ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، موسیر - Allium stipitatum دارای خواص فراوانی است که در ادامه این بخش از سلامت تغذیه و بررسی خواص مواد غذایی و خوراکی در نم نمک بدان اشاره می کنیم.

تمام خواص ، فواید و مزایای موسیر برای بدن

موسیر از گیاهان اندمیک کشور است که به لحاظ خواص و مصارف خوراکی نزدیکترین گونه به سیر محسوب می شود. در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی ، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست استفاده می شود. موسیر حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان ، فلاونوئید هایی مانند کورستین ، ویتامین A ، ویتامین C و مواد معدنی مهم از جمله گوگرد ، پتاسیم و منگنز می باشد.خواص موسیر | 23 فایده موسیر برای سلامتی و پوست + عوارضخواص موسیر | 23 فایده موسیر برای سلامتی و پوست + عوارض

گیاه موسیر

موسیر گیاهی است شبیه به سیر و پیاز ولی برخلاف پیاز ، گل های آن تخم نمی دهد و البته بویی مطبوع تر از سیر دارد. موسیر چاشنی ای اشتهاآور و دارای طبیعت گرم بوده و انواع مختلفی دارد که بهترین نوع آن رنگ قرمز مسی دارد.موسیر سرشار از ویتامینC ، پتاسیم ، فیبر ، اسید فولیک ، کلسیم و آهن است و منبع خوبی از پروتئین محسوب می شود ، بنابراین یک سبزی مفید برای سبزی خواران می باشد.موسیر

موسیر مانند دیگر اعضای خانواده خود سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین دلیل هم خواص ضدباکترایی دارد. در نتیجه موسیرِ ، از انتشار میکروب ها و باکتری های بیماری زا پیشگیری می کند. موسیر از آن گیاهان دو رگه است. چیزی شبیه به سیر و پیاز. برگ های این گیاه باریک و دراز است و گل های ارغوانی دارد. پیاز این گیاه ، خوراکی است. می توان از آن در تهیه انواع ترشیجات ، سالاد ، سس و غیره استفاده کرد. این ماده غذایی مفید عطر و بوی فوق العاده ای به غذاهایتان می دهد و درعین حال سرشار از خواص مفید برای بدن است.

موسیر وحشی یا موسیر کوهی در ایران در مناطقی از جمله کنگاور ، آشتیان ، کوهرنگ ، سپیدان ، بروجرد ، خمین ، یاسوج ، نهاوند ، خوانسار ، هرسین و اراک یافت می شود. این گیاه دارای خواص فراوانی است که در ادامه این بخش از سلامت تغذیه و بررسی خواص مواد غذایی و خوراکی در نم نمک بدان اشاره می کنیم.

موسیر و شکل ظاهری آن

گیاهی از خانواده سیراست که ریشه آن پیاز مانند و برگ های آن باریک با گل هایی بنفش رنگ است. به عنوان گل زینتی از گل این گیاه استفاده می شود.

فرق موسیر و سیر چیست؟

موسیر و سیر دو گیاه متفاوت از هم هستند اما دارای خواص یکسانند. موسیر 40 گونه مختلف دارد و دارای طعمی شبیه سیر و تلخی کمتری نسبت به سیر است.

موسیر مانند سیر و پیاز خاصیت آنتی اکسیدانی ، رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی دارد اما مواد معدنی و ویتامین های موجود در آنها با هم متفاوت است یکی از ویژگی های بارز موسیر بو ندادن دهان پس از مصرف آن است.

سیر و موسیر هر دو خاصیت ضد سرطانی به دلیل وجود گوگرد دارند ، موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است در می آید و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی به کار میرود.سیر به شکل چند حبه سیر کوچک داخل یک کیسه اما موسیر به شکل یک پیاز میباشد.

خواص مصرف موسیر

خواص و فواید موسیر

موسیر برای جنین و زنان باردار :

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در موسیر سبب سلامت زنان باردار و رشد طبیعی جنین می شود همچنین فولات موجود در موسیر از نقایص سیستم عصبی جنین جلو گیری می کند.

فواید موسیر برای نوزادان و کودکان :

ویتامین های C و A و فسفر و منیزیم موجود در موسیر برای سلامت استخوان و بهبود رشد نوزادان و کودکان ضروری است.

موسیر برای لاغری و کاهش وزن :

مصرف موسیر به دلیل کاهش ذخیره چربی در بدن سبب لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

موسیر چه خواص و فوایدی دارد؟

کاهش وزن و لاغری با استفاده از موسیر

فواید موسیر برای سرماخوردگی و آلرژی :

موسیر حاوی ترکیبات گوگردی فراوان است که دارای خواص ضد باکتری هستند و مانند آنتی بیوتیک طبیعی برای درمان سرماخوردگی ، آنفلونزا ، تب و برونشیت عمل می کنند. گل موسیر یک آنتی هیستامین طبیعی برای درمان حساسیت است.

فواید موسیر برای معده و دستگاه گوارش :

موسیر سبب تحریک آنزیم های گوارشی ، بهبود هضم غذا ، درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش می شود و فیبر موجود در آن حرکات روده بهبود می بخشد و یبوست را درمان می کند.

موسیر برای دیابت و قند خون :

موسیر تولید انسولین در بدن را افزایش می دهد و به همین علت سبب کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود. فیبربالای موجود در موسیر برای قند خون را تنظیم می کند.

خواص موسیر برای دیابت

فواید موسیر برای دیابت

موسیر برای کلسترول و فشار خون :

ترکیبات فلاونوئیدی موجود در موسیر ، چربی و کلسترول خون را کاهش می دهند آنتی اکسیدان های مانند آلیسین و کورستین موجود در موسیر فشار خون بالا را کاهش می دهند.

سرطان :

ترکیبات گوگردی و اتیل استات موجود در موسیر رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهند. مصرف موسیر از انواع سرطان های سینه ، معده و کولون پیشگیری می کند. آلیسین موجود در عصاره کلروفرمی موسیر ایرانی قادر است از رشد و تکثیر سلول های سرطانی نوع Hela و Mcfv جلوگیری کند.

فواید موسیر برای کبد :

موسیر ترکیبات گوگردی فراوان دارد که سبب بهبود جریان خون و سم زدایی و پاکسازی بدن و کبد می شود.

تاثیرات مصرف موسیر بر کبد

موسیر مفید برای پاکسازی کبد

دیگر خواص موسیر :

طبع موسیر گرم و خشک می باشد.

خواص زیبایی موسیر

جوان سازی پوست صورت

ابتدای باید ماسک های موسیر را روی پوست خود امتحان کنید تا از عدم حساسیتتان بدان اطمینان یابید. موسیر خشک شده را در آب خیس دهید تا عصاره آن خارج شود سپس هر روز صبح با آب آن صورتتان را بشویید. گوگرد موجود در موسیر سبب شفافیت و جوان سازی پوست شما خواهد شد.

موسیر چه فوایدی برای پوست دارد؟

موسیر برای جوان سازی پوست صورت

موسیر برای درمان نیش حشرات :

برای درمان نیش حشرات گلبرگ های گل موسیر یا موسیر تازه را برش بزنید و روی این گزیدگی ها بمالید.

آب موسیر برای درمان شوره سر :

آب موسیر و عسل و آب یک لیموترش تازه را مخلوط کنید و روس سر و مویتان بریزید سپس اجازه دهید30 دقیقه بماند و بعد موهایتان را بشویید تا شوره سرتان از بین برود.

موسیر برای درمان ریزش مو :

مقداری موسیر خشک شده را در آب خیس دهید تا عصاره آن خارج شود سپس این عصاره را به مو های خود بمالید و اجازه دهید 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو شستشو دهید. گوگرد موجود در موسیر فولیکول مو شما را تقویت می کند و ریزش مویتان را جبران می کند.

خوردن موسیر در بارداری و فواید آن برای موها

درمان ریزش مو با استفاده از موسیر

عوارض و مضرات موسیر

مصرف زیاد موسیر سبب :

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
53.4%

نظر دادن