ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، روایت منصور دوانیقی از امام کاظم درباره عید نوروز و امام کاظم و عید نوروز و از نگاه دین اسلام چه روزی عید است و جایگاه عید نوروز در اسلام و عید نوروز و جایگاه آن در اسلام و عید نوروز و جایگاه آن در مذهب شیعه در نم نمک.

روایتی درباره امام کاظم و عید نوروز

منصور دوانیقی به امام موسی کاظم علیه السلام پیام داد که : «عید نوروز در خانه بنشینید تا برای عیددیدنی به دیدارتان بیایند؛ هدایایی را که می آورند نیز تحویل بگیرید.»روایت منصور دوانیقی از امام موسی کاظم درباره عید نوروزروایت منصور دوانیقی از امام موسی کاظم درباره عید نوروز

امام پاسخ داد : « من تمام روایات جدم ، رسول خدا ، را بررسی کردم و خبری از عید نوروز در آنها نیافتم. نوروز سنتی از فارس است که اسلام آن را محو نموده؛ و من به خدا پناه می برم که سنتی را که اسلام محوش کرده احیا نمایم.»

منصور گفت : « این یک حرکت سیاسی است برای جذب دل لشگریان فارس و غیر عرب ما. شما را به خدا سوگند می دهم که همان طور که گفتم ، عمل کنید.»

امام نیز به اجبار منصور دوانیقی در خانه خود نشستند و پسران و بزرگان و امیران لشگر برای عرض تبریک آمدند و هر کدام در خور شأن خود هدیه هایی آوردند.

امام کاظم و عید نوروز

خادمی در کنار امام مأمور بود آمار هدایا را ثبت کند. آخرین نفر پیرمردی بود که وقتی وارد شد ، گفت : « ای پسر رسول خدا! من مردی ضعیف و فقیرم. توان تهیه هدیه را نداشتم؛ در عوض سه بیت شعر آورده ام که جدم در مرثیه جد شما ، حضرت امام حسین علیه السلام سروده است :

« تعجب می کنم از درخشش شمشیرهای صیقل خورده که بر فراز اندام غبار آلوده ات در حرکت بود.

و از تیرهایی که پیکر نازنیت را در برابر دیدگان اهل بیت سوراخ سوراخ می کرد و آنها اشک ریزان ، جدشان رسول خدا را صدا می زدند.

با این همه ، آن شمشیرها و تیرها نتوانست حتی اندکی از جلالت و بزرگی جسمت را بکاهد ، چه رسد به روح بلندت را!»

امام فرمود : « هدیه تو را پذیرفتم. بنشین. خدا به تو خیر و برکت دهد.»

سپس به خادمش فرمود : « برو پیش منصور و بگو با این هدایا می خواهی چه کنی؟»

خادم رفت و از قول منصور چنین پیام آورد که« تمام آنها هدیه من است به شما. هر کاری که می خواهید بکنید.»

امام نیز به آن پیرمرد فرمود : « تمامی اینها هدیه من است به تو.»

  • برگرفته از: بحار الانوار 48، ص 108، از مناقب

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن