ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علت کم خوابی در زنان و علت بی خوابی در سنین بالا و بی خوابی زیاد نشانه چیست و برای رفع بی خوابی چه بخوریم و درمان بی خوابی زنان و درمان خانگی بی خوابی و علت بی خوابی و سردرد و علت بی خوابی زنان نی نی سایت و درمان بی خوابی در بزرگسالان در نم نمک.

علت کم خوابی در زنان و دختران چیست؟

براساس تعریف بی خوابی زمانی است که فرد یک یا چند مورد از علائم زیر را داشته باشد : مشکل در شروع خواب ، خوابیدن و یا زود بیدار شدن در زمان غیر از حد انتظار ، مشکل در دوباره خوابیدن و احساس خستگی داشتن در زمان بعد از بیداری. برخی از افراد یک یا همه این شرایط را تجربه می کنند. اختلالات خواب یک سوم کل بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد. بی خوابی می تواند به یک مشکل مزمن تبدیل شود و ممکن است نشانه بیماری یا اختلال جدی تری باشد.علت کم خوابی در زنان و دختران چیست؟ [درمان]علت کم خوابی در زنان و دختران چیست؟ [درمان]

علت کم خوابی در زنان و دختران

انواع بی خوابی

  • بنیاد ملی خواب ، بی خوابی را به روش زیر طبقه بندی می کند :
  • بی خوابی زودگذر : مدت زمان کوتاهی با کمبود مقدار مناسب خواب سپری می شود. معمولا ناشی از رویدادهای زندگی مانند مسافرت و کار و روابط است که اغلب بدون درمان برطرف می شود.
  • بی خوابی مزمن : اختلال خواب طولانی مدت با مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب ، حداقل سه شب در هفته به مدت سه ماه نشان داده می شود.
  • بی خوابی همراه : این بی خوابی همزمان با یک مشکل پزشکی یا بهداشت روانی دیگر رخ می دهد. مانند کمردرد ، تکرر ادرار ، افسردگی و اضطراب.

علائم بی خوابی در زنان

بیماری های گوناگون هر کدام با علامت های ویژه ای ظهور می کند. برای شناخت بیماری ها لازم است آشنایی علائم بی خوابی عبارتند از :

  • مشکلات برای آغاز و شر وع خواب رفتن
  • بیدار شدن از خواب در شب ، قبل از کامل شدن خواب
  • خیلی زود بیدار شدن ، زودتر از زمان برنامه ریزی شده
چرا بی خوابی در زنان بیشتر دیده می شود؟

بی خوابی در زنان بیشتر از مردان دیده می شود. در مطالعات متعدد میزان بی خوابی زنان بیشتر گزارش داده شده است. در برخی از پژوهش ها احتمال بی خوابی در زنان را 40% بیشتر تخمین زده اند. در مورد چرایی بی خوابی در زنان یک علت مشخص وجود ندارد بلکه ترکیبی از عناصر مختلف می تواند تاثیر گذار باشد مانند تفاوت های جنسیتی ، تفاوت در هورمون ها ، مسائل ارتباطی و اجتماعی.

1- تاثیر هورمون ها بر خواب

هورمون ها پیام رسان های شیمیایی بدن هستند و نقش اساسی در عملکرد سیستم بدن ایفا می کند. هورمون ها می توانند به طور مستقیم بر خواب تاثیر بگذارند و همچنین می توانند تاثیرات غیرمستقیم داشته باشند. در برخی پژوهش ها اینگونه بیان می شود که تفاوت های هورمونی احتمالا عامل اصلی الگوهای متمایز خواب در زنان است. تولید و ترشح هورمون ها در طول زندگی یک زن و در طول چرخه قاعدگی تغییر می کند. ملاتونین یکی از هورمون های خواب آور بدن است.

2- شروع قاعدگی

دختران اولین قاعدگی خود را به طور متوسط در سن 13 سالگی تجربه می کنند. قاعدگی همراه است با دیگر تغییرات در دوران بلوغ همراه است از جمله تغییرات فیزیکی شامل افزایش تولید هورمون های جنسی مانند استروژن. تحقیقات نشان می دهد افزایش بی خوابی با شروع قاعدگی شروع می شود. دلیل این امر ممکن است به خاطر تاثیر هورمون های جنسی بر چرخه خواب و بیداری باشد و همچنین دختران در دوران بلوغ بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند که وضعیت روانی است که اغلب با مشکلات خواب مرتبط است.

علت کم خوابی در زنان و دختران

3- در طول چرخه قاعدگی

چرخه قاعدگی با تغییر در تولید هورمون ها همراه است. افزایش و کاهش سطح استروژن و پروژسترون باعث تغییرات جسمی و احساسی در طول هر ماه می شود. این تغییرات ممکن است در هر زنی به شکل متفاوتی ایجاد شود اما سطح این هورمون ها در روزهای منتهی به دوره قاعدگی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. نوسان هورمون ها می تواند مراحل خواب زنان را در طول شب تغییر دهد که در مجموع روی کیفیت خواب موثر است. در زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی کیفیت خواب سطح ضعیف تری دارد.

4- علت بی خوابی زنان در دوران بارداری

تغییرات اساسی که در دوران بارداری و پس آن رخ می دهد می تواند بر خواب تاثیر بگذارد. در دوران بارداری ، زنان دیگر نوسانات هورمونی چرخه قاعدگی را تجربه نمی کنند اما تغییرات عمده هورمونی در سه ماهه اول بارداری رخ می دهد که می تواند باعث خستگی ، تهوع صبحگاهی ، افزایش وزن و طیف وسیعی از تغییرات جسمی و روحی دیگر شود. نوسانات مداوم هورمونی در دوران بارداری می تواند چرخه خواب و بیداری را مختل کند.

5- یائسگی مهمترین علت بی خوابی زنان

مشکلات خواب به عنوان یکی از علائم یائسگی در نظر گرفته می شود. تغییرات هورمونی می تواند باعث گرگرفتگی و تعریق شبانه شود. اکثر زنان در دوران یائسگی دچار اختلال بیشتر در خواب می شوند و در به خواب رفتن نیز مشکل دارند.

6- افزایش سن

با افزایش سن و همچنین تغییرات هورمونی در یائسگی ممکن است تغییر ریتم شبانه روزی در بدن برای تنظیم درجه حرارت در چرخه طبیعی خواب و بیداری بر خواب تاثیر بگذارد. در زنان مسن احتمالا مشکلات خواب به دلیل تغییرات هورمونی و اختلالات خلقی و بیماری های جسمی زیاد است.

علت بی خوابی زنان چیست؟

خواب و فرآیند آن بسیار پیچیده است و تحت تاثیر طیف وسیعی از عوامل مرتبط با جنبه های مختلف سلامت فرد قرار دارد.بسیاری از زنان با مشکلات مانند اختلالات خواب ، عادات بد خواب ، اختلالات ریتم شبانه روزی و مشکلات پزشکی همزمان مواجه هستند.

بسیاری از مسائل به طور یکسان بر زنان و مردان تاثیر نمی گذارد. زنان غالبا در نتیجه عوامل بیولوژیکی یا هنجارهای اجتماعی و فرهنگی با چالش های متمایزی در رابطه با کیفیت خواب مواجه هستند. در زیر عوامل مختلف موثر در بی خوابی زنان شرح داده می شود.

علت کم خوابی در زنان و دختران

1- افسردگی ، اضطراب ، استرس

خواب اغلب با سلامت روانی مرتبط است و زنان بیشتر از مردان از مشکلات خواب مرتبط با شرایطی مانند افسردگی ، اضطراب و استرس رنج می برند. افسردگی در زنان با نرخ بالاتری نسبت به مردان تشخیص داده می شود و خواب زیاد یا خیلی کم از علائم شایع این اختلال است. مطالعات نشان داده است که زنان بیشتر در مورد نگرانی های خود اظهار نظر می کنند که می تواند نشانه ای از اضطراب بیشتر باشد که توانایی فرد برای راحت خوابیدن یا بازگشت دوباره به خواب پس از بیدار شدن محدود کند.

توضیح خاصی در مورد اینکه چرا زنان بیشتر تحت تاثیر این شرایط قرار می گیرند و اثرات مخرب آن بر خواب وجود ندارد. ممکن است عوامل بیولوژیکی دخیل باشند یا شرایط نابرابری اجتماعی و فرهنگی مانند سهم نامتناسب زنان در نقش های مراقبتی ممکن است باعث ایجاد استرس و نگرانی شود که از سلامت روانی فرد کاسته می شود.

2- مشکلات ادراری

مشکلات مثانه می تواند باعث تکرر ادرار در شب شود که می تواند مانعی برای خواب بی وقفه باشد. زنان دو برابر مردان از بی اختیاری ادرار رنج می برند.

3- مشکلات خواب بعد از زایمان

تغییرات هورمونی بعد از زایمان و همچنین بیدار شدن برای تغذیه و مراقبت از نوزاد ، افسردگی پس از زایمان و عدم سازگاری جسمی و روحی بعد از بارداری باعث افزایش نرخ بی خوابی در زنان بعد از زایمان می شود. به طور کلی عادی شدن خواب مادر بعد از زایمان سه تا شش ماه به طول می انجامد.

سندرم پای بی قرار شرایطی است که در آن فرد تمایل زیادی به حرکت دادن اندام ها به ویژه پاها در هنگام دراز کشیدن دارد. سندرم پای بی قرار در زنان شایع تر از مردان است که معمولا با مشکلات خواب همراه است.

مسئولیت های بیشتر در طول روز

کمبود خواب همه افراد را به یک شکل تحت تاثیر قرار نمی دهد. مطالعات مربوط به چرخه خواب نشان داده است که زنان و مردان ممکن است نسبت به کمبود خواب به طور متفاوتی واکنش نشان دهند. زنان سریع تر از مردان با پیامدهای خواب ناکافی روبرو می شوند و آنها را تجربه می کنند.

همچنین مسئولیت های نابرابر کار و مراقبت از خانواده که اغلب توسط زنان در خانه برآورده می شود ممکن است انعطاف پذیری کمتری برای بازیابی کمبود خواب ایجاد کند. اکثر زنان وقتی در طول روز احساس خواب آلودگی می کنند ، اغلب آن را می پذیرند و کار خود را ادامه می دهند به این ترتیب کمبود خواب ممکن است با گذشت زمان تشدید شود.

علت کم خوابی در زنان و دختران

چگونه زنان می توانند خواب بهتری داشته باشند؟

خواب برای سلامت زنان ضروری است و با وجود چالش های متعدد برای داشتن خواب خوب ، گام هایی وجود دارد که زنان می توانند برای بهبود خواب شبانه خود انجام دهند.راه هایی برای افزایش بهداشت خواب :

  • داشتن و حفظ برنامه خواب ثابت با زمان خواب یکسان حتی در تعطیلات آخر هفته.
  • محدود کردن مصرف کافئین در ساعات قبل از خواب
  • اجتناب از استفاده از موبایل ، تبلت و لب تاب به مدت یک ساعت قبل از خواب
  • استفاده از تکنیک های آرامش یازیو یوگا قبل از خواب
  • ایجاد فضای مناسب برای خواب از جمله مواردی مانند ملافه و تشک مطلوب ، دمای استاندارد و نور صدا.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن