ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، انواع سوء تغذیه pdf و سوء تغذیه ناشی از چیست و سوء تغذیه در ایران و غذاهای مفید برای سوء تغذیه و درمان سوء تغذیه در طب سنتی و معلومات در باره سوء تغذیه و مکمل سوء تغذیه و سوء تغذیه در جوانان در نم نمک.

بیماری های ناشی از سوء تغذیه در کودک و بزرگسال

سوء تغذیه شاید یکی از بیماری هایی باشد که کمتر در اطرافیان خود مشاهده کرده باشیم؛ با این وجود می دانیم هنوز در کشورهایی از جهان ، بسیاری از افراد بر اثر سوء تغذیه و عدم دسترسی به غذای کافی و سالم جان خود را از دست می دهند. با این حال ممکن است بسیاری از علائمی که در برخی از افراد به وجود می آید ، به دلیل عدم دریافت مواد مغذی کافی از رژیم غذایی باشد که حالتی مشابه با سوء تغذیه ایجاد می کند. در این مطلب از نم نمک می خواهیم بگوییم سوء تغذیه چیست و بیماری های ناشی از سوء تغذیه همچون کواشیورکور کدام هستند؛ پس تا پایان مطلب با نم نمک همراه باشید.بیماری های ناشی از سوء تغذیه در کودک و بزرگسالبیماری های ناشی از سوء تغذیه در کودک و بزرگسال

بیماری های ناشی از سوء تغذیه در کودک و بزرگسال

سوء تغذیه چیست؟!

با توجه به پیشرفت های جهان امروزه شاید برای شما هم سوال باشد که واقعا سوء تغذیه چیست؟

علیرغم توسعه زیاد صنایع در جهان ، هنوز هم در بسیاری از کشورهای در حال توسعه یکی از بزرگ ترین مشکلات مربوط به تغذیه ، قحطی و کمبود مواد غذایی لازم برای سوخت وساز بدن یا همان سو تغدیه است و همچنان سوءتغذیه در همه کشورهای جهان با نمودهای گوناگون همچون چاقی ، بدخوری یا کم خوری دیده می شود. بر پایه آمار سازمان بهداشت جهانی ، سوءتغذیه بزرگ ترین عامل مرگ ومیر کودکان و تهدیدکننده سلامت عمومی در جهان است.

کمبود غذا اغلب به معنی پایین بودن کیفیت و ارزش غذایی تغذیه و مربوط به قیمت بالای غذا و فقر جوامع است. کمبود شیردهی ممکن است منجر به سوءتغذیه شود. بیماری های عفونی مانند ورم معده و روده ، ذات الریه ، مالاریا و سرخک که نیازهای غذایی را افزایش می دهند نیز می توانند باعث سوءتغذیه شوند. سوء تغدیه در واقع اصطلاحی برای هر دو مصرف ناکافی یا بیش از اندازه مواد غدایی است که خود ناکافی بودن مصرف غذایی می تواند به کم بودن حجم غذای مصرفی و یا پایین بودن و متعادل نبودن انواع گروه های غذایی مانند پروتئین تقسیم شود.

بیماری های ناشی از سوء تغذیه در کودک و بزرگسال

بیماری های ناشی از سوء تغذیه

کمبود غذا و یا نامتوازن بودن گروه های غذایی مصرف شده و حتی زیاد مصرف کردن غذا هر 3 می توانند بیماری ها و مشکلات زیادی را برای بدن ایجاد کنند؛

اما بیماری های ناشی از سوء تغذیه چیست؟

بیماری هایی که سوء تغدیه می تواند ایجاد کند؛ می توانند از دوران جنینی داخل رحم به علت کمبود مواد غذایی و ریز مغذی هایی مانند ویتامین ها شروع شوند و همچنین در دوران کودکی و بزرگسالی شروع شده ویا ادامه یابند و به جز در سلامت جسمی فرد ، روی موقعیت تحصیلی و اجتماعی او نیز اثر بگذارند .

سوء تغذیه می تواند برخی بیماری ها مانند سرخک ، سینه پهلو و اسهال را تشدید کرده ویا پیش از آنکه موجب تشدید آن ها شود ، موجب ایجاد آن ها بشود.

همچنین سوء تغذیه ناشی از کمبود پروتئین و یا ریز مغذی های دیگر می توانند باعث مشکلات مختلفی از جمله :

شوند. همچنین سوء تغذیه ای که به علت استفاده بیش از حد مواد غذایی مانند برخی بیماری های عصبی از جمله پرخوری عصبی ویا پرخوری جهت افرایش وزن باشد نیز باعث بسیاری از بیماری ها نظیر مشکلات کبدی و حرکتی ناشی از اصلی ترین عارضه آن که چاقی است شود. همچنین می تواند باعث بیماری های قلبی و عروقی ویا دیابت شود.

بیماری های ناشی از سوء تغذیه در کودک و بزرگسال

علائم سوء تغذیه در کودکان

علائم سوء تغذیه در کودکان می تواند با علائم سوء تغذی در بزرگسالان یکسان باشد. تنها موضوعی که سبب تفاوت بین این دو گروه است ، این است که ایجاد سوء تغذیه در کودکان آن ها را با مشکل رشد روبه رو می کند؛ اما در بزرگسالان این مسئله رخ نمی دهد. علائم سوء تغذیه در کودکان و بزرگسالان شامل کاهش وزن ، از دست دادن حجم چربی و عضله به دلیل استفاده از پروتئین آن ها ، گونه های تو خالی و گودی چشم ، شکم باد کرده به دلیل ادم ناشی از کمبود پروتئین ، خشکی پوست و مو ، تاخیر در درمان زخم ها و جوش خوردن پوست ، خستگی ، دشواری برای تمرکز ، بی قراری و حتی افسردگی و اضطراب اشاره کرد.

مواردی که گفته شد از بیماری های ناشی از سوء تغذیه محسوب می شوند که ممکن است در دراز مدت حتی سبب بروز علائم وخیم تری شود.

بیماری های ناشی از سوء تغذیه در کودک و بزرگسال

کواشیورکور

کواشیورکور یک شکل شدید از سوء تغذیه است که به دلیل کمبود پروتئین در رژیم غذایی ایجاد می شود. این کمبود پروتئین ، سبب ایجاد علائمی می شود که اعلب با شدت یافتن این بیماری قابل مشاهده هستند و حتی در اوایل دوره ایجاد سوء تغذیه پروتئینی ، نمی توان آن را از طریق آزمایش خون و تعیین سطح آلبومین سرم نیز تشخیص داد.

از علائم کواشیورکور می توان به عدم رشد کافی جسمی و افزایش وزن کودکان اشاره کرد. همچنین ضعف و لاغری و علائم عصبی همچون بی قراری ، پرخاشگری ویا برعکس بی احساسی از علائم کمبود پروتئین در بدن هستند. این بیماری سبب ایجاد ادم و ورم بافت ها می شود که ابتدا در اندام های تحتانی و در فرم شدید آن در سایر اندام ها نیز دیده می شود. رنگ پوست در کواشیورکور تغییر می کند و فرد رنگ پریده شده و پوست وی به صورت پوسته پوسته درمی آید. همچنین خشکی پوست لب ، التهاب ملتحمه چشم ، ایجاد لکه در چشم و همچنین از دست دادن اشتها ، استفراغ و اسهال از علائم دیگر کواشیورکور است.

کواشیورکور می تواند سبب ایجاد بیماری هایی شود که در نهایت فرد را از نظر جسمی ضعیف تر می کنند. این بیماری ها شامل کاهش سیستم ایمنی و قدرت مقابله با عوامل بیماری زا ، ایجاد کبد چرب ، کم خونی ، کاهش انسولین در خون ، کاهش اوره خون و ادم است.

کواشیورکور اغلب در کودکانی که در سنین دو تا پنج سال هستند دیده می شود و می تواند حتی در پی از شیر گرفته شدن و عدم دریافت پروتئین کافی پس از آن ، بروز کند.

بیماری های ناشی از سوء تغذیه در کودک و بزرگسال

پیشگیری از سوء تغذیه

سوء تغذیه یک حالت ایجاد شده در بدن است که ناشی از عدم دریافت مواد مغذی ، ویتامین ها و مواد معدنی از رژیم غذایی است که تنها دلیل آن ، عدم توانایی در تامین غذا نیست. برخی از افراد به دلیل مشکلاتی که در غذا خوردن دارند و ممکن است ناشی از بیماری های گوارشی باشد و افرادی که به دلایل عصبی همچون وسواس ، نمی توانند غذا میل کنند نیز به فرم خفیف تا شدید سوء تغذیه دچار می شوند. همچنین افرادی که به دلیل رژیم های غذایی نادرست ، انواع مواد مغذی رژیم غذایی خود را محدود کرده اند ، انواع علائم سوء تغذیه در بزرگسالان را تجربه می کنند که شامل ریزش مو ، مشکلات عصبی همچون افسردگی ویا پرخاشگری ، عوارض پوستی و... هستند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن