ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، این مطلب درباره تاریخ شهری که روزی متعلق به ایران بوده است و یک بار طی عهدنامه گلستان باری دیگر طی عهدنامه ترکمان چای به روسیه تزاری واگذار شد. شهری ایرانی که امروز متعلق به ایران نیست.

تاریخچه شهر باکو در قدیم و معنای واژه بادکوبه

شهر باکو از شهرهای کهن ایران زمین است که بنای آن را به خسرو یکم انوشیروان ساسانی نسبت داده اند. این شهر همواره بخشی از ایران زمین بوده است تا این که پس از جنگ های ایران و روس ، نخست طی عهدنامه گلستان به سال 1228 ق/1192 خ/1813 م به روسیه تزاری واگذار شد.بادکوبه چیست و شهر باد کوبه کجاست؟بادکوبه چیست و شهر باد کوبه کجاست؟

ایرانیان برای بازپس گیری آن جنگیدند و آن را گرفتند. اما دوباره طی عهدنامه ترکمان چای به سال 1244 ق/1207 خ/1828 م به روسیه تزاری واگذار شد. از آن پس دیگر به ایران بازنگشت.

ریشه کلمه بادکوبه چیست؟

تا پیش از زمان صفویان نام آن را در همه منابع و کتاب های اسلامی و ایرانی به شکل «باکویه» می نوشتند. اما در زمان صفویان آن را به شکل «بادکوبه» نوشتند و این ریشه را برای آن ساختند که بادکوبه یعنی جایی که خیلی باد می وزد! در حالی که مردم هم چنان آن را باکویه یا باکو می خواندند.

قلعه دختر ،  از آثار ایرانی باکو از دوره ساسانیان

قلعه دختر ، از آثار ایرانی باکو از دوره ساسانیان

شهر مقدس

هندوها بادکوبه را شهر متبرکی دانسته به زیارت آن می روند.

بادکوبه یعنی چه؟

نام باکو نامی پهلوی می باشد که از بادکویه گرفته شده است. باک از بک و بغ گرفته شده است به معنی خدا می باشد رواج نام بادکوبه که در فارسی گفتاری و آن را برآمده از شرایط طبیعی شهر می دانند نسبتا جدید است. جمعیت ترک زبان از عنوان باکی استفاده می کنند که پس از رسمی شدن زبان ترکی آذری رسمیت یافته است.

شهر قدیمی باکو همره با سرای شروانشاهان

شهر قدیمی باکو همره با سرای شروانشاهان

ریشه نام باکو همانند قدمت ناحیه مسکونی ناروشن است. سرزمینی که بعدتر به عنوان شروان شناخته شد و باکو بندر و بعدتر پایتخت آن بود ، در شرق اران ، همان سرزمین قدیمی آلبانیای قفقاز واقع شده بود. ساکنان اصلی اران غیر ایرانی و غیر ترک بودند با اینحال در شروان تأثیر قابل ملاحظه ساسانیان به خصوص در نوار ساحلی از باکو تا دربند وجود داشت و بنابراین نظریاتی که ریشه نام را از بگاوان به معنی جایگاه خدا می دانند نامحتمل نیستند.

ریشه نام بادکوبه از نظر احمد کسروی تبریزی

در زمان ساسانیان و پیش از زمان ایشان ، در ارمنستان و آران و آذربایگان و دیگر گوشه های ایران آبادی هایی با نام های «باکاوان» و «باکاران» یا نامهای دیگر نزدیک به اینها برپا بوده که در هر یکی از آنها آتشی افروخته می شده یا بخودی خود افروخته بوده ، این است که این آبادیها را ایرانیان زردشتی گرامی می داشته اند. یکی از این آبادیهای دینی و گرامی ایرانیان همین جا بوده که اکنون باکو خوانده می شود و اصل نام آن «باگاوان» یا «باگوان» بوده است. باگوان بعدها به شکل باکویه درآمده است مانند شهرویه ، سیبویه ، مسکویه ...

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(33 رای)
67.8%

نظر دادن