ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علائم سیفلیس و علل سیفلیس و سیفلیس در کودکان و نحوه تشخیص سیفلیس و سیفلیس در بزرگسالان و علت ابتلا به بیماری سیفلیس و عوارض سیفلیس و درمان خانگی سیفلیس و درمان گیاهی سیفلیس و نحوه انتقال بیماری سیفلیس و آیا سیفلیس مسری است و پیشگیری از سیفلیس و درمان سنتی سیفلیس و داروی درمان سیفلیس در نم نمک.

علل ، علائم و روشهای درمان بیماری سفلیس در خانم ها و آقایان

سیفلیس یک عفونت باکتریایی است که معمولا از طریق تماس جنسی انتقال و گسترش می یابد. این بیماری معمولا با یک زخم بدون درد در دستگاه تناسلی ، روده و یا دهان بروز پیدا می کند.علائم بیماری سیفلیس در زنان و مردان[روش ای درمان]علائم بیماری سیفلیس در زنان و مردان[روش ای درمان]

سفلیس از طریق تماس پوستی ، مخاطی و یا جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود .

پس از عفونت اولیه ، باکتری های سفلیس ممکن است قبل از فعال شدن در بدن شخص جدید ، تا ده ها سال در بدن او به صورت غیر فعال باقی بمانند. بیماری سفلیس در مراحل اولیه قابل درمان است ، حتی گاهی با تزریق یک آمپول پنی سیلین و در صورت عدم درمان بیماری سیفلیس ، ممکن است اندام های مهم بدن مانند قلب و مغز آسیب ببینند و زندگی فرد به خطر بیفتد . سفلیس همچنین ممکن است از طریق مادر به جنین نیز منتقل شود .

عوارض بیماری سفلیس

علت بیماری سفلیس

بیماری سفلیس ناشی از باکتر ای به نام Treponema pallidum است که متداول ترین راه انتقال این بیماری تماس جنسی با فرد مبتلا به سیفلیس است . چنانچه بخش سلامت نم نمک اشاره کرده است این باکتری از طریق بریدگی جزئی و یا ساییدگی پوست و یا غشاهای مخاطی وارد بدن شخص دیگر می شود و سفلیس در مراحل اولیه و ثانویه و گاهی اوقات در اوایل دوره نهان مسری است.

این بیماری با استفاده مشترک از توالت ، وان ، لباس ، ظروف غذاخوری و استخر به افراد دیگر منتقل نمی شود .

پس از درمان این بیماری ، سفلیس دیگر در بدن شخص عود نمی کند و با این حال اگر شخص برای بار دیگر در معرض این باکتری قرار بگیرد ممکن است مجددا به این بیماری مبتلا شود .

علائم بیماری سفلیس در انواع و درجات مختلف

سیفلیس در مراحل مختلفی رشد می کند و علائم هر مرحله با مرحله دیگر متفاوت است . البته ممکن است که علائم در تمام مراحل به ترتیب بروز نکنند و یا حتی شخص مبتلا به این بیماری تا سال ها متوجه هیچ علائمی نشود .

سیفلیس اولیه

اولین علامت سفلیس ، زخم کوچکی به نام چانکر است و این زخم معمولا در ناحیه ای که ویروس از آن طریق وارد بدن شخص می شود ایجاد خواهد شد . در اکثر موارد ، در افراد مبتلا به این بیماری تنها یک عفونت ایجاد می شود اما با این حال در برخی موارد ممکن است چندین عفونت در بدن فرد بیمار ایجاد شود .

چانکر معمولا حدود 3 هفته بعد از ورود باکتری به بدن فرد ایجاد می شود و از آنجایی که این زخم بدون درد است ، بسیاری از افراد مبتلا به سفلیس متوجه زخم چانکر نمی شوند؛ زیرا این زخم معمولا در واژن و یا مقعد شخص ایجاد می شود و چانکر معمولا حدود 3 تا 6 هفته بعد از ایجاد شدن به خودی خود بهبود می یابد .

سفلیس ثانویه

چند هفته بعد از بهبودی زخم چانکر ، جوش های متعددی روی پوست بدن شخص بیمار ایجاد خواهد شد و کم کم تمام بدن او را می پوشاند ، حتی کف دست ها و کف پاها که این جوش ها معمولا بدون خارش هستند و همراه با زگیل در دهان و ناحیه تناسلی شخص ایجاد می شوند. برخی از افراد همچنین دچار ریزش مو ، درد عضلات ، تب ، گلو درد و تورم غدد لنفاوی خواهند شد که این علائم ممکن است هفته ها و یا سال ها بر روی بدن فرد باقی بمانند .

سیفلیس نهفته

اگر بیمار مبتلا به بیماری سفلیس تحت درمان قرار نگیرد این احتمال وجود دارد که بیماری او از حالت ثانویه به مرحله پنهان یا نهفته تبدیل شود. مرحله نهفته ممکن است سال ها ادامه داشته باشد که علائم و نشانه های این بیماری ممکن است هرگز برنگردند و همچنین ممکن است این بیماری به مرحله سوم منتقل شود .

سفلیس ثالث

حدود 15 تا 30 درصد از مبتلایان به سفلیس که تحت درمان قرار نمی گیرند ، وارد مرحه سوم این بیماری می شوند که در مراحل آخر این بیماری ممکن است به مغز ، اعصاب ، چشم ها ، قلب ، رگ های خونی ، کبد ، استخوان ها و مفاصل شخص آسیب برسد و این علائم ممکن است سال ها پس از ابتلا به عفونت اولیه بروز پیدا کند .

سیفلیس مادرزادی

نوزادان متولد شده از مادرانی که مبتلا به بیماری سفلیس هستند ، ممکن است از طریق جفت و یا هنگام تولد به این بیماری آلوده شوند . بیشتر نوزدان مبتلا به سفلیس هیچ علائمی از این بیماری را ندارند ، اگرچه در برخی از موارد ممکن است جوش هایی در کف دست و یا کف پا نوزاد وجود داشته باشد . علائم و نشانه های بعدی ممکن است شامل ناشنوایی ، نا هنجاری های دندان و یا مشکلات بینی در کودک باشد .

با این حال ممکن است ، نوزدان مبتلا به سفلیس زودتر از موعد به دنیا بیایند و هنگام تولد از دنیا بروند و یا بعد از تولد جان خود را از دست بدهند .

بیماری سفلیس در نوزادان

آزمایشات لازم برای تشخیص بیماری سیفلیس

آزمایش خون :

با انجام آزمایش خون می توان بیماری سفلیس را تشخیص داد. این آزمایش ، آنتی بادی های باکتری های ایجاد کننده بیماری سفلیس را تشخیص می دهد که این آنتی بادی ها تا سال ها بعد از ابتلا به این بیماری در بدن شخص مبتلا باقی می مانند ، بنابراین می توان از این آزمایش برای تعیین عفونت فعلی و یا گذشته استفاده کرد .

آزمایش مایع مغزی نخاعیر :

اگر مشکوک به عوارض سیستم عصبی ناشی از بیماری سفلیس باشید ، پزشکتان از طریق نمونه گیری از مایع مغزی نخاعی موجود در استخوان هایتان قادر به تشخیص این بیماری خواهد بود .

راه های پیشگیری از بیماری سیفلیس

چنانچه در بخش سلامت نم نمک میخوانید طبق اطلاعات منتشر شده هیچ واکسنی برای بیماری سفلیس وجود ندارد و بنابراین برای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری ، به نکات زیر دقت کنید :

  • برقراری رابطه جنسی محافظت شده با استفاده از کاندوم : کاندوم خطر ابتلا به ویروس سفلیس را کاهش می دهد .
  • از مصرف مواد مخدر خودداری کنید .
  • در صورتی که همسر شما مبتلا به بیماری سفلیس است حتما به پزشک مراجه کنید تا در صورت مبتلا بودن به این بیماری بتوانید سریعا آن را درمان کنید .
  • قبل از اقدام به بارداری ، بهتر است آزمایشات لازم را انجام دهید تا در صورت مبتلا بودن به این بیماری ، اقدام به بارداری خود را به تاخیر انداخته و تحت درمان قرار بگیرید .

 راههای پیشگیری از بیماری سفلیس

چگونگی درمان بیماری سیفلیس

داروهای شیمیایی

همانطور که گفته شد این بیماری در مراحل نخست ، به راحتی قابل درمان است . درمان ارجح در همه مراحل این بیماری ، پنی سیلین (داروی آنتی بیوتیکی) است که می تواند ارگانیسم ایجاد کننده بیماری سفلیس را از بین ببرد و اگر بیمار مبتلا ، به پنی سیلین حساسیت داشته باشد ، پزشک نوع دیگری از داروهای آنتی بیوتیک را برای شخص تجویز خواهد کرد .

درمان افرادی بیمار که در مرحله اول و دوم بیماری هستند ، شامل تزریق یک پنی سیلین است اما اگر درمان به تاخیر بیفتد ممکن است برای درمان نیاز به دوز های بالاتری از داروی آنتی بیوتیک باشد .

پنی سیلین تنها درمان توصیه شده برای زنان باردار مبتلا به این بیماری است که در صورت داشتن حساسیت به این دارو ، پزشک از یک روند حساسیت زدایی برای بیمار استفاده می کند و البته لازم به ذکر است که حتی در صورت درمان مادر باردار نیز ممکن است جنین به این بیماری مبتلا باشد ، با این حال بعد از تولد نوزاد آزمایشات لازم انجام شده و در صورت مبتلا بودن نوزاد ، درمان های آنتی بیوتیکی برای او اعمال خواهد شد .

واکنش های احتمالی در درمان این بیماری با دارو های آنتی بیوتیکی مانند پنی سیلین شامل تب و لرز ، حالت تهوع و سردرد می باشد که این واکنش ها معمولا بعد از سپری شدن یک روز برطرف خواهند شد .

درمان های خانگی

با احترام به درخواست برخی از شما کاربران از بخش سلامت نم نمک لازم دانستیم که روش های درمان طب سنتی بیماری سفلیس را نیز در این مطلب بگنجانیم پس اگر خواهان بهره مندی از داروهای طبیعی به جای شیمیایی هستید ، می توانید از دارو های طبیعی زیر برای کمک به درمان بیماری سفلیس بهره مند شوید :

  • روغن درخت چای : این روغن دارای خاصیت ضد باکتریایی است که می تواند به برطرف کردن علائم بیماری سیفلیس کمک کند.
  • روغن کوپایبا : گفته می شود که اثرات ضد التهابی این روغن نقش به سزایی در رفع بیماری سفلیس دارد و ازمایشات حیوانی نشان می دهند که این روغن به بهبود زخم های بیماری تفلیس کمک می کنند .
  • چای روبیبوس : نوشیدن این چای می تواند باعث از بین رفتن التهابات ناشی از این بیماری شود .
  • خار زرد یا ساتیاناشی : 10 گرم ساتیاناشی خرد شده را با آب و فلفل مخلوط کنید و به طور منظم برای چند هفته میل کنید و نتیجه مطلوبی بدست خواهید آورد .
  • سیر : سیر یک ماده موثر و ضد عفونی کننده است و یکی از بهترین گزینه ها برای درمان بیماری سفلیس محسوب می شود .
  • پنجه گربه و چای شیرین بیان : چای پنجه گربه ، به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته شده است و چای شیرین بیان دارای خاصیت ضد باکتریایی است اما با این حال ، مصرف چای شیرین بیان برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه نمی شود و بهتر است قبل از مصرف ، از پزشک خود مشورت بخواهید .
  • چای سبز : چای سبز یک گیاه دارویی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بروز عفونت و ابتلا به بیماری های مختلف می شود .

مصرف حداقل 15 روز از ترکیب این گیاهان شفا بخش تاثیر به سزایی در درمان بیماری سفلیس دارد .

عوارض بیماری سیفلیس

سفلیس خطر ابتلا به بیماری ایدز را در فرد مبتلا افزایش می دهد و این بیماری می تواند برای خانم ها در دوره بارداریشان مشکلات مختلفی ایجاد کند . درمان این بیماری در مراحل اولیه آن می تواند از عوارض بعدی آن جلوگیری کند اما نمی تواند آسیب های قبلی را برطرف کند .

در این بیماری ممکن است بر روی پوست ، استخوان ها ، کبد و یا دیگر اعضای بدن برجستگی هایی تومور مانند ایجاد شود که این برجستگی ها پس از درمان با آنتی بیوتیک ها از بین می روند .

مشکلات عصبی

بیماری سفلیس ممکن است مشکلات زیادی در سیستم عصبی شخص مبتلا ایجاد کند ، از جمله :

سر درد ، سکته مغزی ، مننژیت ، از دست دادن شنوایی ، مشکلات بینایی و در برخی موارد نابینایی ، عدم احساس دما ، ناتوانی جنسی در مردان ، بی اختیاری مثانه ، مشکلات قلبی عروقی ، نفخ ، التهاب آئورت( شریان اصلی بدن) و سایر رگ های خونی بدن ، سیفلیس همچنین ممکن است به دریچه های قلب نیز آسیب برساند .

عفونت HIV

در بیماران مبتلا به سفلیس مقاربتی و یا سایر زخم های دستگاه تناسلی ، خطر ابتلا به ویروس HIV ، دو تا پنج درصد افزایش پیدا می کند . در حین رابطه جنسی ، زخم سفلیس ممکن است به راحتی خونریزی کند و راهی آسان برای ورود ویروس ایدز به جریان خون فراهم آورد .

چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود ؟

اگر شما و یا فرزندتان دچار ترشحات غیرمعمول ، زخم و یا جوش های شدید به ویژه در ناحیه کشاله ران شدید ، سریعا به پزشک مراجعه کنید .

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
93.4%

نظر دادن