ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل و آموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل و دوره آموزشی بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل و دانلود رایگان کتاب آموزش بازیافت طلا از قطعات الکترونیکی و آموزش بازیافت طلا از موبایل به زبان فارسی و سود استخراج طلا از قطعات الکترونیکی و استخراج طلا از ضایعات و طرح توجیهی استخراج طلا از قطعات الکترونیکی و استخراج طلا از لامپ و جدا سازی طلا از برد موبایل و استخراج طلا از رم کامپیوتر در نم نمک.

آموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل

در ابتدا برای اینکه با مراحل لازم برای استخراج و بازیافت طلا از برد موبایل و بردهای الکترونیکی بیشتر آشنا شوید ، با ادامه این مطلب از نم نمک با ما همراه باشید.آموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایلآموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل

آموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل

وجود فلز طلا در برد گوشی موبایل

برای ساخت همه بردهای الکتریکی مانند بردهای موبایل و کامپیوتر ، از فلز طلا برای آبکاری قسمتهای مختلف برد استفاده می شود. علاوه بر طلا ، از فلزات دیگری مانند مس ، نقره و پلاتین نیز در بردهای الکترونیکی استفاده می شود. وجود طلا در بردهای الکتریکی مزایای زیادی دارد؛ مثلا با استفاده از فلز طلا ، رسانایی اجزای داخل برد بیشتر می شود و مقاومت قطعات برد در برابر حرارت و ضربه بیشتر می شود. به همین دلیل است که با استفاده از فلز طلا در برد گوشی موبایل و بردهای الکتریکی ، اتصال اجزای برد بسیار بهتر انجام می شود و کارآیی مدار برد بیشتر خواهد شد.

اگر شما هم به دنبال آموزش روشهای بازیافت طلا از موبایل به زبان فارسی هستید ، باید ابتدا با نوع و مقدار طلای موجود در بردهای الکترونیکی بیشتر آشنا شوید. معمولا در بردهای موبایل های قدیمی ، از مقدار طلای بیشتری استفاده می شد. گاهی اوقات در یک کیلوگرم برد موبایل قدیمی و باکیفیت ، حدود 4 تا 12 گرم طلا استخراج می شد که فروش آن از نظر اقتصادی با سود بالایی همراه بود؛ اما امروزه از مقدار طلای کمتری در بردهای موبایل استفاده می شود. امروزه در هر کیلوگرم برد موبایل ، بین 1 تا 3 گرم طلا وجود دارد. در کل می توان گفت که وجود قسمتهای طلایی پررنگ در برد موبایل ، نشان دهنده وجود طلای بیشتر در ساختار برد است.

مقدار طلای موجود در یک گوشی هوشمند

مطابق با تحقیقات نشریه U.S. Geological Survey ، درون هر کدام از گوشی های تلفن همراه تقریبا 0.034 گرم وجود خواهد داشت. همچنین داخل ساختار هر گوشی موبایل 16 گرم فلز مس ، حدودا 0.35 گرم ورق نقره و تقریباً 0.00034 گرم پلاتینیوم به کار رفته است.

در کدام قسمتهای برد موبایل طلا وجود دارد؟

در هنگام ساخت برد موبایل و کامپیوتر ، فلز طلا را در قسمتهایی به کار می برند که دچار پوسیدگی ، خوردگی و زنگ خوردگی نمی شوند. به عنوان مثل از طلا درون کانکتورهای نازک موجود در برد های IC استفاده می شود. به طور کلی در 4 بخش موبایل ها فلز طلا به کار رفته است که شامل موارد زیر است :

  • برد های مدار یا circuit board که دارای روکشی از طلا هستند
  • پین اتصال یا connection pins که روکشی از ورقه های طلا دارند
  • مدار مجتمع یا IC
  • خازن سرامیکی از نوع یکپارچه یا Monolithic Ceramic Capacitors

آیا داخل باتری موبایل ها هم فلز طلا به کار رفته است؟

خیر. باتری های به کار رفته در موبایل ها از نوع لیتیوم یونی می باشند که در ساختار خود ، کاتد اکسید دارند. این کاتد ها می توانند از جنس کبالت ، نیکل ، فلزات منگنز و آهن باشد. آند به کار رفته در این باتری ها هم از جنس گرافیت متخلخل است که می تواند لیتیوم یون را درون خود نگهداری کند. همچنین در این باتری ها الکترولیت لیتیوم وجود دارد که هیچ گونه طلایی درون آن قرار داده نشده است.

آیا درون تراشه های موبایل هم طلا وجود دارد؟

بله ، اما میزان فلز طلا درون تراشه های موبایل ها ، متناسب با مدل گوشی ها متفاوت خواهد بود. در گذشته در هنگام ساختن پردازنده ها ، برای این که بتوانند یک اتصال خوب بین دای و پین ها برقرار کنند ، از سیم هایی از جنس طلا استفاده می کردند. سی پی یو هایی که بزرگ تر بودند ، پین های بیشتری هم لازم داشتند؛ در نتیجه طلای به کار رفته در ساختار آن هم زیادتر بود .

آموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل

چرا در هنگام ساختن برد موبایل و کامپیوتر از فلز طلا استفاده می شود؟

خاصیت رسانایی الکتریکی بالا : رسانایی الکتریکی فلز طلا بسیار بالا است و همین موضوع باعث می شود که جریان الکتریسیته با کمترین مقاومت در بین اجزای مدار عبور کند. طلا ، رساناترین فلز در میان دیگر فلزات مانند مس و آلومینیوم و نقره است و به همین دلیل است که بهترین و مناسب ترین فلز در ساختار موبایل ها ، فلز طلا است.

مقاومت بالا در برابر خوردگی ، سایش و ضربه : یکی دیگر از دلایل استفاده از طلا در ساختار موبایل این است که طلا با اکسیژن واکنش نمی دهد و دچار زنگ زدگی نخواهد شد. همچنین طلا با مقاومت بالایی که دارد ، رنگهایی مانند رنگ سولفوریک را به خود جذب نمی کند و می تواند برای مدت زمان طولانی بدون مشکل کار کند. مقاومت بالای طلا در برابر خوردگی ، ضربه و ساییدگی از دیگر دلایل استفاده از طلا در برد موبایل است.

خاصیت چکش خواری بالا : فلز طلا خاصیت چکش خواری بالایی دارد و به همین دلیل است که طلا سازها می توانند طلا را به هر شکلی که می خواهند دربیاورند و انواع سرویس های زیبا و ظریف طلا را با این فلز بسازند. خاصیت چکش خواری بالا در فلز طلا باعث شده است که بتوان این فلز را به قطعات بسیار کوچک برش داد و از آنها در ابزارهای مختلف استفاده کرد. در واقع طلا یکی از فلزاتی است که به انواع شکلهای دلخواه در می آید و می توان آن را در ابزارهای کوچک جا داد و همین موضوع برای سازندگان بردهای الکترونیکی بسیار اهمیت دارد.

دوام بسیار بالا در برابر اشعه های مادون قرمز : یکی دیگر از مزایای فلز طلا در بردهای الکتریکی این است که فلز طلا در برابر نفوذ اشعه مادون قرمز مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد و به همین دلیل است که از طلا در برد موبایل و وسایل مهم مانند ماشین های فضایی استفاده می شود.

