ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، آلزایمر و توهم و آلزایمر و عفونت و آلزایمر کشنده و قرص ضد توهم و درمان توهم در سالمندان و افرادی که آلزایمر می گیرند چقدر زنده می ماند و هالوپریدول و آلزایمر و لجبازی در آلزایمر و مراحل حاد آلزایمر در نم نمک.

آلزایمر و هذیان و توهم چه فرق و ارتباطی دارند؟

به دلیل تغییرات پیچیده ای که در مغز رخ می دهد ، افراد مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است چیزهایی را ببینند یا بشنوند که هیچ مبنایی در واقعیت ندارند. توهمات شامل شنیدن ، دیدن ، بوییدن یا احساس چیزهایی است که واقعا وجود ندارند.آلزایمر و توهم و هذیان چه ارتباطی دارند؟آلزایمر و توهم و هذیان چه ارتباطی دارند؟

آلزایمر و توهم

توهم در سالمندان

توهم یکی از بیماری های مهم دوره سالمندی است. توهم به احساس هایی اطلاق می شود که در واقع وجود ندارد. توهم با توجه به حواس پنجگانه سنجیده می شود و پنج نوع دارد «شنوایی ، بینایی ، تنی یا لمسی ، بویایی.»

توهم و هذیان از نشانه های بیماری شدیدتر روحی و روان پریشی محسوب می شوند.

گاهی توهم در سالمندان به گونه ای هست که صداهای خاصی را حس کرده و می شنوند. آن ها بارها در حضور ما تکرار می کنند که مثلاً صدای فریاد یا صدای همسری که مرده است یا صدای گنجشک ها در حیاط خانه و … را می شنوند در حالی که ما از شنیدن چنین صداهایی عاجزیم و مطمئنیم که کسی فریاد نمی زند یا… .

توهم بینایی

ممکن است سالمندی بارها تکرار کند که همسر خود را در اتاق می بیند و با او شروع به حرف زدن کند. در حالی که ما میدانیم همسر او سال ها پیش درگذشته است.

آلزایمر و توهم

توهم بویایی

ممکن است سالمند بوی سوختگی را حس کند در حالی که چیزی در حال سوختن نیست.

توهم لمسی

سالمند از راه رفتن حشره ای روی دست خود صحبت می کند و دستانش را مدام تکان می دهد اما هیچ حشره ای در واقع وجود ندارد.

آلزایمر

بیماری زوال عقل به نام کاشف این بیماری «آلزایمر» شناخته می شود. بخش هایی از مغز انسان که عموماً حافظه او را شامل می شود شروع به از بین رفتن می کند. سالمند آلزایمری مدام ابراز فراموشی می کند. ممکن است مسیر خانه خود را بارها گم کند. ممکن است خاطرات خود را به یاد نیاورد و… آلزایمر ابتدا از فراموشی خاطرات نزدیک تر شروع می شود و کم کم به فراموشی خاطرات دور و دراز می رسد.

آلزایمر و توهم

هذیان

هذیان به وضعیتی اطلاق می شود که فرد باورهایی خلاف واقعیت دارد اما هر چه اطرافیان تلاش می کنند او را متوجه این موضوع کنند حاضر به پذیرش نیست و بر حرف خود اصرار می ورزد.

  • سالمند اظهار می کند که یک سردار زمان جنگ است و همه می دانند که او در واقع یک معلم بازنشسته است
  • سالمند اظهار می کند که یک شخصیت تاریخی است در حالی که او یک فرد عادی است.

انواع هذیان در سالمندان

  • هذیان خود بزرگ بینی : سالمندی باور دارد که مثلاً او خود هیتلر است.
  • هذیان خود نیست انگاری : سالمند باور دارد که موجودی ماورایی است و خودش وجود خارجی ندارد.
  • هذیان کنترل : سالمند باور دارد که آدم ها او را با وسایلی کنترل می کنند.
  • هذیان سرزنش خود : سالمند خود را مقروض و بدهکار به شخص یا اشخاصی تصور می کند.
  • هذیان خیانت : سالمند باور دارد کسی به او خیانت می کند.
  • انواع دیگر هذیان : ربایش فکر ، تزریق فکر ، انتظار فکر ، گزند و آسیب …

آلزایمر و توهم

ارتباط میان توهم ، آلزایمر و هذیان

ارتباط میان توهم ، آلزایمر و هذیان بدین صورت است که : توهم و هذیان می تواند نشانه های از زوال عقل باشد و فرد مبتلا به آلزایمر اصولاً به توهم و هذیان هم دچار می شود چرا که از بین رفتن بخشی از مغز و حافظه سالمند و به یاد نیاوردن خاطرات او را دچار ضعف های روحی و احساس خلأ بیشتری می کند که به پریشانی افکار و حالات او دامن می زند.

فرق بین توهم و هذیان در این است که توهم بر اساس حواس پنجگانه ارزیابی می شود و هذیان بر اساس باورهای فرد سنجیده می شود. وجود هر یک از این مشکلات می تواند عامل گوشه گیری و انزوای بیشتر سالمند همچنین اختلالات خواب و غذا و خلق و خوی او شود که اطرافیان غالباً توان تحمل و یا اطلاع کافی درباره آن ها را ندارند و یا دچار اشتباهات زیادی در برخورد با فرد بیمار می شوند.

پرستار سالمند دچار توهم ، آلزایمر و هذیان

پرستاری از سالمندان ویژگی های خاص فردی و روحی و روانی را می طلبد. پرستار یک سالمند با پرستار عادی تفاوت هایی دارد و باید از توانمندی های مخصوصی برخوردار باشد و این موضوع درباره مراقبت از سالمند عادی ، چه سالمند دچار بیماری جسمی و چه سالمند دچار بیماری روحی روانی صادق است. در این میان پرستار سالمند سالم باید همه تلاش خود را معطوف به پیشگیری از بیماری ها کند.

پرستار سالمند دچار بیماری جسمی با سالمند بیماری مواجه است که شرایط خاص خود را درک می کند و می تواند تا حدودی به خود کمک کند.

آلزایمر و توهم

پرستار سالمند دچار بیماری روحی ، توهم و آلزایمر با سالمندی مواجه است که خود متوجه بیماری خود نیست و نمی تواند کمکی به بهبودی خود کند؛ بنابراین باید توانایی بالای برخورد مناسب با سالمند و همچنین اطرافیان وی را در مواجهه با سالمند داشته باشد. البته توجه به این نکته ضروری است که ممکن است سالمندی دچار عارضه روحی و جسمی هم زمان باشد یا حتی در آستانه و بسیار نزدیک به شرایط بیماری های جسمی و روحی قرار داشته باشد مثلاً فرزندانش او را به حال خود رها کرده ، در کشورهای خارجه ساکن باشند یا با او بدرفتاری کنند.

همچنین ممکن است بیماری ای مثل آلزایمر خود به رخوت و سستی جسمی سالمند منجر شود یا … .

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن