بلا تار و بیوگرافی بلا تار و اخبار بلا تار و بلا تار کیست و بلا تار کجاست و چه خبر از بلا تار و فوت بلا تار و بلا تار اهل کجاست و علت مرگ بلا تار و درگذشت بلا تار و عکس همسر بلا تار در نم نمک.
بِلا تار درگذشت
بِلا تار متولد 21 ژوئیه 1955 کارگردان مجارستانی و برنده جایزه کشوت بود که 6 ژانویه 2026 درگذشت. ![]()
زندگی شخصی
- همسر : اگنش هرانیتسکی
- والدین : ماریا تار ، بلا تار
- خواهر و برادر : گیورگی تار

بِلا تار کارگردان برجسته مجارستانی که با فیلمهای تاریک و فلسفی چون «اسب تورین» » و «لعنت» به شهرت جهانی رسید ، پس از یک دوره طولانی مبارزه با بیماری در 70 سالگی درگذشت.
به گزارش نم نمک ، آکادمی فیلم اروپا این خبر را اعلام کرد و گفت که بلا تار پس از یک «بیماری طولانی و جدی» درگذشته است.
در بیانیه آکادمی آمده است : «آکادمی فیلم اروپا درگذشت کارگردانی برجسته و چهرهای با صدایی قوی و سیاسی را سوگواری می کند؛ کسی که نه تنها از سوی همکارانش به طور عمیقی مورد احترام بود ، بلکه توسط مخاطبان در سراسر جهان نیز گرامی داشته می شد.
«بلا تار» که به خاطر سبک سینمایی متمایزش شناخته می شود ، با فیلم 438 دقیقه ای خود با عنوان «تانگوی شیطان» در سال 1994 شهرت بین المللی به دست آورد که برای او جایزه ای در جشنواره برلین به ارمغان آورد.
بلا تار از زمان اعلام بازنشستگی خود از فیلمسازی پس از ساخت فیلم «اسب تورین» ، بر آموزش نسل بعدی فیلمسازان تمرکز کرده بود. او در سال 2012 مدرسه «film.factory» را در سارایوو تأسیس کرد و کارگاه هایی را در سراسر جهان برگزار می کرد.
بلا تار در سال 2023 جایزه افتخاری آکادمی فیلم اروپا دریافت کرد و در سال 2022 نیز با دریافت جایزه یک عمر دستاورد جشنواره فیلم قاهره مورد تقدیر قرار گرفت.
او که در سال 1955 در مجارستان به دنیا آمد و بزرگ شد ، از آکادمی تئاتر و فیلم بوداپست فارغ التحصیل شد و اولین فیلم خود را در مقام کارگردان در سن 22 سالگی با نام «آشیانه خانواده» در سال 1977 ساخت و با تمرکز بر مسائل اجتماعی به سبک آثار مستند ، در سال 1981 فیلم «بیگانه » و در سال 1982 فیلم «مردم پیش ساخته» را به سینما آورد.
اقتباس تلویزیونی او از نمایشنامه «مکبث» شکسپیر در سال 1982، که آن را تنها در دو پلان فیلمبرداری کرد ، مرحله جدیدی را در کار خلاقانه او رقم زد و فیلم «لعنت» در سال 1988 شاهد آغاز سبکی بصری بود که او با آن شناخته شده است : رویکرد فیلمبرداری سیاه و سفید و نماهای بلند و آهسته که با اقتباس هفت ساعته رمان «تانگوهای شیطان» در سال 1994 به اوج خود رسید.
این فیلم برای او شهرت بین المللی به ارمغان آورد و پس از آن فیلم «اهرمونی های ورکمایستر» (2000) و «مردی از لندن» (2007) را بر اساس رمانی از «ژرژ سیمنون» ساخت.
«اسب تورین» ، که او چندین سال پیش آن را به عنوان آخرین فیلم داستانی خود اعلام کرد ، در بخش رقابتی جشنواره برلین در سال 2011 به نمایش گذاشته شد و خرس نقره جایزه بزرگ هیات داوران و همچنین جایزه فیپرشی را دریافت کرد.
از دیگر ساخته های بلا تار می توان به «تقویم پاییز یا «گاهنامه خزان» و « نفرین» اشاره کرد.




![چهره های متولد و درگذشته 15 خرداد [عکس و بیوگرافی]](/media/k2/items/cache/e40c7cc0570d68438767e8d118402df7_XL.jpg)
![بیوگرافی بازیگران سریال صفا با خانواده [داستان و نقش]](/images/up/231/506.jpg#joomlaImage://local-images/up/231/506.jpg?width=290&height=290)

![بیوگرافی بازیگران سریال گل سنگ [داستان و نقش]](/images/up/230/11.jpg#joomlaImage://local-images/up/230/11.jpg?width=290&height=290)



![بیوگرافی صفر ایرانپاک و همسر و فرزندانش [زندگینامه]](/media/k2/items/cache/c6b6a24fe456438603f00eedb2fb42e7_XL.jpg)


