ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علت پلاکت خون پایین در حاملگی و علائم پلاکت خون پایین در حاملگی و عوارض پلاکت خون پایین در حاملگی و درمان پلاکت خون پایین در حاملگی و زایمان با پلاکت پایین و کیا تو بارداری پلاکت خونشون پایین بود و حد نرمال پلاکت خون در زنان باردار و پلاکت خون پایین در بارداری و رنج نرمال پلاکت خون در بارداری و کیا با پلاکت پایین سزارین شدن و نشانه های پایین بودن پلاکت خون در بارداری و بالا رفتن پلاکت در بارداری در نم نمک.

علل پلاکت خون پایین در بارداری از علائم تا عوارض و درمان

یک خانم باردار در دوران بارداری خود ممکن است با چالش های پزشکی مختلفی رو به رو شود که یکی از این چالش ها کاهش یافتن تعداد پلاکت های خون و یا ترومبوسیتوپنی است. زنان باردار در دوران بارداری دچار تغییرات جسمی و عاطفی زیادی می شوند و این تغییرات شدید آسیب شناختی در بدن ممکن است منجر به شرایطی مانند ترومبوسیتوپنی شود.علت و علائم پلاکت خون پایین در بارداری و عوارض آن + درمانعلت و علائم پلاکت خون پایین در بارداری و عوارض آن + درمان

ترومبوسیتوپنی یا همان پلاکت خون پایین چیست ؟

پلاکت ها مسئول لخته شدن خون هستند و در دوران بارداری نقش به سزایی دارند . تعداد متوسط پلاکت خون در حالت عادی در یک زن غیر باردار چیزی بین 150000 تا 400000 در هر میکرولیتر خون است و تعداد پلاکت های یک زن در طول بارداری ممکن است به 116000 در هر میکرولیتر خون کاهش یابد اما اگر تعداد پلاکت ها کمتر از این مقدار شوند ، این وضعیت به عنوان بیماری ترومبوسیتوپنی شناخته می شود .

اگر افت میزان پلاکت های خون در یک زن باردار به میزان جزئی اتفاق بیفتد ، ممکن است برای مادر و یا جنین مشکلی ایجاد نشود . اگرچه تعداد پلاکت های خون مادر باردار توسط پزشک و یا ماما بررسی خواهد شد اما با این حال افت شدید تعداد پلاکت های خون ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی در مادر و یا جنین شود بنابراین همانطور که بخش بارداری و نوزاد نم نمک اشاره کرده است به فوریت های پزشکی نیاز خواهد بود .

پلاکت خون بارداری

علل ، علائم و عوارض کمبود پلاکت خون در بارداری

بروز ترومبوسیتوپنی تا چه میزانی در دوران بارداری شایع است ؟

ترومبوسیتوپنی یا تعداد کم پلاکت خون دومین اختلال خونی بعد از کم خونی در دوران بارداری است . به نظر می رسد که 5 تا 8 درصد از خانم ها در دوران بارداری خود به این وضعیت دچار می شوند. ترومبوسیتوپنی در همه موراد منجر به ایجاد مشکلات جدی در بارداری و یا زایمان فرد نمی شود اما بهتر است برای پیشگیری از هر گونه مشکلی نسبت به برطرف کردن این وضعیت اقدام کنید.

چه مواردی منجر به کاهش میزان پلاکت خون در دوران بارداری می شوند ؟

برخی از این دلایل عبارتند از :

- فشار خون بالا :

افزایش فشار خون در یک خانم باردار ممکن است منجر به در معرض خطر قرار گرفتن مادر و جنین شود که این خطر شامل آسیب رسیدن به اندام های مادر و فرزند متولد نشده است و این وضعیت همچنین ممکن است باعث کاهش یافتن تعداد پلاکت های خون در خانم باردار شود.

- ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین :

هپارین دارویی است که برای پپیشگیری از لخته شدن غیر طبیعی خون استفاده می شود که مصرف این دارو در برخی موارد ممکن است منجر به کاهش تعداد پلاکت های خون شود.

- همولیز گلبول های قرمز خون :

این وضعیت پزشکی ناشی از فشار خون بالا است که ممکن است منجر به آسیب شدید کبد شود که آسیب رسیدن به کبد منجر به افت پلاکت خون می شود.

علائم ترومبوسیتوپنی

- اختلال سیستم ایمنی :

به وجود آمدن اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن ممکن است منجر به کاهش یافتن تعداد پلاکت های خون شود که این اختلال ممکن است در اثر ابتلا به برخی بیماری های خود ایمنی مانند هیپاتیت سی ایجاد شود.

- مصرف برخی دارو ها :

دارو های زیادی وجود دارند که ممکن است تولید پلاکت ها را مختل کنند و برخی از این دارو ها که ممکن است در دوران بارداری مورد استفاده قرار بگیرند عبارتند از : ایبوپروفن ، پاراستامول ، و. ... .

- لوپوس اریتماتوز سیستمیک :

این بیماری یک بیماری خود ایمنی است که درآن بدن به سلول های سیستم ایمنی بدن خود حمله می کند و در این بیماری ممکن است مغز استخوان که وظیفه تولید پلاکت را بر عهده دارد مورد هدف قرار گیرد و در نتیجه تولید پلاکت های جدید مختل می شود.

- سرطان :

یک زن باردار ممکن است مبتلا به سندروم های میلوسیپلاستیک و سندروم لنفوپرولیفراتیو باشد که این ها انواع متداول سرطان هایی هستند که ممکن است بر روی بدن یک زن باردار تاثیر بگذارند و منجر به کاهش تعداد پلاکت های خون او شوند.

- انعقاد داخلی عروقی :

این بیماری به دلیل شرایط پزشکی مختلف مرتبط با بارداری ایجاد می شود و این وضعیت ممکن است باعث لخته شدن گسترده خون در بدن شود . لخته شدن خون ممکن است در اثر کاهش تعداد پلاکت های خون اتفاق بیفتد.

عوارض کمبود پلاکت خون

- کم خونی آپلاستیک :

این اختلال خونی در بارداری ممکن است منجر به از بین رفتن کامل مغز استخوان قرمز و در نتیجه کاهش تعداد پلاکت های موجود در خون شود.

- بیماری ایدز :

نوعی بیماری خود ایمنی است که ممکن است بر بدن یک خانم باردار تاثیر بگذارد که در این بیماری ، عفونت باعث تخریب سلول های مغز استخوان می شود و در نهایت موجب کاهش یافتن تعداد پلاکت های خون خواهد شد.

عوارض پلاکت خون پایین در بارداری ؛ درصورت داشتن ترومبوسیتوپنی چه اتفاقی می افتد ؟

اگر قبل از بارداری دچار این وضعیت شده اید ، ممکن است دلیل آن مصرف برخی از دارو ها که باعث کاهش یافتن تعداد پلاکت های خون می شوند ، باشد . این بیماری را می توان از طریق آزمایش های اولیه بارداری تشخیص داد زیرا هیچ آزمایش تشخیصی خاصی برای تعیین علت کم بودن پلاکت های خون وجود ندارد اما با این حال پزشک برای تعیین علت اصلی بروز این وضعیت ، به طور مرتب وضعیت شما را بررسی خواهد کرد و در نهایت با توجه به علائم بیماری تان تحت درمان قرار خواهید گرفت.

در برخی موارد نیز ، نیازی به انجام درمان خاصی برای خانم باردار نخواهد بود.

خطرات ناشی از پلاکت خون پایین در بارداری

خطر اصلی پلاکت خون پایین در دوران بارداری ، افزایش خطر خون ریزی در هنگام زایمان و یا بعد از آن است . در دوران بارداری جریان خون به رحم افزایش پیدا می کند و برای انجام عمل جراحی ، نیاز به برش رگ های خونی اصلی خواهد بود . زنان مبتلا به بیماری ترومبوسیتوپنی در معرض خطر از دست دادن خون بیش از حد هستند .

همچنین در برخی موارد ممکن است خطر آسیب رسیدن به ستون فقرات مادر در حین زایمان نیز وجود داشته باشد .

درمان کمبود پلاکت موجود در خون

درمان این بیماری به شدت به وضعیت آن بستگی دارد و در برخی موارد خفیف ممکن است نیازی به انجام درمان خاصی نباشد اما نیاز است که خانم باردار مرتبا تحت معاینه پزشک قرار بگیرد اما در موارد وخیم تر نیاز به درمان های جدی برای خانم باردار وجود دارد که با تعیین دلیل بروز این وضعیت انجام می شود.

 درمان پلاکت خون پایین

چگونه می توان تعداد پلاکت های خون را به طور طبیعی افزایش داد ؟

با پیروی از راه کار های زیر می توان تعداد پلاکت های خون را افزایش داد :

1. افزایش مصرف چغندر

2. افزایش مصرف ماهی و گوشت

3. مصرف گیاه دارویی آستراگالوس

4. افزایش مصرف مکمل روی

5. ویتامین ب 12 که به طور کلی در گوشت یافت می شود.

6. مصرف ویتامین K که به طور کلی در سبزیجات یافت می شود .

7. مصرف کلروفیل

8. مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C ( مرکبات )

9. از مصرف هرگونه دارو جهت افزایش تعداد پلاکت ها بدون تجویز پزشک خودداری کنید و قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید .

اگرچه بیشتر موارد ترومبوسیتوپنی تهدیدی جدی برای شما و یا فرزندتان ایجاد نمی کند اما اگر به این بیماری مبتلا شده اید ، بهتراست برای جلوگیری از بروز هرگونه اتفاق ناگواری و یا هرگونه عوارض به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن