حمام تاریخی که در اصل متعلق به قلعه روستاست .

روستای جورنی

جورنی ، روستایی است از توابع بخش مرکزی و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران. جمعیت این روستا در دهستان باراندوز قرار داشته و بر اساس سرشماری سال 1385 جمعیت آن 366 نفر (62 خانوار) بوده است.

روستای شعبان کندی

شعبان کندی ، روستایی است از توابع بخش مرکزی و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران. جمعیت : این روستا در دهستان باراندوزچای جنوبی قرار داشته و بر اساس سرشماری سال 1385 جمعیت آن 57 نفر (15 خانوار) بوده است.

روستای زیوه

زیوه در 45 کیلومتری شهر ارومیه قرار داشته و بر اساس سرشماری سال 1385 جمعیت آن 1787 نفر (325 خانوار) بوده است. مهمانشهر زیوه در جریان جنگ هشت ساله ایران و عراق که از سوی عراق و سایر متحدان غربی اش به ایران تحمیل شده بود ، ملت مظلوم کرد ، در دو سوی مرز ، هم در کردستان ایران و هم در کردستان عراق ، از صدمات این جنگ بزرگ بی بهره نماندند.

روستای اوصالو

روستای اوصالو واقع در 17 کیلومتری جاده شهید کلانتری با جمعیت 1000 نفر یکی از نقاط زیبا و دیدنی در کنار دریاچه ارومیه در استان آذر بایجان غربی می باشد.این روستا دارای قدمت تاریخی زیادی بوده و دارای یک کلیسای تاریخی می باشد که قدمتی در حدود سه هزار سال دارد.باغهای سرسبز و زیبا ، زمینهای حاصلخیز ، مناظر بکر و طبیعت بی نظیر همراه با صدای دلنشین پرندگان در حاشیه رودخانه نازلو چای زیبایی این روستا را دو چندان کرده است.

سوغات ارومیه

سوغاتیهای معروف ارومیه : انواع نقل بیدمشک (ابریشمی ، گردویی ، زعفرانی ، ...) و حلوای گردو و حلوای هویج را میتوان از جمله مشهورترین سوغاتیهای ارومیه نام برد و علاوه بر آن عرق بیدمشک و عرق بادرنجبو از شهرت بسزائی برخوردار است. عرقیات بیدمشک و بادرنجو علاوه بر خاصیت پزشکی برای خوشبو و خوش طعم کردن شربت های گوناگون مورد مصرف قرار می گیرد.

خواص دارویی و درمانی عرقیات بیدمشک : درمان کم خونی ، سرگیجه ، تقویت قلب

بادرنجبویه : درمان نارسایی قلبی

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

امامزاده غریب حسن

امامزاده غریب حسن به عنوان یکی از اماکن متبرکه شهرستان ارومیه در کنار روستاهای برهانلو و قورشالو واقع شده است. فاصله این دو روستا از مسیر دسترسی به آن - جاده ارومیه به اشنویه - 2/5کیلومتر و از شهر ارومیه 6 کیلومتر می باشد. این امام زاده با توجه به روایات وارده و استعلام صورت گرفته از سوی هیئت امنا ، از نوادگان امام زین العابدین(ع) بشمار می آیند. متن استعلام صادر شده از سوی دفتر استعلام سادات که بر روی ضریح نصب گردیده است .

دریاچه ارومیه

دریاچه اُرومیه با نام سابق دریاچه رضاییه در شمال غربی ایران و در منطقه آذربایجان واقع شده است. این دریاچه طبق آخرین تقسیمات کشوری ، بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی تقسیم شده است. دریاچه ارومیه ، بزرگ ترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیا است.آب این دریاچه بسیار شور بوده و عمدتا از رودخانه های زرینه رود ، سیمینه رود ، تلخه رود ، گادر ، باراندوز ، شهرچای ، نازلو و زولا تغذیه می شود.

امامزاده برکشلو

این مقبره در روستای امامزاده در 12 کیلومتری شهرستان ارومیه واقع شده است .قدمت تاریخی این مقبره به دوره زندیه یا اوایل دوره قاجاریه می رسد. رواق ، گنبد و ایوان در سال 1335 ه . ق بنا شده است . بنای مقبره مستطیل و گنبد مرکزی آن از نوع چهار طاقی های ساسانی است که با چهار جرز قوس دار و گوشواره ها به هشت ضلعی تبدیل شده است .

لیلی تپه

تپه ای است در طرف شمال شرقی روستای بالانج قرار گرفته است و از یک طرف به ساختمانهای روستا چسبیده و از سه طرف دیگر در محاصره باغ های سیب قرار گرفته است و بعضی وقتها از طرف صاحبان باغات اطراف خاک آنرا برداشته و به عنوان کود استفاده می نمایند این تپه مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و این اثر با همت حاج آقا سید علی طاهری در تاریخ 1 0 آذر 1344 با شماره ثبت 458 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .

مسجد اعظم ارومیه

مسجد اعظم ارومیه در خیابان عسگرآبادی ، جنب بازار و میدان گندم فروشان واقع است. این مسجد که قبلا به نام مسجد بازارباش نیز خوانده می شد ، دارای شبستان و صحن داخلی مستطیل شکلی است که در وسط آن ، گنبد اصلی بر روی هشت پایه و ستون که از مرمر سفیدکار شده ، قرار دارد. قسمت پایین گنبد سرتاسر شیشه ای و نورگیر است؛ بخش عمده نور داخل مسجد از این پنجره ها تأمین می شود.

کلیسای ماریوخنه

کلیسای ماریوخنه مربوط به دوره ساسانیان است و در اورمیه ، ضلع غربی خیابان قدس واقع شده و این اثر در تاریخ 22 آبان 1362 با شماره ثبت 1648 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. احتمالا نستوری ها در سال 1901 میلادی در روستای تاریخی آده ( 25 کیلومتری شمال ارومیه ) کلیسای "ماریوخنه" ( ماریوحنا یا یوحنا ) را ایجاد کرده اند. کلیسا به شکل مسطیل و با آجرهای چهارگوش در جهت شرقی و غربی ساخته شده است. محراب در شرق کلیسا و مرتفع تر از صحن است.

کلیسای هوانس مقدس

به فاصله حدود 35 کیلومتری شمال شرق شهرستان ارومیه روستای کوچک قرهقیز واقع شده. این روستا از توابع دهستان نازلوی شهرستان ارومیه است و در طول جغرافیایی َ09 و 45 و عرض جغرافیایی 45 و 37 قرارگرفته و ارتفاع آن از سطح دریا 1288 متر است.روستا در دشتی معتدل و نیمه خشک در سیزده کیلومتری شمال شرقی نوشین شهر واقع شده و حدود یازده خانوار ترک و ارمنی در آن ساکن هستند که اکثر آنها به کار کشاورزی ، باغداری و دامداری اشتغال دارند.

کلیسای حضرت مریم دیگاله

روستای دیگاله در حدود سه کیلومتری شمال شرق ارومیه واقع شده است. در حال حاضر ، این روستا به دلیل گسترش وسعت شهر ارومیه در بافت شهری قرار گرفته و به نام خیابان گلستان شناخته میشود. در این روستا ، سه کلیسا ساخته شده که یکی از آنها به مسیحیان آشوری تعلق دارد و به نام کلیسای حضرت مریم شناخته میشود. دو کلیسای دیگر به ارمنیان تعلق دارد که یکی از آنها به کلی ویران شده و تنها قسمتهایی اندک از پیهای آن بر جای مانده است.

کلیسای سورپ سرکیس

کلیسای سپورغان (حومه اورمیه) مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان اورمیه ، بخش مرکزی ، روستای سپورغان واقع شده و این اثر در تاریخ 12 بهمن 1381 با شماره ثبت 7387 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. روستای سپورغان در حدود چهل کیلومتری شمال شرقی ارومیه و حدود چهار کیلومتری ساحل دریاچه ارومیه در میان دشت سرسبز و حاصلخیز ارومیه واقع شده است.

کلیسای سورپ پطروس

کلیسای قره باغ مربوط به دوره ایلخانی - دوره صفوی است و در شهرستان اورمیه ، روستای قره باغ واقع شده و این اثر در تاریخ 22 آبان 1362 با شماره ثبت 1650 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. به فاصله حدود 75 کیلومتری از شمال شرق شهرستان ارومیه و 35 کیلومتری جنوب شرق شهرستان سلماس روستای قره باغ واقع شده است.