مزایای استخراج طلا از برد موبایل

  • استخراج طلا از بردهای الکترونیکی مانند برد کامپیوتر و برد موبایل ، یکی از بهترین روشها برای حفظ محیط زیست است. زیرا با دور ریختن بردهای الکتریکی ، مقدار زیادی فلزات وارد طبیعت می شود که تاثیر مخربی روی محیط زیست می گذارند و با استخراج طلا از بردهای الکتریکی می توان از ورود فلزات به طبیعت جلوگیری کرد.
  • با استخراج طلا از گوشی های هوشمند دیگر نیازی به استخراج طلا از معادن نیست و می توان در هزینه و انرژی و زمان صرفه جویی کرد.
  • با استخراج طلا از بردهای الکتریکی موبایل و کامیپوتر ، می توان مقدار زیادی طلای تصفیه شده به دست آورد.
  • استخراج طلا از برد موبایل یکی از پرسودترین روشها برای کسب درآمد است و می تواند حتی به عنوان شغل دوم افراد انجام شود.

روش های اختصاصی برای بازیافت طلا از موبایل

فلز طلا را با روش های متنوعی می توان از گوشی های هوشمند جداسازی کرد. این روش ها شامل موارد زیر هستند که افراد با توجه به امکانات خود می توانند هر کدام از این روش ها را انتخاب کنند :

  • پیرولیز با مایکروویو
  • لیچینگ
  • استخراج طلا با کمک اسید نیتریک
  • بارش اکسیداتیو

آموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل

آشنایی با روش پیرولیز مایکروویو برای جداسازی طلا

اگر می خواهید با روش پیرولیز بیشتر آشنا شوید ، باید بدانید که پیرولیز فرآیندی است که برای تجزیه شیمیایی مواد آلی در دمای بالا و در غیاب اکسیژن انجام می شود. برای انجام این فرآیند باید دما را به بالاتر از 430 درجه سانتیگراد رساند و فشار زیادی اعمال کرد تا فرآیند تغییر فاز فیزیکی و شیمیایی مواد انجام شود. به دلیل نیاز به دستگاه های پیشرفته و موارد ایمنی ، انجام این روش توسط افراد معمولی اصلا توصیه نمی شود و روش پیرولیز حتما باید در آزمایشگاه و با استفاده از دستگاه های پیشرفته انجام شود.

شاید بپرسید که روش پیرولیز چطور باعث جدا شدن طلا از برد موبایل می شود؟ در روش پیرولیز مایکروویو ، از یک اجاق مایکروویو مدل تک حالته و با فرکانس 2.45 گیگا هرتزی استفاده می شود. حداکثر توان این مایکروویو باید 2000 وات باشد. برای استخراج طلا با این روش ، به سیرکولاتورهای یخچالی ، حفره های واکنش ، ترموکوپل ، سیلندرهای گاز ، پمپ خلاء ، کندانسور ، کلکتور و جریان سنج هم نیاز است. در این روش به تقریباً 20 گرم زباله طلا نیاز می باشد که برای بازیافت بهتر و حفظ کردن فضای درون حفره های واکنش ، باید داخل آن را با گاز نیتروژن خالص پاکسازی کرد. این گاز را با سرعت جریانی به اندازه 100 میلی لیتر در دقیقه به درون حفره می فرستند. پس از پاکسازی کردن حفره ها ، مایکروویو را روشن می کنند و به مدت تقریبا 60 دقیقه ، این دستگاه در توان های متفاوتی به اندازه 150، 200، 250 وات ، 300، 350 و 400 وات شروع به کار کردن می کند. پس از پیرولیز ، فلزات طلا پیرولیز شده را قبل از این که شستشو بدهند در زیر یک خشک کن ذخیره می کنند. همانطور که گفتیم این روش از جمله روش های اختصاصی برای استخراج طلا است که در آزمایشگاه های صنعتی انجام می شود.

آموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل

آسان ترین و بهترین روش برای بازیافت طلا از موبایل

ما در نم نمک بازیافت ، بهترین و آسان ترین روش برای بازیافت طلا از موبایل به زبان فارسی را به شما آموزش می دهیم و تمام مواد اولیه لازم برای این کار را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید خودتان در منزل این کار را انجام دهید و بهترین نتیجه را از استخراج طلا بگیرید. برای اینکه بتوانید طلای موجود در بردهای الکتریکی را جدا کنید ، بهترین روش استفاده از اسیدها و محلولهای اسیدی است برای جداسازی طلا از دیگر اجزای برد است. اسید نیتریک ، اسیدی است که به هر نسبتی در آب حل می شود و خاصیت اکسیدکنندگی بالایی دارد. اضافه کردن اسید نیتریک به فلزات باعث اکسید شدن فلزات در مرحله اول و سپس حل شدن آنها در اسید می شود. جالب است بدانید که مس و نقره و آلومینیوم در اسید نیتریک حل می شوند؛ اما این اسید نمی تواند طلا و پلاتین را حل کند. یعنی با اضافه کردن اسید نیتریک به بردهای الکتریکی ، تمام فلزات و اجزای برد در اسید حل می شوند و تنها طلای موجود در برد باقی می ماند.

برای اینکه بتوانید در منزل خود ، استخراج طلا از بردهای الکتریکی موبایل و کامپیوتر را انجام دهید ، مراحل زیر را به خاطر داشته باشید :

  • ابتدا تعدادی برد موبایل تهیه کنید. بهتر است بردهای باکیفیت را تهیه کنید تا بتوانید مقدار طلای بیشتری را از آنها استخراج کنید. گاهی اوقات از یک کیلوگرم برد موبایل ، می توان بین 3 تا 12 گرم طلا استخراج کرد؛ پس بردهای باکیفیت را خریداری کنید.

    سپس با استفاده از آب یا دستمال نمدار ، بردهای الکتریکی موبایل را خوب شستشو دهید و آنها را پاک کنید.

  • حالا نیاز است که بردها را داخل ظرف نشکن بریزید و روی آنها اسید نیتریک بریزید. می توانید به ظرف حاوی بردها حرارت بدهید تا فرآیند جداسازی طلا از برد سریعتر انجام شود. این مرحله با انتشار گازهای سمی همراه است و به همین دلیل ، استفاده از دستکش ، عینک محافظ و زدن ماسک را به شما پیشنهاد می کنیم.
  • می توانید بعد از اضافه کردن اسید به بردهای موبایل ، با یک میله شیشه ای آنها را به هم بزنید تا واکنش اسید با فلزات سریعتر انجام شود.
  • پس از حل شدن کامل فلزات در اسید ، شما ورقه های طلا را داخل محلول اسیدی مشاهده می کنید که شناور هستند و در اسید حل نشده اند. حالا شما باید بتوانید این ورقه های طلا را از محلول اسیدی جدا کنید.
  • بعد از جدا کردن طلاها ، شما باید ورقه های طلا را با استفاده از بوراکس و گرما ذوب کنید تا ورقه های طلا به هم بچسبند. پس از این مرحله شما کار استخراج و بازیافت طلا از برد را به خوبی انجام داده اید و می توانید طلای استخراج شده را وزن کنید و بفروشید.

آیا بازیافت طلا از گوشی های هوشمند سود بالایی دارد؟

بله. استخراج کردن و جداسازی فلز طلا از درون برد گوشی های موبایل بسیار سودمند است و شما می توانید با فروش طلاهای استخراج شده از بردهای الکترونیکی سود خوبی به دست بیاورید. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم زمانی که عمر مفید یک موبایل تمام می شود ، به جای انداختن موبایل به داخل زباله دانی های الکترونیکی ، برد موبایل را دربیاورید و از آن برای استخراج طلا استفاده کنید.

آموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر

در ساخت بسیاری از قطعات الکترونیکی از جمله کامپیوتر از طلا استفاده می شود. هر چند مقدار طلای استفاده شده کم است اما وقتی پای بازیافت میلیون ها قطعات کامپیوتر به میان می آید مساله فرق می کند.

کامپیوترهای مستعمل و از کار افتاده یکی از مهم ترین ضایعات الکترونیکی هستند که با بازیافت آنها فلزات ارزشمندی مانند طلا از آن استخراج می شود.

کامپیوتر از قطعات مختلفی ساخته شده که طبیعتاً همه آن ها حاوی طلا نیستند.

منابع مهم استخراج طلا از کامپیوتر شامل قطعات زیر است :

سی پی یو های کامپیوتر یکی از اصلی ترین منابع استخراج طلا هستند.

مادربرد کامپیوتر یکی از قطعه های با ارزشی است که حاوی طلا میباشد.

آی سی ها ، چیپ ها و خازن های مادربرد می توانند منبع خوبی برای استخراج طلا باشند. همچنین فلزات ارزشمندی مانند نقره و پالادیوم نیز در آن یافت می شود.

کارت گرافیک و رم از دیگر منابع مهم استخراج طلا از کامپیوتر هستند.

استخراج طلا از برد کامپیوتر که بعضی از بردهای کامپیوتر نیز روکشی از جنس طلا دارند که می توانند منبعی برای استخراج این فلز گران بها باشند.

از طرفی علاوه بر وجود فلزات ارزشمند در ضایعات کامپیوتر خطراتی نیز وجود داشته که بازیافت این ضایعات را به امری ضروری تبدیل می کند. به عنوان مثال گفته می شود در یک مانیتور 4 الی 8 پوند سرب وجود دارد که فلزی بسیار سمی است.

آموزش بازیافت طلا از قطعات کامپیوتر و موبایل

استخراج طلا از پین های مادربرد

ابتدا پین های مادربرد را داخل اسید نیتریک رقیق شده الزاما درصد نیتریک زیر 50 باشد میریزیم.

بعد از اینکه نیتریک کاملا فلز برنج را داخل خود حل کرد پوسته های طلایی رنگ روی محلول باقی میماند.

پوسته های طلا به خاطر نازکی الکترونی بسیار سبک بوده و به خاطر همین روی محلول ما میمانند.

سپس به اندازه خود محلول به ان اب مقطر اضافه میکنیم تا اسید ما ضعیف شود و بعد از 48 ساعت پوسته های طلایی رنگ ته نشین میشوند.

بعد از ریگشور کردن پوسته ها را جدا کرده و با روش تیزآب سلطانی کاملا حل کرده و بعد توسط سولفات اهن آزمایشگاهی دوباره طلا را احیا میکنیم.

استخراج طلا از چیپ های رم کامپیوتر

ابتدا قسمت های آبکاری شده رم ها را با قیچی جدا کرده و بعد داخل تیزاب سلطانی میریزیم و روی حرارت غیر مستقیم قرار میدهیم.

بعد از اینکه کاملا طلای ما داخل تیزآب سلطانی حل شد کیت ها را از محلول جدا کرده و به محلول مان تا وقتی که گرم میباشد سولفات آهن آزمایشگاهی محلول در اب گرم به تیزاب مان اضاف میکنیم این مرحله را چندین بار تکرار میکنیم تا واکنش ما قطع شود.

سپس محلول را به مدت 48 ساعت کنار گذاشته و بعد از رسوب شدن لجن طلای ما ان را ریگشور کرده و داخل بوته چینی ذوب میکنیم.

توجه داشته باشید هر فلز جداگانه باید داخل بوته خود ذوب شود.

به عنوان مثال بوته ذوب طلا باید از بوته ذوب نقره جدا باشد.

استخراج طلا از چیپ های آی سی

روش اول : کوره

ابتدا چیپ ها را داخل کوره قال ریخته و ذوب میکنیم.

بعد از حرارت کوره کربن های چیپ ست ها میسوزد و طلای زیر چیپ ست ها در حاله یا همان انتهای کوره میماند .

بعد از کمی اضافه کردن نقره قرص سفت میشود. سپس قرص حاصله را به داخل نیترک انداخته و نقره ما داخل اسید حل شده و طلای ما به صورت لجن 24 عیار ته نشین می شود.

روش دوم : شیمیایی

همان روش تیزآب سلطانی که روی سی پی یو انجام می شود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
100%

نظر دادن