ابراهیم زنگنه پژوهشگر و نویسنده خواف درگذشت + بیوگرافی

ابراهیم زنگنه پژوهشگر و نویسنده خواف درگذشت + بیوگرافی

در این مطلب جدید در سال 1405 و سال 2026 ، ابراهیم زنگنه و فوت ابراهیم زنگنه و بیماری ابراهیم زنگنه و بیوگرافی ابراهیم زنگنه و اخبار ابراهیم زنگنه و حواشی ابراهیم زنگنه و ابراهیم زنگنه کیست و ابراهیم زنگنه کجاست و چه خبر از ابراهیم زنگنه و ابراهیم زنگنه اهل کجاست و ابراهیم زنگنه در بیمارستان و علت مرگ ابراهیم زنگنه و درگذشت ابراهیم زنگنه در نم نمک.

پژوهشگر و نویسنده شاخص خواف درگذشت

ابراهیم زنگنه پژوهشگر و نویسنده شاخص این شهرستان و صاحب تألیفات بسیار در زمینه های فرهنگی و اجتماعی دار فانی را وداع گفت.ابراهیم زنگنه پژوهشگر و نویسنده خواف درگذشت + بیوگرافیابراهیم زنگنه پژوهشگر و نویسنده خواف درگذشت + بیوگرافی

 ابراهیم زنگنه قاسم آبادی فرزند غلام حسین ، زاده سوم تیرماه سال 1314 و به روایتی در 14 تیر 1310 هجری خورشیدی در سن 88 سالگی به دیدار معبود شتافت.

زنگنه قاسم آبادی به عنوان یکی از محققان و پژوهشگران پرکار خراسانی ، پیشگام در امر معرفی و شناساندن پیشینه درخشان خواف و دومین کسی بود که بعد از محمدرضا خسروی نویسنده کتاب «جغرافیای تاریخی ولایت زاوه» تحقیقات گسترده ای پیرامون خواف ، گذشته و مشاهیر و بزرگان آن به انجام رسانیده و اولین فرد خوافی بوده که دست به این کار مهم زده است.

مرحوم زنگنه در خانواده ای متوسط در روستای (شهر فعلی) قاسم آباد و مرکز کنونی بخش جلگه زوزن از توابع شهرستان خواف چشم به جهان گشود.

چون در آن زمان فرهنگ کلاسیک در منطقه خواف وجود نداشت پدرش که مردی بیداردل و روشن ضمیر بود وی را در سن 5 سالگی به مکتب خانه گذاشت و معلم سرخانه ای (خصوصی) برای تدریس او گرفت.

مرحوم زنگنه بعد از 6 ماه قرآن مجید را به خوبی آموخت و سپس به خواندن و نوشتن فارسی در سطح کتب حافظ ، سعدی و شاهنامه پرداخت و سپس مقدمات عربی را در خدمت مرحوم شیخ محمدحسین محرابی آموخت و پیوسته جزء شاگردان ممتاز ایشان بود.

ابراهیم زنگنه از سال 1337 استخدام وزارت فرهنگ وقت درآمد و به عنوان مدیر مدرسه (اولین معلم بومی شهرستان خواف) روستای کُجنه زوزن به خدمت مشغول شد و در سال 1343 به سمت راهنمای تعلیمات منطقه خواف و در سال 1344 به ریاست آموزش و پرورش این منطقه منصوب شد و تا آذرماه 1359 در این سمت باقی بود.

مرحوم زنگنه از دی ماه 1359 با تقاضای شخصی به مشهد منتقل شد و در سمت کارشناسی آموزش بزرگسالان که شامل مقاطع تحصیلی ابتدایی ، راهنمایی و متوسطه بود به کار پرداخت و در سال 1362 نیز با حفظ سمت به عنوان نخستین کارشناس مسئول آموزش استثنائی استان خراسان تعیین شد و در همین مسئولیت ، کلینیک تست هوش کودکان استثنائی را ابداع کرد که برای کودکان در خراسان دایر شد و به توصیه وزارت آموزش و پرورش ، سایر استان ها نیز از این اقدام پیروی کردند.

ابراهیم زنگنه در سال 1360 در مشهد به عضویت اتاق محققان در می آید و مجدانه به تحقیق پرداخت سپس در سال 1366 به عضویت گروه جغرافیایی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی پیوست و در سال 1372 تا 1376 به مدیریت گروه جغرافیای همین موسسه منصوب شد.

وی تاکنون تألیفات زیادی به رشته تحریر درآورده است که تعدادی از کتب وی شامل تاریخ و رجال شرق خراسان جلد اول ولایت خواف ، تاریخ رجال شرق خراسان جلد دوم ولایت خواف ، سیمای هزارساله خواف ، ولایت تربت جام ، تاریخ رجال شرق خراسان ، زوزن بصره کوچک و تاریخ مشهد بزرگ است.

این نویسنده شهیر خوافی پس از تحمل یک بیماری سرانجام در سن 88 سالگی به دیدار معبود شتافت از وی 5 فرزند دختر و 2 فرزند پسر به یادگار ماند.

جواد زنگنه شهرکی داماد مرحوم زنگنه در خصوص زمان و مکان آیین تشییع و تدفین این استاد فقید به ایسنا گفت : مقرر شده پیکر مرحوم زنگنه برای تشییع و تدفین فردا شنبه 26 فروردین 1402 به شهرستان خواف منتقل و پس از تشییع در شهرهای خواف و قاسم آباد ، در زادگاهش شهر قاسم آباد به خاک سپرده شود.

خواف حدود 3000 معلم و بیش از 40 هزار دانش آموز دارد.

نظرات
نظرات