کلیسای حضرت مریم عیسی

روستای عیسی لو به فاصله دوازده کیلومتری از شمال شرق ارومیه واقع شده. این روستا از توابع دهستان باش قلعه بخش مرکزی شهرستان ارومیه است و در طول جغرافیایی 06 و 45 و عرض جغرافیایی َ41 و 37 قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا 1293متر است. روستا در دشتی معتدل و نیمه خشک واقع شده و حدود 35 خانوار ترک و ارمنی در آن ساکن هستند که اغلب به کار دامداری ، کشاورزی و باغداری اشتغال دارند. برخی از ارمنیان این روستا نیز ، که در شهر ارومیه ساکن شده اند.

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

کلیسای سورپ گئورک

روستای گردآباد در فاصله حدود شش کیلومتری شمال غربی ارومیه ، در جانب شرقی جاده اصلی ارومیه نوشین شهر (کارخانه قند) واقع شده است. این روستا از توابع دهستان نازلوچای جنوبی بخش مرکزی ارومیه واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا 1311 متر است.روستا در حاشیه جاده ، در دشتی معتدل و نیمه خشک قرار گرفته است و رودخانه قودوق بوغان از جنوب آن می گذرد. کلیسای تاریخی سورپ گئورگ در حیاطی بزرگ ، که فاقد شکل منظم هندسی است ، واقع شده است.

کلیسای سپورغان

این بنا در 20 کیلومتری ارومیه ـ غرب جاده سلماس ( شمال غرب ارومیه ) در داخل روستای سپورقان قرار دارد . قدمت بنا مربوط به قرن 18 میلادی می باشد . پلان بنا تقریبا مستطیل شکل می باشد ، بنا یک بنای آجری است که ورودی آن از قسمت زیر اتاقک ناقوس می باشد و در ورودی چوبی است و کتیبه ای نیز بر سردر آن مشاهده می شود . در سالن اصلی چهارستون آجری به ابعاد cm120 * cm120 و پایه ستون بتنی دیده می شود و دور ستون سفیدکاری شده است .

کلیسای ماوانا

این اثر در تاریخ 12 بهمن 1381 با شماره ثبت 7389 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. کلیسای ماوانا مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان ارومیه ، بخش ماوانا ، روستای ماوانا واقع شده و این اثر در تاریخ 12 بهمن 1381 با شماره ثبت 7389 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این کلیسا در 32 کیلومتری غرب شهرستان ارومیه در بخش ترگور در روستای ماوانا قرار دارد . دیوارهای جانبی کلیسا با سنگ های لاشه ، تراشدار و منظم ساخته شده است.

کلیسای آده

این اثر در تاریخ 12 بهمن 1381 با شماره ثبت 7388 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. کلیسای آده مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان اورمیه ، بخش مرکزی ، روستای آده واقع شده و این اثر در تاریخ 12 بهمن 1381 با شماره ثبت 7388 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا در روستای آده از توابع شهرستان ارومیه قرار دارد . بر طبق کتیبه موجود در سردر ورودی آن متعلق به 101 سال قبل می باشد .

کلیسای مار یعقوب (ماریاقوس)

کلیسای مار یعقوب (ماریاقوس) مربوط به دوره پهلوی است و در شهرستان سلماس ، روستای تازه شهر واقع شده و این اثر در تاریخ 19 اسفند 1380 با شماره ثبت 4843 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کلیسای مارگیورگیز

کلیسای مارگیورگیز ، مریم مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان اورمیه ، روستای گل پرچین (گلپاشین) واقع شده و این اثر در تاریخ 3 اسفند 1377 با شماره ثبت 2209 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کلیسای گئورک مقدس

این کلیسا در روستای گردآباد از توابع شهر ارومیه در استان آذربایجان غربی واقع است و در قرن هفدهم میلادی توسط ارامنه ساکن همان روستا بنا شده است. پلان کلیسا مستطیلی شکل بوده و در جهت شرق به غرب است و سقف و گنبد آن برشش ستون در سه ردیف دوتائی قرار گرفته است. ورودی اصلی کلیسا در سمت غربی آن قرار داشته و در دو سمت محراب که در سمت شرق بنا قرار دارد دو اطاق چهار گوش بنا شده است. مصالح بکار رفته در ساخت این کلیسا آجر و خشت است.

کلیسای سورپ نیشان

کلیسای سورپ نیشان فاقد کتیبهای است که حاوی تاریخ ساخت یا نام بانی آن باشد و مدرک مستند و مستدلی نیز درباره تاریخ ساخت آن در دست نیست. آندرانیک هویان ، پژوهشگر ارمنی ، تاریخ ساخت آن را قرن هجدهم میلادی ذکر میکند. با توجه به ویژگیهای عمومی بنا و مصالح به کار رفته در آن همچون خشت و سنگهای لاشهای و مقایسه نقشه بنا با کلیساهای دیگر منطقه میتوان این تاریخ را به منزله تاریخ احتمالی ساخت آن مطرح ساخت.

محرم در آذربایجان غربی

پیشواز از محرم شور و شوق فرا رسیدن این ماه عزیز شاید از مدت ها قبل روح و روان مردم این سرزمین را به جوش و خروش درآورده و می آورد . حسی آشنا ، نه غریب ، از سر انگشتان تا فرق سر را می کاود و بوی آشنایی به مشام می رسد . دیگر روزهای آخر ذی الحجه توان از کف ربوده ، روزها به کندی به سوی ماه عشق و خون به پیش می رود . اهالی و ساکنان استان آذربایجان غربی در چند روز آخر ذی الحجه به پیشواز این ماه ( محرم ) می روند.

کلیسای پطروس پولس

کلیسای پطروس پولس در هشت کیلومتری شرق ارومیه در روستای کلیسا کندی واقع شده و قدمت آن به قرن هشتم میلادی می رسد. پلان این بنا دارای دو بخش اصلی و الحاقی است. بخش اصلی پلانی مستطیل شکل به ابعاد 17در 5/6 متر دارد. کشیدگی آن شرقی ـ غربی است و محراب با سه پله اختلاف سطح در ضلع شرقی و ورودی در ضلع جنوبی پلان تعبیه شده است. پوشش سقف تالار اصلی طاق گهواره ای با قوس مازه دار و مصالح سنگ است. در پشت محراب نیز اتاقی با پوشش گنبدی واقع شده است.

یخچال نه پله

یخچال نُه پله یا دوققوز پله بوزخاناسی که در گذشته محل تهیه و انبار یخ بوده است ، در محله قدیمی عسگرخان و در کنار نهر کوچکی به نام دره چای در شهر ارومیه قرار دارد. این یخچال از سنگ و آجر ساخته شده و با توجه به شکل ساختمان آن ، به نظر می رسد که به دوره قاجار تعلق دارد. عملیات ساختمانی بنا و مصالح بکار رفته در این یخچال با دقت انتخاب شده و از نظر قدرت و استحکام در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد به طوری که پس از گذشت سالیان دراز ، همچنان سالم باقی مانده است.

موزه ارومیه

موزه ارومیه در خیابان شهید بهشتی شهر ارومیه قرار دارد و با توجه به غنای اشیای تاریخی نگهداری شده در آن ، دومین گنجینه بزرگ تاریخی کشور به شمار می رود. این موزه در سال 1346 خورشیدی ، با زیر بنای 750 متر مربع در محوطه ای به وسعت 2000 متر مربع احداث شد و بعدها به منظور حفظ و نگهداری آثار و اشیای منحصر به فرد و در راستای گسترش موزه ، دو فضای نسبتا بزرگ و یک گنجینه زیرزمینی به آن افزوده شد.

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

مسجد مناره

مسجد مناره ارومیه که به دلیل قرارگیری یک مناره در ضلع شمال شرقی آن به این نام مشهور شده است ، در بخش شمالی خیابان امام در محله شیشه گر خانه در کوچه امیرنظمی واقع شده است. بر اساس کتیبه موجود در پیشانی محراب مسجد ، این بنا در دوره قاجار توسط یکی از بزرگان شهر ارومیه به نام حاجی علی یار خان ساخته شده و در سال 1328 هجری قمری توسط یدالله خان امیرنظمی افشار (حاجی نظم الملک) تجدید بنا گردید.

