ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علت و درمان دلشوره در طب سنتی اسلامی و علائم دلشوره و علل دلشوره و دلشوره در کودکان و دلشوره در بزرگسالان و علت دلشوره و عوارض دلشوره و درمان خانگی دلشوره و درمان گیاهی دلشوره و آیا دلشوره خطرناک است و پیشگیری از دلشوره و درمان سنتی دلشوره و داروی درمان دلشوره در نم نمک.

علت و درمان دلشوره در طب سنتی اسلامی

دلشوره حس آشنایی است که همه ما کم و بیش تجربه اش کرده ایم. این حس آشنا به بهانه های مختلف از جمله صحبت کردن مقابل جمع یا حاضر شدن در جلسات کاری به سراغ مان می آید. معمولا اولش با لرزش دست و عرق سرد شروع می شود ، اما ای کاش فقط همین بود! طولی نمی کشد تا دلشوره چنان به تک تک سلول های بدن رخنه کند که دیگر هیچ نشانی از آرامش چند ساعت قبل باقی نماند. احتمالا اولین راهکاری که در چنین مواقعی به نظرتان می رسد ، این است که روز سخنرانی یا قرار ملاقات خود را به تعویق بیندازید ، در حالی که دلشوره با چنین رویکردی برطرف نمی شود و احتمالا در روزهای آینده نیز به همین وضع گرفتار خواهید شد.علت و درمان دلشوره در طب سنتی اسلامیعلت و درمان دلشوره در طب سنتی اسلامی

علت و درمان دلشوره در طب سنتی اسلامی

علایم فیزیکی اضطراب و دلشوره

  • لرزش و گرفتگی عضلات یا پرش عضلات
  • احساس گرفتگی یا پری در ناحیه گلو یا قفسه سینه
  • نفس تنگی و افزایش ضربان قلب
  • سبکی سر یا گیجی
  • عرق سرد و دستان مرطوب
  • دردهای عضلانی
  • خستگی مفرط
  • مشکلات خواب (مشکل در به خواب رفتن یا بیدار ماندن به مدت طولانی یا احساس ناراحتی در به خواب رفتن)

علایم احساسی اضطراب و دلشوره

نداشتن احساس راحتی ، بی قراری ، احساس تحریک پذیری بیش از اندازه

نگرانی بیش از حد

ترس دایم از اینکه اتفاقی بد در حال وقوع است یا احساسی مبنی بر اینکه دنیا به آخر رسیده است

عدم توانایی در تمرکز و احساس اینکه همه چیز را فراموش می کنی

درمان قطعی برای رفع دلشوره وجود ندارد بلکه رفتار خود شخص است که می تواند بهترین درمان باشد. در زیر به برخی از این رفتارهای درمانی اشاره می کنیم.

کار با شبکه های مجازی می تواند یکی دلهره آور ترین و دور کننده ترین عامل آرامش از انسان باشد حذف اکانت اینستاگرام یا هر شبکه مجازی دیگری بعید نیست که بتواند مقداری از استرس و حجم نگرانی شما را کاهش دهد.

علت و درمان دلشوره در طب سنتی اسلامی

کنترل دلشوره ها با تغییر افکار خود

همه چیز از یک فکر شروع می شود که نخستین نشانه اش این است که احساس می کنید همه عضلات بدنتان گرفته است اما کنترل کردن این حس در دست شماست.

قبل از هر چیز مانع افکار منفی خود باشید و به آن ها شاخ و برگ اضافه ندهید آگاهانه افکارتان را تحت کنترل بگیرید و روی آن ها تمرکز کنید.

می توانید برداشت های قابل قبول و مثبت تری را از شرایط بحرانی که برایتان پیش آمده برای خود ایجاد کنید وقتی توانستید فکر خود را به صورتی دیگر درآورید دلشوره شما هم به همان سرعت تغییر می کند.

در شرایطی که دلشوره به سراغتان می آید اگر تنها باشید بیشتر به این حس دامن می زنید اما اگر این مواقع وقت خود را با دوستان و افراد خانواده تان بگذرانید و احساسات خود را با آن ها در میان بگذارید نگرانی هایتان را کم کرده اید و سعی کنید با شخصی مثبت اندیش و خونسرد دلشوره هایتان را در میان بگذارید.

چرا که در این مواقع فرد خونسرد و مثبت اندیش می تواند با جملاتی مثبت آرام تان کند و دلشوره هایتان را کم کند.

سعی نکنید در تنهایی بمانید و حتما اطراف خود را در موقعیت های استرس زا شلوغ کنید تا خود را گرفتار افکار منفی نکنید.

ورزش را از یاد نبرید که اگر اکسیژن و هوای تازه مدام به شما برسد تاثیر زیادی در بالا بردن روحیه و اعتماد به نفس شما دارد و افکار شما را قوی تر خواهد کرد.

در وقت استرس زایی کنترل کلمات را از دست ندهید

شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده اید اما به همان اندازه ای که داشتن فکر بد و منفی می تواند باعث به وجوه آمدن دلشوره شود استفاده نادرست کلمات می تواند به این موضوع شدت بیشتری ببخشد.

در موقعیت استرس زا و شرایطی که دلشوره کسی یا چیزی را پیدا می کنید مراقب نوع کلماتی که به زبان می آورید باشید.

باید از این جملات به مثل : می ترسم اتفاقی افتاده باشد و احساس بی تابی می کنم و ... که دلشوره و نگرانی هایتان را شدت می بخشد دوری کنید.

جایگزین کردن این جملات به جملاتی مثل هیچ اتفاقی پیش نیامده و ... کمک زیادی به از بین بردن دلشوره شما می کند.

علت و درمان دلشوره در طب سنتی اسلامی

برای درمان استرس چه بخوریم؟

داروهای ضد استرس گیاهی ، داروهای بی خطر و غیر اعتیادآور هستند و تنها نکته مورد اهمیت در مورد آن ها عدم استفاده بیش از اندازه است و درصورتی که با دوز مناسب استفاده شوند ، عارضه ای نخواهند داشت. همچنین خاصیت خواب آوری سبب شده ، گیاهان دارویی برای خواب بهتر نیز توصیه شوند. البته اگر تحت نظر پزشک از داروی خاصی برای کنترل استرس استفاده می کنید ، نباید به هیچ وجه ، خودسرانه دارو را قطع کنید و اقدام به مصرف داروی گیاهی کنید.

سنبل الطیب (سنبل کوهی)

سنبل الطیب گیاهی بوته ای و چند ساله است که بالغ بر 2000 گونه دارد و گونه های آن برای کاربردهای پزشکی در نواحی مختلف آمریکای شمالی ، اروپا و آسیا کشت می شود. سنبل الطیب بعد از خشک شدن به رنگ قهوه ای درمی آید و ریشه آن مورد استفاده قرار می گیرد. به این گیاه علف گربه هم می گویند. علت نام گذاری سنبل الطیب به علف گربه بوی مطبوع آن است ، به طوری که گربه این بو را تشخیص می دهد و به سمت آن می رود. این گیاه خاصیت آرامش بخشی دارد به طوری که مدت زمان به خواب رفتن را تا 20 دقیقه کاهش می دهد و در کنترل استرس بسیار موثر است. اثرات درمانی این گیاه به قدری قوی است که از آن به عنوان قوی ترین دارو ضد افسردگی و اضطراب نام می برند. دمنوش سنبل الطیب را هم به شکل تنها و هم به شکل ترکیب با بادرنجویه و بابونه می توان استفاده کرد.

طرز تهیه دمنوش سنبل الطیب

حدود یک قاشق چایخوری سنبل الطیب کوبیده و خشک شده را داخل یک لیوان آب جوش بریزید و یک نعلبکی روی لیوان بگذارید ، بعد از نیم ساعت دم می کشد. حالا آن را صاف کنید و در طول روز به فاصله زمانی بنوشید.

برای مصرف این گیاه چند نکته رو در نظر داشته باشید :

  • مصرف این گیاه را از مقادیر کم شروع کنید. در طول روز چند نوبت و هر بار مقدار کمی بنوشید و به مرور میزان مصرف را افزایش دهید.
  • هنگام کارهایی که نیاز به تمرکز دارد؛ مثل رانندگی یا کار با ماشین آلات از این دمنوش استفاده نکنید. چون ممکن است باعث خواب آلودگی شود.
  • مصرف آن برای خانم های باردار و شیر ده حتما باید تحت نظر پزشک باشد.

علت و درمان دلشوره در طب سنتی اسلامی

اسطوخودوس

اسطوخودوس یا گیاه لاوندر گیاهی چند ساله است که به شکل بوته می روید و قسمت های گل آن به شکل سنبله به رنگ قهوه ای و بیضی شکل است. قسمت های گل این گیاه قابل جمع آوری و مصرف است. خاصیت این گیاه کاهش استرس و هیجانات احساسی است و به شکل های مختلفی قابل استفاده است. می توان از عرق اسطوخودوس استفاده کرد و یا گل های خشک آن را داخل پارچه ای بالای تخت خود آویزان کنید تا با رایحه آن آرامش بگیرید. این گیاه را می توان به شکل دمنوش استفاده کرد و به دلیل خاصیت آرامش بخشی که دارد در صورت استفاده شبانه ، خواب آرامی خواهید داشت.

طرز تهیه دمنوش اسطوخودوس

یک قاشق غذاخوری از سنبله های خشک شده گل بنفش اسطوخودوس را به همراه آب داخل قوری بریزید. فقط حواستان باشد آب جوش نباشد و دمایی حدود 80 درجه داشته باشد . سپس حدود 15 دقیقه قوری را روی حرارت غیر مستقیم قرار بدهید تا دمنوش آماده شود. البته این دمنوش به دلیل ترکیبات آلکالوئید و فلاونوئید که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است ، طعم تلخی دارد و برای رفع آن می توانید این دمنوش را با عسل ترکیب کنید و یا با کشمش میل کنید. . اگر تمایل دارید از گیاهان دارویی برای خواب بهتر استفاده کنید ، پیشنهاد ما دمنوش اسطوخودوس است. ولی فراموش نکنید در مصرف آن به خصوص در شب اعتدال را رعایت کنید ، چون این گیاه خاصیت آرامش بخشی دارد و در صورتی که در شب به میزان بیش از اندازه مصرف شود ، روز بعد ممکن است دچار سرگیجه ، سردرد و سبک سری شوید.

بادرنجویه (Melissa officinalis)

بادرنجویه داروی گیاهی ضد استرس قوی است.

گیاه بادرنجبویه با نام علمی ملیسا نام گیاهی دارویی درخانواده نعناعیان است که قادر است بر دستگاه عصبی تاثیر بگذارد. در موارد استرس و اضطراب فرد ممکن است دچار اسپاسم های عضلانی شود. در این مواقع ، گیرنده های گابا(GABA) با افزایش فعالیت و اختلال در عملکرد انتقال دهنده عصبی که مسئول آرامش هستند ، مانع از فعالیت درست سیستم عصبی می شود. همچنین استرس سبب فعال شدن و سپس رها شدن رادیکال های آزاد در بدن می شود ، گیاهان دارویی در این موارد می توانند آرامش را به بدن برگردانند و یک داروی ضد استرس قوی قلمداد می شوند.

بادرنجویه با ایجاد آرامش عضلانی خاصیت خواب آوری دارد و به تنهایی با به صورت ترکیب با سنبل الطیب می تواند جایگزین قرص های خواب باشد. درصورتی که دچار بی خوابی ناشی از استرس هستید ، می توانید از روغن بادرنجویه برای مالش عضلات پشت گردن استفاده کنید. اسانس این گیاه از گل و شاخه های تازه و یا خشک و برگ های بادرنجویه ، با تقطیر بخار آب یا استخراج شیمیایی تهیه می شود که بوی تازه لیمو و رنگ زرد کمرنگ دارد. همچنین می توانید از دمنوش این گیاه استفاده کنید. طرز تهیه دمنوش بادرنجویه مانند گیاهانی است که پیش تر به آن اشاره کردیم. یک قاشق چایخوری از گیاه بادرنجویه را داخل آبی که گرم باشد ولی جوش نباشد ، بریزید و با حرارت غیر مستقیم دم کنید. استفاده چند مرتبه از این دمنوش در طول روز در کم کردن علائم استرس بسیار موثر است. این گیاه به صورت قرص و کپسول هم موجود است که معمولا در ترکیبات آن از گیاهان دیگری مثل رازک ، سنبل کوهی و بابونه هم استفاده شده است.

موارد منع مصرف بادرنجویه :
  • افرادی که اختلالات تیروئیدی دارند
  • افرادی که دارای گلوکوم یا ورم سیاه هستند
  • و افرادی که دچار ورم پروستات هستند
  • مصرف بیش از اندازه بادرنجویه ممکن است استرس را بیش تر کند. پس بهتر است از دوزهای پایین شروع کنید.

رازک (Hope)

رازک داروی ضد استرس گیاهی است که قدمت صدساله دارد و در تنظیم خوب هم موثر است. این گیاه به دلیل طعم تلخی که دارد ، معمولا آن را به همراه سنبل کوهی یا نعنا و یا بابونه مصرف می کنند. برای استفاده از آن مانند گیاهان دارویی که پیش تر اشاره کردیم باید آن را با حرارت غیر مستقیم دم کرده ، سپس صاف نمایید و داخل بطری در یخچال بگذارید و روزانه چند مرتبه میل کنید. برای هر یک لیتر آب هم حدود دوقاشق غذاخوری رازک کفایت می کند. بنابر خواص ضد استرس و آرامش بخش ، رازک می تواند یک گیاه داروی ضد استرس برای کنفرانس و امتحان پیشنهاد شود.

علت و درمان دلشوره در طب سنتی اسلامی

روش درمان اضطراب و استرس

1. ابتدا ترس و اضطراب خود را در رابطه با موقعیت خاص بشناسید و قبول کنید که شما دچار این اضطراب هستید و برای مواجهه با این موقعیت برنامه ریزی کنید. برای مثال اگر شما دایم در خصوص مسایل مالی اضطراب دارید ، یک برنامه پس انداز طراحی کنید یا بودجه را به طور مجزا در نظر بگیرید.

2.در مشکلات قبلی خود باقی نمانید. تغییراتی در شرایط ایجاد کنید که احساس راحتی بیشتری داشته باشید و اجازه دهید تا مشکلات را پشت سر بگذارید.

3. با روح و جسم خود مهربان باشید.

4. سعی کنید تنش ها را با ورزش سنگین و ماساژ رها کنید.

5. از تکنیک های آرام سازی و رها سازی (Relaxation) استفاده کنید.

6. به اندازه کافی استراحت کنید و اگر در خواب مشکل دارید به پزشک مراجعه کنید.

7. از کافئین و شکلات و نیکوتین دوری جویید.

8. فکر خود را مشغول مسایل مثبت و غیراضطراب زا کنید.

9. برای لذت بردن برنامه ریزی کنید ، مثلا به دیدن یک فیلم کمدی ، پیاده روی یا کوهنوردی بروید.

10. برنامه ریزی روزانه داشته باشید ، داشتن کار بیش از حد یا بیکار بودن در طول روز می تواند به اضطراب شما بیفزاید.

11. علایم اضطرابی خود را یادداشت کنید و گاهی به همسر یا دوست صمیمی خود آنها را بگویید ، برخی مواقع گفت وگو با یک دوست از اضطراب شما می کاهد.

12. در گروه های فعال اجتماعی یا خیریه شرکت کنید یا به طور داوطلبانه به دیگران کمک کنید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن