ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، انواع بیماری های خطرناک و و بیماری کرگبار و آشنایی با مرگبارترین ویروس های جهان و شایع ترین بیماری های قلبی عروقی و این بیماری های خطرناک از راه چشم لو می روند و مرگبارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می گیرند و آشنایی با بیماری های ویروسی در نم نمک.

وقتی صحبت از مرگ های قریب الوقوع به میان می آید بیشتر ما به یاد حمله های قلبی و سکته های مغزی می افتیم ، اما کمتر کسی می داند که بیماری های عفونی ای هم هستند که می توانند به سرعت جان فرد مبتلا را بگیرند و مرگی ناگهانی را رقم بزنند. البته به خاطر داشته باشید که چنین عفونت هایی عموما بیماری های شایعی نیستند. در ادامه به بیماری های کشنده ای می پردازیم که در عرض یک روز یا کمتر جان قربانی خود را می گیرند.انواع بیماری های خطرناک و مرگبار + علائم و پیشگیریانواع بیماری های خطرناک و مرگبار + علائم و پیشگیری

عفونت های دستگاه تنفسی تحتانی

عفونت دستگاه تنفسی تحتانی عفونتی است که در مجاری هوایی و ریه ها بروز می کند. برخی دلایلش هم عبارت اند از :

عفونت های دستگاه تنفسی تحتانی معمولا بر اثر آلودگی های ویروسی یا باکتریایی ایجاد می شوند. سرفه مهم ترین علامت این نوع عفونت ها است. از جمله سایر علائم هم می توان به تنگی نفس ، خس خس سینه و احساس سنگینی در قفسه سینه اشاره کرد. عدم درمان این عفونت ها می تواند به قطع تنفس و مرگ بینجامد.

انواع بیماری خطرناک

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

ازجمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • آنفولانزا؛
  • کیفیت پایین هوای تنفسی و قرارگیری در معرض محرک های ریه؛
  • مصرف سیگار؛
  • ضعف سیستم ایمنی؛
  • شلوغی محیط های مراقبت از کودکان (این مورد به طور خاص روی نوزادان اثر می کند)؛
  • آسم؛
  • ایدز.

تزریق سالیانه واکسن آنفولانزا یکی از موثرترین اقداماتی است که احتمال ابتلا به عفونت های دستگاه تنفسی تحتانی را کاهش می دهد. افراد مستعد ابتلا به ذات الریه هم می توانند واکسن مخصوص بزنند. ضمنا برای جلوگیری از انتقال عوامل بیماری زا حتما دست هایتان را قبل از تماس با صورت یا غذاخوردن با آب و صابون بشویید. اگر هم احیانا به این نوع عفونت مبتلا شدید ، به پزشک مراجعه و خوب در منزل استراحت کنید.

سکته؛ یکی از مرگ بار ترین بیماری های دنیا

سکته زمانی بروز می کند که شریانی در مغز مسدود یا پاره شود. درنتیجه به سلول های مغزی اکسیژن نمی رسد و در عرض چند دقیقه از بین می روند. فرد حین سکته دچار احساس ناگهانی بی حسی و گیجی می شود یا در راه رفتن و دیدن مشکل پیدا می کند. این وضعیت درصورت عدم رسیدگی فوری می تواند به بروز ناتوانی های بلندمدت بینجامد. اگر فرد تا حداکثر 3 ساعت پس از سکته درمان شود ، از احتمال ابتلا به عوارض سکته کاسته می شود.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

  • فشار خون بالا؛
  • سابقه خانوادگی سکته؛
  • مصرف سیگار (به ویژه وقتی فرد قرص ضدبارداری هم مصرف می کند)؛
  • نژاد آفریقایی-آمریکایی؛
  • جنسیت مونث.

خطر برخی از این عوامل را می توان با اقدامات پیشگیرانه کاهش داد. مثلا فشار خون بالا با دارو یا جراحی کنترل می شود. سبک زندگی سالم هم نقش مهمی در پیشگیری از سکته دارد. پس ورزش منظم و کاهش مصرف نمک را جدی بگیرید و از مصرف دخانیات بپرهیزید.

سرطان های نای ، نایژه و ریه

انواع بیماری خطرناک

سرطان های دستگاه تنفسی شامل سرطان های نای ، سرطان حنجره ، نایژه و ریه ها می شوند. مهم ترین عوامل ایجادکننده این سرطان ها عبارت اند از مصرف سیگار ، دود دست دوم و سم های محیطی. آلودگی های ناشی از سوخت های خانگی و کپک ها نیز بی تأثیر نیستند. براساس نتایج پژوهشی که در سال 2015 انجام شد ، سرطان های دستگاه تنفسی هرساله جان حدود 4 میلیون نفر را در جهان می گیرند.

پژوهشگران پیش بینی کرده اند که در کشورهای توسعه یافته به دلیل آلودگی هوا و مصرف سیگار شاهد افزایش 81 تا 100 درصدی سرطان های دستگاه تنفسی خواهیم بود. در بسیاری از کشورهای آسیایی به ویژه هند هنوز از زغال سنگ برای آشپزی استفاده می شود. 17 درصد مرگ های ناشی از سرطان ریه در مردان و 22 درصد در زنان به دلیل آلودگی های ناشی از احتراق سوخت های جامد رخ می دهد.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

سرطان های نای ، نایژه و ریه ممکن است در هر فردی بروز کنند ، اما بیشتر کسانی را مورد حمله قرار می دهند که سابقه مصرف سیگار یا تنباکو داشته اند. سایر عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به این سرطان ها عبارت اند از سابقه خانوادگی و قرارگیری در معرض عوامل محیطی ازجمله دود موتورهای دیزلی. پرهیز از قرارگیری در معرض آلاینده ها و مصرف دخانیات مهم ترین اقدام پیشگیرانه ای است که می توانید اتخاذ کنید. البته ناگفته نماند که تشخیص زودهنگام این سرطان ها در نتیجه درمان بسیار موثر است.

سیروز یا تشمع کبدی؛ یکی از مرگ بار ترین بیماری های دنیا

سیروز کبدی یا تشمع کبدی در نتیجه زخم و آسیب مزمن و بلندمدت کبد ایجاد می شود. این آسیب می تواند ناشی از بیماری های کلیوی باشد یا بر اثر هپاتیت و مصرف الکل به وجود بیاید. کبد در حالت عادی باعث تصفیه خون می شود و خون سالم را به سایر نقاط بدن می فرستد. وقتی مواد آسیب زا به کبد صدمه می زنند ، بافت زخم گاهی شکل می گیرد. هرچه بافت زخم گاهی گسترده تر شود ، عملکرد کبد دشوارتر خواهد شد و در نهایت ممکن است از کار بیفتد.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

  • مصرف الکل به صورت مزمن؛
  • انباشتگی چربی در اطراف کبد (بیماری کبد چرب غیرالکلی)؛
  • هپاتیت ویروسی مزمن.

برای در امان ماندن از این بیماری باید از رفتارهای پرخطری که باعث آسیب به کبد می شوند بپرهیزید. اعتیاد به الکل یکی از علل عمده ابتلا به سیروز کبدی است. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی هم داشتن رژیم غذایی سالم (شامل مقادیر بالای میوه و سبزیجات و درعوض مقادیر ناچیز قند و چربی) اصل مهمی است. برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت و قرارگیری در معرض سیروز کبدی نیز باید در مقاربت جنسی و استفاده اشتراکی از وسایلی که می توانند رد خون داشته باشند (مثل سوزن ، مسواک یا تیغ) محتاط باشید.

بیماری مزمن انسدادی ریه؛ ازجمله مرگ بار ترین بیماری های دنیا

بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) نوعی بیماری ریوی بلندمدت و پیش رونده است که تنفس را سخت می کند. برونشیت های مزمن و آمفیزِم (نوعی وضعیت ریوی) از انواع این بیماری به شمار می روند. در سال 2004 حدود 64 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا بوده اند.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به این بیماری شامل موارد زیر هستند :

  • مصرف سیگار یا قرارگیری در معرض دود دست دوم؛
  • قرارگیری در معرض محرک های ریه ازجمله گازها و بخارات شیمیایی؛
  • وراثت؛
  • سابقه ابتلا به عفونت های تنفسی در کودکی.

بیماری مزمن انسدادی ریه هیچ درمانی ندارد ، اما می توان با دارو پیشرفت این بیماری را کُند کرد. پرهیز از مصرف سیگار و دود دست دوم و سایر محرک های ریه بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری است. اگر دچار علائم این بیماری شدید ، در سریع ترین زمان اقدام به معالجه کنید.

آلزایمر و سایر اختلالات مربوط به زوال عقل

انواع بیماری خطرناک

وقتی اسم آلزایمر یا زوال عقل به میان می آید ، اغلب مان بیشتر یاد فراموشی می افتیم و به ذهن مان خطور هم نمی کند که این بیماری می تواند کشنده باشد. آلزایمر بیماری پیش رونده ای است که روی حافظه و عملکردهای ذهنی ازجمله تفکر و استدلال تأثیر می گذارد. این بیماری شایع ترین نوع زوال عقل است (60 تا 80 درصد موارد زوال عقل از نوع آلزایمر هستند) و با مشکلات خفیف حافظه و یادآوری اطلاعات شروع می شود و به تدریج پیشرفت می کند؛ تا جایی که بیمار بخش قابل توجهی از حافظه اش را از دست می دهد.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

ازجمله عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به آلزایمر می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • سن بالای 65 سال؛
  • سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری؛
  • وراثت؛
  • وجود نقایص شناختی خفیف؛
  • سندرم داون؛
  • سبک زندگی ناسالم؛
  • جنسیت مونث؛
  • سابقه ضربه به سر؛
  • گوشه گیری از جمع و تعاملات ناکافی و ضعیف به مدت طولانی.

راهکار دقیق و مشخصی برای پیشگیری از آلزایمر وجود ندارد. هنوز پژوهشگران دقیقا نمی دانند که چرا برخی افراد به آلزایمر مبتلا می شوند و برخی دیگر نه. تحقیقات پیرامون این بیماری درحال پیگیری است و پژوهشگران در تلاش اند تا کارآمدترین راه های پیشگیری از آلزایمر را هم کشف کنند.

اما رعایت رژیم غذایی مناسب قلب یکی از راه هایی است که شاید در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر چندان هم بی تأثیر نباشد. افزایش مصرف میوه و سبزیجات ، کاهش مصرف چربی های اشباع و درعوض افزایش مصرف منابع حاوی چربی های مفید (شامل مغزها ، روغن زیتون و ماهی های کم چرب) نه تنها به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند ، بلکه در محافظت از مغز در برابر آلزایمر هم بی تأثیر نیست.

کم آب شدن بدن به دلیل بیماری های اسهالی؛ از مرگ بار ترین بیماری های دنیا

باور کنید یا نکنید ، اسهال هم در لیست مرگ بار ترین بیماری های دنیا قرار گرفته است. اسهال یعنی در طول یک روز سه بار یا بیشتر دفع مدفوع شل داشته باشید. اگر اسهال بیش از چند روز طول بکشد ، بدن آب و نمک زیادی از دست می دهد و درنتیجه کم آب می شود. این وضعیت می تواند منجر به مرگ شود. اسهال معمولا بر اثر ورود ویروس ها یا باکتری ها به روده ها از راه آب و غذای آلوده ایجاد می شود. این بیماری به ویژه در کشورهای درحال توسعه به دلیل شرایط بهداشتی ضعیف بسیار فراگیر است.

جالب است بدانید که اسهال دومین علت عمده مرگ ومیر در کودکان زیر 5 سال است. متأسفانه حدود 760 هزار کودک در سال بر اثر اسهال جان خود را از دست می دهند.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

  • زندگی در مناطق دارای شرایط بهداشتی ضعیف؛
  • عدم دسترسی به آب تمیز؛
  • سن پایین (علائم اسهال معمولا در سنین کودکی شدیدتر از هر سن دیگری بروز می کنند)؛
  • سوء تغذیه؛
  • ضعف دستگاه ایمنی.

طبق توصیه یونیسف ، بهترین راه پیشگیری از اسهال رعایت بهداشت است. گفته شده است که شستن صحیح دست ها احتمال بروز بیماری های اسهالی را تا 40 درصد کاهش می دهد. ارتقای بهداشت و کیفیت آب و فوریت های پزشکی نیز بسیار موثرند.

سِل

انواع بیماری خطرناک

بیماری سل (TB) عارضه ای ریوی است که بر اثر آلودگی به باکتری هوازی مایکوباکتریوم توبِرکلوزیس ایجاد می شود. موارد ابتلا به این عامل بیماری زا درمان پذیرند ، اما گونه هایی از آن هم نسبت به درمان های معمول مقاوم اند. مایکوباکتریوم توبرکلوزیس یکی از علل عمده مرگ ومیر در مبتلایان به ایدز است. درواقع حدود 35 درصد مرگ ومیرهای مرتبط با ایدز از آلودگی به این عامل بیماری زا ناشی می شوند.

ناگفته نماند که موارد ابتلا به سل از سال 2000 هر سال یک ونیم درصد کاهش یافته است و پیش بینی می شود که تا سال 2030 ریشه کن شود.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سل را می توان در موارد زیر خلاصه کرد :

  • دیابت؛
  • عفونت ایدز؛
  • کمبود وزن؛
  • مجاورت با مبتلایان به سل؛
  • مصرف منظم برخی داروهای خاص ازجمله کورتیکواستروئیدها یا داروهای سرکوب کننده دستگاه ایمنی.

بهترین راه پیشگیری از ابتلا به سل دریافت واکسن باسیل کالمِت-گوئِرین (BCG) است. این واکسن معمولا برای کودکان تجویز می شود. اگر احساس می کنید که در معرض باکتری مولد سل بوده اید ، می توانید با مراجعه به پزشک و پیشگیری دارویی از احتمال ابتلا به این عارضه بکاهید.

مالاریا

بیماری هایی که از طریق پشه منتقل می شوند ، در بخش هایی از دنیا مثل آمریکای جنوبی ، آفریقا و آسیا شایع هستند. یک نوع خاصی از انگل مالاریا وجود دارد که به آن P. falciparum گفته می شود و می تواند کشنده باشد. این انگل به سرعت گلبول های قرمز خون را از بین می برد ، در حالی که این گلبول ها نقشی کلیدی در انتقال اکسیژن به بافت های بدن دارند. اگر قرار است به کشوری سفر کنید که مالاریا در آن شایع است ، پیش از آن پزشک مراجعه کرده تا در صورت لزوم ، داروهای پیشگیری از مالاریا دریافت کنید.

بیماری ایسکِمیک قلب (بیماری عروق کرونِر)؛ از مرگ بار ترین بیماری های دنیا

بیماری عروق کرونر (CAD) مرگ بارترین بیماری دنیا است. این بیماری که به اسم بیماری ایسکمیک قلب نیز شناخته می شود بر اثر تنگ شدن عروق خون رسان به قلب بروز می کند و درصورت عدم درمان موجب درد قفسه سینه ، نارسایی قلبی و آریتمی می شود.

این بیماری عمده ترین علت مرگ ومیر در جهان است. بااین حال در بسیاری از کشورهای اروپایی و نیز در آمریکا شاهد کاهش نرخ مرگ ومیرهای ناشی از بیماری عروق کرونر هستیم. این کاهش را می توان به عوامل مختلفی نظیر گسترش آموزش بهداشت عمومی ، افزایش دسترسی مردم به مراقبت های پزشکی و آشنایی اکثریت با روش های پیشگیری از بیماری ها نسبت داد. این درحالی است که نرخ مرگ ومیرهای ناشی از این بیماری در کشورهای درحال توسعه رو به افزایش است. افزایش طول عمر ساکنان این کشورها ، تغییرات اجتماعی-اقتصادی و عوامل خطرزای مربوط به سبک زندگی در این افزایش بی تأثیر نبوده و نیستند.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر عبارت اند از :

  • فشار خون بالا؛
  • کلسترول بالا؛
  • مصرف سیگار؛
  • سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری؛
  • دیابت؛
  • اضافه وزن.

اگر یک یا چند مورد از این ریسک فاکتورها را دارید ، حتما مشاوره پزشکی بگیرید. بیماری عروق کرونر با مصرف دارو و تلاش برای حفظ سلامت قلب قابل پیشگیری است. توصیه های زیر از خطر ابتلا به این بیماری می کاهند :

  • ورزش منظم؛
  • وزن مناسب؛
  • رژیم غذایی سالم (کاهش مصرف نمک و افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات)؛
  • پرهیز از سیگار.

تب دنگی حاد

تب دنگی یکی دیگر از بیماری های عفونی ای است که از طریق پشه منتقل می شود و علائم شبه آنفولانزا در فرد مبتلا ایجاد می کند. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی ، نیمی از جمعیت دنیا در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. نشانه های این بیماری عبارتند از تب بالا ، سردرد شدید و درد مفاصل. اما این بیماری می تواند پیشرفت کند و تبدیل به «دنگی حاد» شود که نشانه های آن ، شکم درد شدید و استفراغ غیر قابل کنترل است. این بیماری می تواند کشنده باشد. فرد مبتلا ظرف 24 تا 48 ساعت از شروع نشانه های بیماری ، باید تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرد. برخلاف مالاریا ، هیچ دارویی برای پیشگیری از دنگی وجود ندارد و تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که از مواد دافع پشه ها استفاده کنید.

ایست قلبی

انواع بیماری خطرناک

ایست قلبی که سالانه جان میلیون ها نفر را در سراسر دنیا می گیرد ، بیشتر در دهه های 30 و 40 زندگی رخ می دهد و ریسک وقوع آن در مردان بیشتر است. برخلاف حمله قلبی ، مرگ ناگهانی ناشی از ایست قلبی اغلب در اثر آریتمی یا همان نامنظم شدن ضربان قلب رخ می دهد. بعد از وقوع ایست قلبی ، در صورتی که اقدامی نشود ، شخص ظرف چند دقیقه فوت خواهد کرد.

دیابت؛ از مرگ بار ترین بیماری های دنیا

دیابت به گروهی از بیماری هایی گفته می شود که روی تولید و استفاده از انسولین اثر می گذارند. در دیابت نوع 1 پانکراس قادر به تولید انسولین نیست و علتش را هم دانشمندان هنوز نمی دانند. در دیابت نوع 2 پانکراس انسولین کافی تولید نمی کند یا در مواردی بدن قادر به استفاده کارآمد از انسولین نیست. عوامل مختلفی ازجمله رژیم غذایی نامناسب ، کم تحرکی و اضافه وزن در ابتلا به دیابت نوع 2 موثرند. در کشورهایی که سطح درآمد مردم شان در بازه پایین تا متوسط است ، نرخ مرگ ومیرهای ناشی از عوارض دیابت هم بیشتر است.

عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا و راه های پیشگیری

شایع ترین عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به دیابت عبارت اند از :

  • اضافه وزن؛
  • فشار خون بالا؛
  • سال خوردگی؛
  • کم تحرکی و پرهیز از ورزش؛
  • رژیم غذایی ناسالم.

می دانید که دیابت همیشه قابل پیشگیری نیست. اما مبتلایان به دیابت می توانند شدت علائم شان را با ورزش منظم و تغذیه سالم کنترل کنند. خصوصا افزایش مصرف فیبر به کنترل قند خون کمک زیادی می کند.

طاعون ریوی

طاعون پنومونی یا ریوی از طریق نیش یک کک آلوده یا تماس با فرد مبتلا منتقل می شود. این بیماری بیشتر در آفریقا شایع است و اگر با آنتی بیوتیک درمان نشود ، می تواند ظرف 18 تا 24 ساعت شخص را از پای دربیاورد.

مننگوکوک

انواع بیماری خطرناک

باکتری مننگوکوک می تواند باعث بیماری نادری به نام مننگوکوک شود. این باکتری می تواند در جریان خون حرکت کند و باعث از کار افتادن سریع اندام های بدن و مرگ شخص شود. باکتری مننگوکوک بافت های بدن را به شدت تخریب می کنند ، باعث ایجاد لخته در رگ های خونی و مرگ سریع اندام های بدن می شود. این بیماری گاهی فقط 8 ساعت به فرد مبتلا فرصت می دهد و همین مسأله آن را به یک یاز ترسناک ترین بیماری های عفونی در دنیا تبدیل کرده است. کسانی که به هر دلیلی طحال خود را از دست داده اند ، بیشتر در معرض این بیماری هستند ، چون این اندام از بدن ما در برابر انواع خاصی از باکتری محافظت می کند. بهترین درمان برای این بیماری ، پیشگیری از آن است که با واکسن امکان پذیر است.

وبا

خوردن آب یا غذایی که آلوده به باکتری ویبریو کلرا یعنی باکتری مولد بیماری وبا باشد ، می تواند منجر به اسهال آبکی و کم آب شدن شدید بدن شود. این باکتری می تواند به شخص مبتلا شوک وارد کند و ظرف چند ساعت او را از پای درآورد. برای درمان این بیماری باید از طریق سرم های خوراکی یا تزریقی ، آب از دست رفته بدن جبران شود.

