ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، داروی دهان شویه کلرهگزیدین و کلرهگزیدین برای کرونا و طریقه مصرف دهان شویه کلرهگزیدین و قیمت دهان شویه کلرهگزیدین و اشکال دارویی کلرهگزیدین و دهانشویه کلرهگزیدین برای آفت دهان و دهانشویه حاوی کلرهگزیدین و زمان مصرف دهان شویه کلرهگزیدینو میزان مصرف دهان شویه کلرهگزیدین و قرص دهان شویه کلرهگزیدین و آمپول دهان شویه کلرهگزیدین و عوارض مصرف دهان شویه کلرهگزیدین و مصرف دهان شویه کلرهگزیدین در بارداری و دوز استفاده کلرهگزیدین و طریقه مصرف دهان شویه کلرهگزیدین و تداخلات دارویی دهان شویه کلرهگزیدین و مضرات دهان شویه کلرهگزیدین در نم نمک.

کاربرد و نحوه مصرف کلرهگزیدین (Chlorhexidine)

  • رده درمانی : عوامل موضعی
  • اشکال دارویی : دهانشویه
  • کاربرد : کاهش تورم ، خونریزی و قرمزی لثه ها

کاربرد و نحوه مصرف دهانشویه کلرهگزیدینفواید دهان شویه کلرهگزیدین و طریقه مصرف آن + عوارضفواید دهان شویه کلرهگزیدین و طریقه مصرف آن + عوارض

موارد مصرف

کلرهگزیدین یکی از دهانشویه های پرمصرف است که در دندانپزشکی برای درمان عفونت های دهان زخم های دهان و لثه به کار می رود. کلرهگزیدین بر طیف وسیعی از باکتریهای گرم مثبت و منفی و همچنین برخی از قارچ ها و برخی از ویروس ها از جمله ویروس مولد ایدز و هپاتیت موثر است. کلرهگزیدین به صورت محلول موضعی کاربردهای غیردهانی نیز دارد.

مقدار و روش مصرف داروی کلرهگزیدین گلوکونات (دهان شویه)

  • قبل از شروع درمان با دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات (Chlorhexidine Gluconate Mouthwash) ، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سوالاتی روبرو هستید با دندانپزشک خود مشورت نمایید.
  • دوز و مقدار مصرف داروی کلرهگزیدین گلوکونات (دهان شویه) می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. دارو را دقیقا همانطور که دندانپزشک برایتان تجویز کرده است ، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
  • در صورت فراموش کردن یک دوز داروی کلرهگزیدین گلوکونات (دهان شویه) ، به محض یادآوری ، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید ، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامه مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچ گاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
  • به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز از دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات استفاده کنید.
  • در صورت تداوم یا بدتر شدن وضعیتتان ، به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
  • اثربخشی کامل دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات ، ممکن است 6 هفته طول بکشد.

کاربرد و نحوه مصرف دهانشویه کلرهگزیدین

مکانیسم اثر

کلرهگزیدین به شدت خاصیت کاتیونی دارد. کلرهگزیدین به سه فرم دی گلوکونات ، استات و هیدروکلرید وجود دارد که دو فرم دی گلوکونات و استات قابل حل در آب هستند. از مزایای کلرهگزیدین اتصال و چسبندگی محکم آن به اغلب نواحی دهان می باشد که باعث می شود این ماده پس از مصرف به تدریج و آهسته آزاد گردد و در یک محدوده زمانی ، دائما محیط ضد میکروبی در دهان فراهم می آورد. سی درصد کلرهگزیدین مصرف شده ، در سطح دهان باقی می ماند . علت چسبندگی کلرهگزیدین را به خاصیت کاتیونی آن نسبت می دهند که باعث اتصال آن به گروههای آنیونیک موجود در گلیکوپروتئین ها و فسفوپروتئین های سطح مخاط دهانی می گردد.

محققین بر این عقیده هستند که مکانیزم اثر کلرهگزیدین در ارتباط با تمایل شدید این ماده برای چسبندگی و اتصال قوی به غشاء باکتری هاست.

طریقه مصرف دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات
  • قبل از استفاده از دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات ، مسواک بزنید.
  • محلول دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات را به مقدار تجویز شده توسط دندانپزشک (معمولا دو بار در روز و هربار 15 میلی لیتر) ، با استفاده از فنجان اندازه گیری ، اندازه گرفته و در دهان خود بریزید. محلول را به مدت 30 ثانیه در دهان خود چرخانده و سپس از دهانتان خارج کنید.
  • محلول را قورت ندهید و از رقیق کردن و ترکیب دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات با ماده دیگری خودداری کنید.
  • حداقل 30 دقیقه پس از استفاده از داروی کلرهگزیدین گلوکونات (دهان شویه) ، از شستشوی دهان با آب ، مسواک زدن ، خوردن و آشامیدن خودداری نمایید.
  • دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات را به تعداد دفعات تجویز شده در روز توسط دندانپزشک استفاده کنید.

کاربرد و نحوه مصرف دهانشویه کلرهگزیدین

عوارض جانبی

به علت خاصیت کاتیونی ، جذب پوستی و مخاطی ان از دستگاه گوارش حداقل می باشد. در آزمایشهای حیوانی اثرات سمی و سرطان زائی در این ماده دیده نشده است. کلرهگزیدین طعم ناخوشایندی دارد و می تواند موجب تغییراتی موقتی در حس چشایی بشود. بویژه این تاثیر در مورد طعم شوری است که باعث بی مزه شدن غذا می گردد و این تغییر به غلظت کلرهگزیدین بستگی دارد. علت این تغییر دناتوره شدن پروتئین های سطحی مستقر بر جوانه های چشایی است. کلرهگزیدین موجب پدیدآمدن رنگ قهوه ای بر روی دندان ها و پرکردگی های همرنگ دندان مخاط دهان و زبان می شود این امر به علت اتصال گردهای کاتیونی کلرهگزیدین به فاکتورهای موجود در رژیم غذائی مانند گالیک اسید و تانیس رسوب این فاکتورهای رنگی بر دندانها و مخاط نسبت داده می شود و شدت آن بستگی به مقدار ماده مصرفی و زمان مصرف آن دارد. این تغییر رنگ خارجی بوده و توسط پلیشینگ دندان(جلادهی به دندان) برطرف می شود. از دیگر عوارض کلرهگزیدین که چندان شایع نیست جراحات مخاطی است که بسته به غلظت کلرهگزیدین دارد. موارد کمی از تورم یکطرفه یا دوطرفه غده پاروتید در اثر مصرف کلرهگزیدین گزارش شده است کلرهگزیدین با تاثیر بر تجزیه گلوکز باکتریها از تولید اسید توسط آنها جلوگیری می کند و محیط را قلیائی نگه می دارد که این عامل زمینه را برای تشکیل جرم فوق لثه ای آماده می کند.

کاربرد و نحوه مصرف دهانشویه کلرهگزیدین

موارد منع مصرف داروی کلرهگزیدین گلوکونات (دهان شویه)

  • به تاریخ انقضای دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات (Chlorhexidine Gluconate Mouthwash) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است ، از مصرف آن خودداری کنید.
  • هرگز دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات برای آفت دهان : بدون تجویز دندانپزشک از مصرف داروی کلرهگزیدین گلوکونات (دهان شویه) در شرایط مشابه یا سایر مشکلات دهان و دندان (مانند آفت) جدا خودداری نمایید.

قبل از تجویز دهان شویه کلرهگزیدین گلوکونات ، دندانپزشک را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید :

  • حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
  • بارداری یا قصد باردار شدن
  • شیردهی
  • پردیودنتال
  • اگر قبلا کاری (پر کردگی ، عصب کشی ، روکش دندان ، ایمپلنت و …) بر روی دندانهایتان انجام شده است

شرایط نگهداری داروی کلرهگزیدین گلوکونات

  • دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن