ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، انواع بیماری های روانی خطرناک و شایع ترین بیماری های روانی در ایران و لیست بیماری های ارثی روانی و نام بیماری های روانی به انگلیسی و انواع سندروم های روانی و انواع بیماری های روانی در نوجوانان و بیماری های روانی مردان و علائم بیماری روانی شدید و انواع بیماری های روانی در نم نمک.

انواع بیماری های روانی خطرناک

در این مقاله قصد داریم چند مورد از خطرناک ترین بیماری های روانی را در نم نمک بیان کنیم.انواع بیماری های روانی خطرناک در ایران و جهانانواع بیماری های روانی خطرناک در ایران و جهان

خطرناک ترین بیماری های روانی و بیماری های روانی کشنده

شرایط بهداشت روانی که بالاترین میزان مرگ و میر را دارند و از سخت ترین بیماری های روانی اند. موارد زیر هستند :

1- اختلالات خوردن (اختلال اشتها)

چند مورد از انواع اختلالات خوردن وجود دارد که هر یک از آن ها خطرات مربوط به سلامتی خود را دارند و شامل چندین سیستم بدن هستند و این دسته از اختلالات بهداشت روان را کشنده ترین بیماری در بین بیماری های روانی می کند. به عنوان رفتارهای مربوط به خوردن طبقه بندی می شود که منجر به تغییر در مصرف غذا و اختلال در سلامت یا عوامل روانی اجتماعی می شود. درحال حاضر ، تخمین زده می شود که 30 میلیون آمریکایی با اختلال تغذیه ای زندگی کنند. در این مورد پیشنهاد می کنیم مقاله آمار اختلالات در غذا خوردن را ببینید.

اختلالات خوردن بر افراد از هر جنس ، نژاد و سطح اقتصادی اجتماعی تأثیر می گذارد. هر 62 دقیقه یک نفر به دلیل اختلال در خوردن می میرد. و یک بیمار روانی خطرناک و از رایج ترین اختلالات روانی محسوب مبگردد.

انواع بیماری های روانی خطرناک

خطرات ناشی از بی نظمی در خوردن غذا : میزان مرگ و میر حیرت انگیز

خطرات ناشی از اختلالات خوردن ، گسترده هستند؛ چرا که شرایط را تحت تاثیر سیستم های بدن متعدد به بالا بردن میزان مرگ و میر اختلال خوردن هدایت می کند.

افرادی که با این شرایط دست و پنجه نرم می کنند در نهایت عملکردهای اساسی بدن خود را به خطر می اندازند ، که می تواند به سرعت سلامتی را دچار مشکل کند. اگر این بیماری ادامه پیدا کند ، می تواند باعث مشکلات سلامتی مادام العمر یا حتی مرگ شود.

بی اشتهایی

بی اشتهایی شرایطی است که در آن فرد برای کاهش وزن ، مصرف غذا یا مواد مغذی را به شدت محدود می کند. بی اشتهایی برای هر شخص ممکن است ، اما طبق این مقاله ، شایع ترین گروه سنی دختران نوجوان و زنان جوان هستند. بی اشتهایی با حدود 6% ، بیشترین میزان مرگ و میر را در بین تمام اختلالات خوردن دارد ، در این زمینه رجوع شود به مقاله بی اشتهایی عصبی.

نرخ بالای مرگ نتیجه مستقیم مواد مغذی کافی برای تغذیه و سلامت بدن را نشان می دهد که نبود آن ها باعث ایجاد سوءتغذیه و سایر عوارض کشنده مانند مشکلات قلبی ، کم خونی ، تراکم استخوان و مشکلات گوارشی می شود. می بینید که دلایل زیادی وجود دارد تا بی اشتهایی در دسته خطرناک ترین بیماری های روانی قرار بگیرد.

غالبا ، افراد مبتلا به بی اشتهایی با پوشیدن لباس های گشاد تمایل به پنهان کردن وضعیت خود از دیگران دارند تا کاهش وزن خود را پنهان کنند و از خوردن غذا با دیگران خودداری کنند. برای درمان بی اشتهایی می توان به مدیریت با فرد و خانواده روان درمانی ، کار گروهی و توجه پزشکی اشاره کرد.

انواع بیماری های روانی خطرناک

بولیمیا

تخمین زده می شود که 1.5% از زنان درآمریکا درطول زندگی خود با بیماری پرخوری دست و پنجه نرم می کنند؛ اگرچه ممکن است بر مردان نیز تأثیر بگذارد.

پرخوری عصبی نوعی بیماری است که در آن فرد مقدار زیادی غذا می خورد و سعی می کند با استفراغ ، مصرف ملین ، ناشتا یا ورزش بیش از حد خود را از شر غذا یا افزایش وزن خلاص کند. پرخوری عصبی در نوجوانان و جوانان نیز دیده می شود ، اما تحقیقات اخیر نشان داده است که این بیماری در 13% از زنان بالای 50 سال وجود دارد.

مشکلات سلامتی زیادی می تواند ناشی از پرخوری عصبی باشد ، از جمله عدم تعادل الکترولیت ها (که می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد) ، پوسیدگی دندان ، زخم کم آبی و دوره های نامنظم قاعدگی. علاوه بر این عوامل ، استفاده بیش از حد از ملین می تواند باعث آسیب روده و مشکلات طولانی مدت عملکرد روده شود. میزان مرگ و میر ناشی از پرخوری عصبی در هر سال 17/0% از مبتلایان به این بیماری است. غالبا با پرخوری عصبی ، عوارض ثانویه اختلال است که باعث مرگ می شود.

برخی از علائم و نشانه های رایج پرخوری عصبی : پوسیدگی دندان ها ، مشکلات دستگاه گوارش ، کم آبی شدید بدن ، تورم فک یا گونه ها ، غم ، ناراحتی از ظاهر و انزوای اجتماعی است.

بی نظمی در خوردن غذا

اختلال پرخوری ، شامل مصرف بیش از حد غیرقابل کنترل غذا در یک نشست است.

این وضعیت به طور کلی در علائمی مانند خوردن مقادیر زیادی غذا ، گاهی اوقات به سرعت بروز می کند ، تا جایی که فرد بیش از حد احساس سیری می کند و احساس گناه یا شرم می کند. اغلب افراد مبتلا به اختلال پرخوری به دلیل خجالت از وضعیت و از دست دادن کنترل آنها بر الگوی غذا خوردن ، غذا را به تنهایی می خورند.

اختلال پرخوری 2.8% از بزرگسالان آمریکایی را در طول زندگی خود تحت تأثیر قرار می دهد. در زنان ، این اختلال به طور معمول از اوایل بزرگسالی شروع می شود ، درحالی که در مردان معمولا این بیماری را در میانسالی ایجاد می شود.

تشخیص اختلال پرخوری می تواند چالش برانگیز باشد. چاقی با اختلال پرخوری ارتباط دارد؛ اما لزوما یک عارضه جانبی نیست. افراد از هر شکل و اندازه ای می توانند به اختلال پرخوری مبتلا شوند. عوارض ناشی از اختلال پرخوری با چاقی همراه است و شامل آپنه خواب ، دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی است.

میزان مرگ و میر پرخوری ، کمتر از سایر اختلالات خوردن است. عوارض جانبی خطرناک اختلال پرخوری ، خطر عوارض طولانی مدت را افزایش می دهد که در صورت عدم مدیریت صحیح ، منجر به مرگ شده و می تواند جزو بیماری های روانی کشنده محسوب شود.

انواع بیماری های روانی خطرناک

اختلالات هم زمان خطر خودکشی را افزایش می دهد

مدیریت اختلالات خوردن چالش برانگیز است و معمولا با افسردگی ، اضطراب و افکار خودکشی همراه است. تخمین زده می شود 1 مرگ از 5 مرگ افراد مبتلا به بی اشتهایی ، ناشی از خودکشی باشد. در مطالعه ای که روی 1885 بیمار انجام شد ، میزان خودکشی برآورد شده در افراد مبتلا به پرخوری عصبی 23% بود . این میزان سرسام آور میزان خودکشی در اختلالات خوردن باعث می شود که این شرایط از همه اختلالات بهداشت روانی ، خطرناک ترین بیماری شایع روانی باشد.

2- اختلال مصرف مواد و اختلال مصرف الکل و سیگار کشیدن

بیش از سه چهارم مرگ ها به اختلالات مصرف مواد نسبت داده شده است. با این حال ، مصرف مواد و بیماری های روانی معمولا همراه هستند و به طور متقابل خطر مرگ زودرس را که اغلب به وسیله خودکشی صورت می گیرد ، افزایش می دهند.

اختلالات مربوط به مواد ، مواردی هستند که شامل استفاده و سواستفاده از مواد مختلف مانند کوکائین ، مت آمفتامین ، مواد افیونی و الکل می شوند. این اختلالات ممکن است شامل شرایط ناشی از مواد باشد که می تواند منجر به بسیاری از تشخیص های مرتبط از جمله مسمومیت ، ترک ، ظهور روان پریشی ، اضطراب و هذیان شود که از بیماری های خطرناک روانی محسوب می شود.

نمونه هایی از اختلالات مربوط به مواد :

  • اختلالات مرتبط با الکل شامل مصرف الکل ، پرمصرف ترین داروی (و اغلب استفاده بیش از حد) در ایالات متحده است.
  • اختلالات مربوط به شاهدانه شامل علائمی مانند استفاده بیش از حد معمول احساس عدم توانایی در قطع مصرف دارو و ادامه مصرف علی رغم اثرات سو در زندگی است.
  • اختلالات استفاده از استنشاق شامل استنشاق دود از چیزهایی مانند رنگ یا حلال است. همانند سایر اختلالات مربوط به مواد ، افراد مبتلا به این بیماری ولع مصرف این ماده را تجربه می کنند و کنترل یا توقف درگیر شدن در این رفتار برای آنها مشکل است.
  • اختلال استفاده از محرک ها شامل استفاده از محرک هایی مانند مت ، آمفتامین و کوکائین است.
  • اختلال در مصرف دخانیات با علائمی مانند مصرف بیش از حد دخانیات ، دشواری در قطع یا ترک آن ، ولع مصرف و تحمل عواقب ناگوار اجتماعی در نتیجه مصرف دخانیات مشخص می شود.

انواع بیماری های روانی خطرناک

3- اختلالات شخصیت مثل اختلال شخصیت مرزی

احتلالات شخصیتی به سبب آسیب های جدی که در ارتباط افراد با دیگران و زمینه های مختلف دیگر زندگی آنان به وجود می آورند ، این افراد را تنها می کند و سبب افکار خودکشی می شود. و به همین دلیل یکی از خطرناک ترین بیماری های روانی محسوب می شود.

4- افسردگی

افسردگی نیز جزو خطرناکترین بیماری های روانی می باشد.

5- اختلال دوقطبی

6- اختلال طیف اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی یک بیماری روانی مزمن است که بر تفکر ، احساس و رفتار فرد تأثیر می گذارد. این یک بیماری پیچیده و طولانی مدت است که حدود یک درصد از مردم ایالات متحده را درگیر می کند.

انواع بیماری های روانی خطرناک

معیارهای تشخیصی DSM-5 مشخص می کند که دو یا چند علامت اسکیزوفرنی باید برای مدت حداقل یک ماه وجود داشته باشد.

یک علامت باید یکی از علائم زیر باشد :

  • هذیان : باورهایی که با واقعیت در تضاد است.
  • توهم : دیدن یا شنیدن چیزهایی که در آنجا واقعا نیست.
  • گفتار بی نظم : کلمات از قوانین زبان پیروی نمی کنند و درک آنها ممکن است غیرممکن باشد.

علائم دوم ممکن است یکی از موارد زیر باشد :

  • رفتار کاملا بی نظم یا کاتاتونیک : تفکر گیج ، رفتار یا حرکات عجیب و غریب
  • علائم منفی : ناتوانی در شروع برنامه ها ، صحبت کردن ، ابراز احساسات یا احساس لذت

همچنین تشخیص به اختلالات قابل توجهی در عملکرد اجتماعی یا شغلی به مدت حداقل شش ماه نیاز دارد. شروع اسکیزوفرنی معمولا در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه 20 است ، در مردان معمولا علائم زودتر از زنان دیده می شود. علائم اولیه این بیماری که ممکن است قبل از تشخیص رخ دهد ، شامل انگیزه ضعیف ، روابط دشوار و عملکرد ضعیف در مدرسه است.

انستیتوی ملی بهداشت روان پیشنهاد می کند که عوامل مختلفی می توانند در ایجاد اسکیزوفرنی از جمله ژنتیک ، شیمی مغز ، عوامل محیطی و مصرف مواد نقش داشته باشند.

درحالی که هیچ درمانی برای اسکیزوفرنی وجود ندارد ، اما روش های درمانی در دسترس وجود دارد که مدیریت علائم بیماری را امکان پذیر می کند. در درمان ها معمولا از داروهای ضد روان پریشی ، روان درمانی ، خود مدیریتی ، آموزش و حمایت اجتماعی استفاده می شود.

انواع بیماری های روانی خطرناک

7- اختلال طیف اتیستیک

این اختلال معمولا در دوران کودکی نمایان می شود و به سبب مشکلاتی که در تعامل و ارتباطات ایجاد می کند ، این افراد را از دنیای اطرافیانشان و ادم های سالم دورتر می کند.

8- اختلال رفتاری دوران کودکی

(شامل اختلال سلوک و اختلال سرکشی مخالف)

9- زوال عقل

10- اختلال اضطرابی

این اختلال به سبب شدت بالای استرس ، به سلامت بدن آسیب می زند و همچنین زندگی افراد را مختل می کند. ممکن است فرد به دلیل آسیب های ناشی از استرس به اندام های داخلی در حقیقت به دلیل بیماری های روان تنی از دنیا برود یا به دلیل فشار زیادی که استرس به فرد می آورد ، افکار خودکشی نمایان شود و از جمله بیماریهای روانی خطرناک است.

11- اختلال وسواس فکری-عملی

این اختلال با مختل کردن و مخدوش کردن ذهن توسط افکار و خواسته های بیهوده اما تکراری و مداوم ، فرد دچار شده را آزار می دهد و فرد نیز کنترلی بر اعمال خود ندارد و زندگی خود فرد و اطرافیان را مختل می کند.

انواع بیماری های روانی خطرناک

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن