ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، تقریبا یک هفته پس از اعلام نتایج کنکور سراسری یعنی در دهه دوم مرداد ماه ، سامانه انتخاب رشته برای داوطلبان فعال خواهد شد و داوطلبان می توانند انتخاب رشته خود را انجام دهند.

چگونه انتخاب رشته کنکور را انجام دهم؟

مرحله انتخاب رشته کنکور آخرین و مهم ترین گام برای ورود به دانشگاه است و در این مرحله نتیجه تمام تلاش ها و زحماتی که دانش آموز در طی چند سال اخیر داشته است ، به ثمر خواهد نشست به شرطی که انتخاب رشته کاملا اصولی و مطابق با شرایط و توانایی های داوطلب انجام شود.چگونه انتخاب رشته کنکور را انجام دهم؟ + اصول و نکاتچگونه انتخاب رشته کنکور را انجام دهم؟ + اصول و نکات

زیرا یک انتخاب رشته غلط باعث می شود که تمام زحمات داوطلب را بر باد دهد و از طرف دیگر انتخاب رشته درست در نهایت منجر خواهد شد که داوطلب در رشته ای که علاقمند به آن است ، تحصیل کند. در این موقعیت سوالی که برای داوطلبان ایجاد می شود این است که چگونه یک انتخاب رشته درست داشته باشیم تا پس از پذیرش در دانشگاه ، دچار پشیمانی نشویم ؟ برای همین منظور این مطلب فراهم شده است و در آن به توضیح هر آنچه که باید برای انتخاب رشته بدانید ، پرداخته ایم.

زمان و نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری

تقریبا یک هفته پس از اعلام نتایج کنکور سراسری یعنی در دهه دوم مرداد ماه ، سامانه انتخاب رشته برای داوطلبان فعال خواهد شد و داوطلبان می توانند بر اساس نمره و تراز اکتسابی خود ، با مراجعه به سایت sanjesh.org ، انتخاب رشته خود را انجام دهند. لازم به ذکر است که انتخاب رشته همه دانشگاه ها به جز دانشگاه آزاد از طریق سایت مذکور انجام می شود و برای شرکت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید به سایت azmoon.org مراجعه نمود. زمان انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد معمولا اواخر مرداد ماه می باشد.

  • دفترچه انتخاب رشته کنکور به تفکیک هر یک از گروه های آزمایشی در سایت سنجش قرار داده می شود ولی دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای همه گروه های آزمایشی به صورت مشترک می باشد که توسط سایت رسمی خود دانشگاه آزاد منتشر می شود.
  • برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید به صورت اینترنتی هزینه انتخاب رشته را از طریق خرید کارت های اعتباری ، واریز نمایید.
  • تعداد انتخاب های داوطلبان برای انتخاب رشته دانشگاه سراسری 150 و برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد 100 ، می باشد.

تحلیل و بررسی کارنامه اولیه کنکور سراسری

مهم ترین اصلی که داوطلبان باید از آن اطلاع یابند ، آشنایی با قسمت های مختلف کارنامه است زیرا بدون شناخت و بررسی کارنامه امکان انتخاب رشته وجود نخواهد داشت. توضیحات کارنامه کنکور به شرح زیر می باشد :

رتبه در سهمیه در هر زیر گروه : همانطور که می دانید هر یک از گروه های آزمایشی از چند زیر گروه تشکیل شده اند که برای هر یک از این زیرگروه ها یک رتبه خاص معین می شود و برای انتخاب رشته کنکور سراسری فقط رتبه در سهمیه زیرگروه ها تاثیر دارد. به عنوان مثال رشته پزشکی در زیر گروه یک رشته علوم تجربی قرار دارد و داوطلبی که این رشته را انتخاب کند ، رتبه در زیر گروه یک او برای پذیرش در این رشته بررسی خواهد شد و یا رشته داروسازی در زیر گروه 2 رشته علوم تجربی قرار دارد بنابراین رتبه کسب شده در زیر گروه 2 داوطلب ، معیار پذیرش او خواهد بود.

رتبه کشوری در هر زیر گروه : برای هر یک از زیر گروه یک رتبه کشوری نیز اعلام می شود و شاید برایتان سوال ایجاد شود که این رتبه در چه مواردی تاثیر گذار است ؟ رتبه کشوری تنها برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد تاثیر گذار است. به عنوان مثال اگر داوطلبی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد را انتخاب کند ، به دلیل آنکه رشته مهندسی مکانیک در زیر گروه یک قرار دارد ، بنابراین رتبه کشوری کسب شده در زیر گروه یک او مبنای پذیرش خواهد بود.

نمره کل نهایی : منظور از این عبارت تراز و حدنصاب کسب شده شما می باشد. تراز نهایی با توجه به تعداد داوطلبان کنکور و میزان سختی یا آسانی آزمون به دست می آید و تعیین کننده شانس قبولی شما می باشد.

رتبه کل در سهمیه : این رتبه ماکزیمم نمره کل زیرگروه های هر داوطلب می باشد و فقط برای آگاهی بیشتر داوطلب در کارنامه قید شده است. زیرا برای انتخاب رشته فقط باید به رتبه در سهمیه و رتبه کشوری در هر یک از زیر گروه ها توجه شود.

آخرین رتبه مجاز : دانشگاه های روزانه و نوبت دوم ، ظرفیت پذیرش محدودی دارند بنابراین همه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در این دانشگاه ها نمی باشد و فقط داوطلبانی که رتبه کل در سهمیه آن ها از آخرین رتبه مجاز ، پایین تر باشد می توانند انتخاب رشته این دانشگاه ها را انجام دهند.

وضعیت مجاز بودن : داوطلب برای انتخاب رشته دانشگاه های روزانه ، نوبت دوم ، پردیس خودگردان ، پیام نور و غیر انتفاعی ، دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم ، مجازی و پردیس خودگردان باید مجاز شود و عبارت مجاز در کارنامه شما درج شده باشد ، در غیر اینصورت نمی تواند انتخاب رشته این دانشگاه ها را انجام دهد.

انتخاب رشته کنکور

فرم انتخاب رشته خود را چگونه تکمیل کنیم؟

همه داوطلبان برای انتخاب رشته کنکور سراسری دارای 150 انتخاب و برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد دارای 100 انتخاب می باشند و باید انتخاب های خود را طوری بچینند که شانس قبولی شان افزایش یابد. برگه انتخاب رشته داوطلبان به ترتیب رتبه و تراز آن ها بازرسی می شود و تا زمانی که کل انتخاب ها یک داوطلب ارزیابی نشود ، برگه داوطلب بعدی بررسی نخواهد شد. بنابراین فرم انتخاب رشته شما باید به گونه ای باشد که در هر کد رشته ای که انتخاب شده است ، انتخاب های پایین تر از آن بهتر نباشند.

در واقع باید فرم انتخاب رشته بر اساس شانس قبولی بچینیم و هر چه که به انتخاب های پایین تر نزدیک می شویم ، شانس قبولی در آن ها بیشتر باشد. توجه داشته باشید که شما 150 انتخاب دارید و از لحاظ تعداد هیچ محدودیتی ندارید و با وجود اینکه انتخاب 150 کد رشته ضروری نیست ولی مطمئنا هر چقدر انتخاب های شما بیشتر باشد به همان نسبت شانس قبولی تان نیز افزایش خواهد یافت.

بهترین روشی که برای تکمیل فرم انتخاب رشته وجود دارد این است که انتخاب های خود را به 3 بخش تقسیم کنید ؛ انتخاب های خوش بینانه که 20 الی 30 درصد فرم را شامل است و باید بدون توجه به رتبه و تراز و صرفا به دلیل علاقه انتخاب شوند. انتخاب های منطقی و واقع بینانه که 50 الی 60 درصد از فرم را دربر می گیرد و این انتخاب ها باید کاملا منطبق بر رتبه و تراز کسب شده شما باشد و انتخاب های بدبینانه که 20 درصد آخر فرم شما را شامل می شود و این رشته ها صرفا به دلیل آنکه حتما باید در یک رشته و دانشگاه پذیرفته شوید ، انتخاب می شوند و شانس قبولی شما در این رشته ها بسیار زیاد است.

در چه رشته ها و دانشگاه هایی شانس پذیرش بیشتری داریم ؟

آیا با رتبه ای که به دست آورده ام در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته می شوم ؟ با رتبه ای که دارم در کدام رشته و دانشگاه قبول می شوم ؟ این ها سوالاتی است که بارها توسط داوطلبان کنکور سراسری پرسیده می شود و در پی آگاهی از شانس قبولی خود می باشند. اطلاع از آمار قبولی ها در سال های گذشته به هر داوطلب کمک خواهد کرد که با توجه رتبه ای که دارند ، تخمین رتبه کنند که در کدام رشته محل ها احتمال قبولی برایشان وجود دارد.

مشاوره تحصیلی

منظور از رشته های نیمه متمرکز و دارای شرایط خاص چیست ؟

پذیرش در برخی از رشته ها و دانشگاه ها از جمله رشته های دانشگاه شاهد ، دانشگاه فرهنگیان و ... از شرایط خاصی تبعیت می کند بدین صورت که داوطلب باید علاوه بر به دست آوردن تراز و رتبه لازم در کنکور سراسری ، در مراحل مصاحبه و آزمون عملی نیز نمره مناسبی را کسب کند. بنابراین پذیرش در رشته های نیمه متمرکز از طریق شرکت در مصاحبه امکان پذیر است.

رشته های نیمه متمرکز را می توانید در هر قسمت از فرم انتخاب رشته که می خواهید قرار دهید ولی این موضوع را در نظر داشته باشید که اگر رشته های متمرکز را قبل از رشته نیمه متمرکز قرار دهید و در همان رشته متمرکر نمره لازم را داشته باشید ، دیگر برای مصاحبه رشته نیمه متمرکز پذیرفته نخواهید شد. لذا توصیه می شود در ابتدای فرم انتخاب رشته خود ، رشته های نیمه متمرکز را قرار دهید تا در صورت احراز شرایط ، برای مصاحبه دعوت شوید.

لازم به ذکر است که اگر پس از شرکت در مصاحبه نمره لازم را کسب نکنید ، انتخاب های بعدی فرم انتخاب رشته شما بررسی خواهد شد.

مهم ترین نکاتی که باید برای انتخاب رشته در نطر بگیرید

علاقه : ممکن است رشته هایی که شما به آن ها علاقه دارید با خصوصیات شخصی تان مطابقت نداشته باشد و فقط در نگاه کلی به آن رشته علاقه دارید. به عنوان مثال شاید شما بگویید که به رشته پرستاری علاقمند هستید اما روحیه کار در بیمارستان را نداشته باشید یا فکر کنید که به شغل معلمی علاقه دارید اما پس از چند ساعت تدریس از آن خسته شوید. بنابراین توصیه می شود که در مورد رشته هایی که واقعا به آن ها علاقه دارید ، اطلاعات جمع آوری کنید. مشورت با فارغ التحصیلان رشته های مختلف ، اطلاع از دروسی که باید در دانشگاه بخوانید و ... از راه های جمع آوری اطلاعات هستند.

استعداد : مهم ترین موضوع پس از تعیین علاقه ، بررسی میزان توانمندی و استعداد می باشد زیرا تنها داشتن علاقه کافی نیست و فرد باید هوش و انگیزه لازم برای انجام کار را داشته باشد. برای اینکه بدانید استعداد انجام کاری را دارید یا نه ، باید به چند سوال ساده پاسخ دهید :

  • از انجام کارهای روتین و تکراری (مانند تدریس) لذت می برید یا کار هایی که نیاز به تفکر و تحلیل دارند؟ (مانند رشته های مهندسی)
  • روحیه کاری تیمی و دسته جمعی را دارید یا تمایل دارید کارتان را به تنهایی انجام دهید ؟
  • محیط کاری آرام و منظم را دوست دارید یا هیجان و ریسک کردن را ترجیح می دهید؟

و دیگر سوالاتی که مشخص کننده ویژگی های شما می باشد و باید همه این عوامل را برای انتخاب رشته در نظر بگیرید.

هزینه تحصیل در دانشگاه : همانطور که می دانید تحصیل در همه دانشگاه ها به جز دانشگاه روزانه تنها با پرداخت شهریه امکان پذیر است. بنابراین قبل از انتخاب رشته از شهریه دانشگاه های مختلف اطلاع یابید و دانشگاهی را انتخاب کنید که متناسب با توانایی مالی شما باشد زیرا پس از ورود به دانشگاه و درخواست انصراف ، باید هزینه ای دوچندان پرداخت نمایید.

اولویت انتخاب دانشگاه ها : اگر برای شما سطح علمی دانشگاه مهم است باید بگوییم که دانشگاه های روزانه و نوبت دوم دارای اعتبار مدرک بیشتری هستند و پس از آن دانشگاه آزاد در رتبه سوم قرار دارد. دانشگاه پردیس خودگردان نیز شعبه هایی از دانشگاه روزانه می باشند و دانشجو فقط با پرداخت شهریه امکان تحصیل خواهد داشت .لازم به ذکر است که سطع علمی و استادان دانشگاه های روزانه ، نوبت دوم و پردیس خودگردان یکی است. و دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی برای داوطلبانی که رتبه علمی دانشگاه چندان مهم نیست در اولویت های بعدی قرار دارد و دانشگاه پیام نور برای دانشجویانی که امکان حضور در کلاس هارا ندارند ، مناسب تر می باشد.

مسافت و دوری دانشگاه : انتخاب استان دیگر برای ادامه تحصیل یعنی پذیرفتن مسائلی مانند هزینه های زیاد رفت و آمد ، اقامت در خوابگاه ، وجود اختلاف فرهنگی بین شهر محل سکونت و شهر محل تحصیل ، جدا شدن و دوری از خانواده ، کمبود امکانات و ... که باید در نظر داشته باشید. از طرفی برخی از دانشگاه ها تعهدی در ارائه خوابگاه ندارند و در این صورت باید به دنبال پیدا کردن محل سکونت باشید. بنابراین توصیه می شود اگر نمی توانید شرایط فوق را بپذیرید از رشته های ارائه شده در استان خود انتخاب نمایید.

آشنایی با رشته : دروسی را که باید در دانشگاه مطالعه کنید ، بشناسید تا با اطلاعات کامل دست به انتخاب رشته بزنید. مشورت کردت با اساتید و فارغ التحصیلان ، مراجعه به دانشگاه های مورد نظر ، مشاوره با افراد تحصیل کرده و موفق و ... از راه های شناخت رشته می باشند. معمولا برخی از دانشگاه ها در ایام انتخاب رشته دوره هایی را برای آشنایی بیشتر داوطلبان برگزار می کنند که می توانید در این دوره ها شرکت نمایید.

بررسی بازار کار : اگر رسیدن به یک موقعیت شغلی عالی با درآمد خوب از اهداف شما می باشد ، باید در زمان انتخاب رشته بازار کار را نیز در نظر داشته باشید. در شرایط فعلی کشورمان به دلیل افزایش فارغ التحصیلان و کاهش فضای شغلی ، بازار کار بسیاری از رشته های از شرایط مناسبی برخوردار نیست و شما باید بدانید که آیا پس از چند سال تحصیل و فارغ التحصیل شدن بازهم بازار کار رشته به همین شکل خواهد بود ، در این زمینه می توانید از شاغلین مرتبط با رشته خود کمک بگیرید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن