ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، نماز احتیاط و فاصله افتادن بین نماز و نماز احتیاط و خواندن سوره در نماز احتیاط و آموزش تصویری نماز احتیاط و سجده سهو و نماز احتیاط و آموزش تصویری نماز احتیاط نشسته و نماز احتیاط نشسته مکارم و نماز احتیاط خامنه ای و جدول نماز احتیاط و شرایط و احکام نماز احتیاط و نماز احتیاط در چه مواردی است و نماز احتیاط چگونه خوانده می شود و سجده سهو چگونه است را در نم نمک مشاهده کنید.

آموزش خواندن نماز احتیاط و سجده سهو و احکام آن

بسیاری از افراد هنگام خواندن نمازهای یومیه ، در تعداد رکعات ، سجده ، رکوع و یا ذکر سوره ها شک می کنند و حکم شرعی برای رفع اشکال نماز خود را نمی دانند. برخی از شک هایی که در حال نماز ایجاد می شود اهمیت چندانی ندارند اما برخی دیگر وظایفی را برای نمازگزار تعیین می کنند. یکی از این وظایف خواندن نماز احتیاط پس از پایان نماز است که در این بخش از دین و مذهب نم نمک به آن می پردازیم.نحوه خواندن نماز احتیاط و سجده سهو + احکامنحوه خواندن نماز احتیاط و سجده سهو + احکام

احکام نماز احتیاط

نحوه خواندن نماز احتیاط

  1. نماز احتیاط از قیام ، نیت ، تکبیر ، خواندن سوره حمد به تنهایی ، رکوع ، دو سجده ، تشهد و سلام تشکیل شده است.

  2. نماز احتیاط اذان ، اقامه ، سوره و قنوت ندارد.

  3. در نماز احتیاط سوره حمد به صورت اِخفات (آهسته) خوانده می شود؛ هرچند که نماز اصلی ، نمازی باشد که مردان باید حمد و سوره را در آن بلند بخوانند.

  4. نماز احتیاط باید بلافاصله بعد از اتمام نماز اصلی و پیش از انجام کاری که صورت نماز را به هم می زند ، خوانده شود.

  5. رعایت شروط نمازهای واجب در نماز احتیاط واجب است.(فقه الخلل ، ج1، ص63؛ رساله شریفه مجمع الرسائل ، ص329)

احکام نماز احتیاط در توضیح المسائل

در توضیح المسائل امام خمینی(ره) ، آیت الله خامنه ای و آیت الله سیستانی و مراجع دیگر احکام نماز احتیاط به صورت زیر ذکر شده است :

1. اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد که رکعت های نمازش کم بوده ، چنانچه کاری که نماز را باطل می کند انجام نداده ، باید آنچه از نماز را که نخوانده بخواند و برای سلام بی جا دو سجده سهو نماید ، و اگر کاری که نماز را باطل می کند انجام داده ، مثلا پشت به قبله کرده ، باید نماز را دوباره بجا آورد.

شرایط خواندن نماز احتیاط

2. حکم گمان در رکعت های نماز حکم یقین است ، مثلا اگر در نماز چهار رکعتی انسان گمان دارد که نماز را چهار رکعت خوانده نباید نماز احتیاط بخواند ولی اگر در غیر رکعت ها گمان پیدا کند ، باید به احتیاط عمل نماید و دستور در هر موردی طور مخصوصی است که در کتاب های مفصل گفته شده است.

3. اگر بین دو و سه و چهار شک کند و موقعی که دو رکعت نماز احتیاط ایستاده را می خواند پیش از رکوع رکعت دوم یادش بیاید که نماز را سه رکعت خوانده باید بنشیند و نماز احتیاط را یک رکعتی تمام کند و بنابر احتیاط مستحب نماز را دوباره بخواند.

4. اگر بعد از سلام نماز احتیاط ، شک کند که یکی از اجزاء یا شرایط آن را بجا آورده یا نه به شک خود اعتنا نکند.

5. اگر بعد از خواندن نماز احتیاط بفهمد کسری نماز بیشتر از نماز احتیاط بوده ، مثلا در شک بین سه و چهار ، یک رکعت نماز احتیاط بخواند ، بعد بفهمد نماز را دو رکعت خوانده ، چنانچه بعد از نماز احتیاط کاری که نماز را باطل می کند انجام داده ، مثلا پشت به قبله کرده ، باید نماز را دوباره بخواند و اگر کاری که نماز را باطل می کند انجام نداده ، باید دو رکعت کسری نمازش را بجا آورد و نماز را هم دوباره بخواند.

6. اگر در نماز احتیاط چیزی که رکن نیست سهوا کم یا زیاد شود ، سجده سهو ندارد.

7. اگر در نماز احتیاط تشهد یا یک سجده را فراموش کند احتیاط آن است که بعد از سلام ، آن را قضا نماید اگر چه واجب نیست.

8. اگر بین دو و سه و چهار شک کند و بعد از خواندن دو رکعت نماز احتیاط ایستاده یادش بیاید که نماز را دو رکعت خوانده ، لازم نیست دو رکعت نماز احتیاط نشسته را بخواند.

نماز احتیاط در چه مواردی واجب است؟

9. حکم شک و سهو و گمان در نمازهای واجب یومیه و نمازهای واجب دیگر فرق ندارد ، مثلا اگر در نماز آیات شک کند که یک رکعت خوانده یا دو رکعت ، چون شک او در نماز دو رکعتی است ، نمازش باطل می شود.

10. اگر بعد از خواندن نماز احتیاط بفهمد کسری نماز کمتر از نماز احتیاط بوده ، مثلا در شک بین دو و چهار ، دو رکعت نماز احتیاط بخواند ، بعد بفهمد نماز را سه رکعت خوانده ، باید کسری نماز را به نماز متصل نموده و نماز را هم دوباره بخواند.

11. اگر در شماره رکعت های نماز احتیاط شک کند ، باید بنا را بر بیشتر بگذارد ولی چنانچه طرف بیشتر شک نماز را باطل می کند بنابر کمتر گذارد و احتیاط مستحب آن است که نماز احتیاط را دوباره بخواند و بعد از آن اصل نماز را اعاده نماید.

12. اگر در بین نماز احتیاط بفهمد کسری نمازش بیشتر یا کمتر از نماز احتیاط بوده ، چنانچه نتواند نماز احتیاط را مطابق کسری نمازش تمام کند بایدآن را رها کند و کسری نماز را بجا آورد و بنابر احتیاط واجب نماز را دوباره بخواند مثلا در شک بین سه و چهار اگر موقعی که دو رکعت نماز احتیاط نشسته را می خواند یادش بیاید که نماز را دو رکعت خوانده ، چون نمی تواند دو رکعت نشسته را به جای دو رکعت ایستاده حساب کند به احتیاط واجب باید نماز احتیاط نشسته را رها کند و دو رکعت کسری نمازش را بخواند و نماز را هم دوباره بجا آورد.

شک در نماز و خواندن نماز احتیاط

13. اگر نماز احتیاط و قضای یک سجده یا قضای یک تشهد یا دو سجده بر او واجب شود باید اول ، نماز احتیاط را بجا آورد.

14. اگر در نماز احتیاط رکنی را زیاد کند یا مثلا به جای یک رکعت دو رکعت بخواند نماز احتیاط باطل می شود و بنابر احتیاط واجب باید دوباره نماز احتیاط ، و اصل نماز را بخواند.

15. اگر بعد از نماز احتیاط بفهمد کسری نمازش به مقدار نماز احتیاط بوده ، مثلا در شک بین سه و چهار یک رکعت نماز احتیاط بخواند ، بعد بفهمد نماز را سه رکعت خوانده ، نمازش صحیح است.

16. اگر شک کند نماز احتیاطی را که به او واجب بوده بجا آورده یا نه چنانچه وقت نماز گذشته به شک خود اعتنا نکند و اگر وقت دارد در صورتی که مشغول کار دیگری نشده و از جای نماز برنخاسته و کاری هم مثل روگرداندن از قبله که نماز را باطل می کند انجام نداده باید نماز احتیاط را بخواند و اگر مشغول کار دیگری شده یا کاری که نماز را باطل می کند بجا آورده یا بین نماز و شک او زیاد طول کشیده احتیاط استحبابی آن است که نماز احتیاط را بجا آورد و نماز را هم دوباره بخواند اگر چه می تواند بنا بر انجام نماز احتیاط گذارد و بر همان اکتفا نماید.

احکام نماز احتیاط و سجده سهو

17. اگر پیش از خواندن نماز احتیاط بفهمد نمازی که خوانده درست بوده ، لازم نیست نماز احتیاط را بخواند ، و اگر در بین نمازاحتیاط بفهمد ، لازم نیست آن را تمام نماید.

18. اگر بین سه و چهار شک کند و موقعی که دو رکعت نماز احتیاط نشسته یا یک رکعت ایستاده را می خواند یادش بیاید که نماز را سه رکعت خوانده ، باید نماز احتیاط را تمام کند و نمازش صحیح است.

19. موقعی که مشغول نماز احتیاط است اگر در یکی از کارهای آن شک کند چنانچه محل آن نگذشته باید بجا آورد و اگر محلش گذشته باید به شک خود اعتنا نکند مثلا اگر شک کند که حمد خوانده یا نه ، چنانچه به رکوع نرفته باید بخواند و اگر به رکوع رفته باید به شک خود اعتنا نکند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن