ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، ورم ریه در اثر افزایش فشار رگ های خونی ریوی یا افزایش نفوذپذیری غشای سلولی مویرگ هایی که روی کیسه های هوایی قرار دارند ، ایجاد می شود.

ورم ریه چگونه ما را خانه نشین می کند؟

ورم ریه در اثر افزایش فشار رگ های خونی ریوی یا افزایش نفوذپذیری غشای سلولی مویرگ هایی که روی کیسه های هوایی قرار دارند ، ایجاد می شود. این اتفاق باعث می شود مایعات از رگهای خونی ریوی خارج شده و کیسه های هوا (آلوئول ها) را پر کند و اکسیژن رسانی به بافت ها را دچار مشکل کند. اگر این بیماری به موقع درمان نشود ، به سرعت پیشرفت می کند و تعداد کیسه های هوای پر از مایع ، در هر ثانیه بیشتر می شود و از آنجا که این کیسه های هوایی پر از مایع هستند ، نمی توانند گاز را مبادله کنند و از کار می افتند و تنفس را بسیار مشکل و در مواردی غیر ممکن می کنند.ورم ریه چگونه ما را خانه نشین می کند؟ورم ریه چگونه ما را خانه نشین می کند؟

هنگامی که ورم ریوی به طور ناگهانی رخ می دهد ، آن را ورم حاد ریوی می نامند و این نوع از ورم ریه می تواند زندگی را تهدید کند.

ورم ریوی بیشتر در اثر مشکلات قلبی ایجاد می شود ، البته ما در ادامه ، سایر دلایل ورم ریه را برای شما آورده ایم. ورم ریه یک وضعیت بسیار اضطراری است و نیاز به تشخیص و درمان فوری دارد. اگرچه ورم ریه می تواند کشنده باشد ، اما در صورت درمان سریع ، نتیجه اغلب مطلوب است.

ورم ریه

در ورم ریوی ، مایعات از رگهای خونی ریوی خارج شده و کیسه های هوا (آلوئول ها) را پر می کند

علائم ورم ریه

بسته به علت ایجاد ورم ریه ، علائم آن ممکن است به طور ناگهانی ظاهر شوند یا طی هفته ها یا ماه ها به تدریج بروز کنند. احتمال دارد این علائم در طول درمان نیز ادامه یابند. البته این مسئله می تواند بسته به نوع ورم ریوی ، بیماری های زمینه ای و شدت ورم ، متفاوت باشد.

شایع ترین علائم ورم ریوی عبارتند از :

  • احساس تنگی نفـس در هنگام فعالیت بدنی
  • مشکل در تنفس حتی در حالت استراحت
  • خس خس کردن هنگام دم یا بازدم
  • تنگی نفـسی که هنگام دراز کشیدن ایجاد می شود و هنگام ایستادن بهبود می یابد
  • افزایش سریع وزن
  • تورم در قسمت پایین بدن
  • خستگی
  • سـردرد
  • ضـربان قلب نامنظم و سریع
  • سـرفه کردن
  • تب

ورم ریه

سـرفه یکی از علائم ورم ریه است

چه چیزی باعث ورم ریوی می شود؟

علت های ایجاد ورم ریوی را می توان به طور عمده به دو دسته تقسیم کرد : علل مربوط به مشکلات قلبی و علل مربوط به مشکلات غیر قلبی.

علل مربوط به مشکلات قلبی

علل قلبی ایجاد ورم ریوی ، ناشی از فشار زیاد ایجاد شده در عروق ریه به دلیل عملکرد ضعیف قلب است. در مواردی که عملکرد پمپاژ قلب ضعیف است مانند آریتمی های پیشرفته ، بیماری های دریچه قلب و نارسایی قلبی ، خون بیش از حد معمول در عروق ریه تجمع می کند. در این حالت ، با افزایش فشـار خون ، مایع موجود در رگ های خونی به داخل آلوئول ها جریان می یابد.

علل مربوط به مشکلات غیر قلبی

سندرم پریشانی حاد تنفسی (ARDS) یک بیماری بسیار جدی است که به دلیل عفونت های شدید ریوی ، ضربه و آسیب ریه ، استنشاق سموم ، مصرف کوکائین ، سـیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض اشعه های مضـر ، در ریـه ها ایجاد می شود. در ARDS ، یکپارچگی آلوئول ها در نتیجه پاسخ التهابی ، به خطر می افتد ، در این حالت مایع به داخل آلوئول ها جریان پیدا میکند. سایر دلایل ورم ریوی ، عوامل زیر هستند :

نارسـایی کلیه

نارسـایی کلیه و ناتوانی در دفع مایعات از بدن می تواند باعث تجمع مایع در رگ های خونی و در نهایت ورم ریه شود. افراد مبتلا به بیمـاری کلیوی پیشرفته ممکن است برای حذف این مایعات اضافی به دیالیز نیاز داشته باشند.

قرار گرفتن در ارتفاعات

ورم ریوی ممکن است به دلیل کاهش شدید اکسیژن هنگام صعود سریع به ارتفاعات بیشتر از 3 کیلومتر رخ دهد.

ورم ریه

تصویر ریه ای که دچار ورم شده

مشکلات مغزی

ضربه مغـزی ، خونریزی در مغز (خونریزی داخل جمجمه) ، تشـنج شدید یا جراحـی مغز گاهی اوقات باعث تجمع مایع در ریـه ها می شود. به این حالت ورم ریوی نوروژنیـک گفته می شود.

برخی بیماری های مرتبط با ورم ریه

شرایطی مانند ورود هوا به پرده جنب (پنوموتوراکس) و تجمع مایع در اطراف ریه (افیوژن پلور) نیز ممکن است باعث ورم ریوی شود. در این حالت ، ممکن است فقط در نقطه آسیب دیده ، ورم ریه ایجاد شود.

مصرف مواد مخـدر

به ندرت ، مصرف بیش از حد هروئیـن یا متادون می تواند منجر به ورم ریوی شود.

مصرف برخی داروها

مصرف بیش از حد یا طولانی مدت آسپریـن می تواند منجر به مسمومیـت با آسپریـن شود ، به ویژه در افراد مسن. مسمومیـت با آسپریـن هم می تواند باعث ایجاد ورم ریوی شود.

برخی علل غیر قلبی ورم ریه که چندان شایع نیستند شامل آمبولی ریـه (لخته شدن خـون در عروق ریوی) ، آسیب حاد ریوی مرتبط با انتقال خون (TRALI) ، برخی عفونت های ویروسی یا اکلامپسی در زنان باردار است.

ورم ریه

درمان ورم ریه در طب سنتی

معمولا درمان های طب سنتی ، بی ضرر ترین و سالم ترین نوع درمان ها هستند. روش های زیادی برای درمان ورم ریه وجود دارد که به برخی از آنها میپردازیم :

دمنوش آویشـن : به اندازه یک مشت گیاه آویشـن را به یک لیتر آب (4 لیوان آب) اضافه کنید و آن را بجوشانید. سپس کمی عسل به آن اضافه کرده و روزانه نصف فنجان از این دمنوش را میل کنید.

سیر : میتوانید سیر را به صورت خام مصرف کنید و یا از سوپ سـیر استفاده کنید.

جوشـانده عناب : مقدار 30 الی 60 گرم عناب را در یک لیتر آب به مدت 30 دقیقه بجوشانید و هر روز آن را مصرف کنید.

درمان ورم ریه در طب سنتی

جوشـانده خرما : به یک لیتر آب جوش ، 60 گرم خرما اضافه کنید و پس از آنکه کمی خنک شد ، آن را مصرف کنید.

آب هـویج : یک نوشیدنی فوق العاده موثر برای رفع ترشحات ریه است.

بادام تلـخ : خـوردن بادام تلـخ برای رفع ورم ریه ، سـرفه و نفس تنگی بسیار مفید است.

ماء العسل و سکنجبین : این دو ترکیب ، برای ریه بسیار مفید هستند اما ممکن است ماء العسل در برخی موارد عوارضی ایجاد کند. در صورت بروز هرگونه عوارض بهتر است مصرف ماء العسل را متوقف کنید.

البته این را در نظر داشته باشید که درمان ورم ریه به روش سنتی و به طور کل هر درمان سنتی دیگری ، علیرغم مفید بودن ، برای اثر گذاری نیاز به زمان زیادی دارد و همانطور که پیشتر گفتیم ورم ریه ، نوعی بیماری است که باید فورا تشخص داده شده و درمان شود. پس بهترین راه حل ، مراجعه به یک پزشک مجرب و متخصص است. کادر مجرب ما با ارائه انواع خدمات پرستاری در منزل برای بهبود حال شما تلاش می کنند. ویزیت پزشک در منزل ، تزریق سرم در منزل ، تزریقـات در منزل و غیره از جمله خدماتی است که میتوانیم به شما ارائه دهیم.

https://kianmeds.com

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
100%

نظر دادن