ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، قطعات تقلبی بازار کامپیوتر و نحوه تشخیص قطعات تقلبی کامپیوتر و فرق قطعه تقلبی کامپیوتر با اصل و قطعات اصلی کامپیوتر چه مشخصاتی دارند در نم نمک.

چگونه قطعات تقلبی بازار کامپیوتر را تشخیص دهیم؟

مشکل فقط نمایندگی های رسمی اما تقلبی نیست. مشکل فقط گارانتی های زیرپله ای نیست. سال هاست سودجویان هارد دیسک کارکرده ، تعمیری و ریفربیشد که فاصله چندانی با مرگ ندارند را به عنوان هارد دیسک نو با گارانتی «زیر پله ای» عرضه می کنند. کافی است فقط چند هزار تومان ارزان تر باشند ، همه مشتری می شوند.چگونه قطعات تقلبی بازار کامپیوتر را تشخیص دهیم؟چگونه قطعات تقلبی بازار کامپیوتر را تشخیص دهیم؟

چگونه قطعات تقلبی بازار کامپیوتر را تشخیص دهیم؟

بسته بندی آن باز نشده ، گارانتی هم دارد ، قیمت اش هم که پایین تر است ، همین خوب است!

آنچه که در تصویر فوق مشاهده می کنید ، نمونه ای از ده ها و صدها هارد دیسک غیر اصلی است که شما هم می توانید یکی از آن داشته باشید ، کافی است به بازار بروید. عرضه هارد دیسک های تقلبی ، ریبرند شده ، کارکرده و تعمیری تحت عنوان نو ، به هیچ عنوان اتفاق تازه ای نیست اما دیگر به مرز انفجار رسیده است. اشخاصی به آسانی تعداد زیادی هارد دیسک کارکرده-تعمیری-ریفربیشد (بازسازی شده) و حتی تقلبی را در مزایده های اروپایی یا همین دبی؛ بیخ گوش خودمان ، خریداری می کنند و با پرداخت یا بدون پرداخت حق گمرک و مالیات ناچیز ، آن را وارد کشور می کنند. اینجاست که ماجرای ما شروع می شود.

گارانتی زیر راه پله ای!

ما با پدیده ای روبرو هستیم که تعریف واحدی برای آن وجود ندارد ، هرچه که باشد ما نام "گارانتی زیر راه پله ای" را برای آن برگزیده ایم. این ها همان واردکنندگان یا واسطه هایی هستند که هارد دیسک های غیر نو یا تقلبی را بسته بندی کرده و یک کارت گارانتی یا برچسب بی ارزش برای آن چاپ می کنند. هدف از ارائه کارت گارانتی صرفا اطمینان بخشی و جلب اعتماد خریدار بخت برگشته است و اغلب مواج هیچ گونه خدماتی در کار نیست.

چگونه قطعات تقلبی بازار کامپیوتر را تشخیص دهیم؟

نمونه ای از کارت گارانتی بی ارزش یک هارد دیسک فروخته شده همراه با دستگاه DVR

حتی اغلب این کارت ها فاقد هرگونه آدرس یا شماره تماسی از مرکز خدمات هستند و خریدار بخت برگشته از خود نمی پرسد فردا چطور می خواهد این گارانتی را پیدا کند؟!

در بازار بی در و پیکر قطعات کامپیوتر که هیچ کس نمی تواند منکر گران فروشی شود ، خریداران به راحتی تسلیم چند هزار تومان قیمت پایین تر می شوند ، بنابراین هیچ عجیب نیست که چنین محصولات تقلبی با استقبال خوبی روبرو شوند.

تعریف ما از "گارانتی های زیر راه پله ای"؛ آن دست از گارانتی های غیررسمی است که کارکرد آنها صرفا جلب اعتماد خریدار موقع خرید است و هیچ کارکرد دیگری از جمله ارائه خدمات پشتیبانی و پس از فروش ندارند. گاهی این گارانتی ها حتی وجود خارجی هم ندارند و یک برچسب یا کارت گارانتی بی ارزش بیش نیستند که فروشنده-توزیع کننده به صورت دوره ای اسم و طرح جدیدی برای آن انتخاب می کند. گاهی هم که دنبال پیدا کردن یکی از آنها می روید ، یک مغازه 10 متری در یکی از پرت ترین نقاط شهر را مقابل خود می یابید؛ یک مغازه کوچک زیر راه پله های یکی از مراکز فروش ، هیچ تعجب نکنید!

سودجویان به خوبی متوجه خوش نامی و محبوبیت برخی برندهای هارد دیسک چون WD و Segate هستند ، از این رو به آسانی با چاپ یک برچسب جدید ، متفرقه ترین هارد دیسک های کارکرده و تعمیری را نه تنها محصول یک سازنده معتبر جا می زنند ، بلکه نو هم به نظر می رسد. هیچ مهم نیست دنبال هارد دیسک های WD Black باشید یا یک هارد دیسک اکسترنال Seagate یا حتی هر برند دگیری ، انواع مختلف آن پیدا می شود. گاهی سودجویان از این هم زرنگ تر هستند و با تجهیزات پیشرفته میزان کارکرد و خطاهای هارد دیسک ها را از جدول S.M.A.R.T پاک می کنند و دیگر با روش های نرم افزاری قادر به تشخیص آن نخواهید بود.

چگونه قطعات تقلبی بازار کامپیوتر را تشخیص دهیم؟

کارکرد و سلامت وحشتناک یک هارد دیسک "نو" با گارانتی شرکتی

پای هارد دیسک های تقلبی تنها به بازار کامپیوتر باز نشده ، حجم قابل توجه ای از این هارد دیسک ها در دل دستگاه های DVR از طریق فروشندگان تجهیزات نظارتی و دوربین مدار بسته به خریداران بی خبر از همه جا می رسد. اگر روزی هارد دیسک سیستم نظارتی محل کار خود را به یک کامپیوتر وصل کردید و از کارکرد آن شگفت زده شدید ، در حقیقت هیچ پدیده ماورایی رخ نداده است ، این صرفا یک هارد دیسک در آستانه مرگ است ، هیچ هم مهم نیست که چند ماه یا حتی چند سال از گارانتی آن باقی مانده باشد.

ماجرای هارد دیسک تقلبی بسیار پیچیده تر از این حرف هاست ، گاهی هارد دیسک های کهنه که توسط شرکت های بزرگ سال ها استفاده شده اند به دست شما می رسد ، گاهی هارد دیسک های معیوب پس از بازسازی (ریفربیشد)؛ گاهی هم هارد دیسک های به شدت قدیمی یا OEM را ریبرند کرده و تحت یک برند و مدل بروز عرضه می کنند. هنگامی که به چیزی مشکوک شوید ، این دست از فروشندگان و توزیع کنندگان با ارائه توضیحات خلاف واقع تلاش می کنند سر شما کلاه بگذارند. آنها دلایل مختلفی ارائه می کنند؛ از ادعای قدیمی بودن مدل تا برداشته شدن از روی کامپیوتر آماده نو ، فریب هیچ یک را نباید خورد.

شاید خنده دار باشد اما گاهی حتی مدل (شناسه محصول) هارد دیسک های خارجی وجود خارجی ندارد و به هیچ عنوان در وب سایت سازنده پیدا نمی شود. گاهی هم سریال هارد دیسک با برچسب آن هم خوانی ندارد و در اصل یک مدل دیگر است.

هارد دیسک های تقلبی فقط صدای خریداران را در نیاورده اند ، اخیرا رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران در گفت وگو با خبرگزاری فارس از بازار کثیف هارد دیسک های تقلبی پرده برداشته. سید مهدی میرمهدی در گفت وگو با فارس چنین گفت :

«برخی فروشندگان هارد با تعویض برچسب ، هاردهای وارداتی با برندهای متفرقه و کیفیت پائین یا هاردهای ریفر را به جای هاردهای به نام و دارای برندهای معتبر و پرفروش به مصرف کننده عرضه می کنند. با این تخلف هاردی که 100 هزار تومان ارزش دارد به قیمت 250 هزار تومان به مشتری فروخته می شود»

واقعیت این است که بسیاری از فروشندگان هم با هارد دیسک های تقلبی مشکلی ندارند ، کافی است سری به بازار شهرستان های کوچک بزنید؛ جاهایی که خبری از مراکز فروش معتبر و نمایندگی رسمی نیست. اگر در شهرهای بزرگ احتمال تقلبی بودن یک هارد دیسک وجود داشته باشد ، در برخی شهرستان ها چیزی جز هارد دیسک تقلبی پیدا نمی کنید.

بدون شک خرید هارد دیسک با گارانتی رسمی و معتبر موثرترین راه برای در امان ماندن از هارد دیسک های تقلبی ، کارکرده و ریفربیشد است. البته ما هم به خوبی متوجه گران فروشی ها هستیم ، اما صادقانه بگوییم راه دیگری وجود ندارد.

نه تنها توصیه می شود به هیچ عنوان سراغ هارد دیسک های با گارانتی شرکتی (همان زیر راه پله ای خودمان) نروید ، بلکه در هنگام خرید هارد دیسک با گارانتی های معتبر هم بسیار مراقب باشید. هارد دیسک خود را از هر برند و با هر گارانتی که تهیه می کنید ، پس از اولین نصب با برنامه های رایج چون CrystalDiskInfo اطلاعات S.M.A.R.T آن را بررسی کنید ، هیچ دلیل و توجیه ای برای کارکرد غیر صفر ساعت ، وجود خطا و هر ایراد دیگری وجود ندارد.

پس از اولین راه اندازی هارد دیسک نو ، می بایست دقیقا کارکرد آن صفر ساعت و تعداد دفعات راه اندازی نزدیک به 1 باشد ، در غیر این صورت شما هم صاحب یک هارد دیسک تقلبی هستید!

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(6 رای)
60%

نظر دادن