ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

انواع بایوس و تنظیمات بایوس و بایوس مادربرد کجاست و دیدن مشخصات کامپیوتر در بایوس و تنظیمات بایوس برای بالا آمدن ویندوز و بایوس کامپیوتر و تنظیمات بایوس برای شناسایی هارد و نصب بایوس و تنظیمات بایوس برای هارد ساتا در نم نمک.

انواع بایوس کدامند؟

بایوس یک برنامه اصلی در مادربورد کامپیوتر یا لپ تاپ است که برای انجام تنظیمات و تعمیرات سیستم بسیار کارآمد و لازم است. به طور مثال هنگامی که می خواهید ویندوز نصب کنید باید از تنظیمات بایوس کار را شروع کنید با وقتی سیستم ویروسی شده و شما دسترسی به هیچ جا ندارید ، بایوس و تنظیمات آن می تواند راهی برای نجات سیستم شما باشد. هنگامی که BIOS کامپیوتر خود را بوت می کند ، ابتدا تعیین می کند که آیا تمام پیوست ها در محل و عملیاتی هستند و سپس سیستم عامل (یا بخش های کلیدی آن) را از حافظه (RAM)کامپیوتر شما بارگیری می کند.انواع بایوس کدامند؟ + مشخصاتانواع بایوس کدامند؟ + مشخصات

انواع بایوس

نمونه هایی از کاربرد بایوس

1. مدیریت عملکردهای ضروری سیستم

2. شناسایی ، تست و ارائه گزارش سریع از تمام سخت افزارهای اصلی دستگاه

3. بوت کردن سیستم عامل از هارد دیسک

از جمع بندی موارد فوق می توان نتیجه گرفت با BIOS ، سیستم عامل و برنامه های آن از نیاز به درک جزئیات دقیق (مانند آدرس های سخت افزاری) در مورد دستگاه های ورودی / خروجی متصل جدا شده اند. وقتی جزئیات دستگاه تغییر می کند ، فقط بایوس بایستی تغییر کند. گاهی اوقات این تغییر را می توانید در طول تنظیم سیستم خود انجام دهید. در هر صورت ، نه سیستم عامل شما و نه برنامه های کاربردی مورد استفاده شما نیاز به تغییر دارد.

اگر چه BIOS از لحاظ نظری همیشه میانبر ریزپردازنده و اطلاعات کنترل دستگاه و ورودی / خروجی داده ها و جریان داده است ، در برخی موارد ، می تواند جریان مستقیم داده ها به حافظه را ترتیب دهد .

نحوه ورود به تنظیمات بایوس

معمولا بیشتر سیستم ها اینگونه هستند که قبل از بالا آمدن و راه اندازی سیستم عامل با فشردن دکمه Delete از روی کیبورد وارد بایوس می شوند ، اما گاهی اوقات شرکت های سازنده برای راه اندازی بایوس کلیدهای دیگری را در نظر میگیرند که سیستم به شما بیان میکند کدام دکمه را بزنید ، اگر Delete شما را به بایوس هدایت نکرد ، دکمه های F1 ، F2 یا Space را تست کنید.

انواع بایوس

معرفی انواع بایوس

سیر تغییر و تحولات بایوس در طی زمان به این صورت بوده است :

ROM-Read Only Memory
PROM-Programmable ROM
EPROM-Erasable PROM
EEPROM - Electrically EPROM
FLASH
ROM -Read Only Memory

این مدل همانطور که از نام آن مشخص است ، تنها قابل خواندن است و قابل برنامه ریزی و پاک کردن نیست.

انواع بایوس

PROM-Programmable ROM

این نوع ROM می تواند با استفاده از یک دستگاه خاص به نام برنامه نویس PROM دوباره برنامه ریزی شود. به طور کلی ، PROM تنها می تواند یکبار ویرایش / به روز شود ، آنها به صورت خالی تولید می شوند و بسته به تکنولوژی می توانند در ویفر ، تست نهایی یا در سیستم برنامه ریزی شوند. تراشه های خالی PROM با اتصال آنها به یک دستگاه به نام برنامه نویس PROM برنامه ریزی می شوند. در دسترس بودن این فناوری ، شرکت ها را قادر می سازد تا عرضه PROM های موجود در سهام را حفظ کنند و آنها را در آخرین لحظه برنامه ریزی کنند تا از تعهد حجم زیادی جلوگیری کنند. این مدل در اغلب موارد در میکروکنترلرها ، کنسول های بازی ویدیویی ، تلفن های همراه ، برچسب های شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) ، دستگاه های پزشکی قابل برنامه ریزی ، رابط های چند رسانه ای با کیفیت بالا (HDMi) و بسیاری دیگر از محصولات مصرف کننده و الکترونیک خودرو استفاده می شود.

EPROM-Erasable PROM

محتوای این نوع ROM می تواند با نور ماوراء بنفش پاک شده و سپس توسط یک برنامه نویس RPROM برنامه ریزی شود. این روش می تواند چندین بار انجام شود؛ اما پاک کردن و بازنویسی ثابت در نهایت تراشه را بی فایده می کند. EPROM به ندرت EROM) ) یا حافظه قابل خواندن قابل برنامه ریزی قابل پاک شدن ، یک نوع تراشه حافظه است که اطلاعات خود را حفظ می کند ، هنگامی که منبع تغذیه آن خاموش می شود. حافظه کامپیوتر که می تواند داده های ذخیره شده را پس از ذخیره شدن انرژی خاموش کرده و بازگردانده شود . این مجموعه از ترانزیستور دروازه شناور تشکیل شده است که به طور جداگانه توسط یک دستگاه الکترونیکی برنامه ریزی شده است که ولتاژ بالاتر را نسبت به آنچه که در مدارهای دیجیتال معمول استفاده می شود ، تامین می کند. پس از برنامه ریزی ، EPROM را می توان با قرار دادن آن به منبع نور قوی ماوراء بنفش (مانند یک لامپ بخار جیوه) پاک کرد. EPROMs توسط جعبه شفاف کوارتز شسته شده در بالای بسته قابل تشخیص است ، که از طریق آن سیلیکون قابل مشاهده است.

انواع بایوس

EEPROM - Electrically EPROM

این نوع ROM مانند حافظه فلش عمل می کند و می توان محتویات آن را بدون نیاز به حذف تراشه از آن پاک کرد ، محیط EEPROM برای ذخیره BIOS سیستم کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند بدون بازگرداندن واحد به کارخانه به روز شود. در بسیاری از موارد ، به روز رسانی BIOS می تواند توسط کاربران کامپیوتر انجام شود. EEPROM همچنین E2PROM به معنای حافظه قابل خواندن قابل برنامه ریزی قابل پاک شدن الکتریکی است و یک نوع حافظه بی ثبات است که در رایانه ها استفاده می شود ، در میکروکنترلرها برای کارت های هوشمند و سیستم های بدون کلید بی سیم و دیگر دستگاه های الکترونیکی برای ذخیره مقادیر نسبتا کوچک داده می توان از آن استفاده کرد.

EEPROM ها به عنوان آرایه های ترانزیستور دروازه شناور سازماندهی شده اند و می توانند با استفاده از سیگنال های برنامه نویسی خاص برنامه ریزی شده و درون مدار پاک شوند. در ابتدا ، EEPROM ها به عملیات تک بایت محدود شدند ، که آنها را کندتر می کرد ، اما EEPROM های مدرن اجازه می دهد عملیات صفحه چند بایت انجام شود. EEPROM عمر محدودی برای پاک کردن و برنامه ریزی مجدد دارد.

FLASH

حافظه فلش نمونه ای کاملا جدید از نوع فن آوری ذخیره سازی به نام دستگاه های حالت جامد است. این نوع ذخیره سازی قابل حمل به دلیل قیمت پایین و ظرفیت ذخیره سازی آن در مقایسه با رقبای خود بسیار محبوب است ، به عنوان مثال فلاپی دیسک

دستگاه های حالت جامد قوی و قابل اعتماد محسوب می شوند زیرا قطعات متحرک با اطلاعات ذخیره شده در تراشه های نیمه هادی ندارند. این تکنولوژی در حال حاضر در قالب حافظه فلش استفاده می شود که برای ذخیره سیستم Basic Input / Output (BIOS) یک مادربرد استفاده می شود.

بر خلاف ROM ، حافظه فلش توانایی خواندن و نوشتن دارد و بر خلاف RAM نیاز به قدرت برای حفظ داده های خود دارد.

با وجودی که این دستگاهها معمولا نمی توانند اطلاعات به اندازه هارد دیسک ، CD-ROM ها و دی وی دی ها را نگه دارند اما ظرفیت ذخیره سازی آنها به طور پیوسته در حال افزایش است.

برنامه های کاربردی رایج برای دیسک های حالت جامد عبارتند از دوربین های دیجیتال ، دوربین های فیلمبرداری و کمک های شخصی دیجیتال . دیسک های حالت جامد می توانند برای انتقال اطلاعات از کامپیوتر به کامپیوتر نیز استفاده شوند.

بیشتر دیسک های حالت جامد را می توان به یک پورت USB متصل کرد ، اما برخی از دیسک ها باید در یک درایو مخصوص یا کارت خوان قرار داده شوند. چهار فرمت رایج برای دیسک سخت حالت وجود دارد. آنها از تکنولوژی مشابه استفاده می کنند ، اما در فرمت فیزیکی و رابط کاربری تفاوت دارند.

CompactFlash
SmartMedia
Memory stick
USB Flash Drive
ظرفیت های بایوس

به مرور زمان و با تغییرات و تحولی که در انواع بایوس پیش آمد ، ظرفیت های آن هم تغییر یافته و افزایش یافت و امروزه فریمورهای رایج با ظرفیت های زیر در دسترس هستند :

2 Mbit - 256 KByte
3 Mbit - 384 KByte
4 Mbit - 512 KByte
8 Mbit - 1024 Kbyte
2048 Kbyte - 16 Mbit

ظرفیت بایوس را از روی مدل درج شده بر روی آن می توان تشخیص داد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن