ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، دندان های شیری مجموعهٔ اولیهٔ دندانی شامل ۲۰ دندان هستند که به تدریج دندان های دائمی جانشین آنها می شود.

آیا دندان آسیاب شیری است؟دندانهای شیری کودکان کدامند؟

دندان های شیری مجموعه اولیه دندانی شامل 20 دندان هستند که به تدریج دندان های دائمی جانشین آنها می شود.دندانهای شیری کودکان کدامند؟ + تعداد و علل نیفتادن دندان شیریدندانهای شیری کودکان کدامند؟ + تعداد و علل نیفتادن دندان شیری

تعداد دندان های شیری 10 عدد در هر آرواره است که به مرور می افتند و 32 عدد دندان دائمی جای آنها را می گیرند. تکامل این دندان ها از دوره جنینی آغاز می شود و بعد از تولد در سنین شش ماهگی در می آیند و تا سن دو و نیم سالگی تکمیل می شوند.

چگونه بفهمیم دندان شیری است

چگونه بفهمیم دندان شیری است؟

دندانهای شیری کودکان کدامند؟

هر انسان در زندگی خود. دو سری دندان (دندانهای شیری و دندانهای دائمی) و سه دوره دندانی (شیری. مخلوط و دائمی) دارد. از حدود 6 ماهگی که اولین دندان شیری در دهان نوزاد رویش میابد. تا سن 6 سالگی که اولین دندان دائمی در دهان می روید را دوره دندانی شیری می گویند. در این دوران فقط دندان شیری در دهان وجود دارد. از 6 تا 12 سالگی به تدریج دندانهای شیری جای خود را به دندانهای دائمی می دهند. این زمان را دوره دندانهای مخلوط می گویند. در حدود 12 سالگی که هیچ دندان شیری در دهان وجود ندارد و فقط دندانهای دائمی در دهان هستند. تا پایان عمر را دوره دندانی دائمی می نامند. البته زودتر درآمدن یا تأخیر در رویش به مدت چند ماه طبیعی است؛ ولی اگر این تأخیر بیش از 9 ماه گردد باید به دندانپزشک مراجعه نمود.

تعداد دندان های شیری

شمار دندانهای شیری 20 عدد است یعنی کودک در هر فک ده دندان دارد و این ده دندان در دو نیمه راست و چپ به صورت قرینه قرار دارد. نام این پنج دندان از خط وسط به طرف عقب عبارتند از : دندان پیش میانی؛ که بطور قراردادی با حرف A نشان داده می شود.

  • دندان پیش طرفی یا B.
  • دندان نیش یا C.
  • دندان آسیاب اول یا D.
  • دندان آسیاب دوم یا E.

تعداد و نوع دندانها در فک بالا و پائین یکسان است. در هر فک نیز تعداد و نوع دندانهای نیمه راست و چپ مشابه هستند.

دندان های شیری کدامند؟

دندان های شیری پیشین : از 6 ماهگی شروع به رویش کرده و حدود 7ـ6 سالگی شروع به افتادن می کنند. تأخیر در رویش یا افتادن دندان های شیری در حدود 6 ماه طبیعی است و در موارد تأخیر زیادتر لازم است با دندانپزشک مشاوره انجام شود.

دندان نیش شیری : در سن تقریبی 18 ماهگی می رویند ولی افتادن دندان شیری نیش در فک بالا و پایین در سنین متفاوتی رخ می دهد ، به طوری که در فک بالا در سن تقریبی 12 ـ 11 سالگی و در فک پایین در سن تقریبی 9 سالگی اتفاق می افتد و دندان نیش دائمی جایگزین می شود.

دندان های آسیاب شیری : نیز در سن حدود 26 ـ 16 ماهگی به تدریج در دهان ظهور پیدا کرده و دندان های دائمی جانشین آنها که دندان های آسیاب دائمی کوچک هستند در سنین 11 ـ 9 سال جایگزین آنها می شوند.

رویش دندان شیری

هرگاه دندان های شیری در موعد خود نیفتند ، می توانند باعث کج یا دیر روییدن دندان های دائمی گردند.

علت افتادن دندان های شیری

علت افتادن دندان های شیری به این خاطر است که دندان های دائمی زیر دندان شیری شروع به رویش کرده و به مرور ریشه دندان شیری را می خورد و این روند تا جایی ادامه پیدا می کند که ریشه دندان شیری به کلی از بین رفته و در آخرین مرحله که دندان دائمی در دهان جوانه می زند دندان شیری می افتد.

گاهی این روند متوقف شده و اختلالی در این مسیر به وجود می آید. آیا تا به حال شنیده اید که در دهان فرد بزرگسالی هنوز دندان شیری هست. هرگاه دندان های شیری در موعد خود نیفتند ، می توانند باعث کج یا دیر روییدن و در مواردی نروییدن دندان های دائمی زیرین گردند.

عوارض زود افتادن دندان های شیری

با آن که اغلب پدر و مادرها برای دندان های شیری ارزشی قایل نیستند و زود افتادن آن ها را مسئله چندان مهمی نمی دانند ، باید بدانیم که : برای صحیح روییدن دندان های دائمی ، هر کدام از دندان های شیری باید تا سن خاصی در دهان باقی بمانند؛ به عنوان مثال دندان های آسیای شیری بایستی تا حدود سن 10 سالگی به طور سالم در دهان کودک نگهداری شوند.

عوارض نیفتادن به موقع دندان های شیری

هرگاه دندان های شیری در موعد خود نیفتند ، می توانند باعث کج یا دیر روییدن و در مواردی نروییدن دندان های دائمی زیرین گردند. در این گونه مواقع بهتر است کودک را نزد دندانپزشک ببرید و علت نیفتادن دندان های شیری و سرنوشت دندان های دائمی زیرین را جویا شوید.

زمان دقیق افتادن دندانهای شیری

زمان دقیق افتادن دندانهای شیری

از دست رفتن زودهنگام یا دیر افتادن دندان شیری می تواند باعث صدمه به دندان دائمی جایگزین شونده شود و ناهنجاری هایی مثل اختلالات تکلمی ، نامرتبی دندان ها ، نمای صورت نامناسب ، مشکلات جویدن ، مشکلات لثه ای و افزایش هزینه های درمانی در آینده شود ، که مشکلات گفته شده درمان های متعددی مثل ارتودنسی ، گفتارـ درمانی ، درمان های لثه ای و… را توسط متخصصان مربوطه طلب خواهد کرد. در موارد از دست رفتن زودهنگام دندان های شیری دندانپزشک قادر است فضای آن را توسط فضای نگهدارنده حفظ کرده و اقدامات درمانی مورد نیاز را انجام دهد یا آن را تحت معاینات مجدد دوره ای قرار دهد.

علل نیفتادن دندان شیری

علل اصلی نیفتادن دندان های شیری از این قرار است :

1- کج بودن مسیر رویش دندان دائمی زیر دندان شیری

2- نبودن دندان دائمی به طور مادرزادی؛ یعنی در بعضی موارد ، فرد به طور ارثی یک تا چند دندان دائمی را ندارد ، در این صورت دندان شیری مربوطه هم نخواهد افتاد.

3- گیر کردن دندان شیری بین دندان های دائمی. این مسئله علل مختلفی ممکن است داشته باشد ، مثل درشت بودن دندان ها و کمبود فضای کافی و تحت فشار بودن دندان ها.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(4 رای)
80%

نظر دادن