مسجد جامع ارومیه

مسجد جامع ارومیه که به مسجد رضائیه معروف است ، یکی از مراکز و مدارس دینی معروف آذربایجان غربی می باشد و در مرکز شهر در وسط بازار قرار دارد. این مسجد از بناهای نیمه دوم سده هفتم هجری قمری است که در دوره های مختلف بازسازی و تکمیل شده تا به صورت امروزی درآمده و شامل بخش های زیر است : 1- شبستان گنبددار قدیمی که در واقع هسته اولیه بنا را تشکیل می دهد و در ساختمان آن همه مشخصات یک بنای قدیمی و معماری اسلامی را می توان مشاهده نمود.

مدرسه هدایت ارومیه

مدرسه هدایت ارومیه در ابتدا یکی از خانه های قدیمی شهر ارومیه و متعلق به یکی از بزرگان ایل قاجار بوده است که در سال 1347 توسط مالک جدید به مدرسه تغییر کاربری داد. متأسفانه به علت تخریب کتیبه های مربوط به بنا ، تاریخ دقیق احداث و نام معمار سازنده آن مشخص نیست اما با توجه به نوع مصالح و فرم معماری ، تاریخ احداث آن به اواخر دوره قاجار می رسد. مدرسه هدایت در بافت متراکم و مسکونی شهر و در ضلع غربی خیابان امام در کوچه مهر (امیرنظمی سابق) قرار دارد.

ساختمان شهرداری ارومیه

ساختمان شهرداری ارومیه در جانب شرقی میدان نسبتا بزرگ و قدیمی انقلاب قرار دارد. این بنا در سال 1310 خورشیدی توسط ملا اوستا که چیره دست ترین معمار زمان خود بوده ساخته شده است. پلان کلی این ساختمان همچون بنای شهرداری تبریز به شکل عقابی است که بال های خود را باز کرده است بنابراین در این طرح ، طراح مجبور به رعایت تقارن نسبت به محور عرضی شده است.

خانه انصاری

خانه انصاری ارومیه در میدان امام حسین معروف به میدان گول اوسته و در امتداد خیابان مدنی 2 واقع شده است. این خانه که در زمان قاجار بنا شده است ، متعلق به بابک جعفری بوده که بعدها به دختر ایشان و همسر سیف الله خان انصاری می رسد و به همین جهت به نام «خانه انصاری» شهرت می یابد. این بنا در مرکز حیاط و باغ بزرگی قرار دارد و به صورت چهارگوش و در دو طبقه رو به شمال ساخته شده است.

پیست اسکی خوشاکو

پیست اسکی خوشاکو در 40 کیلومتری شهرستان ارومیه در منطقه راژان قرار دارد. این منطقه به دلیل برخورداری از کوه های با شیب مناسب ، چشم انداز زیبا و تجهیزات ورزش های زمستانی ، موقعیت ویژه ای جهت فعالیت علاقمندان به ورزش اسکی دارد. این منطقه به دلیل وجود پوشش گیاهی مناسب قابلیت ایجاد پیست اسکی روی چمن را نیز دارا می باشد.

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

بازار تاریخی ارومیه

بازار تاریخی ارومیه یکی از آثار کم نظیر دوران صفویه است که همچنان پویایی خود را حفظ کرده است. این بازار تا قبل از نفوذ زندگی ماشینی ، مرکز اصلی داد و ستد بوده و مرکز تجاری- اجتماعی شهر محسوب می شد و از این نظر دارای اهمیت ویژه ای بود. بازار ارومیه در بخش جنوب شرقی شهر ارومیه واقع گردیده است که در حال حاضر بخش عمده و سالم آن در بین خیابان های امام ، عسگرآبادی ، اقبال و منتظری محصور می باشد .

قلعه کاظم داشی

قلعه کاظم داشی یا سنگ کاظم خان در حدود 65 کیلومتری ارومیه و 1/5 کیلومتری شرق روستای گورچین واقع شده است. این قلعه در محل به «قالاباشی» معروف است و در گذشته به نام های «قرخلار» و «قلعه یک در» خوانده می شده است. در این قلعه آثار عمارت و ساختمان های متعدد از سنگ های بزرگ و تراشیده به چشم می خورد و معلوم می نماید که در گذشته عمارت باشکوهی بوده است.

دریاچه مارمیشو ارومیه

یکی ازبهترین جاذبه های طبیعی گردشگری آذربایجان غربی یعنی دریاچه مارمیشو در فاصله 45 کیلومتری شهر ارومیه در منطقه سرسبز ترگور میباشد این دریاچه در دره بانی و دامنه کوههای مرزی ایران وترکیه قرار دارد دریاچه مارمیشو چشم اندازی بسیار زیبا ودلنشین دارد و یکی از بهترین مکان ها برای استراحت و آرامش است که هر مسافری را شیفته خود میکند. رودخانه نازلوچای از کوه های مرزی ایران و ترکیه سرچشمه می گیرد و در نهایت به دریاچه مارمیشو سرازیر میشوند .

کلیسای سیر ارومیه

این بنا یکی از آثار سنگی استان بوده و تمام دیوارها و سقف آن را با سنگهای نامنظم بصورت بسیار ماهرانه و در نهایت استحکام ساخته اند . بنا از دو قسمت تشکیل یافته است که شامل ورودی نسبتا کوتاه و سالن اول نیایش و محراب و اطاقهای اطراف آن می باشد . و قسمت بعدی سالن دیگری است که بموازات سالن اول و اطاقهای کوچکی که به پشت محراب ارتباط دارند قرار گرفته است . نمای داخلی هر دو سالن ساده بوده و با اندود گچ پوشانده شده و رنگ آمیزی گردیده است .

قلعه اسماعیل آقا (اسماعیل آغا قالاسی)

در فاصله 18 کیلومتری شمال غربی شهرستان ارومیه به فاصله نسبتا کمی از جاده سرو در بالای یک رشته کوه منفرد بقایای آثار و قلعه ای نظامی به چشم می خورد . این کوه از دو طرف با شیب تند به رودخانه نازلو چای منتهی می شود و به لحاظ موقعیت سوق الجیشی حائز اهمیت است . آثار تاریخی در این قلعه به دو دوره تاریخی تعلق دارد : الف ) دوره اول آثاری مربوط به هزاره اول قبل از میلاد را شامل می شود .

قلعه دم دم ارومیه

قلعه دم دم در سال 1018 ‏هجری قمری بر فراز کوهی به همین نام در ارتفاعات برادوست در 18 کیلومتری جنوب غربی ارومیه ساخته شده است. این قلعه به علت ارتفاع زیاد از سمت شمال و جنوب واتصال آن به صخره سمت غربی که نزدیک به زمین است ، دارای حصار محکم و دروازه ای از در سمت جنوبی است. ‏قلعه از پنج قسمت تشکیل می شود که عبارت است از : قسمت اصلی ، قسمت پایین و بیرون دروازه شرقی ، در قسمت شرقی قلعه و منتهی الیه صخره ، برجی عظیم بنا شده که خود در حکم قلعه بوده است.

کلیسای ننه مریم

کلیسای مریم مقدس در ارومیه واقع شده است و برخی از تاریخ شناسان این کلیسا را دومین کلیسای بزرگ جهان پس از کلیسای بیت لحم فلسطین می دانند کلیسای ننه مریم نه نیمکت دارد و نه جایگاهی برای اعتراف و وعظ کشیش.

بنای سه گنبد ارومیه

سه گنبد ، نام برجی در جنوب شرقی شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی در ایران است. این بنا آرامگاه بوده و در سال 580 قمری در جنوب شرقی ارومیه ساخته شده است. مقبره یا برج آجری سه گنبد متعلق به قرن ششم هجری بوده و در مدخل بناسه کتیبه به خط کوفی باقی مانده است. این بنا به دستور شیث قاط المظفری یکی از امیران محلی سلجوقی و توسط شخصی به نام ابومنصور ساخته شده است.

دیدنیهای شهر ارومیه و حومه

مسجدسردار ارومیه

مسجد سردار یا ساعتلو در خیابان امام و در امتداد راسته غلام خان که قسمت مهمی از بافت قدیمی شهر ارومیه را شامل می شود ، واقع است. این مسجد 400 الی 500 متر با مسجد جامع فاصله دارد و در عهد قاجاریه توسط عبدالصمد خان پدر آقاخان ، جد اعظم عظیم السلطنه سردار ساخته شده است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
100%

نظر دادن