ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، حس بویایی و چشایی در کرونا و از دست دادن حس بویایی و چشایی در کرونا چقدر طول می کشد و راهکار بازگشت بوها و طعم های خوش به دنیای کرونایی ها و مداخلات درمانی در مدیریت اختلالات مزمن بویایی و برگشت بویایی بعد از کرونا و درمان حس بویایی بعد ازکویید19 و چند تمرین برای بازگشت حس بویایی بعد از کرونا و دلایل از دست دادن حس بویایی و ارتباط آن با کووید 19 در نم نمک.

از دست دادن حس بویایی و چشایی در کرونا چقدر طول می کشد؟

محققان می گویند افرادی که پس از ابتلا به کووید 19، حس بویایی خود را از دست داده و در صددند تا بار دیگر این حس را بدست آورند به جای درمان با استروئیدها تحت "آموزش بویایی" قرار بگیرند.از دست دادن حس بویایی و چشایی در کرونا چقدر طول می کشد؟از دست دادن حس بویایی و چشایی در کرونا چقدر طول می کشد؟

حس بویایی و چشایی در کرونا

این فرآیندی است که شامل استشمام بوهای مختلف در طی چند ماه برای بازآموزی مغز به منظور تشخیص بوهای گوناگون است.

گروهی از متخصصان بین المللی می گویند که "آموزش بویایی" ساده و ارزان است و برخلاف استروئید درمانی عوارض جانبی بالقوه ندارد.

از دست دادن حس بویایی همراه با تب و سرفه مداوم از اصلی ترین علائم ابتلا به ویروس کروناست.

در بیشتر موارد ، از بین رفتن حس بویایی پس از گذشت دوره بیماری نسبتا سریع بازمی گردد. اما از هر پنج نفر ، یک نفر گفته اند که هشت هفته پس از ابتلا به کووید هنوز با این مشکل روبرو هستند.

یک روش درمانی توسط پزشکان ، تجویز دوره ای از داروها تحت عنوان کورتیکواستروئیدهاست که باعث کاهش التهاب در بدن شده و تاکنون برای درمان بیماری هایی مانند آسم از آن ها استفاده می شود.

اما پروفسور کارل فیلپات از دانشکده پزشکی نورویچ که در این تیم تحقیقاتی حضور داشته ، گفته است موارد کمی وجود دارد که نشان می دهد کورتیکواستروئیدها به کسانی که حس بویایی خود را از دست داده اند ، کمک کرده است.

به گفته پروفسور فیلپات "از آن جا که این قبیل داروها عوارض جانبی بالقوه شناخته شده ای دارند ، توصیه ما این است که نباید در این گونه موارد (از دست دادن حس بویایی بعد از ابتلا به کووید) تجویز شوند. خوشبختانه اکثر افرادی که بویایی خود را از دست می دهند ، خود به خود حس بویایی شان برمی گردد."

از جمله عوارض جانبی استروئیدها می توان به فشارخون بالا ، تجمع مایعات در بدن و مشکلات تغییرات رفتاری و خلقی اشاره کرد.

به جای استروئید درمانی ، پژوهشگران در مقاله ای که در ژورنال آلرژی و رینولوژی به چاپ رسانده اند "آموزش بویایی" را توصیه کرده اند.

این روش شامل استشمام چهار چیز با بوی مشخص ، به راحتی قابل شناسایی و آشناست. به عنوان مثال پرتقال ، نعناع ، سیر و یا قهوه دو بار در روز و به مدت چند ماه است.

پروفسور فیلپات گفته تحقیقات نشان داده که 90 درصد این افراد پس از شش ماه بطور کامل حس بویایی خود را بدست آورده اند.

به گفته او چنانچه در این مدت حس بویایی بازنگشت ، "آموزش بویایی" به بازآموزی مسیرهای بویایی مغز کمک کرده تا بوهای مختلف را تشخیص دهد.

پروفسور فیلپات همچنین افزوده : "هدف از این روش بهبود براساس انعطاف پذیری عصبی است ، یعنی توانایی مغز برای سازماندهی مجدد خود برای جبران یک تغییر یا آسیب."

حس بویایی و چشایی در کرونا

دلیل اصلی از دست دادن بویایی پس از ابتلا به کرونا

به گزارش نم نمک و به نقل از تی ان ، گروهی از دانشمندان آمریکایی به تازگی گزارش دادند دلیل اینکه برخی از افراد پس از ابتلا به کووید-19 نتوانستند حس بویایی خود را بازیابی کنند را دریافته اند. محققان اظهار کردند ، حمله مداوم سیستم ایمنی به سلول های عصبی بویایی و کاهش تعداد آن سلول ها ، دلیل این امر است.

نتایج این مطالعه بینش مهمی در مورد این مشکل آزاردهنده ارائه می دهد. محققان در این مطالعه ضمن تمرکز بر از دست دادن حس بویایی ، دلایل احتمالی زمینه ای سایر علائم طولانی کووید-19 از جمله خستگی عمومی ، تنگی نفس و مه مغزی را که ممکن است توسط مکانیسم های بیولوژیکی مشابه ایجاد شود را نیز بیان کردند.

دکتر "برادلی گلدشتاین"(Bradley Goldstein) نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه دوک گفت : یکی از اولین علائمی که معمولا با عفونت کووید-19 مرتبط است ، از دست دادن بویایی است. خوشبختانه ، بسیاری از افرادی که حس بویایی آنها در مرحله حاد عفونت ویروسی تغییر یافته است ، طی یک تا دو هفته پس از آن بویایی خود را به دست می آورند اما برخی از آنها اینطور نیستند. ما باید بهتر درک کنیم که چرا برخی از افراد پس از آلوده شدن به کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 ماه ها تا سال ها دچار از دست دادن دائمی حس بویایی می شوند.

در این مطالعه ، گلدشتاین و همکارانش در دوک ، هاروارد و دانشگاه کالیفرنیا-سن دیگو ، نمونه های اپیتلیال بویایی جمع آوری شده از 24 نمونه حاصل از 9 بیمار را که از کاهش بویایی طولانی مدت پس از کووید-19 رنج می بردند را تجزیه و تحلیل کردند.

این رویکرد مبتنی بر بیوپسی نفوذ گسترده لنفوسیت های تی را نشان داد که در یک پاسخ التهابی در بافت اپیتلیوم بویایی ، نقش دارند. بافت اپیتلیوم بافتی در بینی است که سلول های عصبی بویایی در آن قرار دارند. نکته قابل توجه این است که این فرآیند التهابی منحصر به فرد به رغم عدم وجود سطوح قابل تشخیص کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 نیز ادامه یافته بود. علاوه بر این ، تعداد نورون های حسی بویایی احتمالا به دلیل آسیب بافت ظریف ناشی از التهاب مداوم کاهش یافته بود.

گلدشتاین گفت : این یافته ها قابل توجه هستند. این فرایند تقریبا شبیه نوعی فرآیند خودایمنی در بینی است. یادگیری اینکه چه نواحی آسیب دیده اند و چه نوع سلول های درگیر هستند ، گامی کلیدی به سوی شروع طراحی درمان است.

گلدشتاین با اشاره به اینکه این مطالعه در حال حاضر در آزمایشگاه او در حال انجام است ، گفت : ما امیدواریم که تعدیل آن واکنش غیرطبیعی ایمنی یا ایجاد فرآیندهای ترمیم در بینی این بیماران بتواند حداقل تا حدی به بازیابی حس بویایی آنها کمک کند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن