ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در این بخش از نم نمک علت بالا آوردن و استفراغ نوزاد ، فرق بین بالا آوردن و استفراغ نوزاد و نکاتی برای کاهش تعداد و مقدار بالا آوردن شیر در نوزاد را بیان می کنیم.

فرق بالا آوردن و استفراغ نوزاد چیست؟ و کدام استفراغ سالم و کدام خطرساز است؟

استفراغ و بالا آوردن در اغلب نوزادان طبیعی است اما استفراغ کودک در برخی موارد می تواند نشانه ای از یک بیماری یا عارضه جدی باشد. اگر کودکتان هر نوع استفراغی غیر از بالا آوردن خفیف و طبیعی شیر داشت باید دلایل استفراغ کودک را پزشک متخصص کودک تعیین کند ، پس در صورت مشاهده استفراغ مشکل ساز در کودکتان از خود درمانی به شکلی جدی خودداری و به پزشک مراجعه کنید.بالا آوردن و استفراغ نوزاد چه تفاوتی دارند؟ + نشانه استفراغ سالمبالا آوردن و استفراغ نوزاد چه تفاوتی دارند؟ + نشانه استفراغ سالم

در این بخش از نم نمک علت بالا آوردن و استفراغ نوزاد ، فرق بین بالا آوردن و استفراغ نوزاد و نکاتی برای کاهش تعداد و مقدار بالا آوردن شیر در نوزاد را بیان می کنیم.

نکات استفراغ نوزادان

تفاوت استفراغ و بالا آوردن نوزاد

علت بالا آوردن یا استفراغ نوزاد

از علت های بالا آوردن شیرخوران پرخوری است زیرا مادران این نوزادان به محض گریه به او شیر می دهند و کودک به پرخوری عادت می کند. پس هر وقت کودک گرسنه بود به او شیر بدهید و وقتی که کودک دچار استفراغ مکرر و زیاد شد 5/2 الی 3 ساعت بعد به کودک شیر دهید. اگر کودک بالا آورد اما وزن او کاهش نیافت نشانه آن است که او شیر کافی دریافت می کند و مشکلی ندارد و به هیچ دارو یا آزمایشی نیاز نیست.

گاهی مصرف مواد غذایی توسط مادرمانند لبنیات باعث آلرژی یا حساسیت و ریفلاکس طولانی مدت در شیرخوار می شود و این مواد وارد شیرمادر شده و درصورت حساسیت به مواد داخل شیر ، کودک به آن واکنش نشان می دهد. مادران باید زمانی که ریفلاکس شدید است یا در مدفوع کودک خون دیدند از شیرهای هیپو آلرژیک که حساسیت کمتری برای کودک دارند استفاده می کنندو از خوردن غذاهای نفاخ و محرک پرهیز کنند.

نوزاد هنگام خوردن شیر مادر یا شیر خشک هوا را نیز همراه آنها می بلعد ، هوا در مایعی که می خورد گیر می افتد. هوا برای خروج بالا می آید و مقداری از مایع نیز همراه آن و از طریق دهان یا بینی بالا می آید که به شکل استفراغی خفیف دیده می شود.

دستگاه گوارش نوزاد به طور کامل رشد نیافته است و عضلات پایین مری نوزاد که کنترل ورود و خروج شیر را بر عهده دارد ، در حال هماهنگ شدن با سرعت این فرایند باشد ، پس جای تعجب نیست که کودک شما استفراغ می کند.

دلیل بالا آوردن نوزادان

فرق بالا آوردن و استفراغ نوزاد

تفاوت بالا آوردن و استفراغ نوزاد را بشناسید

بین بالا آوردن و استفراغ تفاوت زیادی است که مادران باید این تفاوت ها را بشناسند و بتوانند آن را تشخیص دهند . استفراغ معمولا بعد از خوردن شیر اتفاق می افتد و سبب ناراحتی کودک می شود و با فشار زیادی همراه است . اما بالا آوردن مشکلی برای کودک ایجاد نمی کند و بیشتر اوقات کودک به آن واکنشی نشان نمی دهد .

در استفراغ حجم شیری که از دهان کودک خارج می شود معمولا بیش از شیری است که در هنگام بالا آوردن خارج می شود.اگر در استفراغ منظم و هر روز کودک متوجه وجود خون و یا رنگ سبز در محتویات آن شدید ، حتما به پزشک مراجعه کنید.

برخی از شیر خواران ، از کودکان دیگر بیشتر بالا می آورند اما قرار دادن آنها در حالت نشسته سبب کم شدن استفراغ آنها می گردد و همانطور که در بخش نکات مربوط به نوزاد در نم نمک گفته شده است بالا آوردن در این شیرخواران تا زمان راه رفتن و یا شروع تغذیه آنها قطع می شود.

چرا کودکان استفراغ می کنند؟

بالا آوردن و استفراغ نوزاد با هم فرق می کنند؟

رعایت نکات زیر به کاهش تعداد و مقدار بالا آوردن شیر کمک می کند

با آرامش ، سکوت و در یک محیط شاد به کودک خود شیر دهید .

هنگام شیر خوردن کودک حواس او را با ایجاد صدای ناگهانی ، قطع بی موقع شیر ، نور زیاد و ... پرت نکنید.

در حالت درازکش به کودک خود شیر ندهید.

چند مرتبه آروغ زدن برای کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شود ، الزامی است.

کودک را به مدت 20 تا 30 دقیقه پس از پایان شیرخوردن ، به حالت قائم نگه دارید.

از بازی کردن با کودک و فشار بر شکم او بلافاصله بعد از شیر خوردن ، خودداری کنید.

به کودک خود قبل از گرسنگی شدید و قبل از عصبانیت او ، شیر دهید.

کاهش استفراغ نوزادان

چه چیزی موجب کاهش بالا آوردن و استفراغ نوزاد می شود؟

بالا آوردن و استفراغ نوزاد و نکاتی دانستنی درباره آن

دقت کنید که هنگام شیر دادن به کودک با شیشه شیر ، سوراخ سر شیشه نباید گشاد باشد زیرا در اینصورت شیر با سرعت زیاد وارد دهانش می شود همچنین نباید سوراخ سرشیشه تنگ باشد زیرا کودک را از مک زدن بی نتیجه خسته و عصبانی می کند.

برای اینکه بدانید اندازه سوراخ سر شیشه مناسب است یا خیر ، شیشه را برگردانید و اگر پس از چکیدن چند قطره شیر ، چکیدن قطع شد ، می توانید اطمینان یابید که اندازه سوراخ سرشیشه مناسب است.

بستر نوزاد برای خوابیدن باید با افق زاویه 30 درجه داشته باشد و کودک طوری قرار بگیرد که سر او بالاتر و پا های او پایین ترباشد و هیچ وقت نباید سر نوزاد خم شود. برای ایجاد شیب مناسب یک پتوی کوچک تاشده را زیر بستر نوزاد قرار دهید و هیچگاه از بالشت استفاده نکنید. شیب مناسب بستر کودک سبب می شود هنگام بالا آوردن کودک در طول خواب ، خفگی پیش نیاید.

بعد از پایان شیردهی ، کودک را در آغوش بگیرید و سرش را روی شانه تان قرار دهید و به آرامی پشت او بزنید تا هوای معده اش خارج شود. این کار سبب باز شدن راه گوارشی و خارج شدن هوای بلعیده شده از طریق دهان می شود و با بالا آوردن کمی شیر همراه است .

راه کاهش بالاآوردن نوزاد

عوامل موثر در کاهش بالا آوردن و استفراغ نوزاد

چیزهایی که باید از بالا آوردن و استفراغ نوزاد بدانید

بعد از اتمام شیر خوردن ، کودک بعد از دو دقیقه 2 تا 3 بار بادگلو می زندپس قبل ازباد گلو زدن کودک را به پشت نخوابانید زیرا خروج هوای بلعیده شده دشوارتر می شود پس شیر خوار را به حالت ایستاده یا در حالت خوابیده روی شکم قرار دهید .

لباس و پوشک نوزاد نباید بیش از حد محکم باشند تا به معده نوزاد فشار وارد شود پس هنگام آروغ زدن نوزاد او را روی شانه خود نگذارید .

پس از غذا خوردن ، نوزاد را زیاد تکان ندهید و به مدت نیم ساعت یا بیشتر نوزاد را در حالت راست و صاف نگه دارید.

نگهداری از کودک بعد شیر دادن

نکات مهم برای کاهش بالا آوردن و استفراغ نوزاد

کدام استفراغ سالم است؟

در استفراغ های طبیعی شیرخوار ، نوزاد کاهش وزن و بی اشتهایی پیدا نمی کند و شیر به حالت پنیری بالا می آید اما در استفراغ های ریفلاکس شیر حالت پنیری ندارد و نوزاد چندین بار در روز بالا می آورد همچنین در این نوع استفراغ ها وزن کودک افزایش نمی یابد و علائمی از قبیل خس خس سینه ، تنگی نفس ، سرفه های طولانی همراه کودک است.

کدام استفراغ خطرساز است؟

برخی از علائم و نشانه های موجود بیانگر این است که مشکل نوزاد چیزی بیش از یک بالا آوردن معمولی است. اگر نوزاد علائم زیر را داشت به یک متخصص اطفال مراجعه کنید :

  • افزایش نیافتن وزن
  • بالا آوردن همراه با فشار
  • بالا آوردن مایع زرد یا سبز رنگ
  • وجود خون یا موادی شبیه دانه های قهوه در استفراغ نوزاد
  • امتناع از غذا خوردن
  • وجود خون در مدفوع نوزاد
  • مشکل تنفسی یا دیگر علائم بیماری
  • بالا آوردن در سن شش ماهگی یا سنین بالاتر

استفراغ نوزاد بعد از خوردن شیر خشک

بالا آوردن و استفراغ نوزاد و خطرات آن

آیا بالا آوردن نوزاد نشانه مسئله ای جدی است؟

بیشتر کودکان بالا می آوردند و بالا آوردن در آنها طبیعی است ، اما اگر وزن به اندازه لازم افزایش نیافت ، مراجعه به پزشک الزامی است.

پزشک را با خبر کنید اگر استفراغ نوزاد شما حالت پرتابی دارد.

استفراغ پرتابی یا «استنوسیس پیلوریک» هنگامی ایجاد می شود که ذرات غذا از دهان نوزاد با فشار بیرون بپرد و به اطراف اتاق پرتاب شده یا بریزد. این شرایط به ضخیم شدن ماهیچه های قسمت تحتانی شکم می انجامد و نمی گذارد که غذا به روده کوچک برود.

وجود زردابه سبز رنگ در محتویات استفراغ ممکن است نشانه انسداد روده کوچک نوزاد باشد پس نیاز به بررسی وجود دارد و فورا باید نزد پزشک بروید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن