ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، درمان استرس در طب سنتی دکتر خیراندیش و درمان استرس در طب سنتی با نسخه دکتر خیراندیش و درمان افکار منفی دکتر خیراندیش و درمان افسردگی در طب سنتی دکتر خیراندیش و درمان ترس کودکان دکتر خیراندیش و درمان ترس دکتر خیراندیش و درمان سردی مغز دکتر خیراندیش و درمان استرس در طب سنتی اسلامی و درمان استرس در طب اسلامی تبریزیان و درمان افسردگی دکتر کرد افشاری در نم نمک.

ترکیبات داروی استرس در طب سنتی اسلامی

داروهای ضد استرس گیاهی ، داروهای بی خطر و غیر اعتیادآور هستند و تنها نکته مورد اهمیت در مورد آن ها عدم استفاده بیش از اندازه است و درصورتی که با دوز مناسب استفاده شوند ، عارضه ای نخواهند داشت. همچنین خاصیت خواب آوری سبب شده ، گیاهان دارویی برای خواب بهتر نیز توصیه شوند. البته اگر تحت نظر پزشک از داروی خاصی برای کنترل استرس استفاده می کنید ، نباید به هیچ وجه ، خودسرانه دارو را قطع کنید و اقدام به مصرف داروی گیاهی کنید.ترکیبات داروی استرس طب سنتی اسلامیترکیبات داروی استرس طب سنتی اسلامی

ترکیبات داروی استرس طب سنتی اسلامی

سنبل الطیب (سنبل کوهی)

سنبل الطیب گیاهی بوته ای و چند ساله است که بالغ بر 2000 گونه دارد و گونه های آن برای کاربردهای پزشکی در نواحی مختلف آمریکای شمالی ، اروپا و آسیا کشت می شود. سنبل الطیب بعد از خشک شدن به رنگ قهوه ای درمی آید و ریشه آن مورد استفاده قرار می گیرد. به این گیاه علف گربه هم می گویند. علت نام گذاری سنبل الطیب به علف گربه بوی مطبوع آن است ، به طوری که گربه این بو را تشخیص می دهد و به سمت آن می رود. این گیاه خاصیت آرامش بخشی دارد به طوری که مدت زمان به خواب رفتن را تا 20 دقیقه کاهش می دهد و در کنترل استرس بسیار موثر است. اثرات درمانی این گیاه به قدری قوی است که از آن به عنوان قوی ترین دارو ضد افسردگی و اضطراب نام می برند. دمنوش سنبل الطیب را هم به شکل تنها و هم به شکل ترکیب با بادرنجویه و بابونه می توان استفاده کرد.

ترکیبات داروی استرس طب سنتی اسلامی

طرز تهیه دمنوش سنبل الطیب

حدود یک قاشق چایخوری سنبل الطیب کوبیده و خشک شده را داخل یک لیوان آب جوش بریزید و یک نعلبکی روی لیوان بگذارید ، بعد از نیم ساعت دم می کشد. حالا آن را صاف کنید و در طول روز به فاصله زمانی بنوشید.

برای مصرف این گیاه چند نکته رو در نظر داشته باشید :

  • مصرف این گیاه را از مقادیر کم شروع کنید. در طول روز چند نوبت و هر بار مقدار کمی بنوشید و به مرور میزان مصرف را افزایش دهید.
  • هنگام کارهایی که نیاز به تمرکز دارد؛ مثل رانندگی یا کار با ماشین آلات از این دمنوش استفاده نکنید. چون ممکن است باعث خواب آلودگی شود.
  • مصرف آن برای خانم های باردار و شیر ده حتما باید تحت نظر پزشک باشد.

اسطوخودوس

اسطوخودوس یا گیاه لاوندر گیاهی چند ساله است که به شکل بوته می روید و قسمت های گل آن به شکل سنبله به رنگ قهوه ای و بیضی شکل است. قسمت های گل این گیاه قابل جمع آوری و مصرف است. خاصیت این گیاه کاهش استرس و هیجانات احساسی است و به شکل های مختلفی قابل استفاده است. می توان از عرق اسطوخودوس استفاده کرد و یا گل های خشک آن را داخل پارچه ای بالای تخت خود آویزان کنید تا با رایحه آن آرامش بگیرید. این گیاه را می توان به شکل دمنوش استفاده کرد و به دلیل خاصیت آرامش بخشی که دارد در صورت استفاده شبانه ، خواب آرامی خواهید داشت.

ترکیبات داروی استرس طب سنتی اسلامی

طرز تهیه دمنوش اسطوخودوس

یک قاشق غذاخوری از سنبله های خشک شده گل بنفش اسطوخودوس را به همراه آب داخل قوری بریزید. فقط حواستان باشد آب جوش نباشد و دمایی حدود 80 درجه داشته باشد . سپس حدود 15 دقیقه قوری را روی حرارت غیر مستقیم قرار بدهید تا دمنوش آماده شود. البته این دمنوش به دلیل ترکیبات آلکالوئید و فلاونوئید که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است ، طعم تلخی دارد و برای رفع آن می توانید این دمنوش را با عسل ترکیب کنید و یا با کشمش میل کنید. . اگر تمایل دارید از گیاهان دارویی برای خواب بهتر استفاده کنید ، پیشنهاد ما دمنوش اسطوخودوس است. ولی فراموش نکنید در مصرف آن به خصوص در شب اعتدال را رعایت کنید ، چون این گیاه خاصیت آرامش بخشی دارد و در صورتی که در شب به میزان بیش از اندازه مصرف شود ، روز بعد ممکن است دچار سرگیجه ، سردرد و سبک سری شوید.

موارد منع مصرف اسطوخودوس

چندگروه از افراد بهتر است از اسطوخودوس استفاده نکنند.

  • کسانی که آلرژی فصلی دارند ، یا کسانی که به داروهای گیاهی آلرژی دارند.
  • کسانی که داروهای اعصاب و روان می خورند ، حتما باید توجه کنند ، مصرف همزمان دمنوش گیاهی با داروهایشان تداخل نداشته باشد. درصورتی که با مصرف همزمان داروی ضد افسردگی و دمنوش های گیاهی مشکلی برای شما ایجاد شده است.
  • خانم های باردار و شیرده هم بهتر است از این دمنوش استفاده نکنند.

بادرنجویه (Melissa officinalis)

بادرنجویه داروی گیاهی ضد استرس قوی است.

گیاه بادرنجبویه با نام علمی ملیسا نام گیاهی دارویی درخانواده نعناعیان است که قادر است بر دستگاه عصبی تاثیر بگذارد. در موارد استرس و اضطراب فرد ممکن است دچار اسپاسم های عضلانی شود. در این مواقع ، گیرنده های گابا(GABA) با افزایش فعالیت و اختلال در عملکرد انتقال دهنده عصبی که مسئول آرامش هستند ، مانع از فعالیت درست سیستم عصبی می شود. همچنین استرس سبب فعال شدن و سپس رها شدن رادیکال های آزاد در بدن می شود ، گیاهان دارویی در این موارد می توانند آرامش را به بدن برگردانند و یک داروی ضد استرس قوی قلمداد می شوند.

ترکیبات داروی استرس طب سنتی اسلامی

بادرنجویه با ایجاد آرامش عضلانی خاصیت خواب آوری دارد و به تنهایی با به صورت ترکیب با سنبل الطیب می تواند جایگزین قرص های خواب باشد. درصورتی که دچار بی خوابی ناشی از استرس هستید ، می توانید از روغن بادرنجویه برای مالش عضلات پشت گردن استفاده کنید. اسانس این گیاه از گل و شاخه های تازه و یا خشک و برگ های بادرنجویه ، با تقطیر بخار آب یا استخراج شیمیایی تهیه می شود که بوی تازه لیمو و رنگ زرد کمرنگ دارد. همچنین می توانید از دمنوش این گیاه استفاده کنید. طرز تهیه دمنوش بادرنجویه مانند گیاهانی است که پیش تر به آن اشاره کردیم. یک قاشق چایخوری از گیاه بادرنجویه را داخل آبی که گرم باشد ولی جوش نباشد ، بریزید و با حرارت غیر مستقیم دم کنید. استفاده چند مرتبه از این دمنوش در طول روز در کم کردن علائم استرس بسیار موثر است. این گیاه به صورت قرص و کپسول هم موجود است که معمولا در ترکیبات آن از گیاهان دیگری مثل رازک ، سنبل کوهی و بابونه هم استفاده شده است.

موارد منع مصرف بادرنجویه :
  • افرادی که اختلالات تیروئیدی دارند
  • افرادی که دارای گلوکوم یا ورم سیاه هستند
  • و افرادی که دچار ورم پروستات هستند
  • مصرف بیش از اندازه بادرنجویه ممکن است استرس را بیش تر کند. پس بهتر است از دوزهای پایین شروع کنید.

رازک (Hope)

رازک داروی ضد استرس گیاهی است که قدمت صدساله دارد و در تنظیم خوب هم موثر است. این گیاه به دلیل طعم تلخی که دارد ، معمولا آن را به همراه سنبل کوهی یا نعنا و یا بابونه مصرف می کنند. برای استفاده از آن مانند گیاهان دارویی که پیش تر اشاره کردیم باید آن را با حرارت غیر مستقیم دم کرده ، سپس صاف نمایید و داخل بطری در یخچال بگذارید و روزانه چند مرتبه میل کنید. برای هر یک لیتر آب هم حدود دوقاشق غذاخوری رازک کفایت می کند. بنابر خواص ضد استرس و آرامش بخش ، رازک می تواند یک گیاه داروی ضد استرس برای کنفرانس و امتحان پیشنهاد شود.

ترکیبات داروی استرس طب سنتی اسلامی

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن