ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علت بلوغ زودرس اغلب باید یافت شود. بیماری هایی مثل عفونت، اختلالات هورمونی، تومور، ناهنجاری و یا جراحت های مغزی، ممکن است منجر به بلوغ زودرس شوند. درمان بلوغ زودرس به طور معمول شامل دارو است تا رشد بیشترش را به تاخیر بیندازد.

علل ، نشانه ها و راههای تشخیص و درمان بلوغ زودرس در دختران و پسران

بلوغ زودرس زمانی است که بدن کودک زود شکل بلوغ را شروع می کند. وقتی بلوغ قبل از سن 8 سالگی در دختران و قبل از سن 9 سالگی در پسران شروع می شود، بلوغ زودرس در نظر گرفته می شود. بلوغ ، شامل رشد سریع استخوان ها و ماهیچه ها ، تغییرات شکل بدن و اندازه و رشد توانایی بدن برای تولید مثل است.علت و نشانه های بلوغ زودرس و عواقب و پیامدهای آنعلت و نشانه های بلوغ زودرس و عواقب و پیامدهای آن

علت بلوغ زودرس اغلب باید یافت شود. بیماری هایی مثل عفونت ، اختلالات هورمونی ، تومور ، ناهنجاری و یا جراحت های مغزی ، ممکن است منجر به بلوغ زودرس شوند. درمان بلوغ زودرس به طور معمول شامل دارو است تا رشد بیشترش را به تاخیر بیندازد.

علائم بلوغ زودرس :

نشانه های بلوغ زودرس پیش از سن 8 سالگی در دختران و پیش از سن 9 سالگی در پسران است.

  • رشد سینه و دوره پریودی اولیه در دختران
  • رشد و بزرگ شدن بیضه و آلت مردانه
  • موهای صورت و صدای بم تر در پسرها شنیده می شد.
  • موهای بدن ، بخصوص زیر بغل
  • رشد سریع
  • آکنه
  • بوی بدن بزرگسالانه

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر کودک شما علائم و نشانه هایی از بلوغ زودرس را دارد ، با پزشک او قرار ملاقات بگذارید.

نشانه های بلوغ زودرس در دختر

آکنه از علامت های بلوغ زودرس در نوجوانان

علل بلوغ زودرس :

برای درک اینکه چه چیزی باعث بلوغ زودرس در برخی از کودکان می شود، بسیار مفید است تا بدانیم که بلوغ چگونه آغاز می شود. مغز فرآیند را با تولید هورمونی به نام آزاد (GnRH) آغاز می کند و چنانچه در نم نمک توضیح داده ایم وقتی این هورمون به غده هیپوفیز و در پایه مغز شما می رسد - منجر به تولید هورمون های بیشتر در تخمدان ها برای دختران (استروژن) و بیضه ها برای پسران می شود (تستسترون).

استروژن در رشد و توسعه ویژگی های جنسی دختران دخیل است ، تستسترون مسئول رشد ویژگی های جنسی مردانه است. چرا این فرآیند در بعضی از کودکان آغاز می شود ، بستگی دارد به اینکه آیا آنها بلوغ مرکزی زودرس یا بلوغ زودرس خارجی دارند یا خیر.


پیامدهای بلوغ زودرس

بلوغ زودرس در کودکان ممکن است مشکلات جسمی و روحی زیادی دربرداشته باشد که در زیر به آنها اشاره می کنیم.

پیامدهای بلوغ زودرس

چرا بلوغ زودرس نگران کننده است؟

1. کوتاهی قد

اگرچه کودکانی که به بلوغ زودرس دچار می شوند ، اغلب نسبت به سن خود قد بلندتری دارند ، اما در بزرگسالی کوتاه قد می شوند ، چرا؟ زمانی که مراحل بلوغ به پایان می رسد ، رشد نیز متوقف می شود. وقتی که بلوغ زودرس ، زودتر از بلوغ طبیعی به پایان می رسد ، رشد این کودکان در سنین پایین تر متوقف می شود. در نتیجه گاهی اوقات قد این کودکان کوتاه تر از آنی می شود که در بلوغ طبیعی از آنها انتظار می رود.

2. مشکلات رفتاری

نتایج برخی از مطالعات نشان از ارتباط بلوغ زودرس و مشکلات رفتاری دارد ، به خصوص در کودکانی که تأخیر در رشد دارند. با این حال بسیاری از متخصصان احتمال صحت این نتایج را ضعیف می دانند.

3. فعالیت های جنسی در سنین پایین تر

اگرچه این امر احتمال دارد که والدین را بسیار نگران کند اما شواهد محکمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

4. استرس

بلوغ به خودی خود دورانی طوفانی است ، حتی اگر به موقع اتفاق بیفتد. بلوغ در بچه های کوچک تر می تواند استرس و فشار بیشتری به همراه داشته باشد. آنها احساس ناخوشایندی پیدا می کنند وقتی می بینند از لحاظ ظاهری با همسالان خود فرق دارند. عادت ماهانه برای دختران 9 ساله و کوچک تر یا کسانی که دچار تأخیر رشد شده اند ، می تواند نگران کننده باشد. والدین می توانند با آموزش کودکان در مورد تغییرات این دوران ، به آنها در سپری کردن این دوره کمک کنند.

5. خطرات دیگر

برخی مطالعات نشان از ارتباط میان بلوغ زودرس در دختران و افزایش اندک خطر ابتلا به سرطان سینه در مراحل بعدی زندگی دارد. با این حال شواهد کاملا مشخص نیستند. برای اثبات این ادعا تحقیقات زیادی باید انجام شود.

نکاتی که باید والدین به یاد داشته باشند

  • نگران شدن درباره بلوغ زودرس کودک تان کافی نیست! شما به عنوان پدر و مادر باید علائم بلوغ زودرس را جدی بگیرید. این علائم باید توسط متخصص غدد کودکان مورد بررسی قرار بگیرند.
  • کودکان و والدین نباید به بلوغ زودرس به چشم یک بیماری ترسناک نگاه کنند.
  • علائمی که ممکن است علائم بلوغ زودرس در نظر گرفته شود ، اغلب به این اختلال ربطی ندارند و خودبه خود حل می شوند.
  • بسیاری از کودکانی که علائم بلوغ زودرس دارند ، هم از لحاظ پزشکی ، هم از لحاظ روانی و هم از لحاظ اجتماعی سالم هستند و مشکلی ندارند.

بلوغ زودرس مرکزی :

علت این نوع بلوغ زودرس اغلب شناسایی نمی شوند. در بلوغ زودرس مرکزی ، فرآیند بلوغ خیلی زود آغاز می شود ، الگو و زمان بندی مراحل فرآیند در غیر این صورت طبیعی است. برای اکثر کودکان مبتلا به این مشکل ، هیچ شرایط پزشکی اساسی وجود ندارد و هیچ دلیل قابل شناسایی برای بلوغ زودرس نیست.

در مواقع نادر ، بلوغ زودرس مرکزی ممکن است از موارد زیر باشد :

  • تومور مغزی یا نخاع (سیستم عصبی مرکزی)
  • وجود یک عیب در مغز در هنگام تولد، مانند تجمع مایع اضافی (هیدروسفالوس) یا یک تومور غیر سرطانی (هامارتما)
  • تابش تشعشع به مغز و یا نخاع
  • آسیب مغز یا نخاع
  • سندروم مککون- سندرم آلبرایت - یک بیماری ژنتیکی نادر است که بر روی استخوان ها و رنگ پوست تاثیر می گذارد و باعث مشکلات هورمونی می شود.
  • هیپرپلازی مادرزادی آدرنال - گروهی از اختلالات ژنتیکی که توسط غدد آدرنالی تولید می شوند.
  • کم کاری تیروئید - شرایطی که در آن غده تیرویید ، هورمون ها را به اندازه کافی تولید نمیکند.

علت بلوغ زودرس مرکزی

بلوغ زودرس نوجوانان به دلیل کم کاری تیروئید

بلوغ زودرس خارجی :

استروژن یا تستوسترون در بدن کودک باعث این نوع بلوغ زودرس می شود. بلوغ زودرس خارجی کم تر رخ می دهد ، بدون دخالت هورمونی در مغز شما (GnRH) که به طور معمول شروع بلوغ را تحریک می کند.

در عوض ، علت انتشار استروژن یا تستوسترون در بدن به خاطر مشکلاتی در تخمدان ، بیضه ها ، غدد آدرنالی یا غده هیپوفیز ، است. در دختر و پسر ، وجود این موارد ممکن است به بلوغ زودرس منجر شوند :

  • یک تومور در غدد آدرنالی یا در غده هیپوفیز ، استروژن و تستوسترون را آزاد می کند.
  • سندروم مککون- آلبرایت ، یک اختلال ژنتیکی نادر که بر رنگ پوست و استخوان پوست تاثیر می گذارد و باعث مشکلات هورمونی می شود.
  • قرار گرفتن در معرض منابع خارجی استروژن یا تستوسترون ، مانند کرم یا پمادها

در دختران ، بلوغ زودرس خود نیز می تواند همراه با موارد زبر باشد :

در پسران ، بلوغ زودرس نیز ممکن است توسط این موارد ایجاد شود :

  • وجود تومور در سلول هایی که اسپرم را تولید می کنند و یا در سلول هایی که تستوسترون را تولید می کنند.
  • یک اختلال نادر به نام گنادوتروپین - اختلال جنسی زودرس خانوادگی مستقل ، که ناشی از نقص در ژن است و ، می تواند منجر به تولید زودرس تستوسترون در پسران شود که و معمولا بین سنین 1 تا 4 سال می باشد.

عوامل خطر بلوغ زودرس :

عواملی که احتمال بلوغ زودرس کودک را افزایش می دهند ، عبارتند از :

دختر بودن :

دختران به احتمال بیشتری دچار بلوغ زودرس می شوند.

آفریقایی - آمریکایی بودن :

بلوغ زودرس به نظر می رسد که بیشتر کودکان نژادهای آفریقایی - آمریکایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

چاق بودن :

کودکانی که به طور قابل توجهی اضافه وزن دارند ، دارای احتمال بالاتری برای بلوغ زودرس هستند.

عوارض بلوغ زودرس

چاقی نوجوانان از عوامل مهم بروز بلوغ زودرس

عوامل موثر بر ایجاد بلوغ زودرس دختر و پسر

در معرض هورمون های جنسی بودن :

در تماس با استروژن یا کرم یا پماد تستسترون یا سایر موادی که حاوی این هورمون ها (مانند داروی بزرگسالان یا مکمل رژیم غذایی) است، می تواند خطر بلوغ زودرس را افزایش دهد.

داشتن مشکلات پزشکی دیگر :

  • بلوغ زودرس ممکن است یکی از پیچیدگی سندروم مککون - آلبرایت یا هیپرپلازی مادرزادی باشد که شامل تولید غیر عادی هورمون های مردانه (آندروژن ها) است.
  • در موارد نادر ، بلوغ زودرس ممکن است مرتبط با کم کاری تیروئید باشد.
  • پس از دریافت پرتو درمانی از سیستم عصبی مرکزی؛ درمان تشعشع برای تومورها ، سرطان خون و یا شرایط دیگر می تواند خطر بلوغ زودرس را افزایش دهد.

مشکلات بلوغ زودرس :

مشکلات احتمالی بلوغ زودرس ، عبارتند از :

قد کوتاه :

کودکان با بلوغ زودرس ممکن است در ابتدا سریع رشد کنند و بلند شوند ، در مقایسه با همسالان خود. اما چون استخوان های آن ها سریع تر از حد نرمال رشد می کنند ، اغلب زودتر متوقف می شوند. این می تواند باعث شود که آن ها کوتاه تر از میانگین بزرگسالان شوند. درمان زودرس ، به ویژه هنگامی که در کودکان خیلی کوچک رخ می دهد ، می تواند به آن ها کمک کند بلندتر شوند.

مشکلات اجتماعی و احساسی :

دختران و پسرانی که سن بلوغ را زود هنگام شروع می کنند ، ممکن است به شدت از تغییرات در بدن خود آگاه باشند. این ممکن است بر اعتماد به نفسشان تاثیر بگذارد و ریسک افسردگی یا سواستفاده از آنها را افزایش دهد.

پیشگیری از بلوغ زودرس :

برخی از عوامل خطر بلوغ زودرس ، مانند جنسیت و نژاد ، اجتناب ناپذیر هستند اما چنانچه در ادامه این بخش از نم نمک عنوان کرده ایم چیزهایی وجود دارند که شما می توانید برای کاهش احتمال رشد بلوغ زودرس انجام دهید ، از جمله :

  • کودک خود را از منابع خارجی استروژن و تستوسترون دور نگه دارید - مانند داروهای تجویز شده برای بزرگسالان در خانه یا مکمل های غذایی حاوی استروژن یا تستوسترون
  • تشویق کودک برای حفظ وزن سالم

تشخیص بلوغ زودرس :

برای تشخیص بلوغ زودرس ، پزشک این کارها را انجام خواهد داد :

  • بررسی تاریخچه پزشکی خانوادگی و کودکتان
  • انجام تست فیزیکی
  • انجام آزمایش های خونی برای اندازه گیری سطح هورمون
  • تست اشعه ایکس دست و مچ دست کودک نیز برای تشخیص بلوغ زودرس مهم هستند.

اشعه ایکس می تواند به پزشک کمک کند سن مغز استخوان را مشخص کند ، که نشان می دهد آیا استخوان ها خیلی سریع رشد می کنند یا خیر.

راههای تشخیص بلوغ زودرس

بلوغ زودرس چگونه تشخیص داده می شود؟

تعیین نوع بلوغ زودرس :

پزشک کودک نیز باید تشخیص دهد که چه نوع بلوغ زودرسی وجود دارد. برای انجام این کار ، او آزمایش تحریک هورمون آزاد (GnRH) را انجام خواهد داد. در این آزمایش ، یک نمونه خون خواهد گرفت و سپس به کودک شما یک تزریق حاوی هورمون GnRH می دهد.

سپس نمونه های خون بیشتری در یک دوره زمانی مشخص برای بررسی این که چگونه هورمون ها در بدن کودک واکنش می دهند ، انجام می شود. در کودکان با بلوغ زودرس ، هورمون GnRH باعث افزایش هورمون رشد دیگر می شود.

آزمایش اضافی برای بلوغ زودرس مرکزی :

وMR : . MRI مغزی معمولا برای کودکانی که بلوغ زودرس دارند ، انجام می شود تا ببینند که آیا اختلالات مغزی باعث آغاز زودرس بلوغ می شوند یا خیر.

آزمایش تیروئید :

همچنین ممکن است پزشک غده تیروئید کودک شما را آزمایش کند اگر او نشانه ای از عملکرد کند تیروئید نشان دهد (کم کاری تیروئید) ، مانند خستگی ، کندی ، حساسیت زیاد به سرما ، یبوست ، کاهش در عملکرد در مدرسه و یا مشکل در پوست مانند بی رنگ و خشک شدن.

تست های اضافی برای بلوغ زودرس خارجی :

آزمایش های دیگری نیز برای کودکان دارای بلوغ زودرس خارجی برای یافتن علت شرایط آن ها ضروری است. برای مثال ، ممکن است که پزشک تست های خون بیشتری را برای بررسی سطوح هورمون انجام دهد ، یا ممکن است برای چک کردن یک کیست و یا تومور مغزی انجام دهد.

درمان بلوغ زودرس :

هدف اولیه درمان این نوع بلوغ این است که کودک شما را قادر سازد تا به اندازه یک بزرگ سال معمولی رشد کند. درمان بلوغ زودرس به علتش بستگی دارد. با این حال ، در برخی موارد ، هیچ دلیل قابل شناسایی برای بلوغ زودرس وجود ندارد.

در این مورد ، کودک شما ممکن است بسته به سن و سرعت پیشرفت بلوغش ، درمانی را دریافت کند. پزشک ممکن است بخواهد به مدت چند ماه فرزند شما را زیر نظر داشته باشد تا ببیند چگونه او در حال رشد است.

درمان بلوغ زودرس مرکزی :

بیشتر کودکان با بلوغ زودرس محیطی، که در آن هیچ شرایط پزشکی اساسی وجود ندارد، می توان به طور موثر با دارو درمان شود. این درمان به نام درمان آنالوگ GnRH، معمولا شامل تزریق های ماهانه یک دارو، مانند لوپرولیید استات (لوپرون دپوت)، یا تریپتورلین (ترلستار، تریپتودور کیت) است که توسعه بیشتر را به تاخیر می اندازد.

برخی از فرمول های جدیدتر را می توان در فواصل طولانی ارائه کرد.کودک تا زمانی که به سن بلوغ برسد ، این دارو را دریافت می کند. به طور متوسط ، 16 ماه پس از اینکه او دارو دریافت می کند ، فرآیند بلوغ دوباره شروع می شود.

یک گزینه درمانی دیگر برای بلوغ زودرس، یک ایمپلنت هیستلین (وانتاس) است که تا یک سال طول می کشد. این درمان برای بلوغ زودرس، بدون درد و ناراحتی تزریق منظم، موثر است، اما به یک عمل جراحی کوچک نیاز دارد.

ایمپلنت زیر پوست کودک از طریق یک برش در قسمت داخلی بازوی بالایی قرار داده می شود. بعد از یک سال، ایمپلنت از بین می رود و در صورت لزوم، جای خود را با یک ایمپلنت جدید عوض می کند.

درمان یک وضعیت پزشکی اساسی :

اگر یک شرایط پزشکی دیگر منجر به بلوغ زودرس فرزند شما شود ، برای درمان آن لازم است که پیشرفت بلوغ را متوقف کنید. به عنوان مثال ، اگر یک کودک تومور مغزی داشته باشد و باعث بلوغ زودرس می شود ، بلوغ زودرس زمانی متوقف می شود که تومور با عمل جراحی درمان شود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن