ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علت حساسیت به مواد شوینده و حساسیت به تاید و حساسیت به مایع ظرفشویی و حساسیت به شامپو و حساسیت به ریکا و حساسیت به مایع صابون و حساسیت به صابون و استفاده نامناسب از مواد شوینده از دلایل اصلی بروز اگزمای دست و آلرژی چیست و رفع اگزمای مواد شوینده و حساسیت پوست دست در نم نمک.

علت حساسیت به مواد شوینده و درمان آن

شوینده ها مواد سوزاننده و محرک هستند که سبب تخریب و آسیب سلول های پوست و از بین رفتن سد دفاعی پوست می شوند. گاهی عفونت های میکروبی و قارچی هم اضافه می شود که درمان را مشکل تر می کند.علت حساسیت به مواد شوینده و بهداشتی + درمانعلت حساسیت به مواد شوینده و بهداشتی + درمان

حسسایت به مواد شوینده به این معناست که هنگامی که شما در تماس با شوینده ها هستید ، پوست شما و یا سیستم تنفسی شما دچار مشکل می شود. این مشکلات ممکن است به صورت قرمزی و خارش پوست ، کهیر ، عطسه ، سرفه و … باشند. به وجود آمدن آلرژی به مواد شوینده می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی باشد. اما لازم به ذکر است به گفته پزشکان مهم ترین عامل ایجاد این نوع آلرژی ، استفاده نادرست از این مواد می باشد. مواد شوینده اعم از مواد پودری ، قلیایی و اسیدی ، اگر به شیوه نادرست و بیش از حد مورد استفاده قرار بگیرند ، می توانند موجب ایجاد حساسیت یا آلرژی شوند. علاوه بر آن افرادی که به آلرژی مبتلا هستند مستعد مبتلا به این نوع حساسیت نیز می باشند.

ایجاد آلرژی در پوست دست به این دلیل است که ، هنگامی که شوینده ها به صورت مستقیم با پوست دست در تماس هستند ، موجب می شوند چربی و رطوبت موجود در پوست دست از بین برود و مواد حساسیت زا راحت تر بتوانند به عمق لایه های پوستی نفوذ کنند ، در چنین شرایطی پوست دست خشک و آسیب پذیر می شود.

علت حساسیت به مواد شوینده و درمان آن

چه موادی موجب حساسیت به مواد شوینده می شوند؟

همه ما در طول شبانه روز با شوینده های مختلفی سر و کار داریم. این شوینده ها می توانند برای بهداشت و نظافت شخصی مورد استفاده واقع شوند و یا برای بهداشت محیط و عمومی. شوینده های مختلفی می توانند موجب آلرژی شوند اما برخی از شوینده ها خاصیت حساسیت زایی بیشتری نسبت به دیگر شوینده ها دارند.

رایج ترین شوینده هایی که موجب آلرژی می شوند به شرح زیر می باشند :

  • پودر های لباس شویی : پودر های لباس شویی یکی از رایج ترین شوینده هایی هستند که معمولا زیاد مورد استفاده قرار می گیرند. این پودر ها هنگامی که با پوست دست در تماس هستند می توانند موجب بروز حساسیت شوند. لازم است بدانید ، پودر های حاوی آنزیم خاصیت حساسیت زایی بیشتری دارند.
  • نرم کننده های پارچه : یکی دیگر از موادی که ایجاد حساسیت و آلرژی می کنند انواع نرم کننده های پارچه هستند.
  • مایعات ظرف شویی : شاید برای شما پیش آمده باشد ، به مهمانی بروید و آن جا ظرف بشویید. سپس متوجه شوید مایع ظرف شویی که در آن جا استفاده کرده اید موجب خشک شدن یا پوسته پوسته شدن دستان شما شده است. تصور می کنید مشکل چیست؟ بله درست است مشکل تغییر مایع ظرف شویی و حساسیت پوست دست شما نسبت به آن مایع می باشد. هنگامی که شما از یک مایع ظرف شویی استفاده می کنید دستان شما به آن مایع خو می کنند و حساسیتی نسبت به آن ندارند. اما با تعویض مایع ممکن است مایع جدید حاوی مواد حساسیت زا باشد و همین موضوع موجب ایجاد مشکل شود.
  • پودر و قرص مورد استفاده در ماشین ظرف شویی : این پودر ها و یا قرص ها که مخصوص ماشین ظرف شویی هستند اگر چه تماس زیادی با دست شما نداشته باشند اما به نوبه خود می توان موجب ایجاد حساسیت شوند.
  • شامپو ها ، جرم گیر ها ، مایعات سفید کننده یا وایتکس ، شیشه پاک کن ها و … از جمله شوینده های دیگری هستند که ممکن است موجب بروز حساسیت و آلرژی شوند.
چه موادی موجب آلرژی به مواد شوینده می شوند؟

شوینده ها به خودی خود موجب آلرژی و ایجاد حساسیت نمی شوند. بلکه موادی که در این شوینده ها به کار برده می شوند موجب ایجاد حساسیت می شوند. شایع ترین موادی که در شوینده ها وجود دارند و موجب بروز حساسیت و آلرژی می شوند ، به شرح زیر می باشند :

  • اسانس های موجود در شوینده ها
  • سورفکتانت ها
  • پلی آلکیلن یا اتیلن اکساید
  • روشن کننده ها که در شوینده هایی مثل وایتکس وجود دارند
  • فسفات
  • و ….

علت حساسیت به مواد شوینده و درمان آن

علائم حساسیت به مواد شوینده چیست؟

همان طور که گفتیم استفاده نادرست و بیش از حد از شوینده ها می تواند موجب حساسیت به شوینده ها شود. این نوع آلرژی دارای علائمی می باشد که مبتلا به راحتی می تواند مشاهده کند. مهم ترین علائم حساسیت به شوینده ها به شرح زیر می باشد :

  • ایجاد قرمزی و التهاب در پوست : یکی از رایج ترین علامت هایی که می تواند حساسیت به شوینده ها را نشان دهد ، التهاب و قرمزی پوست می باشد. معمولا بعد از استفاده از یک ماده شوینده اگر به آن آلرژی پیدا کنید پوست شما دچار قرمزی و التهاب می شود.
  • خشک شدن پوست : خشک شدن ، ترک ترک شدن و پوسته پوسته شدن از دیگر علائم حساسیت به شوینده ها می باشند. همان طور که شرح دادیم شوینده ها موجب می شوند رطوبت و چربی پوست گرفته شود در نتیجه مواد آسیب زا که در شوینده ها وجود دارند ، راحت تر به عمق پوست نفوذ می کنند.
  • ایجاد تورم و تاول در ناحیه آلرژی : در مواردی که آلرژی شدید می شود ممکن است در سطح پوست تورم و تاول ایجاد شود.
  • سرفه و عطسه
پیشگیری و درمان حساسیت به مواد شوینده

پیشگیری ، استفاده صحیح ازاین مواد وبا غلظت مناسب و استفاده از دستکش و مصرف پمادهای چرب کننده پوست است. همچنین هنگام کار با این شوینده ها می توان از دستکش استفاده نمود. اما در صورت بروز حساسیت می بایست به پزشکان متخصص مراجعه نمود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن