ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علائم دیابت بی مزه و علل دیابت بی مزه و دیابت بی مزه در کودکان و دیابت بی مزه در بزرگسالان و علت ابتلا به بیماری دیابت بی مزه و عوارض دیابت بی مزه و درمان خانگی دیابت بی مزه و درمان گیاهی دیابت بی مزه و نحوه انتقال بیماری دیابت بی مزه و آیا دیابت بی مزه مسری است و پیشگیری از دیابت بی مزه و درمان سنتی دیابت بی مزه و داروی درمان دیابت بی مزه در نم نمک.

دیابت بیمزه و علل ، علائم و عوارض آن در کودکان و بزرگسالان

دیابت بی مزه مشکلی ناشی از تولید کافی هورمون آنتی دیورتیک (ADH) است ، که یک هورمونی است که به کلیه ها و بدن کمک می کند تا مقدار آب کافی را حفظ کند. به طور معمول ، هورمون ضددیوردی ، خروجی ادرار کلیه را کنترل می کند. توسط هیپوتالاموس (یک غده کوچک واقع در پایه مغز) ترشح می شود و در غده هیپوفیز ذخیره می شود و سپس به جریان خون منتقل می شود. ADH برای کاهش میزان تولید ادرار ترشح می شود تا کمبود آب اتفاق نیفتد با این حال ، دیابت بی مزه باعث تولید بیش از حد ادرار بسیار رقیق شده و باعث تشنگی زیادی می شود.آیا دیابت بی مزه درمان قطعی دارد؟ + علت و علائمآیا دیابت بی مزه درمان قطعی دارد؟ + علت و علائم

دیابت بی مزه چه فرقی با دیابت شیرین دارد؟

دیابت به معنای دفع ادرار خیلی زیاد است . اگر این ادرار همراه با قند باشد به عنوان دیابت شیرین گفته می شود . به این معنا که به دلیل افزایش قند خون ، دفع ادرار در فرد افزایش پیدا کرده و فرد مکررا برای تخلیه ادرار باید به دستشویی برود . در دیابت بی مزه دفع ادرار افزایش پیدا می کند ، اما قند در ادرار وجود ندارد. بنابراین خیلی از علائم این دو بیماری مشابه است . اما عوارضی که ایجاد می کنند با یکدیگر متفاوت است .

دیابت بی مزه در بزرگسالان

دیابت بی مزه در بزرگسالان

در دیابت بی مزه قند خون بالا نیست و فقط دفع ادرار در یک فرد زیاد شده است . در واقع آب زیادی از بدن دفع می شود . به دنبال دفع زیاد آب از بدن فرد دچار تشنگی و عطش شده و مبتلا به پرنوشی آب می شود . البته این مسئله در مورد افرادی است که مکانیسم تشنگی در آنها سالم است .

اما اگر در یک شرایطی فرد قرار بگیرد که نتواند آب بخورد . مثلا در یک مکانی قرار بگیرد که دسترسی به آب نداشته باشد . یا کودک و نوزادی باشد که نتواند تشنگی خود را بیان کند . یا فردی باشد که دچار کاهش سطح هوشیاری شده و به کما رفته باشد . در این صورت آب از بدن از طریق ادرار دفع می شود ولی فرد نمی تواند آب را جبران کند و بدن دچار کم آبی شدید می شود . وقتی که آب بدن زیاد دفع می شود ، غلظت املاح و خصوصا سدیوم در خون افزایش پیدا می کند . این افزایش غلظت املاح خون باعث بروز احساس تشنگی و خشگی دهان خواهد شد . این افراد حتی شب ها برای خوردن آب بیدار می شوند . در خصوص اکثر این بیماران تمایل به نوشیدن آب خیلی سرد وجود دارد .

در دیابت شیرین هم دفع ادرار زیاد شده و قند به همراه ادرار دفع می شود . در اینجا نیز فرد دچار پرنوشی می شود. اما در این دیابت چون قند که یک ماده شیرینی است از بدن دفع می شود ، فرد دچار کاهش وزن می شود . در دیابت بی مزه ماده انرژی زایی از بدن دفع نمی شود و فقط آب است که دفع می شود . بنابراین فرد دچار کاهش وزن نمی شود . مگر در مورد برخی از افراد که آنقدر آب می نوشند که اشتهای خود را برای خوردن غذا از دست می دهند . در نتیجه یک کمی دچار کاهش وزن می شوند . بچه هایی که دچار این بیماری هستند چون مدام آب خورده و کمتر غذا می خورند در رشد آنها اختلال ایجاد می شود .

این بیماری به گروه های زیر تقسیم می شود :

دیابت بی مزه مرکزی :

تولید ناکافی یا ترشح زیاد ADH می تواند ناشی از آسیب هیپوتالاموس یا غده هیپوفیز ناشی از آسیب های سر ، اختلالات ژنتیکی و سایر بیماری ها ایجاد شود.

دیابت بی مزه یعنی چه

دیابت بی مزه چیست؟

دیابت بی مزه ناخوشی :

عدم پاسخ کلیه به سطح نرمال ADH : می تواند ناشی از داروها یا اختلالات مزمن مانند نارسایی کلیه ، بیماری سلول داسی شکل یا بیماری کلیوی پلی کیستیک باشد.

چه چیزی سبب ایجاد دیابت بی مزه می شود؟ علل ابتلا به دیابت بی مزه در کودکان و بزرگسالان چیست؟

دیابت بی مزه می تواند به علت چندین بیماری ایجاد شود ، از جمله :

  • هیپوتالاموس ناکارآمد (که باعث ایجاد بیش از حد کم ADH می شود)
  • غده هیپوفیز غیروابسته (که نمیتواند ADH را به جریان خون منتقل کند)
  • آسیب به هیپوتالاموس یا غده هیپوفیز در طول عمل جراحی
  • آسیب مغزی
  • تومور
  • بیماری سل
  • انسداد در شریان ها که به مغز می رود
  • آنسفالیت (التهاب مغز)
  • مننژیت (التهاب مننژها ، غشایی که مغز و نخاع را پوشش می دهند)
  • سارکوئیدوز (التهاب نادر غدد لنفاوی و سایر بافتها در سراسر بدن)
  • وراثت خانوادگی

انواع دیابت بی مزه

انواع دیابت بی مزه

علائم دیابت بی مزه چیست؟

مواردی که در ادامه این بخش از سلامت نم نمک گفته می شود شایع ترین علائم دیابت بی مزه هستند با این حال هر کودکی ممکن است علایم مجزایی را تجربه کند.علائم عبارتند از :

  • تشنگی بیش از حد
  • تولید ادرار بیش از حد
  • کمبود آب

نوزادانی که مبتلا به دیابت بی مزه میباشند ، نیز ممکن است علائم زیر را نشان دهند :

  • تحریک پذیری
  • تغذیه ضعیف
  • عدم رشد
  • تب بالا

علائم دیابت بی مزه ممکن است شبیه سایر مشکلات و یا شرایط پزشکی باشد ، همیشه با پزشک فرزندتان برای تشخیص ، مشورت کنید.

علائم دیابت بی مزه

نشانه های دیابت بی مزه

دیابت بی مزه چگونه تشخیص داده می شود؟

علاوه بر یک تاریخچه کامل پزشکی و معاینه فیزیکی ، از جمله مصرف مایعات روزانه کودک ، مصرف غذا ، و تخلیه روده و مثانه ، روش های تشخیصی برای دیابتی ها عبارتند از :

  • آزمایش ادرار
  • آزمایش خون
  • آزمایش محرومیت از آب.
  • اگر دچار کم آبی شوید ، مشاهده خواهید کرد.
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI).

یک روش تشخیصی که ترکیبی از آهنرباهای بزرگ ، رادیوفرکوما و یک رایانه برای تولید تصاویر دقیق ارگان ها و ساختارهای داخل بدن استفاده می شود تا غربال های هیپوفیز را بررسی شود.

دیابت بی مزه بارداری

این نوع دیابت بی مزه فقط در دوران بارداری رخ می دهد زمانی که یک آنزیم ساخته شده توسط جفت ADH مادر را از بین میبرد. همچنین ممکن است این مشکل به علت افزایش سطح مواد شیمیائی هورمون مانند باشد که موجب میشود کلیه ها نسبت به هورمون ضدادراری یا ADH کمتر حساس شوند. جفت نقش مهمی در تبادل مواد مغذی و مواد زائد بین جنین و مادر ایفا می کند. این وضعیت بعد از بارداری باید حل شود.

چطور دیابت بی مزه درمان می شود؟

در صورت عدم درمان در کودکان ، دیابت بی مزه می تواند منجر به آسیب مغزی ، اختلال در عملکرد ذهنی ، عقب ماندگی ذهنی ، بیش فعالی ، کوتاهی و یا بی حسی شود. درمان دیابت بی مزه بسته به علت بیماری دارد.

درمان علت معمولا دیابت بی مزه را درمان می کند.

درمان ویژه برای دیابت بی مزه توسط پزشک فرزند شما بر این اساس ها انجام می شود :

  • سن کودک شما
  • سلامت کلی و تاریخچه پزشکی
  • میزان بیماری
  • تحمل فرزندتان برای داروها

دیابت بی مزه در بزرگسالان

نحوه درمان دیابت بی مزه

روش ها یا درمان های خاص

درمان ممکن است شامل داروهای اصلاح شده هورمون ضدویروسی (که اغلب به عنوان اسپری بینی استفاده می شود) یا داروهایی باشد که باعث تولید هورمون ضددیورتی می شوند. علاوه بر این ، افرادی که مبتلا به دیابت بی مزه میباشند بایستی برای جبران خروجی ادرار بیش از حد خود میزان کاففی مایعات مصرف کنند و یک رژیم کم سدیم داشته باشند. اگرچه کودکان مبتلا به این بیماری نیز باید مقدار زیادی مایعات را بنوشند ، اما باید مراقبت از مصرف سدیم در مایعات آنها انجام شود.

تغییرات در سبک زندگی و تغییرات در رژیم غذایی

تغییرات سبک زندگی در درمان دیابت بی مزه بسیار مهم است. مهمترین مسئله جلوگیری از کم آبی بدن (دهیدراته) است. شما می توانید این کار را با همراه داشتن آب هر کجا که میخواهید بروید ، انجام دهید یا اگر فرزندتان دیابت بی مزه دارد ، در طول ساعت چندبار ، به فرزندتان آب بدهید. پزشک به شما کمک خواهد کرد تا تعیین کنید که چقدر باید هر روز مایعات مصرف کنید.یک کارت هشدار پزشکی در کیف خود داشته باشید یا دستبند پزشکی ببندید تا در صورت بروز موارد اورژانسی دیگران از بیماری شما مطلع شوند. دهیدراته می تواند به سرعت اتفاق بیفتد ، بنابراین اطرافیان شما باید از وضعیت شما مطلع باشند.

چشم انداز دراز مدت برای کودکان مبتلا به دیابت بی مزه چیست؟

دیابت بی مزه می تواند یک وضعیت موقت یا دائمی باشد ، بسته به آنچه باعث بیماری می شود.

کودکان مبتلا به دیابت بی مزه مرکزی می توانند با مدیریت مناسب زندگی کامل و سالمی داشته باشند.

کودکان مبتلا به دیابت بی مزه همچنین می توانند زندگی نسبتا طبیعی با مراقبت و مدیریت مناسب پزشکی داشته باشند ، به خصوص اگر مراقبت های پزشکی در اوایل بروز بیماری شروع شود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
100%

نظر دادن