ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، نصف کردن قرص و مصرف قرص باز شده و نصف قرص متورال و دستگاه برش دهنده قرص و آیا میشود کپسول را در آب حل کرد و خط وسط قرص برای چیست و پودر كردن قرص و قرص هایی که نباید دونیم کنید و حساسیت و آلرژی بعد از نصف کردن قرص و نگهداری قرص نصف شده و نکات مهم تقسیم کردن قرص را در نم نمک ببینید.

عوارض و خطرات جدی نصف کردن قرص

باید افرادی را دیده باشید که قرص را به دو نیم تقسیم می کنند و بخشی از آن را می خورند و بخش دیگری را برای بعد نگه می دارند.آیا این کار درست است؟خط وسط قرص برای چیست؟خط وسط قرص برای چیست؟

وقتی از داروخانه قرصی را می گیرید که دز آن بیشتر از حد نیاز است ، مثل اینکه قرص 50 mg نیاز داشته باشید اما به شما قرص 100 mg بدهند ، حال ممکن است شما آن را به دو نیم تقسیم کنید.

نکات مهمی که قبل از نصف کردن قرص باید بدانید

1. ابتدا با پزشک مشورت کنید و اسم قرص خود را بگوئید ، اگر دکتر تائید کرد قرص را به دو نیم تقسیم کنید.

2. بعضی قرص ها داخل جعبه شان بروشور دارند که توضیحات لازم را در مورد این که نیاز است این قرص به دو نیم تقسیم شود یا نه را دارد.اگر سر نخی پیدا نکردید نیازی نیست آن را نصف کنید.

3. کپسول را نمی شود نصف کرد چون داخل آن پودری است و مواد آن بیرون می ریزد.

هشدارهای جدی در مورد نصف کردن قرص

4. بعضی قرص ها دیر روی سیستم بدن تاثیر می گذارد و نباید به دو نیم تقسیم شوند چون اثر خود را از دست می دهند.

5. بعضی داروها اگر بیشتر از چند دقیقه در مجاورت هوا باشند تاثیر خود را از دست می دهند ، بنابر این قرصی هم که نصف شود در این مورد اثری ندارد.

6. وقتی شما قرصی را نصف می کنید ، نصف دیگر را کجا نگهداری می کنید؟ نگهداری قرص هم کار سختی است چون گرد و خاک روی آن مینشیند.

7. آیا می توانید با دقت آن را به دو نیم تقسیم کنید؟ غیرممکن است وقتی قرص را به دو نیم تقسیم می کنید ، یک مقدار دز آن اشتباه می شود و ممکن است با دستور پزشک تفاوت داشته باشد.

رابطه حساسیت و پیدایش آلرژی با نصف کردن قرص

پزشکان بلژیکی در بررسی های خود دریافتند نصف کردن برخی داروهای خاص همچون داروهای ضداضطراب می تواند موجب بروز حساسیت پوستی شود که خود نگران کننده و دردسرساز است. طبق مشاهدات این پزشکان ، نصف کردن یک قرص پیش از مصرف آن باعث می شود ذرات ریزی از دارو در هوا منتشر شود که پس از تماس این ذرات با قسمت های حساس پوست همچون صورت ، پلک و گردن ، التهاب و حساسیت پوست را به همراه خواهد داشت.

به گفته پزشکان داروهای حاوی «تترازپام» ، «زولپیدم» و «ترازدون» که برای درمان افسردگی ، اضطراب و بی خوابی تجویز می شوند ، بیشتر می توانند موجب بروز واکنش های آلرژیک شوند. پزشکان توصیه می کنند در صورت لزومِ دو نیم کردن قرص ، حتما باید از دستکش و ماسک استفاده شود تا از هر نوع التهاب و حساسیت احتمالی پیشگیری به عمل آید.

نصف کردن قرص چه عوارضی برای سلامتی دارد

سرتان درد می کند و برای تسکین از نصف مسکن استفاده می کنید؟ آیا می دانستید که این کار می تواند منجر به اتفاقات بدتری از سردرد شود؟ در این مطلب برایتان از مضرات نصف کردن قرص گفته ایم . با نم نمک همراه باشید .

نصف کردن یک قرص پیش از مصرف آن باعث می شود ذرات ریزی از دارو در هوا منتشر شود که پس از تماس این ذرات با قسمت های حساس پوست همچون صورت ، پلک و گردن ، التهاب و حساسیت پوست را به همراه خواهد داشت .پزشکان توصیه می کنند در صورت لزومِ دو نیم کردن قرص حتما باید از دستکش و ماسک استفاده شود تا از هر نوع التهاب و حساسیت احتمالی پیشگیری به عمل آید .

نصف کردن بدون مشورت قرص و مشکلات معده !

دارو های بیماری های روانی ، چون اختلال دوقطبی و یا بیماری نارسایی قلب و ریتم غیرعادی ضربان قلب را حتما باید به طور کامل و منظم مصرف کرد ، زیرا هرگونه تغییر در اندازه و مصرف دارو می تواند سبب بی تاثیرشدن آن ، بروز عوارض جانبی و مشکلات معده شود.اگر در قورت دادن دارو ها مشکل دارید و می خواهید قرص خود را نصف کنید حتما با پزشک و متخصص داروساز مشاوره انجام دهید . بسیاری از دارو ها به دو نوع قرص جامد و یا مایع وجود دارند و می توانید از پزشک تقاضای داروی مایع مشابه کنید تا به آسانی بتوانید دارو را در دوز مشخص مصرف کنید .

با نصف کردن قرص منتظر این اتفاقات بد باشید!

هشدار جدی درباره نصف کردن قرص

چرا باید نصف کردن قرص را کنار بگذاریم؟

این عادت بد باید ترک شود چرا که با این کار ساختار دارو عوض شده و می تواند منجر به کاهش تاثیر و افزایش خطرات ناشی از مصرف آن شود .

با نصف کردن قرص ها ، نمی توان نیمه برابر و دوز دقیق آن را بدست آورد و اغلب کمی از دارو نیز به هدر می رود و بدین ترتیب کمتر از اندازه ای که پزشک تعیین کرده است ، دارو جذب بدن می شود .

این تغییر دوز ، حتی با استفاده از وسیله مخصوص برای بریدن قرص ها ، می تواند به 15 درصد برسد. البته بیشترین خطر در صورتی است که داروی مذکور باید دقیقا با اندازه تعیین شده توسط پزشک مصرف شود و حتی کمترین تغییر در آن می تواند تاثیرات سمی در بدن داشته باشد .

قرص هایی که خط دارند مجوز نصف شدن دارند؟

برخی مردم نصف مسکن را مصرف می کنند اما متخصصان تاکید می کنند قرص هایی را که وسط آن خط ندارد نباید نصف کرد ، زیرا با نصف کردن دوز دارو به بدن نمی رسد و تاثیری نخواهد گذاشت .

برخی قرص های ضداستروئیدی و ضدالتهابی دارای لایه است که از دیواره معده محافظت می کند ، با شکستن آن قرص نه تنها خوردن آن سخت می شود بلکه به جای این که جذب روده کوچک شود ، در معده جذب می شود. برخی قرص ها به گونه ای طراحی شده است که باید آرام جذب شود و با شکستن آن ، این روند طی نمی شود .

هنگام مصرف دارو ، حتما از آب ولرم استفاده کنید ، و از نوشیدن آب بسیار سرد یا داغ جدا خودداری کنید ، پس ازمصرف قرص تا نیم الی یک ساعت از دراز کشیدن یا انجام فعالیت های شدید و خوردن مواد غذایی تند و پرادویه خودداری کنید .

کدام قرص را نصف کنید و بخورید بهتر است؟

برای آ ن که بتوانید جذب کلسیم در بدن تان را بالا ببرید چند راه پیش رو دارید. اول این که سعی کنید کلسیم موردنظر بدن تان را از منابع غذایی به دست بیاورید نه از طریق مکمل ها و قرص های کلسیم. درعین حال باید برای جذب مناسب کلسیم ، حداقل 004 واحد ویتامین D روزانه در بدن تان داشته باشید .

با نصف کردن قرص منتظر این اتفاقات بد باشید!

چرا نباید قرص ها را نصف کرد

اگر می خواهید مکمل کلسیم بخورید یادتان باشد مکمل های کلسیم سیترات بهتر و راحت تر از کلسیم کربنات جذب می شود و ایجاد گاز در معده با کلسیم سیترات کمتر از کلسیم کربنات است. درضمن یادتان باشد بهتر است کلسیم به میزان نه چندان زیاد به بدن برسد. پس بهتر است یک قرص کلسیم یا مکمل را به دونیم کنید و به فاصله 21ساعت بخورید .

چند نکته بسیار مهم در مورد داروها

نیازی نیست که همه داروها در داخل یخچال نگهداری شوند . اگر داروها در جای مرطوب یا در گرمای نور آفتاب ، در سرما یا گرمای زیاد نگهداری شوند تجزیه شده و فاسد می شوند . بعضی داروها وقتی تجزیه می شوند فقط اثرشان کمتر می شود اما برخی دیگر پس از تجزیه به ترکیب کاملا متفاوت و خطرناکی تبدیل می گردند . بنابراین هیچ گاه قفسه داروها را در حمام ، ایوان خانه یا نزدیک به آنها قرار ندهید . در پایان این که هنگام خرید و مصرف داروها به تاریخ انقضاء آنها توجه نمائید .

نکات مهمی که قبل از نصف کردن قرص باید بدانید

1. ابتدا با پرشک مشورت کنید و اسم قرص خود را بگوئید ، اگر دکتر تائید کرد قرص را به دو نیم تقسیم کنید .

2. بعضی قرص ها داخل جعبه شان بروشور دارند که توضیحات لازم را در مورد این که نیاز است این قرص به دو نیم تقسیم شود یا نه را دارد.اگر سر نخی پیدا نکردید نیازی نیست آن را نصف کنید .

3. کپسول را نمی شود نصف کرد چون داخل آن پودری است و مواد آن بیرون می ریزد .

4. بعضی قرص ها دیر روی سیستم بدن تاثیر می گذارد و نباید به دو نیم تقسیم شوند چون اثر خود را از دست می دهند .

5. بعضی داروها اگر بیشتر از چند دقیقه در مجاورت هوا باشند تاثیر خود را از دست می دهند ، بنابر این قرصی هم که نصف شود در این مورد اثری ندارد .

6. وقتی شما قرصی را نصف می کنید ، نصب دیگر را کجا نگهداری می کنید؟ نگهداری قرص هم کار سختی است چون گرد و خاک روی آن مینشیند .

7. آیا می توانید با دقت آن را به دو نیم تقسیم کنید؟ غیرممکن است وقتی قرص را به دو نیم تقسیم می کنید ، یک مقدار دز آن اشتباه می شود و ممکن است با دستور پزشک تفاوت داشته باشد .

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(14 رای)
60%

نظر دادن