ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، آیا سنگ لوزه خطرناک است و عوارض سنگ لوزه و خطرات سنگ لوزه و مضرات سنگ لوزه و داروی سنگ لوزه و سنگ لوزه و سرطان و سنگ لوزه نی نی سایت و درمان قطعی سنگ لوزه و سنگ لوزه و ایدز و فیلم سنگ لوزه و بزرگترین سنگ لوزه و عکس سنگ لوزه در نم نمک.

سنگ لوزه خطرناک است و چه عوارضی دارد؟

سنگ لوزه ، حتی اگر ناراحتی ایجاد کند ، عمدتاً ضرری ندارد.آیا سنگ لوزه خطرناک است؟ + عوارضآیا سنگ لوزه خطرناک است؟ + عوارض

بااین حال ، این سنگ ها ممکن است نشانه مشکلات بهداشت دهان باشند. افرادی که به طور منظم از مسواک یا نخ دندان استفاده نمی کنند بیشتر مستعد بروز سنگ های لوزه هستند. باکتری هایی که باعث تشکیل سنگ لوزه می شوند می توانند مسبب پوسیدگی دندان ، بیماری لثه و عفونت های دهانی باشند.

گاهی اوقات ممکن است سنگ لوزه به محلی برای تکثیر باکتری ها تبدیل شود. مطالعه ای نشان می دهد که سنگ های لوزه به پلاکت دندان شبیه اند و باعث بروز پوسیدگی دندان و بیماری لثه می شوند.

خطر سنگ لوزه

سنگ لوزه زمانی تشکیل می شود که ذرات غذا ، سلول های مرده و مواد دیگر در لوزه ها گیر کنند. سپس این تکه ها سفت می شوند و سنگ های لوزه را به وجود می آورند. گاهی اوقات ممکن است سنگ لوزه باعث آزار لوزه ها و گلو شود.

این سنگ ها سفید یا زردرنگ بوده و حجم سفتی دارند و می توانند بسیار کوچک یا بسیار بزرگ باشند. بر اساس رکوردهای ثبت شده ، بزرگ ترین سنگ لوزه 14.5 سانتی متر بوده است (1936).

افرادی که سنگ لوزه دارند ممکن است ندانند که این سنگ ها دقیقاً چه هستند. این سنگ ها می توانند به محل مناسبی برای تجمع باکتری ها تبدیل شده و بوی بسیار بدی داشته باشند.

لوزه ها دو توده بافتی هستند که در قسمت پشتی گلو قرار دارند و به مبارزه با عفونت هایی که از طریق دهان وارد بدن می شوند کمک می کنند. باکتری ها ، ویروس ها و سایر مهاجم های خارجی توسط لوزه ها به دام می افتند و سپس لوزه ها به سیستم ایمنی بدن «یاد» می دهند که چگونه با این جرم ها مبارزه کند.

دلایل سنگ لوزه

سنگ لوزه زمانی ایجاد می شود که باکتری ها و سایر ذرات در شکاف های کوچکِ لوزه ها گیر افتاده باشند. ازآنجایی که عمل لوزه برداری نسبت به گذشته چندان شایع نیست ، امروزه افراد بیشتری سنگ لوزه دارند و درنتیجه تعداد بیشتری از مردم مستعد تشکیل این سنگ ها هستند.

در گذشته خارج کردن لوزه ها برای پیشگیری از تشکیل سنگ لوزه عملی رایج بود. اما امروزه این عمل به عنوان آخرین اقدام درمانی در نظر گرفته می شود.

علائم

در بسیاری مواقع سنگ لوزه هیچ علائمی ندارد. بااین وجود علائم احتمالی این مشکل عبارت اند از :

  • بوی بسیار بد سنگ لوزه بعد از خارج شدن از دهان ، چراکه این سنگ ها محل مناسبی برای زندگی باکتری های ناهوازی است. این باکتری ها سولفیدهای بسیار بدبو تولید می کنند.
  • حس اینکه چیزی در داخل دهان یا پشت گلویتان گیر کرده است
  • فشار یا درد در گوش ها

سنگ لوزه ممکن است به شکل خالِ کوچکِ سفید یا زردرنگ در پشت گلو دیده شود. امکان مشاهده یک سنگ بزرگ وجود دارد. برخی از سنگ ها به حدی بزرگ اند که از لوزه ها بیرون می زنند و به سنگ های کوچکی شبیه هستند که در دهان گیر کرده اند.

خطر سنگ لوزه

درمان سنگ لوزه

در اغلب موارد می توان سنگ لوزه را در خانه درمان کرد. با انجام قرقره سرسختانه می توان آن ها را از لوزه جدا کرده و از دهان بیرون آورد.

البته اگر سنگ های لوزه را در پشت گلویتان مشاهده کرده اید اما هیچ علائمی ندارید ، نیازی نیست برای جدا کردن آن ها اقدام کنید.

می توان با استفاده از گوش پاک کن سنگ را شُل کرده و سریعاً بافت اطراف آن را به آرامی فشار داد. باید گوش پاک کن را پشت سنگ قرار دهید و آن را به سمت جلو هل بدهید. درواقع باید سنگ لوزه را به سمت قسمت جلویی دهان هل بدهید و نه به سمت گلو.

حواستان باشد که فشار زیادی وارد نکنید ، چراکه احتمال آسیب دیدن پشت گلو وجود دارد. از انگشت یا شیء نوک تیز برای خارج کردن سنگ استفاده نکنید.

اگر سنگ لوزه دردناک بوده یا بلعیدن را با مشکل مواجه کرده است ، می توانید آب گرم به همراه نمک را قرقره کنید.

در صورت تجربه موارد زیر با پزشک مشورت کنید :

  • داشتن علائم سنگ لوزه بدون اینکه سنگی قابل مشاهده باشد
  • وقتی خارج کردن سنگ ها در خانه ممکن نیست ، یا فقط می شود بخشی از سنگ را خارج کرد
  • سنگ لوزه قرمز ، ورم کرده یا دردناک است
  • بعد از خارج کردن سنگ لوزه درد را تجربه کرده اید

ممکن است پزشک برای درمان سنگ لوزه از لیزر استفاده کند.

همچنین فرآیندی به نام coblation tonsil cryptolysis در دسترس است که از طریق آن لوزه ها تغییر شکل داده می شوند و تعداد شکاف های آن ها کاهش می یابد تا احتمال رشد سنگ های لوزه کمتر شود.

این عمل را می توان با بی حسی موضعی انجام داد و بیماران می توانند بعد از یک هفته به رژیم غذایی عادی و فعالیت های خود بازگردند.

البته فراموش نکنید که حتی با انجام این عمل احتمال بازگشت سنگ های لوزه وجود دارد.

خارج کردن سنگ لوزه

تنها راه برای پیشگیری از بروز سنگ لوزه به طور دائمی این است که لوزه برداری انجام دهید. البته احتمال رشد مجدد لوزه ها وجود دارد ، اما این امر بسیار نادر است.

لوزه برداری عملی کم خطر است ، اما می تواند تا چند روز بعد از جراحی باعث گلودرد شود. همانند تمام عمل های جراحی ، لوزه برداری نیز با خطراتی همراه است. این خطرات عبارت اند از خونریزی ، عفونت ، دشواری در تنفس ناشی از ورم و در موارد بسیار نادر واکنش های بسیار خطرناک به داروی بیهوشی.

اگر سنگ لوزه مشکلی خفیف است ، شاید بهتر باشد که به سراغ عمل جراحی و خطرات و استرس احتمالی اش نروید.

خطر سنگ لوزه

پیشگیری

پیشگیری از رشد سنگ لوزه تقریباً امری غیرممکن است. برای افرادی که سنگ لوزه مزمن دارند ، شاید لوزه برداری تنها راه پیشگیری باشد.

بااین وجود ، بهداشت مناسب دهان ، ازجمله مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ، می تواند به پیشگیری از سنگ لوزه کمک کند. آبیاری لوزه ها و دهان با استفاده از اسپری آب می تواند برای خارج کردن ذرات و باکتری ها موثر باشد و احتمال بروز سنگ لوزه را کاهش دهد.

سایر مشکلاتی که لوزه را درگیر می کنند

برخی از بیماری ها و مشکلات می توانند باعث بروز درد در لوزه یا نواحی نزدیک آن شوند. برای تشخیص علت سنگ لوزه به پزشک مراجعه کنید.

مشکلاتی که می توانند علائمی شبیه به سنگ لوزه داشته باشند :

  • ورم لوزه : اگر لوزه ها قرمز و ورم کرده هستند و بلعیدن برایتان دشوار است ، ممکن است عفونتی در لوزه ها وجود داشته باشد. ورم لوزه معمولاً با تب همراه است.
  • گلودرد میکروبی : این مشکل نوعی از ورم لوزه است که می تواند باعث بروز درد شدید در گلو و پشت دهان شود. همانند ورم لوزه ، گلودرد میکروبی معمولاً با تب همراه است.
  • بیماری لثه و پوسیدگی دندان : درد دندان ها و لثه ها می تواند به فَک ، گوش یا حتی گلو گسترش یابد. عفونت های درمان نشده در دندان ها و لثه ها می توانند در دهان و حتی سایر نواحی بدن منتشر شوند.
  • سرطان لوزه : این سرطان می تواند باعث بروز دردی در پشت دهان شود که التیام نمی یابد. سایر علائم سرطان لوزه عبارت اند از درد گوش ها و گلو ، دشواری در بلعیدن و مشاهده خون در دهان.

پزشک گوش ، حلق و بینی می تواند اغلب مشکلات مرتبط با لوزه و گلو را تشخیص داده و آنها را درمان کند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(5 رای)
100%

نظر دادن