ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، روز نوجوان و تاریخ روز نوجوان و تاریخ شمسی روز نوجوان و روز نوجوان در تقویم امسال و تاریخچه روز نوجوان و روز نوجوان چه روزی است و تاریخ دقیق روز نوجوان و روز نوجوان چند شنبه است و روز نوجوان چندمه و روز نوجوان در تقویم میلادی و روز نوجوان در تقویم قمری در نم نمک.

روز نوجوان چه روزی است؟

8 آبانتاریخ دقیق روز نوجوان در تقویم(1403)تاریخ دقیق روز نوجوان در تقویم(1403)

8 آبان ماه ، روز شهادت محمد حسین فهمیده است. او نوجوانی 13 ساله بود که در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید ، به همین خاطر این روز به عنوان روز نوجوان و (بسیج دانش آموزی) نامگذاری شد.

روز نوجوان چه روزی است؟

خلاصه ای از زندگی شهید فهمیده

شهید محمد حسین فهمیده ، در اردیبهشت سال 1346، در خانواده ای مذهبی در محله پامنار ، از محله های قدیمی شهر قم ، دیده به جهان گشود. دوران کودکی را به همراه دیگر فرزندان خانواده با صفا و صمیمیت ، زیر سایه توجه و محبت پدر و مادری مهربان گذراند و در سال 1352 راهی مدرسه شد.

چهار سال ابتدایی را زیر نظر معلمی روحانی گذراند و سال پنجم را به دلیل انتقال خانواده اش به شهر کرج ، در مدارس این شهر سپری کرد. محمدحسین با عشق و علاقه به تحصیل ، همواره دانش آموز وظیفه شناس و موفقی بود. او هم زمان با تحصیل ، با پشتکار فراوان در کمک به پدر نیز می کوشید و با وجود سن کم ، در فعالیت های مذهبی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شرکت می جست شهید فهمیده ، پس از پیروزی انقلاب با تشکیل بسیج در آذر سال 1358 به فرمان امام خمینی رحمه الله ، وارد بسیج شد.

پس از حوادث کردستان ، با وجود سن کم و جثه کوچکش راهی آنجا شد ، ولی برادران کمیته به علت کمی سن ، او را بازگرداندند. این قهرمان کوچک آرام ننشست و با شرکت در آموزش های رزمی ، تابستان سال 1359 را گذراند.

محمد حسین ، شهریور همان سال هم زمان با شروع جنگ تحمیلی عراق بر ضد ایران ، خود را به جبهه های جنوب رساند.

روز نوجوان چه روزی است؟

از مدرسه تا جبهه جنوب محمدحسین فهمیده ، آن چنان گوش به فرمان رهبر بود که در شروع جنگ تحمیلی ، بی درنگ با رساندن خود به جبهه ، در اطاعت از فرمان رهبری و پاس داری از میهن کوشش ها کرد. با این حال ، رزمندگان که متوجه شدند او سیزده سال دارد ، وی را برگرداندند و درصدد برآمدند از او تعهد بگیرند دیگر از شهر کرج خارج نشود ، ولی او رضایت نداد و خطاب به آنان گفت : «خودتان را زحمت ندهید. اگر امام بگویند هر جا باشم ، آماده رفتن هستم. من باید به مملکت خدمت کنم. من تعهد نمی دهم».

پس از این ، زمزمه رفتن به جبهه را بین دوستان و خانواده اش سر داد. پس از آن ، یک روز که به بهانه خرید نان از خانه خارج شده بود ، به دوستش گفت سه روز بعد که به جنوب رسید ، به خانواده اش خبر دهد که او به جبهه رفته است.

در خط مقدم جبهه ، شهید فهمیده به اتفاق دوستش ، محمدرضا شمس در یک سنگر بودند. محمدرضا زخمی شد و محمدحسین با سختی فراوان او را به پشت خط رساند و به جایگاه پیشین خود بازگشت. او با مشاهده تانک های عراقی که به طرف رزمندگان هجوم آورده و درصدد محاصره و قتل عام آنها بودند ، تاب نیاورد و در حالی که تعدادی نارنجک به کمر بسته و در دستش گرفته بود ، به طرف تانک ها حرکت کرد.

در این هنگام ، تیری به پایش خورد و او را مجروح ساخت ، ولی نتوانست در اراده محکم و پولادین محمدحسین خللی وارد کند.

از این رو ، بدون هیچ تردیدی تصمیم خود را عملی ساخت و از لابه لای تیرهایی که از هر سو به طرفش می آمد ، خود را به تانک پیشرو رساند و با استفاده از نارنجک ، موفق شد آن را منفجر کند و خود نیز تکه تکه شد. پس از انفجار تانک ، مهاجمان عراقی گمان کردند حمله ای صورت گرفته است.

از این رو ، روحیه خود را باختند و با سرعت هر چه تمام تر تانک ها را رها کردند و پا به فرار گذاشتند. در نتیجه ، حلقه محاصره شکسته شد و پس از مدتی ، نیروهای کمکی رسیدند و آن قسمت را از وجود متجاوزان پاک سازی کردند.

خبر شهادت صدای جمهوری اسلامی ایران ، با قطع برنامه های عادی خود ، اعلام کرد که نوجوانی سیزده ساله با فداکاری زیر تانک عراقی رفته ، آن را منفجر کرده و خود نیز به شهادت رسیده است.

امام خمینی رحمه الله در پیامی به مناسبت دومین سال گرد پیروزی انقلاب اسلامی فرمود : "رهبر ما آن طفل سیزده ساله ای است که با قلب کوچک خود ، ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ تر است. با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید."

فداکاری حسین فهمیده ، در تاریخ پرشکوه سرافرازی های ایران ثبت شد و جاودانه ماند. اکنون هر نوجوان ایرانی ، محمدحسین فهمیده را جاودانه ای می داند که سبب افتخار هر ایرانی است.

بقایای پیکر شهید محمدحسین فهمیده در بهشت زهرای تهران ، قطعه 24، ردیف 44، شماره 11، به خاک سپرده شد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن