ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، ضرب المثل سواره از پیاده خبر نداره و سیر از گرسنه و داستان ضرب المثل سواره از پیاده خبر نداره و حکایت ضرب المثل سیر از گرسنه خبر نداره و داستان واقعی ضرب المثل سواره از پیاده خبر نداره و سیر از گرسنه و جریان ضرب المثل سواره از پیاده خبر ندارد و سیر از گرسنه چیست و کاربرد ضرب المثل سواره از پیاده خبر نداره و سیر از گرسنه و ضرب المثل سواره از پیاده خبر نداره و ضرب المثل شکم سیر و سیر از گرسنه کجا استفاده می شود و داستان پند آموز ضرب المثل سواره از پیاده خبر نداره و سیر از گرسنه در نم نمک.

کاربرد ضرب المثل سواره از پیاده خبر نداره ، سیر از گرسنه

ضرب المثل سواره از پیاده خبر ندارد ، سیر از گرسنه در مورد کسانی که از هم بی خبرند به کار می رود.ضرب المثل «سواره از پیاده خبر نداره ، سیر از گرسنه» + داستانضرب المثل «سواره از پیاده خبر نداره ، سیر از گرسنه» + داستان

سواره از پیاده خبر نداره ، سیر از گرسنه

ریشه ضرب المثل

روزی روزگاری ، سال ها پیش که وسیله مسافرت مردم حیوانات بود مردی به قصد تجارت از شهر خود خارج شد و آذوقه کمی برداشت و سوار بر شترش به دل کوه و بیابان زد. مرد رفت و رفت تا حوالی ظهر که تمام آذوقه و آبی که همراه داشت خورد و دوباره شروع به حرکت کرد. او در دل بیابان پیش می رفت و فکر می کرد که راه را درست می رود و تا قبل از غروب آفتاب به شهر بعدی می رسد ولی هرچه پیش رفت جز شن زار و بیابان هیچ چیز دیگری ندید. مرد کم کم متوجه شد که راه را گم کرده و ممکن است شب در این بیابان تنها بماند.

از سوی دیگر مرد دیگری که صبح زود پیاده از شهرش خارج شده بود ، و راهش را گم کرده بود ، هم در این بیابان بی آب و علف سردرگم شده بود. فقط با این تفاوت که مرد دوم با اینکه پیاده حرکت کرده بود ولی به اندازه یک روز آذوقه و آب در خورجین کوچکش قرار داده بود.

مرد شترسوار همینطور که پیش می رفت ، روی شتر احساس گرسنگی و تشنگی می کرد و به امید پیدا کردن راه حلی به اطراف نگاه می کرد. از دور سیاهی را می دید که در حال حرکت است. با سرعت بیشتری حرکت کرد وقتی نزدیک تر رسید دید فردی آرام آرام و پیاده در حال حرکت است. او خود را به مرد پیاده رساند و سلام کرد و گفت : من در این بیابان گم شده ام و غذایی برای خوردن ندارم. از صبح تا حالا با تکه ای نان زنده مانده ام و آبی هم برای خوردن ندارم. تو غذایی برای خوردن داری؟ مرد پیاده نگاهی به مرد شترسوار کرد و با بدجنسی گفت : خوب برو شترت را بفروش و غذایی برای خوردن بخر. شترسوار گفت : مرد حسابی من حالا گرسنه ام اینجا کسی پیدا می شود که من شترم را به او بفروشم؟ مرد پیاده خیلی خونسرد گفت : خورجین من کوچک است اما من به اندازه آذوقه یک روز خودم در آن غذا گذاشته ام و هیچ کمکی به شما نمی توانم بکنم.

شترسوار عصبانی شد و ضربه ای به حیوان زد از مرد فاصله گرفت کمی که پیش رفت دید دیگر توان تحمل گرسنگی را ندارد و هر آن ممکن است در اثر سرگیجه از روی شتر به زمین پرتاب شود در کنار تکه سنگی ایستاد از حیوان پیاده شد و روی زمین نشست.

کمی که گذشت مرد پیاده به مرد شترسوار رسید ، او را در این حال دید و گفت : تو که نمی توانی حرکت کنی و من هم دیگر توان راه رفتن ندارم. شترت را به من بده تا حداقل من بروم و به شهر برسم. مرد شترسوار گفت : چه خورجین زیبایی رو دوشت داری ، خوب آن را بفروش و با پولش حیوانی برای سواری بخر که مجبور نباشی اینقدر پیاده روی کنی.

مرد پیاده گفت : من در این بیابان از کجا فردی را پیدا کنم که بخواهد خورجین من را بخرد تا به او بفروشم و چارپایی بخرم؟ این را گفت و با عصبانیت خواست که از مرد سواره دور شود که ناگهان چشمش تار شد و از شدت خستگی به زمین افتاد و خورجین اش روی زمین پهن شد.

وقتی هر دو مرد از حال رفتند شتر که تحملش در بیابان زیاد است و آب و غذای کمی نیاز دارد خورجین را به دهان گرفت و در بیابان شروع به حرکت کرد تا به شهری رسید. در ورودی شهر وقتی مردم شتری را با خورجین دیدند فهمیدند فردی در راه مانده و به سراغ آن دو مرد رفتند و آنها را از مرگ حتمی نجات دادند.

سواره از پیاده خبر نداره ، سیر از گرسنه

پیامها

1. کسی که طعم فقر و محرومیت را نچشیده حال فقرا را نمی تواند درک کند.

2. کسی که سختی نکشیده قدر عافیت را نمی داند.

3. مسئولین و کارگزاران حکومت باید زندگی خود را هم سطح مردم عادی بکنند تا از مشکلات آنها باخبر باشند.

کاربرد این ضرب المثل در شماتت و سرزنش انسان بی درد و مرفهی است که دیگران را به صبر و تحمل مشکلات فرا می خواند.

ضرب المثل های هم مضمون

اندوه دلِ سوخته ، دل سوخته داند.

تندرستان را نباشد درد ریش.

خام ، از عذاب سوختگان بی خبر بُوَد.

غم مرگ برادر را ، برادر مُرده می داند.

کجا دانند حالِ ما سبکباران ساحل ها.

مجاوران چه خبر از مسافران دارند.

اشعار هم مضمون
  • بیا سوته دلان گرد هم آییم * که قدر سوته دل ، دل سوته دونه (بابا طاهر)
  • تو را که دیده ز خواب و خمار باز نباشد * ریاضت من شب تا سحر نشسته چه دانی؟ (سعدی)
  • خفته خبر ندارد سر در کنار جانان * کاین شب دراز باشد در چشم پاسبانان (سعدی)
  • گفتن از زنبور ، بی حاصل بود * با یکی در عمر خود ناخورده نیش (سعدی)
ریشه های قرآنی حدیثی

امام علی(علیه السلام) : «مَن کانَ فِی النِعمَةِ جَهِلَ قَدرَ البَلیَةِ؛ کسی که در نعمت باشد ، اندازه گرفتاری را نمی داند».

لغات

ریش : جراحت ، زخم.

خام : ناپخته.

سوته دلان : دونه : می داند.

خُمار : سردرد و کسالتی که پس از نئشه شراب یا هر اعتیادی ایجاد می شود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(8 رای)
55%

نظر دادن