ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در ادامه با بیوگرافی کامل امام علی امام اول شیعیان به همراه عکس ها و زندگینامه و همسر و فرزندان حضرت علی(ع) با شما در نم نمک خواهیم بود.

زندگینامه امام علی و شخصیت واقعی اش(Ali ibn Abi Talib)

  • نام : علی بن ابی طالب
  • کنیه : ابوالحسن ، ابوالسبطین ، ابوالریحانتین ، ابوتراب ، ابوالائمه ، ...
  • زادروز : 13 رجب ، سال 30 عام الفیل
  • زادگاه : کعبه ، مکه
  • نقش : امام اول شیعیان ، خلیفه چهارم اهل سنت
  • مدت امامت : 29 سال (11-40ق)
  • شهادت : 21 رمضان ، 40ق
  • مدفن : نجف ، عراق
  • محل زندگی : مکه ، مدینه ، کوفه
  • لقب ها : امیرالمومنین ، یعسوب الدین ، حیدر ، مرتضی ، فاروق ، صدیق اکبر
  • پدر : ابوطالب
  • مادر : فاطمه بنت اسد
  • همسران : حضرت فاطمه ، امامه ، خوله ، ام حبیب ، ام البنین ، لیلا ، اسماء ، ام سعید
  • فرزندان : حسن ، حسین ، زینب ، ام کلثوم ، محسن ، محمد حنفیه ، عباس ، عمر ، رقیه ، جعفر ، عثمان ، عبدالله ، محمد اصغر ، عبیدالله ، یحیی ، ام الحسن ، رمله ، نفیسه ، ام هانئ و ...
  • طول عمر : 63 سال

بیوگرافی کامل امام علی

علی بن ابی طالب(ع) مشهور به امام علی و امیرالمومنین متولد 13 رجب سال 23 قبل از هجرت ، امام اول همه مذاهب شیعه ، صحابی ، راوی ، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است.بیوگرافی امام علی و همسر و فرزندانش + زندگینامهبیوگرافی امام علی و همسر و فرزندانش + زندگینامه

علی ابن ابیطالب - Ali ibn Abi Talib

علی ابن ابیطالب - Ali ibn Abi Talib

امام علی (ع) که بود؟

علی بن ابی طالب(ع) مشهور به امام علی و امیرالمومنین پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(ص) ، همسر حضرت فاطمه(س) ، پدر و جدِ یازده امام شیعه است. پدر آن حضرت ابوطالب فرزند عبد المطلب بن هاشم بن عبد مناف و مادرش هم فاطمه دختر اسد بن هاشم بود بنابراین علی علیه السلام از هر دو طرف هاشمی نسب است.امام علی در 13 رجب سال 23 قبل از هجرت در مکه و در خانه خدا به دنیا آمدند.

علی (ع) اولین کسی بودند که به پیامبر ایمان آوردند و به عقیده شیعیان علی(ع) به فرمان خدا و تصریح پیامبر(ص) ، جانشین بلافصل رسول خدا(ص) است. امام علی (ع) چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است.

امام علی ع که بود

به دنیا آمدن امام علی (ع) در کعبه

فاطمه بنت اسد یکی از زنان نامور صدر اسلام است که پس از حضرت خدیجه(سلام الله علیها) نخستین زنی است که اسلام آورد و با پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بیعت نمود.

زمانی که فاطمه بنت اسد در حال طواف کعبه بود ، در آن حال درد زایمان او را فرا گرفت و بی درنگ به سمت کعبه آمد؛ دیوار شکافته شد و او وارد کعبه و سه روز در آنجا ماند و فرزندش علی را به دنیا آورد.

شیخ مفید (متوفی 413ق) می نویسد :

حضرت امیرالمومنین علی بن ابی طالب(علیه السلام) در روز جمعه سیزدهم ماه رجب پس از سی سال از عام الفیل در خانه خدا در شهر مکه به دنیا آمد ، نه پیش از وی کسی در خانه خدا به دنیا آمده و نه بعد از آن حضرت. تولد امیرمومنان(علیه السلام) در خانه خداوند ، فضیلت و شرافتی است که پروردگار بزرگ برای بزرگداشت مقام و منزلتش به آن حضرت اختصاص داده است.

کنیه ها و القاب

کنیه های علی بن ابی طالب عبارتند از ابوالحسن ، ابوالحسین ، ابوالسبطین ، ابوالریحانتین ، ابوتراب و ابوالائمه. القاب آن حضرت عبارتند از : امیرالمومنین ، یعسوب الدین والمسلمین ، حیدر ، مرتضی ، قسیم النار و الجنة ، صاحب اللواء ، صدیق اکبر ، فاروق ، مبیر الشرک والمشرکین ، قاتل الناکثین والقاسطین والمارقین ، مولی المومنین ، شبیه هارون ، نفس الرسول ، أخو الرسول ، زوج البتول ، سیف الله المسلول ، امیر البررة ، قاتل الفجرة ، ذوالقرنین ، هادی ، سید العرب ، کشاف الکرب ، داعی ، شاهد ، باب المدینة ، والی ، وصی ، قاضی دَین رسول الله ، منجز وعده ، النبأ العظیم ، الصراط المستقیم و الأنزع البطین.

ویژگی های ظاهری

امام علی(ع) در منابع مختلف ، مردی میانه بالا ، با چشمانی سیاه و گشاده ، ابروهایی کشیده و پیوسته و صورتی زیبا دانسته شده ، چهره ای گندمگون و ریشی انبوه داشته و شانه هایش پهن بوده است. بنابر برخی منابع ، پیامبر اکرم(ص) او را با لقب «بطین» خوانده و بر همین اساس ، عده ای او را چاق دانسته اند. با این حال ، برخی محققان بر این باورند که مقصود پیامبر از «بطین» ، «البطین من العلم» (فربه از دانش) بوده است. ستوده شدن امام علی(ع) با صفت «بطین» در برخی زیارتنامه ها نیز دلیلی بر این دانسته شده که مقصود پیامبر ، صفت چاق نبوده است.

درباره قدرت بدنی علی بن ابی طالب ، گفته شده که او با هیچ کسی مبارزه نکرد ، مگر اینکه او را زمین زد. ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه تصریح کرده ، توانایی جسمی علی بن ابی طالب ، ضرب المثل بوده؛ او بود که درِ قلعه خیبر را کَند ، در حالی که جمعی تلاش کردند آن را برگردانند ولی نتوانستند ، او بود که بت هبل را -که بت بزرگی بود- از بالای کعبه به زمین انداخت و او بود که سنگ بزرگی را در روزهای خلافتش با دست خویش از جا کند و از زیر آن آب جوشید ، در حالی که لشکریان همگی از این کار ناتوان بودند.

امیرالمومنین از القاب حضرت علی

وضعیت ازدواج و همسر امام علی

نخستین همسر امام علی(ع) ، فاطمه زهرا(س) ، دختر پیامبر(ص) بود. پیش از علی(ع) افرادی مانند ابوبکر و عمر بن خطاب و عبدالرحمن بن عوف ، ازدواج با فاطمه را از پیامبر درخواست کرده بودند ، اما پیامبر(ص) ، خود را در این باره تابع دستور خداوند دانست و به آنان پاسخ منفی داد. برخی منابع ، ازدواج علی(ع) و فاطمه(س) را اول ذی الحجه سال دوم هجری ، برخی آن را در ماه شوال و گروهی 21 محرم دانسته اند. امام علی و فاطمه ، پنج فرزند داشته اند؛ حسن ، حسین ، زینب و ام کلثوم و محسن که پیش از تولد سقط شد.

سایر همسران

امام علی(ع) در زمان حیات فاطمه(س) ، با زن دیگری ازدواج نکرد ، ولی پس از شهادت فاطمه(س) ، همسرانی اختیار کرد؛ از جمله امامه دختر ابوالعاص بن ربیع که مادرش زینب ، دختر پیامبر بوده است. ام البنین ، دختر حزام بن دارم کلابیه ، همسر دیگر امام علی(ع) بوده که فرزندان او عبارتند از حضرت عباس ، عثمان ، جعفر و عبدالله. همه فرزندان ام البنین در کربلا به شهادت رسیدند. لیلی دختر مسعود بن خالد ، اسماء بنت عمیس خثعمی مادر یحیی و عون ، ام حبیب دختر ربیعه تغلبیه موسوم به صهباء ، خوله دختر جعفر بن قیس حنفیه ، مادر محمد بن حنفیه ، و همچنین ام سعید دختر عروة بن مسعود ثقفی و محیاة دختر امرئ القیس بن عدی کلبی ، از دیگر زنان امام علی(ع) بوده اند.

فرزندان

شیخ مفید در کتاب ارشاد ، فرزندان امام علی(ع) را 27 نفر دانسته است که تعداد آنها به همراه محسنِ سقط شده ، 28 فرزند می شود. فرزندان امام علی(ع) با توجه به مادران شان ، در جدول زیر آمده است؛

فاطمه(س) خوله ام حبیب ام البنین لیلا اسماء ام سعید همسران دیگر
حسن محمد حنفیه عمر عباس محمد اصغر یحیی ام الحسن أم هانی - خدیجه
حسین   رقیه جعفر عبیدالله   رمله جمانه (أم جعفر) - زینب صغری
زینب کبری     عثمان       أمامه - رقیه صغری
زینب صغری     عبدالله       نفیسه - ام سلمه
محسن             أم الکرام - میمونه - فاطمه

زندگینامه امام علی از تولد تا شهادت

شخصیت واقعی امام علی (ع)

علی (ع) قرآن ناطق و امام معصوم و انسان کاملی است که تمام رفتار و سخنان و تأییدات او برای ما حجت و اعتبار دارد . او به هنگام خشم بر دشمنان خدا قاطع ولی در مقابل کودک یتیم آن قدر متواضع و مهربان بود که در برابر طفل یتیم روی خاک می نشست ، دست مرحمت بر سر او گذاشته و آه می‏ کشید و می‏ فرمود : بر هیچ چیزی مثل کودکان یتیم آه نکشیده ام.

شخصیت امام علی

چنانکه در وصیتنامه باشکوه خود فرمود :

«اللَهَ اللَهَ فِی الأَیتَامِ فَلَا تُغَیِرُوا أَفوَاهَهُم وَ لَا تضیعوا [یَضِیعُوا] بِحَضرَتِکُم فَقَد سَمِعتُ رَسُولَ اللَهِ یَقُولُ مَن عَالَ یَتِیما حَتَی یَستَغنِیَ أَوجَبَ اللَهُ عَزَ وَ جَلَ لَهُ بِذَلِکَ الجَنَةَ کَمَا أَوجَبَ اللَهُ لِآکِلِ مَالِ الیَتِیمِ النَار؛ (بحارالأنوار ، ج ‏42، ص 199)

درباره یتیمان از خدا بترسید. مبادا که گرسنه بمانند و در جمع و جامعه شما تباه شوند من از پیامبر خدا شنیدم که می فرمود : اگر کسی یتیمی را ، تا آنجا که بی نیاز شود ، سرپرستی کند خداوند به پاداش این کار ، بهشت را بر او واجب می کند. چنانچه اگر کسی مال یتیم را بخورد ، خداوند- سوختن در- آتش را بر او واجب می فرماید. علی بن ابی طالب همواره از سوی شیعیان ، جایگاه و منزلت ویژه ای داشته و پس از پیامبر(ص) ، بهترین ، باتقواترین و عالم ترینِ انسان ها و جانشین برحق حضرت محمد(ص) بوده است.

به اصرار مسلمانان امام علی(ع) پس از خلیفه سوم ، به خلافت و حکومت را پذیرفت. او در دوران حکومتش اهمیت ویژه ای برای عدالت قائل بود و دستور داد که عرب و عجم و هر مسلمانی از هر تیره و تبار در سهم بیت المال یکسان اند و تمام زمین هایی که عثمان به افراد مختلف واگذار کرده بود ، به بیت المال بازگرداند.

دوران حکومت امام علی

توطئه قتل امام توسط خوارج

در دوره کوتاه حکومت امام علی(ع) سه جنگ سنگین داخلی جمل ، صفین و نهروان درگرفت. در جنگ نهروان که یاران امام علی خوارج را شکست دادند ، بازماندگان آنها تا مدتی در مکه گرد هم می آمدند و برای کشتگان نهروان عزاداری کردند.

در یکی از این جلسات آنها تصمیم گرفتند که امام علی علیه السلام و معاویه و عمرو بن عاص را بکشند. ابن ملجم مرادی قتل امیرالمومنین را پذیرفت ، حجاج بن عبد الله معروف به برک کشتن معاویه و عمرو بن بکر تمیمی کشتن عمرو عاص را بر عهده گرفت.

هر سه نفر قرار بر این شد در شب نوزدهم ماه رمضان هنگام نماز صبح تصمیم خود را عملی سازند. به همین خاطر ابن ملجم برای به قتل رساندن امام علی راهی کوفه شد.

ابن ملجم به کوفه آمد اما نیتش را پنهان کرد و در محله بنی کنده که تعدادی از خوارج در آن زندگی کردند تا رسیدن روز موعود به سر برد.

او در این زمان با قطام دختر اخضر تیمیه آشنا و شیفته او شد و از او خواستگاری کرد. قطام که نزدیکانش در جنگ با امام کشته شده بودند ، کینه امام را در دل داشت و شرط کرد که زمانی با ابن ملجم ازدواج می کند که او امام علی را به قتل برساند.

ابن ملجم راز حضورش در کوفه را زمانی که دریافت قطام در دشمنی با امام با او هم عقیده است ، افشا نمود. برای یاری ابن ملجم ، قطام ، وردان بن مجالد و شبیب بن بجره را فراخواند و آنها پذیرفتند. (الإرشاد ، المفید ، ج‏1، ص17)

اشعث بن قیس نیز پس از اطلاع از نیت ابن ملجم به او وعده همراهی داد و اینگونه جمع چهار نفره توطئه گران در سحرگاه نوزدهم ماه مبارک رمضان در مسجد کوفه جمع شدند تا امام را به شهادت برسانند.

ضربت خوردن امام علی علیه السلام

آیا امام علی (ع) از شهادت خود با خبر بود؟

در ماه رمضان آن سال امام علی یک شب در خانه امام حسن علیه السلام و یک شب در خانه امام حسین علیه السلام و یک شب در خانه زینب دختر خود افطار می‏ نمود اما بیش از سه لقمه بیشتر نمی خورد زیرا خبر از شهادت خود داشت و می فرمود : امر خدا نزدیک شده است ، یک شب یا دو شب بیش نمانده است ، می‏ خواهم چون به رحمت حق واصل شوم شکم من از طعام پر نباشد. (جلاء العیون ، المجلسی ، ص : 318)

در تمام شب قبل از شهادت حضرت علی (ع) بیرون می ‏آمد و به اطراف آسمان نظر می‏ کرد و می ‏فرمود : «به من دروغ نگفته اند و دروغ از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نشنیده ‏ام ، این شبی است که مرا وعده شهادت داده» ، و شعری با این مضمون خواند : «کمر خود را برای مرگ محکم ببند که مرگ البته به تو خواهد رسید ، و جزع مکن از مرگ چون به وادی تو درآید. (جلاء العیون ، المجلسی ، ص : 336)

حضرت علی (ع) درشب شهادت دعا می کرد و می فرمود : «اللهم بارک لی فی الموت»؛ خداوندا مبارک گردان برای من مرگ را ، و بسیار می گفت : «انا لله و انا الیه راجعون». و کلمه مبارکه «لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» را بسیار ذکر می کرد و بسیار صلوات‏ می فرستاد و استغفار می کرد. (منتهی الآمال ، شیخ عباس قمی ، ج‏1،ص : 419)

امام درشب قبل از شهادت بیدار و به عبادت حق تعالی مشغول بود و برای نماز شب به مسجد نرفت. ام کلثوم پرسید : یا امیر المومنین سبب بیداری و بی تابی شما چیست؟ امام فرمود : در صبح این شب شهید خواهم شد. ام کلثوم گفت : پدر امشب شخص دیگری را برای نماز به مسجد بفرست. امام فرمود : از قضای الهی نمی ‏توان گریخت. (جلاء العیون ، المجلسی ، ص : 336)

شب قدر و شهادت حضرت علی

ضربت خوردن امام علی (ع) در مسجد

امام علی (ع) برای خواندن نماز وارد مسجد شد در حالی که در حال تسبیح خداوند بود. ایشان با ورود به شبستان مسجد افرادی که به خواب رفته بودند از جمله ابن ملجم که به رو خوابیده بود را بیدار کرد و به او فرمود : برخیز از خواب برای نماز و چنین مخواب که این خواب شیطان است ، بلکه بر دست راست بخواب که خواب مومنان است ، و بر پشت خوابیدن خواب پیغمبران است. (جلاء العیون ، المجلسی ، ص : 341)

امام سپس به ابن ملجم فرمود : قصد کاری داری که نزدیک است آسمان فروپاشد و زمین شکافته شود. اگر بخواهم می توانم خبر دهم که در زیر جامه ات چه داری. (جلاء العیون ، المجلسی ، ص : 341)

ابن ملجم که شمشیرش را به زهر آغشته نموده بود و زیر پیراهن پنهان کرده بود ، در نزدیکی امام به نماز ایستاد و هنگامی که امیرالمومنین سر از سجده اول برداشت ضربتی به سر ایشان زد که تا پیشانی امام را شکافت. او در حال حمله شعار خوارج را فریاد می زد که : «لله الحکم یا علی ، لا لک و لا لأصحابک». (منتهی الآمال ، شیخ عباس قمی ، ج‏1،ص : 422)

امام پس از ضربت خوردن فرمود : بسم الله و بالله و علی ملة رسول الله» ، و گفت : «فزتُ وَ رب الکعبه» ، به خدای کعبه قسم که رستگار شدم.(جلاء العیون ، المجلسی ، ص : 341)

اهل مسجد بسوی محراب دویدند و امیرالمومنین علی علیه السلام را در محراب خونین دیدند و ردای مبارکش را بر سرش بستند. حضرت خون سر خود را بر محاسن مبارکش کشید و فرمود : این آن است که خدا و رسول مرا وعده داده بودند ، راست گفتند خدا و رسول. (منتهی الآمال ، شیخ عباس قمی ، ج‏1،ص : 423)

امیر المومنین علیه السلام پس از ضربت خوردن امام حسن علیه السلام را به جای خود برای گذاردن نماز قرار داد و خود نمازش را نشسته تمام کرد.

امام حسن علیه السلام پدر را پس از نماز در آغوش گرفت ، و ‏گفت : ای پدر کمرم شکست ، چگونه تو را در این حال ببینم. امیرالمومنین فرمود : ای فرزند! از این پس پدرت را رنجی نیست ، اینک جد تو محمد مصطفی -صلوات الله علیه- و جده تو خدیجه کبری ، و مادرت فاطمه زهرا علیهماالسلام و حوریان بهشت حاضرند و انتظار پدر تو را دارند تو شاد باش و دست از گریستن بدار که گریه تو ملائکه آسمان را به گریه‏ در آورده است. (منتهی الآمال ، شیخ عباس قمی ، ج‏1،ص : 424)

ماجرای شهادت امام علی

شهادت امام علی (ع) در مسجد کوفه

امام در شب بیست و یکم وقتی یک سوم از شب گذشته بود به شهادت رسید. ایشان قبل از شهادت وقتی ابن ملجم را دستگیر و نزد ایشان آوردند فرمود : ای ملعون! آیا کسی را کشتی که به تو پناه داد و تو را بر دیگران اختیار کرد و بخشش های فراوان به تو فرمود؟ آیا او بد امامی بود برای تو؟ آیا عوض نیکی‏های او به تو این بود؟ ابن ملجم سر به زیر افکنده بود و چیزی نمی‏ گفت.

آنگاه امام حسن علیه السلام به پدر عرض کرد : «این ابن ملجم دشمن خدا و رسول و دشمن شماست که نزد شما حاضر و اسیر شماست». امیر المومنین علیه السلام به ابن ملجم نگاه کرد و فرمود : ای ابن ملجم جنایتی بزرگ کردی. آیا من برایت بد امامی بودم؟ آیا تو را مورد مرحمت قرار ندادم و بر دیگران برنگزیدم؟ با وجود اینکه می دانستم قاتل من خواهی بود به تو احسان کردم و بخششم به تو را افزون ساختم تا از راه گمراهی که برگزیده ای بازگردی ، اما شقاوت بر تو غلبه کرد تا مرا بکشی ، ای شقی ‏ترین اشقیاء. ابن ملجم گریست و این آیه از قرآن را خواند : «أ فأنت تنقذ من فی النار» آیا تو می توانی کسی را که جایگاهش دوزخ است نجات دهی(منتهی الآمال ، شیخ عباس قمی ، ج‏1،ص : 427)

آنگاه علی علیه السلام سفارش او را به امام حسن علیه السلام کرد و فرمود : فرزندم! با اسیر خود مدارا کن ، و با مهربانی و رحمت با او رفتار کن. آیا نمی ‏بینی چشمهای او را که از ترس چگونه گردش می ‏کند و دلش چگونه مضطرب است؟ ای فرزند! ما اهل بیت رحمت و مغفرتیم ، پس بخوران به او از آنچه خود می ‏خوری ، و بیاشام او را از آنچه خود می‏ آشامی ، پس اگر من از دنیا رفتم از او قصاص کن و او را بکش و جسد او را به آتش نسوزان و او را مثله مکن. (یعنی دست و پا و گوش و بینی و سایر اعضای او را قطع مکن) ... اگر زنده ماندم من خود داناترم که با او چه کار کنم ، و من سزاوارترم به عفو کردن ، زیرا ما اهل بیتی می‏ باشیم که با گناهکار در حق ما جز به عفو و کرم رفتار دیگر ننماییم. (منتهی الآمال ، شیخ عباس قمی ، ج‏1،ص : 427)

در شب شهادت امام علی علیه السلام فرزندان و اهل بیت خود را جمع کرد و با ایشان وداع کرد و فرمود : «خداوند پس از من نگهدار شما باشد. نیکو وکیلی است خداوند و همو مرا کفایت خواهد کرد».

امام زمانی که زهر بر او اثر کرد و عرق از جبین مبارکش مثل مروارید می‏ ریخت ، با دست مبارکش عرق پیشانی را پاک کرد و فرمود : «شنیدم از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم که چون نزدیک وفات مومن می ‏شود ، عرق می‏ کند جبین او مانند مروارید تر ، و ناله او ساکن می ‏شود». همه به گریه افتادند. امام حسن علیه السلام گفت : «ای پدر به گونه ای سخن می ‏گوئی که گویا از خود ناامید شده‏ ای».

امام فرمود : «ای فرزند گرامی یک شب پیش از آنکه این واقعه بشود جدت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم را در خواب دیدم ، از آزارهای این امت به او شکایت کردم ، گفت : نفرین کن بر ایشان ، پس گفتم : خداوندا بجای من بدان را بر ایشان مسلط گردان ، و بدل ایشان بهتر از ایشان به من روزی کن ، پس حضرت رسول فرمود که : خدا دعای تو را مستجاب کرد ، بعد از سه شب تو را به نزد من خواهند آورد ، و اکنون سه شب گذشته است».

سپس امام فرمود : «ای حسن! تو را وصیت می‏ کنم به برادرت حسین. شماها از منید و من از شمایم». سپس امام رو کرد به فرزندان دیگر که از همسران دیگر امام غیر فاطمه بودند و ایشان را وصیت فرمود که با حسن و حسین علیهما السلام مخالفت نکنند ، پس فرمود : «حق تعالی شما را صبر نیکو کرامت کند ، امشب از میان شما می ‏روم و به حبیب خود محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم ملحق می‏ شوم ، چنانچه مرا وعده داده است. (جلاء العیون ، المجلسی ، ص : 348)

ماجرای ضربت خوردن و شهادت امام علی

امام علی (ع) درچه سالی و در چند سالگی به شهادت رسید؟

حضرت علی (ع) در شب بیست‏ و یکم ماه مبارک رمضان سال چهل هجری در 63 سالگی با ضربت شمشیر به شهادت رسید.

شهادت حضرت علی به روایت اهل سنت

اهل سنت امیرالمومنین علی(ع) را بعنوان خلیفه چهارم قبول دارند و محبت او را لازم می دانند (غیر از ناصبی ها) و همین طور فضائل زیادی را برای آن حضرت نقل نموده اند. (صحیح مسلم ، باب امارت و خلافت ، ج6، ص3)

عبدالله بن عباس از مفسران بزرگ اهل سنت محسوب می شود که در مورد آن حضرت می گوید :

«آیه ای در قرآن نیست ، مگر آنکه علی ، مصداق بارز آن است ، خداوند یاران پیامبر را در جاهای بسیاری مورد سرزنش قرار داده است ، ولی درباره علی(ع) جز خیر و نیکی یاد نکرده است.» (امام علی در آینه عقل و قرآن ، محمدجواد مغنیه ، ص 125)

از نظر اهل سنت دوران خلافت حضرت علی(رض) دوران آشوب و فتنه های داخلی بود که نتیجه آن جنگ جمل و صفین و نهروان و پدیده خوارج بود که سرانجام حضرت علی(رض) پس از خلافت چهار سال و چند ماه به دست اشقی الناس ، ابن ملجم مرادی ، در ماه رمضان سال 40 هجری به درجه رفیع شهادت نائل گردید.

عکس واقعی حضرت علی

آرامگاه و حرم امام علی(ع)

امام علی(ع) بنا به وصیتش مخفیانه دفن شد. قبر امام علی(ع) تا حدود یک قرن مخفی بود. بعد از افول قدرت امویان ، برخی معتقدند امام صادق(ع) قبر امام علی(ع) را آشکار ساخت اما باز هم زمان دقیق آشکار شدن قبر او برای شیعیان مشخص نیست.

حرم امام علی(ع) محل دفن امیرالمومنین(ع) در نجف اشرف (عراق) است. در شهر مزار شریف در شمال افغانستان و نزدیک بلخ ، مرقد و زیارت گاهی منسوب به امام علی(ع) وجود دارد که به زیارتگاه سخی معروف است.

حرم امام علی

سرنوشت ابن ملجم و قطام پس از شهادت امام علی (ع) چه شد؟

پس از وفات امیرالمومنین علی (ع) ، ابن ملجم را برای قصاص نزد امام حسن (ع) آوردند و ایشان نیز با یک ضربه شمشیر ابن ملجم را قصاص فرمود و این واقعه در 21 رمضان روی داد و چنانچه مشهور است ام الهیثم دختر اسود نخعی جنازه او را گرفته ، آن را به آتش کشید. (ارشاد ، ج1:22؛ بحارالانوار ، ج42:232، 246، 298)

بعد از کشته شدن ابن ملجم ، مردم به سوی قطامِ ملعونه فاسقه هجوم آوردند و او را با شمشیر به درک فرستادند و جنازه اش را بیرون کوفه سوزانیدند. (بحارالانوار ، ج42:298؛ انوار العلویة : 390؛ نفائح العلام : 410)


منابع : نم نمک | امام علی اینستاگرام/ امام علی فیسبوک/ صفحه شخصی امام علی/ugd/امام علی ویکی پدیا/ امام علی تلگرام

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(12 رای)
100%

نظر دادن