کتواسیدوز دیابتی

این حالت که بیشتر در دیابت نوع یک رخ می دهد ، زمانی به وجود می آید که سطح انسولین چنان کاهش می یابد که چربی ها را تجزیه و تبدیل به کتون می کند. با انباشته شدن کتون ، خون اسیدی می شود. سردرد ، خشکی عضلات ، حالت تهوع و نفس نفس زدن ، از علائم این حالت هستند. کتواسیدوز دیابتی به درمان فوری با انسولین و مایعات نیاز دارد ، در غیر اینصورت می تواند منجر به اِدِم مغزی (تجمع آب در فضای داخل سلولی یا خارج سلولی در مغز) ، ایست قلبی یا نارسایی کلیوی شود. ظرف 24 ساعت ، شخص علائم شدیدتری را تجربه خواهد کرد که همگی منجر به کما یا مرگ خواهند شد.

عفونت تهاجمی استرپتوکوکی گروه آ

به این بیماری «عفونت استرپتوکوکی گوشتخوار» یا بیماری گوشتخوار هم گفته می شود. این عفونت در اثر گونه ای از باکتری ها به وجود می آید که در بیماری گلودرد استرپتوکوکی نقش دارند. البته این بدان معنی نیست که گلودرد استرپتوکوکی به بیماری گوشتخوار تبدیل می شود. یک پارگی در پوست با بریده شدن آن می تواند باکتری را وارد بدن کند و عفونت ناشی از آن به سرعت در بدن منتشر می شود. این عفونت ممکن است ابتدا با یک برآمدگی قرمز رنگ روی پوست بروز پیدا کند و ظرف چند ساعت می توانید گسترش بیماری را تقریبا به چشم ببینید. برای مثال ، اگر عفونت از پای شما شروع شده باشد ، به تمام پایتان گسترش پیدا می کند. درمان این عفونت شامل تشخیص سریع ، استفاده از آنتی بیوتیک و انجام عمل جراحی برای برداشتن ناحیه صدمه دیده می شود. مانند باکتری مننگوکوک ، کسانی که به هر دلیلی طحال خود را از دست داده اند ، بیشتر در معرض این عفونت هستند.

شوک عفونی

عفونت باکتریایی ای که از طریق جریان خون گسترش پیدا کند (عفونت خونی ای که اغلب با باکتری عامل بیماری مننژیت همراه است) می تواند باعث افت فشار خون شود ، حالتی که به آن شوک عفونی گفته می شود. در صورت تشخیص ، فرد مبتلا در بخش مراقبت های ویژه بستری خواهد شد. درمان فوری شخص اهمیت زیادی دارد. با این حال ، تحقیقات نشان می دهد فقط 50 درصد از این بیماران ظرف 6 ساعت تحت مراقبت پزشکی قرار می گیرند. هر ساعتی که از بروز این عفونت بگذرد ، 7/6 درصد از احتمال زنده ماندن شخص کم می شود.

سندرم شوک سمی

سندرم شوک سمی یک عفونت باکتریایی در جریان خون است که باعث گسترش سموم به اندام های بدن می شود (احتمالا نام این سندرم را بیشتر در مورد تامپون شنیده اید). سندرم شوک سمی از باکتری استافیلوکوک اورئوس ، در سال 2017، جان یک دختر 16 ساله کانادایی را گرفت. مقامات مسئول اعلام کردند این اتفاق در جریان اردوی مدرسه و طی شب ، در هنگام خواب رخ داده بود.

هانتاویروس

انواع بیماری خطرناک

این ویروس که از طریق قرار گرفتن در معرض ترشحات ، ادرار یا بزاق دهان حیوانات جونده آلوده منتقل می شود ، 38 درصد از افراد مبتلا را به کام مرگ می کشاند. متأسفانه علائم شبه آنفولانزای این عفونت ، کار تشخیص آن را سخت می کند. اگر فردی با نظر پزشک ، مشکوک به این عفونت تشخیص داده شود ، در بخش مراقبت های ویژه بستری خواهد شد و تحت مراقبت و کنترل دائمی قرار خواهد گرفت.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن