ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، فطریه شامل چه کسانی می شود و فطریه را به چه کسانی باید داد خامنه ای و اگر فطریه ندهیم چه می شود و معنای فطریه چیست و فطریه سادات و کفاره به چه کسانی تعلق میگیرد و فطریه به چه کسانی تعلق میگیرد مکارم و فطریه امسال چقدر است و زکات فطریه چیست در نم نمک.

فطریه شامل چه کسانی می شود؟

زکات فطره و یا فطریه یکی از فروع دین اسلام است. بر کسی که خودش فقیر نباشد ، واجب است برای خود و تمام کسانی که تحت تکفل او هستند ، زکات فطره بپردازد.فطریه شامل چه کسانی می شود؟فطریه شامل چه کسانی می شود؟

برخی مراجع تقلید افراد تحت تکفل را شامل کسانی که شب عید فطر میهمان شخص هستند ، نیز دانسته اند. اگر کسی که فطره بر او واجب است آن را پرداخت نکند ، بر خود انسان واجب نمی شود. کارمندان و سربازان تحت تکفل دولت محسوب نمی شوند. پس از پایان یافتن ماه مبارک رمضان؛ یعنی در شب عید فطر ، افرادی که دارای شرایط باشند ، باید زکاتی بپردازند که مقدار و موارد مصرف آن خواهد آمد. این زکات به نام زکات فطره خوانده می شود.

افرادی که زکات فطره بر آنها واجب است

1- بالغ باشد.

2- عاقل باشد.

3- بنده کسی نباشد.

4- فقیر نباشد. (توضیح المسائل ، امام خمینی ، مسئله 1991)

فطریه شامل چه کسانی می شود

فطریه بر چه کسانی واجب نیست؟

حق پرداخت فطریه

آیت الله سیستانی :

کسی که موقع غروب شب عید فطر ، بالغ و عاقل است و بیهوش و فقیر و برده نیست ، باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند ، هر نفری یک صاع که گفته می شود تقریبا سه کیلو است ، از غذاهای معمول در شهرش مانند گندم یا جو یا خرما یا کشمش ، یا برنج یا ذرت به مستحق بدهد و اگر به جای آن پول هم بدهد ، کافی است.

آیت الله مکارم شیرازی :

کسانی که درآمدشان نسبت به مخارجشان ، در حد زندگی متعارف شرع کافی باشد ، حال این شخص کارگر ، کارمند ، کشاورز ، کاسب و ... باشد ، باید فطریه بدهد.

کسانی هم که درآمدشان به مخارجشان نخورد ، مانند این که درآمدش 19 و خرجش 20 باشد. این شخص فقیر شرعی است و می تواند فطریه بگیرد؛ البته منظور زندگی بدون ریخت و پاش و تجملات است.

فطریه شامل چه کسانی می شود

فطریه جنین در شکم مادر

آیت الله صافی گلپایگانی :

واجب نیست.

آیت الله حسین مظاهری :

پرداخت فطریه لازم نیست ، ولی برای محافظت او مطلوب است.

فطریه کودک به دنیا آمده در رمضان

آیت الله سیستانی :

اگر پیش از غروب عید فطر بچه‏ دار شود ، باید فطره کودک را بدهد.

فطریه شامل چه کسانی می شود

آیت الله صافی گلپایگانی :

اگر بعد از مغرب شب عید فطر بچه دار شود ، واجب نیست فطره او را بدهد؛ اگرچه مستحب است فطره کسانی را که بعد از مغرب تا پیش از ظهر روز عید نان خور او حساب می شوند ، بدهد.

فطریه سرباز در حال خدمت

آیت الله مکارم شیرازی :

اگر تمکن مالی دارد ، بنا بر احتیاط واجب خودش بپردازد.

آیت الله نوری همدانی :

در صورتی که نان خور پدر به حساب می آیند ، به عهده پدر است و اگر هزینه آنان به عهده اداره مربوطه باشد؛ زکات فطره بر کسی واجب نیست.

فطریه شامل چه کسانی می شود

پرداخت کفاره بر چه کسانی وارد نیست؟

کفاره جمع عبارت است از «جمع بین آزاد کردن یک بنده و گرفتن دو ماه روزه و اطعام شصت فقیر». این کفاره در دو مورد تحقق می ‏یابد : یکی اینکه انسان روزه خود را با چیز حرام باطل کند و دیگر اینکه شخص مسلمانی را بی ‏گناه و از روی عمد به قتل برساند.»

در رسالات و کتاب فقهی چند مورد برای پرداخت کفاره جمع بیان شده است :

1. اگر کسی مرتکب قتل عمد شود ، لازم است کفاره جمع بدهد.

2. اگر شخص روزه دار به چیز حرامی روزه خود را باطل کند ، چه آن چیز اصلا حرام‏ باشد؛ مثل شراب ، یا به جهتی حرام شده باشد ، بنا بر احتیاط کفاره جمع بر او واجب می شود؛ یعنی باید یک بنده آزاد کند و دو ماه روزه بگیرد و شصت فقیر را سیر کند. یا به هر کدام آن ها یک مد که تقریبا ده سیر است گندم یا جو یا نان و مانند این ها بدهد و چنانچه هر سه برایش ممکن نباشد ، هر کدام آن ها که ممکن است باید انجام دهد.

3. اگر روزه دار دروغی را به خدا و پیغمبر (ص) نسبت دهد ، کفاره جمع بنا بر احتیاط بر او واجب می شود.

در مورد آزاد کردن بنده؛ چون در دنیای کنونی موضوعیت ندارد ، در نتیجه اصلا واجب نیست. چنان که از متن فوق (چنانچه هر سه برایش ممکن نباشد ، هر کدام آنها که ممکن است) بر می آید.

در ادامه گزارش برخی از استفتائات مراجع عظام تقلید در خصوص مواردی که نیاز به پرداخت کفاره جمع است ، بیان می شود :

فطریه شامل چه کسانی می شود

آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی) :

سوال : حکم کسی که با خوردن و نوشیدن حرام روزه خود را در ماه رمضان باطل نموده ، چیست؟

جواب : در فرض مرقوم باید شصت روز روزه بگیرد و یا شصت مسکین را اطعام نماید و احتیاط مستحب آن است که هر دو را انجام دهد.

آیت الله مکارم شیرازی :

سوال : شخصی به خاطر افطار روزه ماه مبارک رمضان به وسیله فعل حرام کفاره جمع واجب شده بود ، در حال اداء روزه های کفاره (30روزمنفصل آن) بوده است که بار دیگر یکی از همین روزه های کفاره را به وسیله فعل حرام باطل کرده است. تکلیف این شخص چیست؟

جواب : روزه ها را باید تکمیل کند و احتیاط آن است که کفاره ده مسکین را بدهد.

وظیفه کسی که قادر بر هیچ یک از سه کار برای کفاره نباشد

هرگاه هیچ یک از این سه کار ممکن نشود ، هر چند «مُد» که می تواند به فقرا اطعام کند و اگر نتواند؛ باید 18 روز روزه بگیرد و اگر نتواند هر چند روز که می تواند بجا آورد و اگر نتواند استغفار کند و همین اندازه که در قلب بگوید : «استغفرالله» کافی است و واجب نیست بعدا که قدرت پیدا کرد کفاره را بدهد.

فطریه شامل چه کسانی می شود

آیت الله سیستانی :

سوال : آیا می توان در کفاره جمع به جای 60 روز روزه ، به 60 فقیر طعام داد؟

جواب : در افطار به حرام کفاره جمع به نظر آقای سیستانی واجب نیست و همان اطعام (60) فقیر کافی است. فقط در کفاره قتل عمدی کفاره جمع هست و در این صورت باید شصت روز روزه بگیرد و 60 فقیر را اطعام کند. یعنی به هر یک مد (4/3 کیلو) طعام بدهد (750 گرم)؛ ولی نمی تواند به جای روزه فقط آنها را اطعام کند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن