ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، روانشناسی رنگ‌ها در دکوراسیون داخلی و تاثیر رنگ ها دکوراسیون منزل و روحیه شما و انتخاب بهترین رنگ برای هر قسمت خانه از نظر روانشناسی و این رنگ های دکوراسیون شما را باهوش تر می کند و تاثیر رنگ در دکوراسیون داخلی منزل در نم نمک.

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

دنیای پیرامون ما بدون وجود رنگ ها قابل تصور نیست. در حالی که هر رنگی تاثیر به خصوصی روی روح و روان ما انسان ها دارد از این رو امروزه روانشناسی رنگ ها نه تنها در زندگی روزمره بلکه در صنعت ، تجارت ، دکوراسیون منزل و تبلیغات نیز اهمیت بالایی پیدا کرده است که غیر قابل انکار می باشد.روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل [نکات]روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل [نکات]

البته روانشناسان در این حوزه قادر به تشخیص قطعی و 100 درصد واکنش افراد مختلف و میزان شدت این عکس العمل ها نیستند و این عکس العمل به عوامل مختلفی از جمله شرایط فیزیکی فرد ، فرهنگ ، جنسیت ، خاطرات و ... بستگی دارد.

با این حال ما در این مقاله سعی می کنیم تا حد امکان به تشریح این تاثیرات بپردازیم و با معرفی نمونه کار های اجرا شده در هر کدام از این دسته های رنگی شما را در انتخاب رنگ بندی مورد نظرتان یاری نماییم.

روانشناسی رنگ

چرخه رنگ ایتن

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

چرخه رنگی که در تصاویر آورده شده از نظریات یوهان ایتن رنگ شناس و تئوریسین سوییسی ست که به چرخه رنگ ایتن معروف است.

همانطور که ملاحظه می کنید رنگ های مادر و اصلی یا همان اولیه در داخلی ترین قسمت این چرخه گنجانده شده و بعد از آن به ترتیب رنگ های ثانویه و سومین گروه رنگ ها قرار دارد.

از ترکیب دو به دوی رنگ های اصلی رنگ های ثانویه و از ترکیب دو به دوی ثانویه رنگ های گروه سوم ساخته می شود.

ما در اینجا می خواهیم با خصوصیات روانشناسی رنگ ها و تاثیر یک به یک آن ها در ایجاد حس های منحصر به فرد آشنا شده و بهترین شیوه استفاده از رنگ در طراحی و دکوراسیون را شناسایی و بررسی نماییم.

رنگ قرمز

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

گرم ترین رنگ در چرخه ایتن

جدی ترین رنگ از لحاظ گرما
  • دارای انرژی درونی- افسار گسیخته-هیجان-خشونت-اشتها آور
  • جاذبه اولیه و بعد دافعه به سرعت

رنگ قرمز با توجه به خصوصیاتی که در بالا یاد شدهٰ در ابتدا بیننده را جذب و نگاه ها رو به خود خیره می نماید ولی به دلیل تولید حس خشونت و حرارت بالایی که دارد به همان سرعت دفع کننده خواهد بود.

با توجه به توضیحات داده شده نتیجه گیری می شود که رنگ قرمز در مکان های خاص فقط و فقط به صورت لکه رنگ می تواند حضور داشته باشد. نه بیشتر و نه کمتر.

برای مثال رنگ قرمز در رستوران های کلاسیک که قرار است مشتری ساعتی را در آرامش از غذا خوردن در کنار خانواده لذت ببرد به عنوان رنگ اشتها آور فقط در حد لکه رنگ(دستمال سفرهٰ گیره تزیینی قاشق و چنگال شمع قرمزرنگ زیر بشقابی)قابل استفاده و مناسب خواهد بود.

در نهایت اینکه شما نیز در آشپزخانه منزلتان می توانید از همین لکه رنگ ها استفاده نموده و به فضای غذاخوری خود روح ببخشید.

اما در فست فود ها می توان از خصوصیت منفی این رنگ یعنی دفع کنندگی اش در کنار خصوصیت مثبت آن یعنی اشتها آور بودنٰ به نفع کسب و کار بهترین بهره را برد. در نتیجه استفاده از رنگ قرمز در فست فود ها می تواند از میزان لکه رنگ فراتر رود .

ترکیب با رنگ های سفید و سیاه :

همیشه به یاد داشته باشید که رنگ سفید در کنار هر رنگی قرار گیردٰ تلطیف کننده و تخفیف دهنده است. و رنگ سیاه برعکس عمل می کند و تاکیید کننده خواهد بود.

بنابراین نتیجه ترکیب رنگ قرمز با سفید رنگ ملایم و شیرین صورتی خواهد بود.

عاری از خشونت بودن و در عین حال سرزندگی رنگ صورتی آن را رنگی مناسب محافل خصوصی (اتاق خواب) نموده است.

صورتی برای اتاق خواب دختران خردسال توصیه می شود. به این دلیل که رنگ یاد شده در عین لطافت و آرامشی که دارد کمی از حرارت و هیجان قرمز را نیز به ارث برده و در ایجاد تعادل این رده سنی و پیش گیری از انفعال و بی حوصلگی معمول ه این گروه بسیار مناسب ست.

رنگ زرد

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

  • درخشان و پر انرژی و پر حرارت.
  • از دور جذب کننده
  • تمام رنگ ها را در خود حل می کند و می بلعد.
دوری و دوستی

رنگ زرد به خاطر خصوصیات یادشده می بایست در حد لکه رنگ در دکوراسیون مورد استفاده قرار گیردو بیش از آن باقی رنگ ها را در خود حل و گم خواهد نمود.

همانند رنگ قرمزٰ می توان در فست فودها به کار برد .

در باشگاه های ورزشی برای ورزش های پر تحرک مثل زومبا و ایروبیک کاربرد دارد زیرا انتقال دهنده انرژی تحرک و هیجان است.

می توان رنگ زرد را با رنگ های دیگر ترکیب کرد و در دکوراسیون به راحتی از آن بهره برد.

لیمویی= زرد+سفید+اپسیلونی آبی برای کدری

کرم=زرد و سفید=گرمای مطبوع و پر کاربرد

آبی

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

سرد ترین رنگ در چرخه ایتن

ربات!!!!!

در عین آرامش ، فعالیت سازه.تمرکز. منطق.اعتماد

هر لحظه و هر فضا حسی متفاوت

با توجه به خصوصیات یاد شده ، در فضاهایی که قرار است حس اعتماد القا شود و یا به تمرکز و دقت بالایی نیاز است ، رنگ آبی بهترین گزینه خواهد بود.

مثال : مسابقات وزنه برداری (رنگ آبی به وفور در فضای مربوطه به کار می رود)

باشگاه بدنسازی

این رنگ در محیط کارنیز می تواند استفاده شود البته در کنار رنگ سفید همراه با سبزینگی ه گیاه که در عین بالا بردن دقت و تمرکز کارمندان ، سبزی گیاه حس زندگی را القا خواهد نمود.

از ترکیب رنگ آبی با سفید ، آبی آسمانی خواهیم داشت که حس اعتماد را القا می نماید.

به خاطر داشته باشیم هنگام اولین قراربا کارفرما یا رییسمان از نیروی خارق العاده آبی آسمانی درایجاد اعتماد اولیه غافل نشویم.

رنگ آبی با سیاه ، سرمه ای را خواهد ساخت .

اگرجداره پشت سر اتاق مدیریت شرکتی را به رنگ سرمه ای منقوش نمایید اولین حسی که دیدن این منظره ایجاد خواهد نمود ، شنیده شدن و دانایی و راهکار دهندگی ست.

استفاده از این رنگ به عنوان تک دیوار در اتاق خواب زوج ها بعد از 5 سال اول زندگی می تواند به حضورمنطق بیشتر در حل مسایلشان کمک نماید.

نارنجی

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

درخشندگی زرد و حرارت و جاذبه قرمز

به همین خاطر استفاده این رنگ کمی بیش از لکه ، در اتاق خواب دختران 1تا 7 سال و 7 تا 12 سال توصیه می شود.

رنگ نارنجی به دلیل درخشندگی و جذب کنندگی ای تواما ، شاهکاری ست برای تبلیغات تبلیغات تبلیغات زیرا علاوه بر جذب کنندگی و دیده شدن ، به راحتی در خاطره ها می ماند.

در فست فود ها نیز این رنگ در کنار رنگ های زرد و قرمز قابل استفاده است.

نارنجی بی شک با خصوصیاتی که دارد به فضاهای تجاری روح میدهد.

در دکوراسیون منزل علاوه بر اتاق دختران خردسال ، می توان در حد لکه رنگ در آشپزخانه نیزاستفاده نمود. حتی برای دکور موقتی میز غذاخوریمان می توانیم از نارنجی کمک بگیریم(شمع.گلدان...)

سبز

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

  • درخشندگی زرد و آرامش آبی
  • روح زندگی.آرامشی که خواب آور نیست

با توجه به خصوصیات عنوان شده در بالا این رنگ در اتاق پسران گروه سنی 1 تا 12 سال جایگاه جدی خواهد داشت. سطح انرژی بالای این سن را متعادل خواهد کرد در عین حال که مثل رنگ آبی آرامش خواب آوری ندارد در نتیجه نشاط سازنده آن ها را حفظ خواهد نمود.

همچنین به دیل آرامش بخش بودن رنگ سبز ، استفاده از آن همراه با متریال چوب (فرنیچر چوبی یا کفپوش های چوبی مثل پارکت و لمینیت) یا لکه هایی از یک رنگ گرم ، در اتاق های نشیمن که محلی برای استراحت و دور همی های خصوصی خانوادگیست ، می تواند مناسب باشد.

همانطور که قبلا گفته شد ، از آنجا که این رنگ از ترکیب رنگ سرد آبی و گرم زرد تشکیل شده است ، در نهایت و درکل رنگ سردی به حساب می آید ولی لازم است توجه داشته باشیم که میزان سردی یا گرمی سبز بستگی مستقیم به درصد ترکیب دو رنگ زرد و آبی خواهد داشت. هرچه رنگ زرد بیشتر باشد میزان سردی سبز کمتر خواهد بود و بالعکس.

بنفش

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

  • جذب درونی در عین آرامش (به خاطر رنگ قرمز درونش)
  • رنگ سلطنتی .نماد شکوه و قدرت
  • از ترکیب سردترین رنگ با گرم ترین رنگ به وجود آمده
رنگ عرفان

با توجه به خصوصیاتی که در بالا یاد شد ، می توان گفت این رنگ در فضاهای متفاوت می تواند کاربرد متفاوتی داشته باشد و در هر فضا می توان از جنبه های مثبت مختلف آن استفاده نمود.

به طور مثال در فضاهای اداری فقط و فقط در اتاق ریاست اداره روی یک تک جداره مهم می توان از این رنگ به عنوان نماد قدرت استفاده کرد.

در فضاهایی مثل سالن های ماساژ از تزییناتی به این رنگ (شمع ، پرده ، گلدان) برای ایجاد حس آرامش استفاده می شود.

نکته قابل توجه در استفاده از رنگ بنفش این ست که در فضای مسکونی می توان در اتاق خواب از ملایم ترین درجه این رنگ در جهت کمک به آرامش و خواب راحت استفاده نمود.

همچنین در خانه های بزرگ که نور گیر مناسبی دارند ، رنگ بفش در طیف های متفاوتش می تواند در فضای نشیمن یا بهار خواب کمی بیشتر از لکه رنگ مورد استفاده قرار گیرد(تابلو. کوسن.آباژور. تک مبل میزبان)

قهوه ای

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

ترکیبی از زرد و قرمز و آبی

می توان گفت که در مبحث دکوراسیون ، قهوه ای رنگ مکمل اغلب رنگ هاست. اما درعین حال که می تواند با استفاده بجا ، گرما و صمیمیت در محیط بوجود آورد به همان شدت نیز با استفاده نادرست می تواند کنتراس را بهم بزند.

ثبات و سنگینی

استفاده درست از رنگ قهوه ای در فضای پذیرایی و نشیمن بهترین اتفاق می تواند باشد.

دراتاق خواب زوج های بالای 5 سال این رنگ می تواند کاربرد داشته باشد و فضا را به سمت منطق بیشتر ببرد.

همانطور که همه ما بارها و بارها برخوردداشتیم ، رنگ قهوه ای برای اتاق کار رنگ مناسبی است و فضا را در عین اداری بودن از خشکی و سردی خارج و صمیمیت را بیشتر می نماید.

خاکستری

روانشناسی رنگها در دکوراسیون منزل

خاکستری همانند رنگ سفید و مشکی از دسته رنگ های خنثی بوده و با اغلب رنگ ها در تمامی طیف ها همخوانی دارد.

این رنگ به دلیل آنکروم بودن (خنثی) می تواند در تمامی فضاها کاربرد داشته باشد و از همه مهمتر اینکه ناهماهنگی ایجاد نخواهد کرد. هر کجا از منزل ، محل کار و فضاهای مورد نظر دیگر ، این رنگ برای ایجاد هارمونی مناسب به شما کمک خواهد نمود.

هر زمان احساس کردید تمامی فضا بندی و چیدمان از رنگ کف و دیوار گرفته تا فرنیچر خود را مشخص نموده اید اما در بخشی از فضا دچار مسیله شدید و نمی توانید رنگ مناسب رابیابید ، به خاطر داشته باشید که می توانید از خاکستری کمک بگیرید.

یادآوری :
  • این نکته قابل توجه است که رنگ های آنکروم(سفید و مشکی و خاکستری) در دکوراسیون می بایست با درصد بیشتریمورد استفاده قرار گیرند تا رنگ های کروم بیشتر به چشم بیایند. استفاده بیش از اندازه از رنگ های کروم دار (زرد سبز آبی قرمز نارنجی بنفش....) فضا را به سمت شلوغی برده و به مرور زمان خسته کننده خواهد شد.
  • نکته دوم این است که می بایست در تمام فضاها میزان سردی و گرمی رنگ و متریال در تعادل باشد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن