ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در ادامه با بیوگرافی کامل محمدعلی داوری عکاس پیشکسوت و مشهور شهر اراک به همراه عکس های خانوادگی محمدعلی داوری و آثار او با شما در نم نمک خواهیم بود.

زندگینامه محمدعلی داوری و همسرش(Mohammad Ali Davari)

  • نام اصلی : محمدعلی داوری
  • نام مستعار : همایون
  • متولد : 1315 اراک
  • محل زندگی : اراک
  • زمینه فعالیت : عکاسی
  • پیشه : عکاس
  • مدرک تحصیلی :
  • سالهای فعالیت : 1328 تا 1395

بیوگرافی کامل محمدعلی داوری

محمدعلی داوری متولد 1315در اراک عکاس ایرانی است.بیوگرافی محمدعلی داوری عکاس و همسرش + زندگینامهبیوگرافی محمدعلی داوری عکاس و همسرش + زندگینامه

محمدعلی داوری ایستاده در کنار نبی ­الله البرزی(عکاسان پیشکسوت اراکی)

محمدعلی داوری ایستاده در کنار نبی ­الله البرزی(عکاسان پیشکسوت اراکی)

او یکی از این پیشکسوتان و یکی از معروف ترین عکاسان شهر اراک است.عکسهای محمدعلی داوری اهمیت فراوانی در تاریخ عکاسی شهر اراک دارند.

محمدعلی داوری عکاسی است که چند نسل از مردمان این شهر او را می شناسند و بسیاری از لحظات مردم و وقایع این شهر را ثبت کرده است. عکاسی همایون در خیابان امام خمینی رو به روی دبیرستان صمصامی را خیلی ها می شناسند.

داوری همچنین اولین کسی است که از حوادث ، اتفاقات و تصادفات شهر عکاسی می کرده است.

عکسی از باغ ملی اراک در سال 1348

عکسی از باغ ملی اراک در سال 1348

شروع فعالیت

محمدعلی داوری با سابقه عکاسی طولانی ، یکی از استادان پیشکسوت عکاسی در اراک است که از حدود 13 سالگی به عنوان شاگرد در عکاسی امید اراک مشغول به کار شد و عکاسخانه او با نام همایون همچنان در اراک فعال است.

شهرت با عکاسی قبل از انقلاب

یکی دیگر از دلایل اهمیت و شهره او به خاطر عکاسی از سفرهای شاه به شهر اراک است. او تنها عکاسی بود که به همراه عکاس های همراه شاه از دیدارها و اقدامات شاه در سفرهایش به اراک عکاسی کرده است.

عکسهای جدید محمدعلی داوری

عکسهای شخصی محمدعلی داوری

وضعیت ازدواج و همسر محمدعلی داوری

از وضعیت ازدواج و همسر محمدعلی داوری اطلاعات دقیقی در دست نیست.

عکس جوانی محمدعلی داوری با امضای خودش

عکس جوانی محمدعلی داوری با امضای خودش

اهدای تجهیزات به موزه

حدود 70 سال خاطرات ، تلخی ها و خوشی های مردم را ثبت کردم و همواره در این مسیر دید و نگاه هنری را با روزمرگی مردم پیوند زدم.

من تمام داشته ها و یافته های خود را از آن مردم می دانم از همین رو ادوات و ابزار کار خود را برای ماندگاری در تاریخ شهر به اداره میراث فرهنگی اهدا می کنم تا در موزه مفاخر اراک نگهداری و قسمتی از تاریخ شهر باشد.

اولین ها

محمدعلی داوری اولین عکاسی است که در عکاسخانه از فلاش استفاده می کند و نیز اولین عکاس حوادث ، اتفاقات و تصادفات شهر است. عکاسی بر روی پارچه ، فلز و اجسام دیگر نیز نشانگر خلاقیت و هنر او در ایجاد جلوه های نوآورانه بصری در عکس است… او استاد پرتره است.

بی شک عکس های محمدعلی داوری اهمیت فراوانی در تاریخ عکاسی شهر اراک دارند و باید از عکس های او به عنوان تاریخ مصور معاصر این شهر یاد کرد.

عکس ذبیح درشکه چی که توسط محمدعلی داوری گرفته شد

عکس ذبیح درشکه چی که توسط محمدعلی داوری گرفته شد

آقای داوری تنها عکاسی بوده است که تمامی سفرهای محمدرضا شاه به اراک را عکاسی کرده و دیگر اهمیت کار وی در تاریخ عکاسی اراک این است که اولین عکاسی است که از فلاش در عکاسخانه خود استفاده کرده است.

در ادامه بخشی از پرسش و پاسخ های میــان نیک فام و داوری را از خاطرات عکاسی سفر شاه به اراک را می خوانیم :

«شما کدام سفر شاه را عکاسی کردید؟

سفر دوم شاه به خاطر اصلاحات ارضی را عکاسی کردم. همراهان شاه با قطار آمدند. شاه با هواپیما به فرودگاه اراک آمد. در اصلاحات ارضی زمین های ما را نیز گرفتند و به کشاورزان دادند.

محمدعلی داوری عکاس قبل از انقلاب

محمدعلی داوری عکاس قبل از انقلاب

شما از کجا با شاه همراه شدید؟

من از زمانی که از پلکان هواپیما پیاده شد عکاسی کردم تا پایان مراسم.

کسی هم کمکتان می­ کرد؟

نه. خودم تنها بودم.

بعد از فرودگاه ، شاه کجا رفت؟

برای استراحت رفت به هتل کوچکی که در شهرصنعتی بود. در حین استراحت خیلی کم عکاسی کردم.

همراهانش چه کسانی بودند؟

وزیر کشاورزی حسن ارسنجانی و فرماندار اراک جلیل ناصح از همراهان شاه بودند. در ده پول ، طاق نصرت بسته بودند. هوا هم خیلی گرم بود. ارسنجانی خیلی مرد رکی بود و حتی به شاه می گفت بعضی ها دروغ می گویند و گزارش درست نمی دهند! یک بار هم حواسش نبود و پایش را روی پایم گذاشته بود که گفتم : «قربان ببخشید! این پای آدم است و پای شما روی پای من است» که خندید. این هم شوخی ای بود از او.

شاه دیگر به کجا رفت؟

شاه از فرودگاه اراک با هلی کوپتر به ده پول شازند رفت و مورد استقبال رسمی قرار گرفت. در مراسم عده زیادی از روستاییان جمع شده بودند که شاه اسناد مالکیت زمین هایشان را داد. من هم عکس می­ گرفتم. در پایان مراسم شاه آمد که سوار هلی­ کوپتر شود که خلبان گفت که هوا مساعد نیست و اجازه پرواز نداد. خلبان گروهبان یک بود.

محمدعلی داوری عکاس قبل از انقلاب و سفر شاه

محمدعلی داوری عکاس قبل از انقلاب و سفر شاه

شاه از هلی­ کوپتر پیاده شد و سوار اتومبیل مشکی رنگی شد و عکس هایی هم گرفتم. حدود ده دقیقه بعد خلبان آمد و گفت هوا مساعد شده و می ­توانیم پرواز کنیم. شاه پیاده شد و دوباره سوار هلی­ کوپتر شد و رفت. ما هم برگشتیم به اراک و تا فرودگاه رفتیم.

فرح با شاه نبود ، درست است؟

بله نبود.

این سفر دوم شاه است. پس از چاپ عکس ها آنها را چه کار کردید؟

تحویل ساواک اراک دادم.

هیچ وقت خبرنگار رسمی روزنامه ها بودید؟

نه. من هیچ وقت به طور رسمی خبرنگار نبودم ، بلکه غیر رسمی برای آنها عکاسی می کردم و به آنها عکس می دادم.

سفرهای دیگر شاه را هم عکاسی کردید؟

بله. بقیه سفرها را هم من عکاسی کردم. ورود شاه به ماشین سازی و آلومینیوم سازی و بیمارستان قدس را هم من عکاسی کردم.

برخورد شاه با شما و دیگران چگونه بود؟

من که غریبه بودم برایش عکاس های دیگری هم همراهش بودند. عکاسی شهلا و هما از تهران آمده بودند. از اراک فقط من بودم که ارتباطاتی هم با بقیه عکاس ها برقرار کردم.


منابع : نم نمک | محمدعلی داوری اینستاگرام/ محمدعلی داوری فیسبوک/ صفحه شخصی محمدعلی داوری/محمدعلی داوری ویکی پدیا/ محمدعلی داوری تلگرام

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(5 رای)
100%

نظر دادن