ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، متن کامل قطعنامه 598 و دلایل پذیرش قطعنامه 598 و علت نپذیرفتن قطعنامه 598 و چرا ایران قطعنامه 598 را پذیرفت و زمینه های صدور قطعنامه 598 و ویژگی های قطعنامه 598 و قیمت دلار قبل و بعد از قطعنامه 598 و اتفاقات بعد از قطعنامه 598 و دو خواسته ایران در قطعنامه 598 تاریخ یازدهم در نم نمک.

متن کامل قطعنامه 598 و بندهای آن و خواسته های ایران

قطعنامه 598 شورای امنیت یکی از قطعنامه های شورای امنیت است که در 29 تیر 1366، برای پایان دادن به جنگ ایران و عراق صادر شد.متن کامل قطعنامه 598 و بندهای آن [خواسته های ایران]متن کامل قطعنامه 598 و بندهای آن [خواسته های ایران]

این قطعنامه از نظر کمی و تعداد واژه های به کار گرفته شده مفصل ترین و از نظر محتوا اساسی ترین و از نظر ضمانت اجرایی قوی ترین قطعنامه شورای امنیت در مورد این جنگ بوده است.

جام زهر

این قطعنامه بلافاصله از سوی عراق پذیرفته شد ، ولی دو روز مانده به سالروز صدور آن در 27 تیر 1367 از سوی ایران پذیرفته شد و آیت الله خمینی (رهبر وقت ایران) در 29 تیر 1367 پیامی درباره پذیرش قطعنامه منتشر کرد که به «نوشیدن جام زهر» معروف شد.

پذیرش این قطعنامه هرچند به معنای پذیرش آتش بس از سوی ایران بود ، ولی عراق به حملات خود ادامه داد و مجددا داخل خاک ایران شد تا نقاط مهمی از جمله خرمشهر را به دست بیاورد تا با وضع بهتری در مذاکرات حضور داشته باشد ، اما موفقیتی بدست نیاورد و نهایتا جنگ در 29 مرداد 1367 پایان یافت.

متن کامل قطعنامه 598

متن کامل قطعنامه 598

مفاد قطعنامه 598 شورای امنیت که در تاریخ 20ژوئیه 1987 بیان شد به شرح زیر است :

در 20 ژوئیه 1987، با ابراز نگرانی عمیق از اینکه با وجود درخواستهایش برای آتش بس منازعه بین جمهوری اسلامی ایران و عراق ، با تلفات سنگین تر انسانی و ویرانی های بیشتر همچنان ادامه دارد ، با ابراز تاسف از آغاز و ادامه این منازعه ، همچنین با ابراز تاسف از بمباران مراکز کاملا مسکونی غیرنظامی ، حمله به کشتی های بی طرف و هواپیمایی مسافربری ، نقض حقوق بین المللی درباره بشر دوستی و سایر حقوق مربوط به درگیری های مسلحانه ، و به ویژه به کار بردن سلاح های شیمیایی که بر خلاف تعهدات مذکور در پروتکل 1925 ژنو می باشد ، با ابراز نگرانی عمیق از اینکه تشدید و گسترش بیشتر منازعه ممکن است وقوع یابد با اتخاذ تصمیم پایان دادن به کلیه عملیات نظامی بین ایران و عراق و با اعتقاد به اینکه منازعه بین ایران و عراق باید به نحو جامع ، عادلانه ، شرافتمندانه و پایدار حل شود ، با یادآوری مجدد مقررات منشور ملل متحد ، و به ویژه تعهد کلیه کشورهای عضو که اختلافات بین المللی خود را از راه های مسالمت آمیز و به گونه ای که صلح و امنیت بین المللی و عدالت دچار مخاطره نگردد ، حل نمایند. با احراز این که نقض صلح در مورد منازعه بین ایران و عراق وجود دارد ، با اقدام بر اساس مواد 39 و 40 منشور ملل متحد؛

  1. آمرانه می خواهد که ایران و عراق به عنوان نخستین گام در حل اختلاف از طریق مذاکره ، آتش بس فوری را رعایت کنند ، کلیه عملیات نظامی را در زمین ، دریا و هوا قطع کنند و نیروها را بدون درنگ به مرزهای شناخته شده بین المللی بازگردانند.
  2. از دبیرکل درخواست می کند که گروهی از ناظران سازمان ملل را برای تأیید ، تحکیم و نظارت بر آتش بس و عقب نشینی اعزام دارد و همچنین درخواست می کند که دبیرکل ترتیبات لازم را با مشورت با طرفین فراهم آورد و گزارش آن را به شورای امنیت تسلیم دارد.
  3. مصرا می خواهد که اسیران جنگی پس از قطع عملیات خصمانه ، بر طبق کنوانسیون سوم ژنو ، در اوت 1949 بدون درنگ آزاد شوند و به کشورهای خود برگردند.
  4. از ایران و عراق می خواهد که در اجرای این قطعنامه و کوشش های میانجیگری برای دستیابی به یک راه حل جامع ، عادلانه و شرافتمندانه مورد قبول دو طرف ، درباره کلیه مسائل مهم ، بر طبق اصول مندرج منشور ملل متحد با دبیرکل همکاری کند.
  5. از کلیه کشورهای دیگر می خواهد که نهایت خویشتن داری را به عمل آورند و از هر اقدامی که ممکن است منجر به تشدید و گسترش بیشتر منازعه گردد ، خودداری کنند و به این ترتیب ، اجرای قطعنامه حاضر را تسهیل کنند.
  6. از دبیرکل درخواست می کند تا مشورت با ایران و عراق ، مسئله ارجاع تحقیق درباره مسئولیت منازعه به هیئت بی طرفی را بررسی کنند و هرچه زودتر به شورای امنیت گزارش دهد.
  7. با تصدیق ابعاد عظیم خساراتی که در طول منازعه داده شده و ضرورت تلاش های بازسازی با کمک های مناسب بین المللی پس از خاتمه منازعه ، از دبیرکل درخواست می کند که گروهی از کارشناسان را برای بررسی مسئله بازسازی تعیین و به شورای امنیت گزارش کند.
  8. همچنین از دبیرکل درخواست می کند از طریق مشورت با ایران و عراق و سایر کشورهای منطقه ، راه های افزایش امنیت و ثبات منطقه را بررسی کند.
  9. از دبیرکل درخواست می کند ، که شورای امنیت را در مورد اجرای این قطعنامه آگاه سازد.
  10. تصمیم می گیرد که در صورت لزوم برای بررسی اقدامات دیگر به منظور تضمین اجرای این قطعنامه تشکیل جلسه دهد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن