ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، ادویه میخک و ادویه میخک در چلو گوشت و تو چه غذاهایی از ادویه میخک استفاده کنیم و میخک در مرغ و ادویه میخک به انگلیسی و مضرات میخک و ادویه میخک در غذا و طرز استفاده از میخک و طبع میخک و دمنوش میخک و فواید میخک در طب سنتی و چوب میخک در نم نمک.

کاربرد ادویه میخک تو چه غذاهایی است؟

میخک در واقع جوانه های گل این گیاه است که قبل از گلبرگ زدن جداشده و خشک می شوند. استفاده از میخک در آشپزی به عنوان ادویه ای تند در غذاهای مختلف مرسوم است.ادویه میخک تو چه غذاهایی کاربرد دارد؟ [طرز استفاده]ادویه میخک تو چه غذاهایی کاربرد دارد؟ [طرز استفاده]

کاربرد ادویه میخک در آماده کردن انواع غذاها ، دسرها و نوشیدنی ها دیده می شود. این گیاه کوچک و میخی شکل که در دل خود خواص مفیدی را پنهان کرده در آشپزی ایرانی مورد کم لطفی قرارگرفته است.

در این مقاله خواص میخک و کاربرد آن در آشپزی معرفی خواهدشد. برای آشنا شدن با میخک در آشپزی با نم نمک همراه شوید.

کاربرد ادویه میخک تو چه غذاهایی است؟

میخک چیست و از کجا آمده است؟!

میخک همان طور که از نامش پیداست ، جوانه های میخی شکل و ریزی به اندازه 1 سانتی متر است که رنگی قهوه ای دارد. این جوانه ها از روی درخت میخک که گیاهی همیشه سبز است ، برداشته می شوند.

این ادویه با طعم منحصر به فرد خود برای اولین بار در هند و ماداگاسکار پرورش داده شده است. اما خود را در دل اندونزی بیشتر جا کرد؛ به طوری که امروزه همگی باور دارند میخک با اندونزی ارتباط بیشتری دارد.

تجارت ادویه ها در گذشته در زنجیره ای از جزایر به نام ادویه که امروزه بخشی از اندونزی کنونی است ، بسیار سودآور بود. اما این جزیره سرنوشت خوبی نداشت. آن را در سال 1667 به دنبال جنگ انگلستان و هلند ، به عنوان مبلغی به هلند واگذار کردند.

کاربرد ادویه میخک به 2 قرن قبل از میلاد برمی گردد! زمانی که بازدیدکنندگان دربار پادشاهی در چین می بایست سه گیاه میخک را در دهان خود بگذارند تا هنگام حضور در مقابل امپراتور نفس خوشبویی داشته باشند.

استفاده از میخک در آشپزی

میخک یک ادویه گرم و تند با عطر و طعم شدید است. زمانی که آن را روی زبان می گذارید؛ تلخی و نرمی آن مشخص است. گرمی میخک همچون دارچین ، جوز هندی و فلفل رنگی است.

میخک از نظر طعم و عطر از پسرعموهای گرم خود قدرتمندتر است و به همین دلیل باید آن را با دقت بیشتری استفاده کرد.

کاربرد ادویه میخک به عنوان طعم دهنده در سس ها ، انواع سوپ و برنج بسیار دیده می شود. در غذاهای سنتی هندی این ادویه منحصر به فرد به وفور یافت می شود.

یکی از غذاهای هندی گارام ماسالا (garam masala) است که در آن میخک ها را قبل از سرو جدا کرده و غذا را سرو می کنند.

همچنین این ادویه یکی از ادویه های پرطرفدار در تهیه کیک کدوتنبل است که با دارچین و جوزهندی طعمی خوشایند به آن می دهند.

برای استفاده از این گیاه جادویی در غذاها لازم است؛ آن را به خوبی آسیاب کنید. اگر با آسیاب کردن آشنایی ندارید؛ فروشگاه بایروز این خدمات را به صورت عمده ارائه می دهد و می توانید به راحتی از ادویه آسیاب شده خود استفاده کنید.

استفاده از میخک در آشپزی بهتر است در کنار ادویه های دیگر باشد. این ادویه اغلب به تنهایی از پس طعم دار کردن غذاها برنمی آید. اما در کنار دارچین و جوزهندی طعمی منحصر به فرد به غذای شما خواهد داد.

کاربرد ادویه میخک در آشپزی

میخک در آشپزی به صورت پودر یا گیاه کامل استفاده می شود. یکی از موارد مرسوم استفاده از میخک را در طبخ گوشت و مرغ می بینیم. برای سرو مرغ خود تعدادی میخک درون آن فرو کنید ، این طعم منحصر به فرد در تمام غذا پخش شده و علاوه بر این به حفظ گوشت نیز کمک می کند.

به عنوان طعم دهنده ، پودر میخک یکی از ادویه جاتی است که در تهیه انواع سس ها کاربرد دارد. برای طعم دار کردن سس خود مقدار بسیار کمی پودر میخک به آن اضافه کنید.

علاوه بر این از این ادویه در آماده سازی برنج ها نیز استفاده می شود.

نکته مهمی که در هنگام آشپزی با میخک لازم است رعایت شود ، میزان آن است. استفاده از میخک در آشپزی اگر زیاد باشد ، فاجعه افتضاحی به بار خواهد آورد! پس برای مثلا 4 تیکه مرغ فقط یک دونه میخک کافیه ، چون عطر بسیار غالبی دارد.

برای استفاده از این جادوی آشپزی باید مقدار جادویی آن را در طول تجربه های خود به دست آورید.

کاربرد ادویه میخک تو چه غذاهایی است؟

خواص میخک چیست؟

این گیاه خوش طعم در کنار عطر و طعم منحصر به فرد خود خواص فراوانی هم دارد.

از گذشته تاکنون ، استفاده از میخک برای جلوگیری از دندان درد مرسوم بوده است. با مطالعاتی که انجام شده ، خواص میخک در حفظ سلامت دهان و دندان و تسکین دردها اثبات شده است.

اگر از عفونت های دهانی رنج می برید؛ این معجون فوق العاده را امتحان کنید : روغن درخت چای ، ریحان و میخک.

میخک تأثیری شگرف در کاهش التهاب های دهانی و باکتری ها دارد. علاوه بر سلامت دهانی ، دیگر خواص میخک در ادامه معرفی شده است :

  • میخک که سرشار از آنتی اکسیدان ها است؛ نقش پررنگی در کاهش احتمال ابتلا به انواع سرطان ها را دارد. علاوه بر این میخک می تواند رشد چندین نوع سلول سرطانی را نیز کندتر کند.
  • عصاره میخک از بروز چاقی در افراد جلوگیری می کند. این گیاه جذب چربی کبدی و شکمی را کاهش می دهد و سلامت جسمی شما را تضمین می کند.
  • خواص میخک در بهبود گردش خون و اختلالات گوارشی و مقابله با سردردهای تنشی نیز ثابت شده اند.
  • کاربرد ادویه میخک در دفع حشرات نیز از خواص جالب این گیاه است.
  • از نظر منبع تغذیه ای ، میخک سرشار از منگنز ، فیبر ، ویتامین C و ویتامین K است و در بالا بردن سطح سیستم ایمنی تأثیر زیادی دارد.
  • در کودکان و زنان باردار استفاده از این گیاه بهتر است بعد از مشورت با پزشک انجام شود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
100%

نظر دادن