ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علائم ویروس کوکساکی و اکو ویروس و ویروس کوکسی و درمان بیماری دست پا دهان در طب سنتی و عکس بیماری دست پا دهان و علایم بیماری دست پا دهان در بزرگسالان و درمان خانگی ویروس دست پا دهان و ویروس پوستی جدید و ویروس هرپانژین در نم نمک.

هر آنچه باید در مورد ویروس کوکساکی بدانید

بیماری دست ، پا و دهان (HFMD) یک بیماری ویروسی است که با بروز بثورات پوستی و جوش های تاولی در ناحیه دست و پا و دهان شناخته می شود. ویروس کوکساکی (Coxsackie A) و انتروویروس 71 (EV71) ایجاد کننده این بیماری هستند.علائم ویروس کوکساکی(بیماری دست پا دهان) + درمان خانگیعلائم ویروس کوکساکی(بیماری دست پا دهان) + درمان خانگی

ویروس کوکساکی عضوی از خانواده پیکورناویروس ، از ویروس ها است. ویروس کوکساکی زیر مجموعه ای از انتروویروس هستند که دارای یک رشته واحد از اسید ریبونوکلییک (RNA) برای مواد ژنتیکی خود می باشند. انتروویروس همچنین به عنوان پیکورناویروس ، pico به معنی "کوچک" نامیده می شوند.این ویروس اولین بار در سال 1948 توسط جی دالدورف در شهر نیویورک کشف شد.

ویروس کوکساکی چیست؟

ویروس کوکساکی با بدن چه می کند؟

انواع مختلف ویروس کوکساکی چه هستند و چه چیزهایی می توانند موجب آن شوند؟

ویروس کوکساکی به دو گروه قابل تفکیک هستند ، A (cva) و B (CVB) ، که براساس تاثیرات آن ها بر روی موش تازه متولد شده (ویروس کوکساکی A) منجر به آسیب ماهیچه ای ، فلج و مرگ می شود. ویروس کوکساکی B سلول های میزبان را آلوده می کنند و باعث آسیب ارگان های بدن می شود.

بیشتر از 24 نوع شروتایپ ویروس وجود دارد. ویروس کوکساکی ، سلول های میزبان را آلوده می کند و باعث شکستن آن ها می شود.ویروس های نوع A باعث هرپانژین (تاول های دردناک در دهان ، گلو ، دست ها ، پاها و یا در تمام مناطق) می شود. بیماری های دست ها ، پا و دهان (HFMD) نام رایج این عفونت ویروسی است.

ویروس کوکساکی (A16 (CVA16) اغلب عفونت های HFMD را در آمریکا ایجاد می کند ، که معمولا در کودکان (سن 10 سال و کم تر) رخ می دهد ، اما بزرگسالان نیز می توانند این مشکل را توسعه دهند.

این بیماری در کودکان نباید با "بیماری پا و دهان" که معمولا در حیوانات سمی یافت می شود ، اشتباه گرفته شود (برای مثال ، گاو ، خوک و گوزن).

ویروس های نوع A همچنین باعث التهاب پلک ها و ناحیه سفید چشم می شوند (ورم ملتحمه).

ویروس کوکساکی (A6 (CVA6) باعث هرپانژین (تاول دهانی) در نوزادان می شود.

ویروس های تیپ B باعث شیوع پلورودینا مسری می شود (تب ، ریه ، و درد شکمی همراه با سردرد که حدود 2 تا 12 روز طول می کشد).

پلورودینا مسری نیز بیماری بورنهولم نامیده می شود. شش نوع سروتایپ ها از ویروس کوکساکی B وجود دارد.

هر دو نوع ویروس (A و B) می توانند باعث مننژیت ، میوکاردیت و پریکاردیت شوند ، اما این موارد به ندرت از عفونت های ویروسی کوکساکی رخ می دهند.

انتروویروس 71، مانند ویروس کوکساکی نیز باعث HFMD می شود.

در آسیا در جولای 2012، به ویژه در کامبوج ، کودکان مبتلا به انتروویروس 71 (EV - 71) میزان مرگ و میر بالایی به علت آنسفالیت حاد و فلج حاد مثل فلج اطفال ، داشتند. این اپیدمی عمدتا در نوزادان ، کودکان نوپا و کودکان زیر 2 سال است.

ویروس کوکساکی از کجا می اید

ویروس کوکساکی چند نوع است؟

آیا ویروس کوکساکی مسری است؟

بله ، ویروس کوکساکی مسری است. این ویروس ها عمدتا توسط مسیر مدفوع - دهانی و توسط اسپری های تنفسی منتقل می شوند.قطرات ، حاوی ویروس هایی هستند که روی اشیا مثل اسباب بازی یا لوازم آشپزخانه وجود دارند و ممکن است گاهی ویروس ها را به طور غیر مستقیم به افراد غیر عفونی منتقل کنند.

راههای انتقال ویروس کوکساکی

انتقال ویروس کوکساکی

ویروس کوکساکی برای چه مدتی مسری است؟

ویروس کوکساکی در طول اولین هفته علایم ، مسری هستند با این حال ، میکروب های زنده در مناطق تنفسی به مدت سه هفته و سپس در مدفوع 8 هفته پس از عفونت اولیه پیدا شده اند ، اما در طول این زمان ، ویروس ها کم تر مسری هستند.

دوره کمون برای عفونت های ویروسی کوکساکی چیست؟

دوره نهفتگی عفونت های ویروس کوکساکی نسبتا کوتاه است؛ حدود یک تا دو روز طول می کشد و حدود یک تا پنج روز طول می کشد.

علائم و نشانه های عفونت ویروس کوکساکی چیستند؟

شایع ترین علایم و نشانه های عفونت ویروس کوکساکی در ابتدا تب ، اشتهای ضعیف ، و بیماری های تنفسی از جمله گلو درد ، سرفه ، و کسالت (احساس خستگی) هستند. این دوره نهفتگی در حدود یک تا دو روز طول می کشد.

نشانه های ویروس کوکساکی

تب از علائم ویروس کوکساکی

علائم ویروس دست پا دهان یا کوکساکی

مناطق زخم دار در دهان در حدود یک یا دو روز بعد از تب اولیه رشد می کنند و به تاول های کوچکی تبدیل می شوند که اغلب زخم می کنند. بسیاری از افراد مبتلا (معمولا کودکان 10 ساله و کوچک تر) بر روی کف دست ها و کف پاهایشان جوش می زنند.

مناطق دیگری از قبیل باسن و اندام های جنسی ممکن است درگیر شوند. برخی از بیماران ورم ملتحمه را بزرگ می کنند.این نشانه ها معمولا حدود 7-10 روز طول می کشند و شخص معمولا به طور کامل بهبود می یابد.

افراد در حدود یک هفته پس از شروع علایم مسری هستند ، اما تا سه هفته بعد هم احتمال مسری بودنش وجود دارد.در بعضی موارد ، عفونت ممکن است منجر به از دست دادن ناخن ، یا درد ماهیچه های شکمی شود.

این بیماری به ندرت ممکن است باعث مننژیت ویروسی (سردرد ، سفتی گردن) ، میوکاردیت (التهاب ماهیچه قلب) ، پریکاردیت (التهاب و روان شدن مایع بافت اطراف قلب) ، یا التهاب مغزی (التهاب مغز) شود.

عفونت با EV - 71 منجر به بروز بیشتر درگیری عصبی با علائمی نظیر سندرم فلج اطفال ، مننژیت ، آنسفالیت ، سندروم - باره و/یا آتاکسیا می شود.

علائم ویروس کوکساکی

جوش کف دست و پا در ویروس کوکساکی

افراد چگونه به ویروس کوکساکی مبتلا می شوند؟

عفونت معمولا با آلودگی مدفوع - دهانی پخش می شود.مواردی مانند لوازم آشپزخانه ، میز های تعویض پوشک ، و اسباب بازی هایی که در تماس با مایعات بدن هستند ، می توانند حاوی این ویروس باشند.

زنان باردار می توانند به نوزادان خود این ببماری را بدهند بنابراین در دوران بارداری ، زنان باید به متخصص زایمان خود اطلاع دهند اگر علائم عفونت را از خود نشان دهند ، به خصوص اگر آن ها در نزدیکی تاریخ زایمانشان قرار دارند.

ویروس کوکساکی در بارداری

ویروس کوکساکی در زنان باردار

عوامل خطر آلودگی ویروس کوکساکی کدامند؟

عوامل ریسک ابتلا به عفونت ویروس کوکساکی شامل تماس فیزیکی با بیمار مبتلا به علایم HFMD می باشد. عوامل خطر دیگر شامل شرایط زندگی روستایی ، ارتباط با کودکان در مراکز مراقبت از کودکان و وجود تعداد زیادی از کودکان در خانواده می شوند.

ویروس عفونی می تواند در مدفوع ، بزاق ، مایع و ترشحات بینی پیدا شود. حتی بیمارانی که بهبود یافته اند و هیچ نشانه ای ندارند ، ممکن است هنوز برای هفته ها به ویروس مسری مبتلا باشند.

انتقال ویروس کوکساکی

چگونه بزرگسالان به ویروس کوکساکی مبتلا می شوند؟

چه متخصصانی ، بیماری های ویروس کوکساکی را درمان می کنند؟

در اغلب موارد ، اگر درمان لازم باشد ، توسط پزشک اطفال و یا پزشک مراقبت های اولیه انجام می شود با این حال ، در موارد شدید ، متخصصان در مراقبت های ویژه کودکان و بیماری های عفونی ممکن است مورد مشورت قرار گیرند.اگر مشکلات شدید ایجاد شوند (برای مثال ، عفونت قلب یا پلورودینا) ، برخی دیگر مثل متخصصان ریه یا ایست قلبی مورد مشورت قرار می گیرند.

راه درمان ویروس کوکساکی

پزشک متخصص ویروس کوکساکی

آیا برای عفونت ویروس کوکساکی درمانی وجود دارد؟

درمان ویژه ای برای این بیماری خاص وجود ندارد (نشانه ها بدون درمان ضد ویروسی خاصی در حدود دو تا 10 روز حل می شوند). با این حال ، علائم نشانه بر ضد درمان (استامینوفن)که تب و ناراحتی را کاهش می دهد در حال حاضر توصیه شده است.

دهانشویه و اسپری های نیز ممکن است ناراحتی دهانی را کاهش دهند. هم چنین برای جلوگیری از کمبود آب بدن نیز پیشنهاد می شود ، مصرف مایعات توصیه می شود ، با این حال آب میوه های اسیدی ممکن است زخم دهان را تحریک کند.

درمان های خانگی مانند شیر سرد می تواند موجب ناراحتی دهان شود. برخی از پزشکان از دیفن هیدرامین موضعی (بنادریل) - حاوی ژل و یا مایعات را برای برای درمان درد دست و پا استفاده می کنند.

عوارض نسبتا نادر عفونت های ویروس کوکساکی (برای مثال ، عفونت قلب یا مغز) به درمان های فردی خاصی (احتمالا ایمنی بدن انسان) یا آنتی ویروس های خاصی نیاز دارد ، اگر چه این درمان ها نادر هستند و هنوز ثابت نشده اند ؛ این درمان ها اغلب توسط پزشک بیماری عفونی تجویز می شوند.

داروهای ویروس کوکساکی

داروهای درمانی ویروس کوکساکی

آیا جلوگیری از عفونت ویروس کوکساکی ممکن است؟ راه پیشگیری چیست؟

پیش گیری از عفونت های ویروس کوکساکی سخت ، اما ممکن است.با کودکان ، حفظ مراقبت های بهداشتی دقیق تقریبا غیر ممکن است ، اما اعمال خوب مانند شستن دست ها پس از تعویض پوشک یا لمس پوست آلوده ممکن است انتقال ویروس به دیگر اعضای خانواده را کاهش دهد.

تلاش برای تمیز کردن مرتب موارد که کودکان با آن ها ارتباط برقرار می کنند ، به خصوص اسباب بازی ها ، پستانک و هر چیزی که ممکن است در دهان خود قرار دهند ، انتقال ویروس را کاهش دهد.شستن دست ها به طور کلی بهترین روش پیش گیری است.

پیشگیری ویروس کوکساکی

جلوگیری از ابتلا به ویروس کوکساکی

در حال حاضر هیچ واکسنی موجود نیست.

زنان باردار باید از تماس با کودکان (یا بزرگسالان) مبتلا به HFMD اجتناب کنند ، چون برخی مطالعات نشان می دهند که ویروس کوکساکی ممکن است باعث ایجاد عیب و نقص در جنین شود.

اگرچه عفونت و حل این بیماری معمولا فرد را نسبت به عفونت مجدد با نوع ویروسی که این بیماری را آغاز کرده است ، مصون می کند ، اما فرد نسبت به دیگر انواع بیماری ها مصونیت ندارد.

برای مثال ، یک فرد ممکن است نسبت به B4 نوع ویروس کوکساکی مصون باشد ، اما باز هم نسبت به انواع دیگر انواع ویروس کوکساکی آسیب پذیر است (برای مثال ، CVA16). علاوه بر این ، ویروس های دیگری مانند انتروویروس71 و سیتوپاتیک روده ای وابسته به دهان انسان (انعکاس) می توانند علائم HFMD را ایجاد کنند.

در نتیجه این امکان وجود دارد که برخی افراد دارای عفونت های متعدد با علائم HFMD باشند ، حتی با وجود این که عفونت های مکرر هم رخ می دهند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
100%

نظر دادن