ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علائم صدا بیزاری و علل صدا بیزاری و میسوفونیا در کودکان و صدا بیزاری در بزرگسالان و علت ابتلا به بیماری صدا بیزاری و عوارض صدا بیزاری و درمان خانگی میسوفونیا و درمان گیاهی صدا بیزاری و نحوه رفع بیماری صدا بیزاری و آیا صدا بیزاری خطرناک است و پیشگیری از میسوفونیا و درمان سنتی صدا بیزاری و داروی درمان صدا بیزاری در نم نمک.

آیا سر و صدای غذا خوردن شما را اذیت میکند؟

اگر شما در کنار کسی که با صدای بلند سوپ را میخورد و یا یک کنار کسی که با صدای بلند نفس می کشد آزرده می شوید; بدانید که به هیچ وجه تنها نمی باشید ، زیرا شما یکی از تعداد زیاد افرادی هستید که از بیماری مغزی غیرعادی به اسم میسوفونیا رنج میبرید. چنانچه در این بخش از سلامت نم نمک خواهیم گفت میسوفونیا به معنی رنج کشیدن و نفرت از صدای غذا خوردن جویدن آدامس بلند نفس کشیدن و... می باشد که اولین بار در سال 2001 نامگذاری شد.علت و علائم میسوفونیا(بیماری صدا بیزاری) + درمانعلت و علائم میسوفونیا(بیماری صدا بیزاری) + درمان

صدابیزاری ، صدابیزاری گزینشی ، یا میسوفونیا (به انگلیسی : Misophonia) یا تنفر از صدا ، اختلالی عصبی است که فرد مبتلا به آن با شنیدن بعضی صداهای خاص دچار احساسات منفی شدیدی مانند عصبانیت ، گریختن ، تنفر و انزجار می شود. این صداها می توانند آرام یا بلند باشند.

دلیل عصبانی شدن هنگام غذا خوردن دیگران چیست؟

سالها بعد دانشمندان به اینکه میسوفونیا یک بیماری می باشد شک داشتند ولی در حال حاضر یکی از تیمهای محقق دانشگاه نیوکسل ثابت کردن که بیماری میسوفونیا در بدن هر شخص متفاوت می باشد . در تهیه گزارشی از روزنامه رایج بیولوژی ، دانشمندان به این نتیجه رسیدند افرادی که از بیماری میسوفونیا رنج می کشند هنگام رنج کشیدن تغییراتی در فعالیتهای ذهن آنها روی می دهد. تصویر برداری از مغز نشان داد افرادی که شرایط غیرعادی دارند مکانیزم کنترل احساسات آنها باعث می شود مغز آنها با شنیدن صداهایی مانند نفس کشیدن و امثال آن فعالیت های انجام دهد که باعث رنجاندن آنها شود.

میسوفونیا علت رنج بردن از صدای غذا خوردن

میسوفونیا علت رنج بردن از صدای غذا خوردن

نشانه ها

مبتلایان به صدابیزاری معمولا با شنیدن صداهایی مانند :

  • جویدن آدامس
  • تخمه شکستن
  • صاف کردن گلو
  • هورت کشیدن
  • سرفه یا فین فین کردن مداوم
  • تایپ کردن
  • صدای تق تق مداوم

دچار عصبانیت شده و میل شدیدی به ترک محیط پیدا می کنند. محرک های دیداری مثلا تکان های مداوم پا یا دست دیگران در اثر بی قراری ، دیدن فرد در حال جویدن آدامس یا جویدن ناخن هم می توانند عامل تحریک عصبی این افراد شوند. هر فرد به دسته خاصی از محرک ها حساسیت نشان می دهد و میزان حساسیت فرد به هر کدام از محرک ها متفاوت است.

این احساسات منفی می تواند از متوسط تا زیاد باشد و حتی به اضطراب یا عصبانیت تمام عیار تبدیل شود. همچنین احساس نیاز به ترک سریع مکان هم معمول است. فرد در مواجهه با محرک ها ممکن است دچار آشفتگی ، حالت تدافعی یا تهاجمی شود. فرد ممکن است با تقلید و شکلک درآوردن ، دور کردن خود از محرک یا نشان دادن خشم و عصبانیت به شخص ایجاد کننده محرک واکنش نشان دهد.

بعضی افراد مبتلا به صدابیزاری تلاش می کنند تماسشان را با محل یا افراد و موقعیت هایی که آن ها را در معرض محرک ها قرار می دهند محدود کنند. متأسفانه این امر همیشه ممکن نیست. در بیشتر موارد نزدیکترین افراد به فرد مبتلا ، ایجادکننده بدترین محرک ها (که در صدر آن ها صداهای ایجاد شده از دهان قرار دارد) هستند.

چرا صدای غذا خوردن دیگران شما را اذیت می کند

دلیل عصبانی شدن در زمان غذا خوردن دیگران

فرد مبتلا به صدابیزاری ممکن است روابط اجتماعی خود را محدود کند ، تا جایی که روابط شخصی اش دچار مشکل یا حتی قطع شود. وجود محرک ها در محیط کار می تواند باعث شود فرد مبتلا ساعات کاری خود را کاهش دهد یا منجر به ترک شغل شود. افراد مبتلا ممکن است از واکنش های خود احساس گناه کنند ، خودداری فرد از بیان مشکل برای خانواده و دوستان ممکن است آن ها را دچار سردرگمی کند زیرا این افراد نمی توانند بفهمند چرا فرد این احساسات منفی را نشان می دهد زیرا از نظر آن ها دلیلی برای چنین واکنش های قوی ای در این موارد وجود ندارد.

مکالمه مداوم و باز افراد مبتلا با افراد خانواده می تواند باعث کاهش تنش شود.هر فرد به دسته خاصی از این محرک ها حساسیت نشان می دهد و نسبت میزان حساسیت فرد به هر کدام از محرک ها متفاوت است . اختلال این سندرم می تواند ژنتیکی باشد و علت آن ، اختلال در عملکرد قشر سینگولیت و انسیولار مغزی است. این بیماری معمولا قبل از بلوغ جنسی ، بین سنین 9 تا 13 سال اتفاق می افتد و بروز آن در دختران بیشتر از پسران است. 

علل

برخی تحقیقات نشان می دهد که میسوفونیا ژنتیکی است و بیشتر به صداهای دهانی مربوط می شود.

این اصطلاح در سال 2000 و در تمایز با اختلال هراس از صدا (فنوفوبیک) و برای کسانی به کار رفت که اعصاب شان با صدا تحریک می شد پیشنهاد شد. محققان معتقدند که نفرت از صدا ، به خود صداها مربوط نمی شود. بلکه می تواند ناشی از خاطرات ناخوشایندی باشد که در کودکی برای فرد اتفاق افتاده است.

تمایز از بیماری های مشابه

تفاوت میزوفونیا با فنوفوبیا یا هایپراکوسیس در این است که فرد مبتلا به شنیدن صداهای خاصی (و نه فرکانس های صوتی خاصی) هرچند آرام و کوتاه حساس است ، بنابراین معمولا مبتلایان به میزوفونیا قرار گرفتن در محیط های شلوغ و پر سر و صدا را که باعث حذف محرک ها می شوند ترجیح می دهند.

درمان

در حال حاضر هیچگونه درمان عمومی برای این بیماری شناخته شده نیست و تحقیقات به کندی در حال انجام است. استفاده از گوشی های عایق صدا ، گوش دادن به موسیقی یا نویز سفید برای مواجهه با محرک ها معمول است. در حال حاضر تحقیقات روی روش های درمانی مانند درمانِ شناختی رفتار و درمان تمرین با وزوز گوش ادامه دارد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(12 رای)
88.4%

نظر دادن