ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، دشمن سروتونین و دشمن سروتونین چیست و استرس دشمن سروتونین و درمان کمبود سروتونین و سروتونین چیست و عوارض کاهش هورمون سروتونین و فواید سروتونین در نم نمک.

دشمن سروتونین چیست؟

استرس اصلی ترین دشمن سروتونین است.استرس طولانی مدت می تواند سطح سروتونین ما را پایین بیاورد.جامعه ای که بدنبال سریع بدست اوردن هرچیزی است و فست فود جای خوبی را در بین مردمانش باز کرده است در ایجاد این عدم تعادل نقش بزرگی دارد.دشمن سروتونین چیست؟[دلایل کاهش سروتونین]دشمن سروتونین چیست؟[دلایل کاهش سروتونین]

عوامل ژنتیکی ، مشکلات گوارشی و … می تواند علت کمبود سروتونین در بدن باشد.چراکه این عوامل عمل جذب و تجزیه غذاهای ما را دچار اختلال میکند و همین امر توانایی ساخت سروتونین در بدن را کاهش میدهد.

اگر تغذیه صحیحی ندارید و پروتئین ، ویتامین یا مواد معدنی کافی برای ساختن انتقال دهنده های عصبی به بدنتان نمی رسانید خودتان باعث عدم تعادل در انتقال دهنده های عصبی و کاهش سروتونین در بدن می شوید.

مواد سمی مثل فلزات سنگین ، آفت کش ها ، مصرف مواد مخدر و برخی از داروها می تواند به سلولهای عصبی تولید کننده سروتونین آسیب برساند.

موادی مثل کافئین ، الکل ، نیکوتین و… و داروهای ضد افسردگی و برخی داروهای کاهنده کلسترول باعث کاهش سروتونین و سایر انتقال دهنده های عصبی می شوند.

تغییرات هورمونی و کمبود نور خورشید از دیگر علت های کم شدن سروتونین مغز ، است.

دشمن سروتونین

سروتونین چیست؟

سروتونین یک هورمون ضروری برای بدن است که خلق و خوی ما را تنظیم می کند و باعث می شود در زندگی احساس خوشبختی و شادی داشته باشیم.

این هورمون سلول های مغزی و سیستم عصبی را قادر به برقراری ارتباط با همدیگر کرده و سیگنال هایی را به انها ارسال می کند که می تواند روی کل بدن شما از خواب و خوراک گرفته تا کاهش افسردگی و … تاثیر بگذارد.

کاهش سروتونین منجر به افسردگی در افراد می شود و افزایش بیش از حد این هورمون باعث فعالیت زیاد سلول عصبی می شود.

هورمون سروتونین چیست؟

هورمون سروتونین با نام 5هیدروکسی تریپتامین (5-HT) یک نوروترانسمیتر یا انتقال دهنده عصبی از گروه مونوآمین است که حاوی آمینو اسید می باشد.این هورمون ها در بسیاری از عملکردهای ما مانند تصمیم گیری ، احساسات ، شادی ، پاداش نقش مهمی دارند که در نتیجه تمام اینها با سلامت روانی انسان مرتبط است.

از آنجاییکه هورمون سروتونین از ساقه یا ریشه مغز بیرون میزند به اکثر مناطق مغز می رسد و به همین خاطر بر بسیاری از جنبه های رفتاری ما اثر می گذارد.

فرآیندهای عصبی روانی که توسط سروتونین تنظیم می شود شامل توجه ، ادراک ، تشویق یا پاداش(افرد با سروتونین پایین هیچ چیزی برایشان مهم نیست) ، عصبانیت ، پرخاشگری ، حافظه ، مهارت های حرکتی و اشتها می شود.البته نمی توان بدرستی تشخیص داد که کدامیک از رفتارهای انسانی توسط سروتونین تنظیم نمی شود.

همچنین هورمون سروتونین مسئول تحریک قسمتهایی از مغز است که خواب و بیداری را کنترل می کند.ملاتونین یک هورمون حیاتی برای عملکرد خواب است که بدن برای تولید آن به سروتونین نیاز دارد.

این هورمون نقش مهمی برای سایر قسمت های بدن دارد و بیشتر هورمون سروتونین بجای مغز در دستگاه گوارش یافت می شود.

دشمن سروتونین

6 علائم کمبود سروتونین

اگر کنجکاوید بدانید که علائم کمبود سروتونین چیست در ادامه مواردی را بیان می کنیم که نشان میدهد سطح سروتونین در بدن شما کاهش یافته است :

اکثر مواقع عصبانی هستید

اگر دائما عصبانی می شوید ، خلق و خوی تان مرتب تغییر می کند و رفتار های تهاجمی و پرخاشگرایانه از خود نشان می دهید ممکن است سروتونین شما کم شده باشد.

اگر به دنبال راهی اصولی برای کاهش عصبانیت های شدید هستید به مقاله کنترل خشم و عصبانیت مراجعه فرمایید

تمایل زیادی به خوردن شکلات و نان دارید

معمولا افرادی که سروتونین شان پایین است علاقه بیشتری به خوردن کربوهیدرات ها دارند و با خوردن شکلات و نان باعث افزایش موقتی سطح سروتونین و کاهش سریع آن در بدنشان می شوند.

بدن شما اشتیاق به آشغال خوری ندارد بلکه بدنبال احساس خوشبختی است و چون آنرا در وجودتان پیدا نمی کنید سراغ خوردن شیرینی و … میروید.

دشمن سروتونین

مشکل خواب دارید

سروتونین یک ماده حیاتی برای داشتن خواب راحت و آرام است.اگر مرتب از خواب بیدار می شوید ، اینطرف انطرف میچرخید ، احساس نگرانی می کنید و … با مساله کمبود سروتونین مواجه شده اید.

احساس نگرانی می کنید

کمبود سروتونین می تواند باعث ایجاد مشکلات اضطرابی ، وسواس فکری ، آشفتگی ، استرس ، وحشت شدید و … شود.

اشتهای شما تغییر کرده است

معمولا وقتی خلق و خوی افراد تغییر می کند عادت های غذایی هم عوض می شوند.برخی ممکن است برای اینکه احساسشان خوب شود بیشتر غذا بخورند و یا بخاطر افسردگی کم غذا شوند.بنابراین خوردن زیاد یا کم می تواند از علائم کمبود سروتونین باشد.

سردردهای شما بیشتر شده

تحقیقات نشان داده است که کاهش سروتونین باعث افزایش سردرد می شود.نوسانات سطح سروتونین در مغز با سردردهای خوشه ای و میگرنی مرتبط است.

علت کم شدن سروتونین مغز

علت کم شدن سروتونین مغز بطور معمول بخاطر یکی از دو دلیل زیر است :

نداشتن سروتونین کافی

بنابر دلایلی که در ابتدای مقاله بعنوان دشمن سروتونین بیان شد شما میزان سروتونین کمی دارید زیرا بدن تان برای برقراری تعادل به اندازه کافی سروتونین تولید نمی کند.که این می تواند بخاطر کمبودهای غذایی و پایین بودن ویتامین و … باشد.

مثلا پایین بودن ویتامین B6 و ویتامین D شما با کاهش سطح سروتونین ارتباط دارد. تریپتوفان ، یک اسید آمینه ضروری است که در تولید سروتونین نقش دارد و فقط از طریق رژیم غذایی صحیح دریافت می شود.

عدم استفاده کارآمد از سروتونین بدن

علت دیگر کم شدن سروتونین مغز این است که بدن شما سروتونین تولید می کند اما نمی تواند بطور موثر و مفید از آن استفاده کند. این اتفاق زمانی می افتد که یا شما گیرنده های سروتونین کافی در مغزتان ندارید یا اگر دارید خوب کار نمی کنند.

دشمن سروتونین

راه های افزایش سروتونین

در کنار درمان های دارویی که درمانگران برای افزایش سطح سروتونین در بدن تجویز می کنند یکسری راه های افزایش سروتونین هم هست که خودتان می توانید انجام دهید و با اینکار احساس خوبی را به خودتان هدیه کنید. در ادامه 10 مورد از انها را بیان می کنیم.

زمانی را در طبیعت بگذرانید :

قدم زدن در طبیعت استرس را کاهش داده و به انسان روحیه می دهد.تنفس در هوای تازه و دیدن زیبایی های جهان سروتونین را در بدن افزایش می دهد.

دشمن سروتونین

حتی در روزهای ابری هم از خورشید بهره ببرید :

نور خورشید مفیدترین منبع طبیعی سروتونین است.ویتامین D که از خورشید دریافت میکنیم باعث می شود بدن ما تریپتوفان را به سروتونین تبدیل کند.

مکمل های ویتامین D ، B6،B12 مصرف کنید :

در ماه های سرد زمستانی با خوردن مکمل های ویتامین دی سروتونین تولید کنید.

دشمن سروتونین

ورزش یا هر فعالیت بدنی که دوست دارید انجام دهید :

کافیست حرکت کنید از پیاده روی گرفته تا یوگا ، رقص و … یک حرکتی بکنید.تاثیرات آن را بعد از مدت کوتاهی خواهید دید.

موسیقی خوب گوش دهید و مدیتیشن کنید :

گوش دادن به موسیقی های خوب باعث افزایش سروتونین می شود.

دشمن سروتونین

سپاسگذاری کنید :

تمرین سپاسگزاری و شکرگزاری باعث آزاد شدن دوپامین و سروتونین و حس خوشبختی می شود.نه تنها بخاطر نعمت هایی که دارید بلکه برای هرکار مثبتی که انجام می دهید سپاسگذاری کنید.این عمل شادی ما را افزایش می دهد.

برای خودتان هدف های کوتاه مدت بگذارید :

انسان بدون هدف به مرور افسرده می شود.برای خودتان هدف داشته باشید تا انگیزه و اشتیاق برایتان بوجود بیاید.

مواد سروتونین ساز به بدنتان برسانید :

مصرف زردچوبه ، تخم مرغ ، پنیر ، آناناس ، ماهی سالمون ، مغزیجات(بادام ، پسته و …) ، بوقلمون بشدت توصیه می شود. مصرف کافئین ، الکل و قند را به حداقل برسانید

رایحه درمانی را امتحان کنید :

حس بویایی می تواند روی ترشح دوپامین و سروتونین اثر بگذارد.لیمو ، اسطوخودوس و … را در آب در حال جوش بریزید و بگذارید رایحه آن در فضا بپیچد.

دشمن سروتونین

کارهای جدید بکنید :

کارهایی که تابحال نکرده اید را امتحان کنید و کمی هیجان به برنامه روزانه خود اضافه کنید.یک غذای جدید بپزید ، یک ورزش تفریحی انجام دهید و…

دشمن سروتونین

قرص سروتونین چیست؟

خیلی از افراد سوال میپرسند که قرص سروتونین چیست؟ سروتونین از کجا ترشح میشود؟ چه دارویی بخوریم که سروتونین بدنمان بالا برود و …

اولا که شما ابتدا باید به یک روانشناس مراجعه کنید.ایشان علائم و مشکلات شما را بررسی می کنند و اگر صلاح دیدند که شما به داروی خاصی برای افزایش سروتونین بدنتان نیاز دارید شما را به یک روانپزشک ارجاع می دهند.روانپزشک پس از بررسی مجدد و میزان شدت مشکل دارو تجویز می کند آنهم برای هرکسی متفاوت است.پس نمی توانیم بگوییم تمام کسانی که سروتونین پایین دارند باید یک قرص مشترک استفاده کنند.ضمن اینکه استفاده سرخود از اینگونه داروها عوارض خطرناکی دارند.پس بهیچ وجه خودسرانه اقدام به استفاده از هیچ دارویی نکنید.

اما اگر بدنبال اطلاعات در این زمینه هستید باید بگوییم که یکی از علت های افسردگی کاهش سطح سروتونین مغز است فلذا داروهایی که برای افزایش سروتونین استفاده می شوند از دسته داروهای ضد افسردگی مثل فلوکسیتین ، سرترالین ، فلووکسامین و سلژلین و … می باشند.

همانطور که می دانید مصرف هردارویی یکسری عوارض و اثرات جانبی دارد.داروهای افزایش سروتونین هم به همین صورت هستند و یکی از شایع ترین عوارض آنها کاهش میل جنسی و اختلال در رسیدن به ارگاسم مخصوصا در خانم ها است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن