ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، میرزا ملا احمداف و میرزا ملااحمد و فوت میرزا ملا احمداف و بیماری میرزا ملا احمداف و بیوگرافی میرزا ملا احمداف و اخبار میرزا ملا احمداف و حواشی میرزا ملا احمداف و میرزا ملا احمداف کیست و میرزا ملا احمداف کجاست و چه خبر از میرزا ملا احمداف و میرزا ملا احمداف در بیمارستان و علت مرگ میرزا ملا احمداف و درگذشت میرزا ملا احمداف در نم نمک.

درگذشت ایران شناس تاجیک

میرزا ملا احمداف ، محقق و ایران شناس تاجیک در 75 سالگی درگذشت.میرزا ملا احمداف ایران شناس درگذشت + بیوگرافیمیرزا ملا احمداف ایران شناس درگذشت + بیوگرافی

میرزا ملااحمد (ملا احمداف) متولد 20 فوریه 1948 پژوهشگر تاجیک بود. ملااحمد از اعضای آکادمی علوم و اتحادیه نویسندگان تاجیکستان بود و مدتی ریاست انجمن دوستی تاجیکستان و ایران را بر عهده داشت.

به گزارش نم نمک ، میرزا ملا احمداف ، محقق و ایران شناس تاجیک چهارشنبه ، 25 ژانویه درگذشت.

او که 20 فوریه ، یعنی کمتر از یک ماه دیگر 75 ساله می شد ، در آرامستان «سر آسیا» در شهر دوشنبه به خاک سپرده شد.

میرزا ملا احمداف در تاریخ 20 فوریه 1948 در روستای دَردَر ، ناحیه عینی واقع در استان سغد تاجیکستان به دنیا آمده و سال 1969 میلادی دوره دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه ملی این کشور را به پایان رسانده و وارد آکادمی علوم تاجیکستان شد.

وی فعالیت علمی خود را در پژوهشگاه شرق‏ شناسی آکادمی مذکور شروع و سال ‏ها به عنوان سرپرست شعبه ادبیات ایران و افغانستان کار کرد.

سپس سرپرستی شعبه ایران‏ شناسی و هندشناسی و معاونت علمی ریاست پژوهشگاه مزبور را به عهده گرفت و بعد از منحل شدن پژوهشگاه در 1993 در پژوهشگاه زبان و ادبیات رودکی آکادمی علوم تاجیکستان انجام وظیفه کرد.

اپاز سال 2000 تا 2004 ریاست شعبه علمی این پژوهشگاه و از سال 2005 به عنوان معاون دبیر ارشد علمی آکادمی علوم تاجیکستان فعالیت می کرد.

این دانشمند تاجیک بیش از 450 اثر از خود باقی گذاشته و بیش از 30 کتاب درباره شعرا و نویسندگان معاصر و قدیم پارسی زبان منتشر کرده است از جمله گلچین و برگزیده های قابوسنامه ، رباعیات خیام ، اشعار شهریار ، حافظ و رودکی.

میرزا ملا احمداف در پژوهش و بررسی آثار رودکی که در تاجیکستان او را «سردفتر ادبیات فارس و تاجیک» می نامند تخصص داشت. با این حال او درباره دیگر شاعران پارسی زبان مثل فردوسی ، ناصر خسرو ، مولوی ، لاهوتی ، فرخی سیستانی ، فروغی بسطامی و قاآنی شیرازی هم کتاب نوشته و تحقیق کرده است.

او با کتاب های یاد یار مهربان (تهران ، 2001) ، خوبان پارسی گوی (تهران ، 2003) ، اندرزهای رودکی (تهران ، 2008) و صدای آسیا (2011) ، خواننده ایرانی را هم با آثار شاعران معروف تاجیک آشنا کرد.

او عضو هیات تحریریه مجله «رودکی» (تهران) ، فصلنامه علمی-پژوهشی پژوهشنامه تاریخ و مجله موسسه فرهنگی اکو (تهران) بود و مقاله های متعددی در نشریه های معتبر ادبی و پژوهشی ایران منتشر کرده است.

میرزا ملا احمداف یکی از مولفان «تاریخ ادبیات ایران در قرن های 19 و 20» (مسکو ، 1999) بود و آثارش در مسکو ، تهران ، واشنگتن ، باکو ، مشهد ، کراچی ، کابل و تاشکند به طبع رسیده اند.

از دیگر کتاب هایش می توان به «بزرگداشت انسان نیک» و «بیا تا جهان را به بد نسپریم» اشاره کرد

  • تاریخ: چهارشنبه, 05 بهمن 1401
  • برگرفته از: ایسنا

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن