ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، ضرب المثل آتش بیار معرکه و داستان ضرب المثل آتش بیار معرکه و آتش بیار معرکه نباشیم و عکس نوشته آتش بیار معرکه و حکایت ضرب المثل آتش بیار معرکه و آتش بیار معرکه کنایه از چیست و داستان واقعی ضرب المثل آتش بیار معرکه و جریان ضرب المثل آتش بیار معرکه چیست و کاربرد ضرب المثل آتش بیار معرکه و ضرب المثل آتش بیار معرکه کجا استفاده می شود و داستان پند آموز ضرب المثل آتش بیار معرکه در نم نمک.

کاربرد ضرب المثل آتش بیار معرکه

این اصطلاح را معمولا در مورد افرادی به کار می برند که در اصل ماجرا و دعوا دخالتی ندارد اما کارش همواره گرم نگه داشتن تنور و آتش اختلاف و مدام هیزم ریختن بر آن است.ریشه تاریخی ضرب المثل آتش بیار معرکه + داستانریشه تاریخی ضرب المثل آتش بیار معرکه + داستان

آتش بیار معرکه

معنی آتش بیار معرکه یعنی چه؟

1- به کسی می گویند که جزو طرفین دعوا نیست اما عامل و مسبب ایجاد دعوا و جدال است!

2- معنی معرکه : معرکه یعنی میدان جنگ ، رزمگاه ، گرفتاری و آشفتگی. معنای دیگرش : عالی ، فوق العاده (فلان غذا معرکه بود.)

در این ضرب المثل معنای اول مد نظر است.

3- یعنی باعث ایجاد اختلاف و خصومت بین افراد می شود اما خودش را عقب کشیده و بی طرف و بی تقصیر میداند. به اصطلاح به این اشخاص ” دو بهم زن ” می گویند.

آتش بیار معرکه

داستان و حکایت ضرب المثل

در گذشته موسیقی رواج چندانی نداشت ، البته به مانند امروز و البته کمی بیشتر مورد بی اعتنایی هم قرار می گرفت. با این حال در مجالس بزم ، از ابزار موسیقی چون دف و ضرب برای ایجاد شرایط طرب و شادی استفاده می شد. همه افرادی که در گروه موسیقی قرار داشتند ، اهل ساز و آواز بودند و سر رشته ای از آن داشتند الا یک نفر.

«دایره نم کن» یا «آتش بیار» کسی بود که هیچ از آواز و ساز نمی دانست اما کارش بس مهم و اثرگذار بود. تا جایی که اگر نبود دستگاه مطربی هم بر چیده می شد. حتما می پرسید چرا؟

دف و ضرب از چوب و پوست تشکیل شده است. در بهار و تابستان این دو ساز پوستشان خشک می شد و در پاییز و زمستان به خاطر باران و رطوبت ، مرطوب بود و منبسط.

«دایره نم کن» فردی بود که در بهار و تابستان ظرف آبی را جلوی خود قرار می داد و پوست این دو ساز را که خشک و منقبض بود ، نمدار می کرد تا صدای بهتری بدهد.

آتش بیار معرکه

از سوی دیگر همین فرد در پاییز و زمستان می شد «آتش بیار» ، باید این دو ساز را بر حرارت آتش می گرفت تا رطوبت آن خشک شود.

از همین رو بود که با اینکه این فرد هیچ از ساز و آواز و مطربی نمی دانست اما نقش مهمی را در دستگاه طرب ایفا می کرد. تا آنجا که دیگران همه چیز را از چشم او می دیدند و گناه اصلی را بر دوش آتش بیار می خواندند که اگر تو نبودی این بساط معرکه و طرب و انحراف پیش نمی آمد!

از همین روست که به کسی هم که در اصل دعوا و مشاجره نقشی ندارد ولی مدام با بدگویی کردن هیزم در آتش اختلافات این و آن می ریزد ، می گویند «فلانی آتش بیار معرکه» است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
46.6%

نظر دادن