درمان حساسیت گلو با طب سنتی و اسلامی
واکنش های آلرژیک باعث افزایش تولید مخاط در مجاری بینی و سینوس ها می شود. این می تواند منجر به چکه پس از بینی شود - مخاطی که به پشت گلو شما تخلیه می شود. التهاب ناشی از واکنش آنتی بادی می تواند باعث ایجاد احساس "خارش" در گلو شود.
خارش و حساسیت گلو وقتی رخ می دهد که بدن شما آنتی بادی هایی را آزاد کند ، تا از یک ماده خارجی دفاع کند. این خارش گلو می تواند تحت تاثیر حساسیت های مختلف باشد ، از جمله :
رینیت آلرژیک
- یکی از علل شایع خارش گلو رینیت آلرژیک است که به نام تب یونجه هم شناخته می شود.
- رینیت آلرژیک زمانی بروز می کند که بدن به طور دایم به یک سری مواد بی ضرر واکنش نشان می دهد و ماده ای شیمیایی به نام هیستامین ترشح می کند. این ماده باعث بروز چنین واکنش هایی می شود.
- عوامل بروز رینیت آلرژیک گرده گل ها ، ذرات موی حیوانات ، گرد و غبار و تحریک کننده هایی مانند دود سیگار یا اتومبیل ، کپک و … هستند.
حساسیت غذایی
- حساسیت غذایی هنگامی رخ می دهد که بدن به غذایی که می خوریم واکنش نشان می دهد ، بدن اینطور در نظر می گیرد که این غذاها برای ما مضر و آسیب زا هستند.
- واکنش ها عموما در عرض چند دقیقه یا چند ساعت پس از مصرف غذای مورد نظر ایجاد می شوند. آلرژی ممکن است همراه با خارش خفیف گلو یا دهان و یا نشانه های تهدید کننده زندگی باشد.
- غذاهای محرک شایع عبارتند از بادام زمینی ، صدف ، تخم مرغ ، شیر و گندم.
- بسیاری از افراد به برخی داروهای خاص از جمله پنی سیلین و آنتی بیوتیک ها حساسیت دارند.
- شدت آلرژی از خفیف تا شدید و مرگبار متفاوت است.
- از جمله نشانه های آلرژی دارویی می توان به خارش گلو هم اشاره کرد. این نشانه مدت کمی پس از مصرف دارو شروع می شود.
راه درمان چیست؟
برای درمان این عارضه یعنی خارش گلو ناشی از حساسیت ، می توان از جوشانده ذیل استفاده نمود :
- حدود پنج گرم گل بنفشه و پنج گرم شکرتیغال رادر دو لیوان آب ریخته وروی حرارت ملایم بجوشانید تا یک لیوان از آن باقی بماند ،
- دم نوش باقی مانده را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنید.
- اما در افرادی که خارش گلویشان خیلی زیاد است و باعث می شود ازبرنامه های روزانه خود باز بمانند ، توصیه شده علاوه بر شب ، صبح بعد ازبیدارشدن از خواب یک لیوان دیگر ازاین دم نوش گیاهی بنوشند.