ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، هر بیماری یا اختلالی که در بدن وجود داشته باشد با انجام تست سلامت ادرار یا قاروره شناسی قابل تشخیص است و بیماری موجود از طریق بررسی رنگ ،بو یا غلظت ادرار مشخص می شود.

تست سلامت قاروره شناسی و تشخیص بیماری با رنگ ادرار ؛ ادرار سالم چه رنگی است؟

قاروره شناسی یکی از مهمترین روش های تشخیص بیماری در طب سنتی است . متخصصان با استفاده از تغییراتی که در بو و رنگ ادرار رخ می دهد به مشکلات سلامتی پی می برند.در حالی که چنانچه در این بخش از سلامت نم نمک شرح خواهیم داد یک رنگ طبیعی دقیق برای حالت "نرمال" وجود ندارد ، اما رنگ ادرار شما باید روی طیف زرد باشد.قاروره شناسی | تشخیص بیماری با رنگ ادرار + رنگ ادرار سالمقاروره شناسی | تشخیص بیماری با رنگ ادرار + رنگ ادرار سالم

به عنوان یک قاعده کلی ، هرچه بیشتر آب بنوشید ، ادرار شما روشن تر خواهد شد. اگر ادرار روشن تر یا سفیدتر شد ، به این معنی است که آب تصفیه شده از طریق کلیه ها ، بیشتر رقیق شده است.ادرار از لحاظ پزشکی به عنوان یک مایع از بدن که توسط کلیه ها و از طریق فرآیندی به نام ادرار کردن ترشح می شود و از طریق مجرای پیشاب دفع می شود ، تعریف می شود.

تست سلامت بدن با ادرار

تاثیر بیماری ها بر روی ادرار

عواملی که روی رنگ و بوی ادرار تاثیر می گذارند

ادرار کردن باعث حذف مواد ناخواسته یا غیر ضروری از خون می شود و ادرار با مدفوع انسان به طور جمعی به عنوان پسماند انسان و یا فضولات انسانی تعریف می شود.غلظت ، بو و رنگ ادرار شما اغلب نشانه سبک زندگی و شرایط سلامتی شما هستند. هر یک از این نشانه ها بسته به آنچه می خورید و می نوشید و بیماری هایی که دارید ، می تواند متفاوت باشد.

  • ادرار شما رنگ زرد خودش را از رنگی به نام اوروکروم می گیرد. این رنگ به طور معمول از زرد کم رنگ تا کهربایی ، بسته به غلظت ادرار تغییر می کند.
  • مصرف داروهای خاصی می تواند ادرار شما را از سبز فلورسنت به آبی تغییر دهد ، و خوردن هویج می تواند به آن یک رنگ نارنجی بدهد.
  • ویتامین ها اغلب باعث زرد روشن تر می شوند ، و یک بیماری بنام پورفیری می تواند باعث شود که ادرار شما رنگ شراب پورت شود.
  • چغندر ، تمشک ، ریواس ، باقالی ، و توت ها برخی از غذاهایی هستند که رنگ ادرار شما را تغییر می دهد.
  • کم آبی شدید نیز می تواند ادرار را به رنگ کهربایی، تغییر دهد.

رنگ ادرار سالم

ادرار سالم چه رنگی است؟

تشخیص سلامت بدن از روی رنگ ادرار ؛ تغییر رنگ ادرار نشانه چیست؟

رنگ های زرد کم رنگ، کهربایی. یا عسلی :

به طور کلی به این معنی است که شما مقدار زیادی نوشیدنی می خورید و یا مواد داروهای دیورتیک مصرف می کنید که بدن را مجبور می کند تا از شر آب اضافی خلاص شوند.

رنگ زرد تیره ادرار :

معمول این است که شما به اندازه کافی مایعات مصرف نمی کنید. بدن شما به مقدار مشخصی از مایعات نیاز دارد ، بنابراین مایعات را جمع می کند و ادرارتان بسیار غلیظ خواهد شد. وقتی این اتفاق بیفتد ، رنگش تیره تر خواهد شد.

تشخیص بیماری با رنگ ادرار

رنگ زرد تیره ادرار به دلیل کمبود مایعات بدن

رنگ سیاه :

این علل می تواند شامل نیتروفارانشن ، مترونیدازول ، کاسکارا یا سنا لاکساتیو ، متوکاربامول ، سوربیتول ، و فنول دریویس کرسول باشد.تزریق آهن عضلانی نیز باعث ادرار سیاه به عنوان اثر خوب دارو است.

رنگ قهوه ای تیره و کولا :

ممکن است از داروهای نظیر کلروکین پریموکین ، آنتی بیوتیک مترونیدازول نیتروفورانتوئین ، لکسانس حاوی کاسکارا یا سننا و متکاربامول ایجاد شود.آسیب ماهیچه ای ناشی از ورزش شدید می تواند به ادرار صورتی یا رنگ کولا و آسیب کلیوی منجر شود.

خوردن بسیاری از باقالی ، ریواس و یا آلوئه ورا می تواند علت ادرار قهوه ای تیره باشد علاوه بر این ، برخی اختلالات کبدی و کلیه ای می تواند ادرار را قهوه ای تیره کند ، که می تواند عفونت های دستگاه ادراری را به همراه داشته باشد.

تست و آزمایش ادرار

تشخیص اختلالات کبدی و کلیه ای با رنگ قهوه ای ادرار

رنگ آبی :

شرایط پزشکی هیپراکلسمی (سندروم دیاپر) می تواند باعث ایجاد ادرار آبی شود ، مانند بیماری هارتنپ.

بی رنگ و بدون هیچ زردی :

اگر ادرار شما کاملا روشن باشد ، ممکن است نشانه آن باشد که آب زیادی می نوشید.به طور کلی ، اگر آنقدر مایعات می نوشید که ادرار شما بی رنگ است ، احتمالا بیش از آنچه که نیاز دارید می نوشید.

سفید ، ابری یا تیره (آلبینوریا) :

عفونت دستگاه ادراری و یا سنگ کلیه می تواند باعث شود که ادرار شما ابری یا تیره به نظر برسد.کیلوریا یک تشخیص احتمالی دیگر است. کیلوریا که ادرار کیلوس نامیده می شود ، یک مشکل پزشکی است که شامل حضورش در جریان ادرار است ، که باعث می شود ادرار سفید به نظر برسد. این یک مشکل است که در میان مردم آفریقا و شبه قاره هند رایج است.

قاروره شناسی در طب سنتی

تغییر رنگ ادرار نشانه چیست؟

رنگ نارنجی :

در برخی موارد ، ادرار نارنجی می تواند نشان دهنده یک مشکل با مجاری ادراری یا مجرای صفرا را نشان دهد ، به خصوص اگر مدفوعتان رنگی باشد. داروهایی که می توانند ادرار را نارنجی کنند ، عبارتند از : متیل اورانژ، داروی ضد التهابی یا داروی شیمی درمانی.

ادرار نارنجی نیز می تواند ناشی از کمبود آب بدن باشد.

رنگ سبز :

برخی از رنگ های غذاهای رنگی می توانند باعث شوند که ادرار شما سبز به نظر برسد ؛ علاوه بر این ، برخی داروها در ادرار رنگ سبز یا آبی را ایجاد می کند ، مثل آمیتریپتیلین ، اندومتاسین (ایندوسین) و پروپوفول (دیپریوان) تولید می کنند.ادرار سبز گاهی در طول عفونت های دستگاه ادراری ناشی از باکتری پسودوموناس رخ می دهد.

تست سلامت بدن با ادرار

تغییر رنگ ادرار به دلیل عفونت های دستگاه ادراری

ادرار بنفش :

تنها علت شناخته شده ادرار بنفش، سندرم کیسه ادرار بنفش است.ادرار بنفش با داروهای گرم - منفی همراه است و معمولا پس از درمان با آنتی بیوتیک ها و تغییر کاتتر حل می شود.

نارنجی مایل به قرمز :

داروها می توانند به ادرار رنگی بین نارنجی متمایل به قرمز بدهند.

رنگ ادرار قرمز یا صورتی :

برخی از مواد غذایی مانند چغندر، توت و ریواس می توانند ادرار شما را رنگ قرمز یا صورتی کنند با این حال، ممکن است در ادرارتان خون داشته باشید. عواملی که می توانند باعث وجود خون در ادرار شوند ، شامل عفونت دستگاه ادراری ، تست ادرار برای سرطان پروستات، سلول های سرطانی و غیر سرطانی، کیست کلیوی، دراز مدت دویدن و سنگ مثانه و صفرا است.

غلظت ادرار

علت وجود خون در ادرار

تشخیص سلامت از روی بوی ادرار :

اگر شما سالم باشید و مایعات زیادی بنوشید ، بیشتر اوقات، ادرار بوی قوی ندارد. بوی ادرار شما معمولا نشانه مستقیمی از یک بیماری نیست، بلکه بیشتر نشانگر غذاهایی است که اخیرا مصرف کرده اید و یا داروهایی که مصرف می کنید. مصرف محصولاتی مانند زعفران، الکل، قهوه، ماهی تن و پیاز می تواند منجر به بوی مختلف در ادرار شود. غذاهای ادویه دار تند اغلب اثر مشابهی دارند ، چون ترکیبات آن ها بدون اینکه به طور کامل در بدن شکسته شوند، از کلیه ها عبور می کنند.

  • ادرار متعفن ممکن است ناشی از وجود باکتری باشد.
  • قارچ - بیماری کبدی و اختلالات متابولیک خاص ممکن است منجر به بوی بد ادرار شود.
  • بوی شیرین ادرار - ممکن است نشانه ای از دیابت کنترل نشده یا یک بیماری نادر متابولیسمی باشد.
  • بیماران مبتلا به دیابت شیرین اغلب گزارش می دهند که ادرار آن ها بوی شیرین می دهند و این به خاطر قند اضافی در بدنشان است.
  • کلامیدیا یک بیماری مقاربتی است که می تواند باعث شود ادرار شما بوی بسیار قوی داشته باشد.
  • برخی از انواع مواد غذایی می توانند بوی ادرار شما را تغییر دهند.
  • مارچوبه یکی از معمول ترین انواع مواد غذایی است.

علت بوی بد ادرار

بوی بد ادرار نشانه چیست؟

تشخیص سلامت از روی غلظت ادرار :

گاهی ممکن است ادرار شما بیش از حد معمول غلیظ به نظر برسد. این ممکن است نتیجه ادرار کردن با فشار بیش از حد معمول باشد، یا گاهی می تواند نشانه ای از نشانه های مربوط به سلامتی باشد، نشانه ای از پروتئین موجود در ادرار که می تواند نشانه ای از مشکل کلیوی باشد.

اگر ادرارتان کف آلود یا فومی بود ، اول ممکن است تحت تاثیر این باشد که مثانه تان خیلی پر شده بود و در برخورد با آب توالت این حالت را شکل بدهد ، اما همچنین می تواند نشانه ای از وجود پروتئین در ادرارتان باشد، مانند آلبومین، و یا می تواند نشانه ای از بیماری کلیوی باشد.اگر این اتفاق برایتان زیاد تکرار می شود - یا در طول زمان بدتر می شود - هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

ادرار و حقایقش :

کلیه ها : در زندگی شما، کلیه هایتان بیش از یک میلیون گالن آب را فیلتر می کنند ، که برای پر کردن یک دریاچه کوچک کافی است.

به طور شگفت آوری اگر یک کلیه تان را از دست بدهید، کلیه دیگر شما می تواند در عرض دو ماه تا 50% بزرگ شود و 2 برابر کار کند.

کلیه و ادرار

فلیتر کردن آب در کلیه ها

غلظت : حدود 91-96% ادرار شامل آب است. ادرار نیز حاوی مجموعه ای از نمک های غیرآلی و ترکیب های آلی شامل پروتئین ها، هورمون ها، و طیف وسیعی از متابولیت هایی هستند که به بدن عرضه می شود.

تولید ادرار : میزان ادراری که در طی یک روز تولید می شود ، حدود 1.4 لیتر است که در افراد مختلف از 0.6 تا 2.6 متغیر است.تولید ادرار بستگی به عواملی چون رطوبت آب بدن ، میزان فعالیت ، عوامی محیطی ، وزن و سلامت فرد دارد. تولید بیش از حد و یا کم ادرار نیاز به توجه پزشکی دارد.

چگالی : ادرار انسان ، چگالی خاصی بین 1.003 - 1.035 دارد. انحرافات ممکن است با اختلالات ادراری همراه باشد.

سطح PH ادرار : سطح pH ادرار انسان معمولا در محدوده 5.4-7 با میانگین 6.2 می باشد.

آزمایش ادرار : آزمایش ادرار UA یک سری آزمایش های انجام شده بر روی ادرار است و یکی از رایج ترین روش های تشخیص پزشکی است. بخشی از این تست می تواند با استفاده از نوارهای تست ادرار خانگی انجام شود که در آن نتایج آزمون را می توان به صورت تغییرات رنگ آن ها خواند.

چک لیست آزمایش ادرار، غلظت و محتوی ادرار را بررسی می کند و برای ردیابی و یا مدیریت طیف گسترده ای از اختلالات پزشکی، مانند عفونت های دستگاه ادراری (مجاری ادراری)، بیماری های کلیوی، و نیتریت ها و همچنین پاتوژن مضر به کار می رود.

در مورد ادرار

آزمایش ادرار از رایج ترین روش های تشخیص پزشکی

ترکیبات : تحقیقات نشان داده اند که در ادرار حدود 3،079 عنصر وجود دارد. 72 مورد از این ترکیبات با باکتری ساخته می شوند ، در حالی که 1453 عنصر دیگر از خود بدن می آیند. 2282 عنصر دیگر از رژیم ، دارد ، لوازم آرتیش و محیط می آید.

نکته : اگر نگران رنگ ، بو و غلظت ادرارتان هستید ، به پزشکتان مراجعه کنید.

اگر فکر می کنید در ادرارتان خون وجود دارد و یا ادرار تیره ای دارید و پوست و چشمانتان رنگ زردی گرفته ، فوری باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر نمی توانید رنگ غیر معمول ادرار خود را که ناشی از غذا است، به عنوان اثر جانبی دارو و یا از آب بدنتان توضیح دهید ، به پزشک مراجعه کنید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن