ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، فواید موسیقی و فواید موسیقی بی کلام و فواید موسیقی از دیدگاه اسلام و ضرر های موسیقی برای جسم و روح و فواید موسیقی برای کودکان و فواید یادگیری موسیقی و فواید نواختن موسیقی و مضرات و فواید موسیقی و معایب موسیقی و ضرر های موسیقی و فواید روحی موسیقی و تاثیر موسیقی روی جسم و درد هایی که با موسیقی آرام می شود را در نم نمک بخوانید.

فواید موسیقی برای سلامتی(جسم و روح) و درمان

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که با گوش دادن به موسیقی مورد علاقه تان احساس بهتری نمایید؟ اگر موسیقی به درستی انتخاب شود ، می تواند بر میزان پاسخ های سیستم فیزیولوژیک بدن و کاهش اضطراب و استرس تاثیرگذار باشد. حتی شما می توانید با گوش دادن به موسیقی قبل از خواب ، با آرامش بیشتر بخوابید. در این بخش از بهداشت و سلامت نم نمک شما را با فواید گوش دادن به موسیقی آشنا خواهیم نمود.فواید موسیقی برای جسم و روح و ضررهای آنفواید موسیقی برای جسم و روح و ضررهای آن

فواید موسیقی

فواید روحی روانی موسیقی

محرک عالی :

اگر احساس کسلی دارید و انجام کارهای روزمره تان را به تعویق می اندازید ، باور کنید گوش دادن به آهنگ های انرژی بخش احساس کسالت را از شما دور می کند و یک محرک عالی برای انجام کارهای روزمره شماست.

افزایش استقامت :

موسیقی باعث حواس پرتی در حین تمرین می شود ، بنابراین احساس نمی کنید درحال انجام ورزش هستید مخصوصا وقتی به آهنگ های مورد علاقه خود گوش می دهید به همین دلیل استقامت و پایداری تان بالا می رود .

فواید روحی روانی موسیقی

بهبود کیفیت خواب :

موسیقی ، درمانی موثر برای مشکلات خواب است و با گوش دادن به موسیقی کلاسیک یا هر موسیقی که دوست دارید ، مشکلات خواب و بی خوابی خود را درمان کنید. پس اگر می خواهید خواب خوب و راحتی را تجربه کنید قبل از خواب موسیقی آرامبخشی را گوش کنید.

بهبود عملکرد حافظه :

برخی افراد احساس می کنند گوش دادن به موسیقی موردعلاقه هنگام مطالعه موجب بهبود عملکرد حافظه می شود اما برخی دیگر معتقدند موسیقی صرفا عامل حواس پرتی است. اگر چه موسیقی روی حافظه اثرگذار است ، اما نتایج آن به شرایط افرادی بستگی دارد که به آن گوش می دهند.

بهبود عملکرد حافظه با موسیقی

مناسب برای مدیتیشن :

ملاتونین که به هورمون خواب معروف است ، هورمونی است که چرخه خواب و بیداری را کنترل می کند . با گوش کردن به موسیقی مدیتیشن می توانید تولید ملاتونین را افزایش دهید . گوش دادن به موسیقی مدیتیشن شیوه ای موثر برای مبارزه با استرس است.

تقویت کننده خلق و خو :

موسیقی قطعا روی روحیه افراد اثرگذار است اما از اهمیت نوع موسیقی هم نباید غافل شد. موسیقی می تواند خودآگاهی شما را بهبود بخشد و بر تنظیم روحیه تأثیر بگذارد. موسیقی های کلاسیک و آرام بخش بیشترین اثرگذاری مثبت را در روحیه افراد دارند.

موسیقی تقویت کننده خلق و خو

کاهش علائم افسردگی :

موسیقی سبب کاهش افسردگی و اضطراب بیمارانی می شود که از اختلالات عصبی مثل جنون ، سکته و پارکینسون رنج می برند. موسیقی درمانی ایمن و کاملا موثر برای بسیاری از بیمارهای و اختلالات روانی از جمله افسردگی است.

فواید جسمی موسیقی

آرامش جسمی :

بعد از پشت سر گذاشتن یک روز کاری طولانی ، برای آرامش بیشتر آهنگ مورد علاقه خود را گوش دهید و از شب لذت ببرید و با آرامش بخوابید.

فواید جسمی موسیقی

کاهش درد :

درد ، بر روی مغز افراد تأثیر می گذارد و موسیقی با عملکردی که دارد ، پریشانی مغز را کاهش داده و در نتیجه درد تسکین می یابد. موسیقی در منحرف کردن حواس و کاستن علائم درد پیش از آن که به مغز برسند ، موثر هستند. کسانی که به موسیقی گوش می دهند ، به داروهای کمتری برای مدیریت دردهایشان نیاز دارند.

بهبود بیماری :

از آنجا که موسیقی اثر درمانی دارد ، گوش دادن به موسیقی مورد علاقه در طول نقاهت و پس از جراحی یا بیماری جدی بسیار توصیه شده است. موسیقی دارویی غیرتهاجمی ، است که باید در اختیار افرادی که قرار است عمل جراحی شوند ، قرار بگیرد.موسیقی می تواند در بیماران انگیزه ایجاد کند.

سلامت قلب :

از موسیقی می توان برای قلب درمانی استفاده کرد. برخی از محققان دریافته اند ، موسیقی زنده باعث تپش قلب شده و هنگامی که موسیقی با آهنگ کندتری پخش می شود ضربان قلب کاهش می یابد.

بهبود عملکرد قلب با گوش دادن به موسیقی

کاهش فشار خون :

موسیقی می تواند با ایجاد شادی بیشتر در شنونده به آنها آرامش داده و جریان خون را افزایش دهد و بر میزان فشار خون تأثیر گذارد پس یکی از راه های کاهش فشار خون گوش دادن به موسیقی است.

کاهش اشتها :

اگر از آن دسته افراد هستید که مدام در حال رژیم هستید ، موسیقی را به عنوان بخشی از رژیم به برنامه خود اضافه کنید. مطالعه اخیر نشان داده است که گوش دادن به موسیقی ملایم در هنگام غذا خوردن به شما در کاهش اشتها کمک می کند ، زیرا موسیقی آرام بر نحوه مصرف غذا تأثیر می گذارد هرچه موسیقی ملایم باشد ، غذای کمتری مصرف می کنید. موسیقی موجب آرامش محیط می شود و آرامش فرد سبب می شود او آهسته تر غذا خورده و متوجه احساس سیری خود شود.

کاهش اشتها با موسیقی

تقویت کننده ایمنی بدن :

موسیقی روی احساسات و هورمون های بدن تأثیر می گذارد. گوش دادن به انواع خاصی از موسیقی به ایجاد احساسات مثبت کمک کرده و منجر به ترشح هورمون های خاصی می شود که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

مفید در حین رانندگی :

هنگام رانندگی حتما موسیقی گوش دهید . رانندگی ممکن است گاهی اوقات خصوصا در مواقع ترافیک استرس زا باشد که با گوش دادن به موسیقی می توان استرس را کاهش داد.

فواید گوش دادن موسیقی در خودرو

جلوگیری از بیماری آلزایمر :

برخی تحقیقات نشان می دهد که موسیقی به دلیل داشتن ریتم و آهنگ در بهبود حافظه و بازگشت خاطرات در بیماران آلزایمری نقش مهمی دارد زیرا الگوی موسیقی زمان زیادی در ذهن می ماند .

بهبود اثرات سکته مغزی :

مطالعات اخیر تفاوت مرحله بهبودی را در بیماران سکته مغزی که به طور منظم به موسیقی گوش می دادند و بیمارانی که این کار را انجام نمی دادند نشان داده است. بیماران سکته مغزی که به طور منظم به موسیقی گوش می دهند در مقایسه با گروه دیگر سریعتر بهبود می یابند .

کاهش سردرد و میگرن :

سردرد و میگرن به دلیل برخی از تنش های روزمره ایجاد می شود و گوش دادن به موسیقی آرام سبب آرامش فرد شده و برای کاهش درد ناشی از سردرد و میگرن مفید است.

کاهش سردرد و میگرن با موسیقی

سالم نگه داشتن مغز در سالمندی :

از نظرعلمی ثابت شده است ، گوش دادن به موسیقی در سنین پیری مانند ورزش مغز است که به سالم نگه داشتن مغز کمک می کند.

 


مضرات موسیقی از نظر اسلام

اسلام در جلوه های مختلف ، تنفر خود از «غنا حرام» را در چشم انداز مردم به ویژه مومنان درمعرض نمایش قرارداده است ازجمله :

1-تضعیف جایگاه غنا در زندگی انسان :

غنا حرام در زندگی جایگاه قابل ستایشی ندارد ، حتی ملائک رحمت به مکانی که در آن ابزار غنا و نیز خمر (مسکرات) وجود دارد نازل نمی کردند و همچنین برکات از آن منزل رخت برمی بندد : «... لاتدخل الملائکه بیتا فیه خمر او دف او طنبور او نرد ولایستجاب دعائهم و ترفع عنهم البرکه »

2- نوازندگان سفلگانند :

از امام صادق(ع) سوال کردند سفله (آدم پست) کیست؟ امام (ع) پاسخ داد : «من یشرب الخمر و یضرب الطنبور»

3- نشانه روزگار ناشایسته :

روزگار ناشایسته ، روزگاری که مردم آن نمازها را نادیده می انگارند ، به تمایلات نفسانی اهمیت می دهند ، قرآن را به خاطر غیر خدا می آموزند ، علم فقه را برای غیر خدا فرا می گیرد ، اولاد زنا ، زیاده اند ، غنا حرام را در هنگام قرائت قرآن به کار می برند ، اهل غنا و به کارگیری ابزارند ، رعایت مسئله امر به معروف و نهی از منکر ناخوشایند است ، از این چنین افرادی در ملکوت آسمان ها به عنوان آدم های پلید و نجس (ناپاک) یاد می شوند.

حضرت علی(ع) می فرمایند : «ابعد الناس عن صلاح المستهتر باللهو» دورترین مردم از صلاح کسی است که در لهو و لعب غوطه ور باشد

چرا «لهو» مورد نکوهش و تحریم است؟

پاسخ : باید اثرات خطرناک لهو را مورد توجه قرارداد تا روشن شود که راز حرمت آن چیست.

تردیدی نیست که لهو نامشروع ، همان سرگرمی های ناسالم است چیزی که می تواند اثرات غنا نامشروع را به همراه داشته باشد و اساسا غنا حرام یکی از مصادیق آن است که برخی از اثرات منفی آن عبارت اند از :

الف : سستی اراده :

سرگرمی غفلت زا یعنی سرگرمی های نامطلوب باعث سستی اراده آدمی است. قال علی(ع) : «اللهو یفسد عزائم الجد» آن حضرت(ع) همواره یاران را از پرداختن به لهو و لعب منع می کردند. آن حضرت همچنین می فرمایند : «اهجر اللهو فانک لم تخلق عبثا فتلهو و لم تترک سدی فتلغو»  از سرگرمی بیجا دوری کنید زیرا تو بدون هدف ، خلق نشده ای و یله و رها نمی باشی.

ب : دورماندن و غفلت از حقیقت :

دورماندن اندیشه آدمی از دستیابی به واقعیات نتیجه منفی توجه به لهو لعب (موسیقی مطرب ، عناء حرام) است. حضرت علی(ع) می فرمایند : «ابعد الناس عن صلاح المستهتر باللهو» دورترین مردم از صلاح کسی است که در لهو و لعب غوطه ور باشد.

نیز فرمود : «اول اللهو لعب و آخره حرب» آغاز لهو ، بازی است و انجام آن تخاصم و درگیری است.

ج : دورماندن از موفقیت و نجات :

حضرت علی(ع) فرمود : دورترین انسان از (رحمت) خدا کسی است که : سرگرم به شنیدن غناء باشد (یکی از مصادیق لهو ، غنا است). توجه : لهو ، اختصاص به غنا ندارد و هرگونه سرگرمی غیرمجاز و نامشروع را شامل می گردد. در حدیث آمده است : «لهو المومنین فی ثلاث : التمتع بالنساء و مفاکهه الاخوان ، وصلاه اللیل» «سرگرمی سالم انسان های با ایمان در سه چیز است. کامگیری حلال از زن ، شرکت در جلسات دوستان ، و انجام نماز شب».

د : ضعف عقل

لهو باعث ضعف عقل و تقویت حالت حماقت آدمی می شود ، چنانچه امیرمومنان(ع) فرمود : «رب لهو یوحش حرا»؛ «چه بسا که لهو و سرگرمی ناروا باعث احساس تنهائی آدمی گردد» ، چنانکه در رهنمودی دیگر آمده است : «اللهو قوت الحماقه »(8)؛ «لهو ، خوراک ، حماقت است».

ه : ضعف ایمان

لهو و لعب مایه تضعیف شدن ایمان انسان می شود. قال علی(ع) : «مجالس اللهو تفسد الایمان» جلسات لهو سرگرمی ناروا دل آدمی را فاسد می کند.

امام صادق(ع) فرمود : «یفرحون لفرحنا و یحزنون لحزننا» ؛ «شیعیان ما در شادی ما شاد و در اندوه ما غمناک هستند.»

در بیان دیگر پیامبر اکرم(ص) نقل شده که : «افضل الأعمال بعد الصلاه ادخال السرور فی قلب المومن بمالا اثم فیه و چنان که فرموده اند هرکس شیعیان ما را شاد بسازد ما را خشنود ساخته است. بنابراین ، اصل شادی و سرورنه تنها نکوهیده نیست بلکه مورد تمجید است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(14 رای)
48.6%

نظر دادن